St. Olavs vei 49

Solgt

2 950 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 255 390

P-rom

60 KVM

Antall rom

2 Soverom

St. Olavs vei 49 (Solgt)

3-roms leilighet | Stor og solrik altan | Veldrevet privat borettslag | Gangavst. til butikk, bybane og idrettsanlegg

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
St. Olavs vei 49 2 950 000 9 382 5 100
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
60 / 62 / 0 KVM Festet fellestomt, 2711 KVM 60230148

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leiligheten:
Gang, bod, bad/wc, to soverom, stue og kjøkken.

Altan:
Fra stuen er det utgang til stor altan på 8.1 m2 med overbygg.

Eksterne boder:
Leiligheten har to eksterne boder på hhv. 3.2 og 3.7 m2

Fellesareal:
Felles vaskerom, sykkelbod og stort tilfluktsrom.

Primærareal
Følgende rom inngår i leilighetens primærareal (P-rom) som samlet utgjør 60 m2:

Entre (ca. 6,7 m2), bad (ca. 2,6 m2), to soverom (hhv. 7,4 m2 og 11,5 m2), kjøkken (ca. 8,7 m2) og stue (ca. 22,2 m2).

Sekundærareal:
Den innvendige boden på 2 m2 utgjør leilighetens sekundærareal. De to eksterne bodene på hhv. 3.2 m2 og 3.7 m2 inngår etter reglene ikke i leilighetens arealberegning.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 60 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 62 m2

Standard

Kort oppsummert |
- Solrik altan på 8 m2
- Lyse rom
- God bod og garderobeplass
- Veldrevet borettslag
- Ingen dok. avgift ved kjøp i borettslag

Presentasjon
Det er med glede ZMegleren v/Dag Jonny Johannessen kan presentere denne leiligheten med meget attraktiv beliggenhet og et stort utviklingspotensial.

Leiligheten
Dette er en lys og innbydende leilighet. Det er i senere tid foretatt oppgradering av enkelte overflater. Det er også et videre potensial for oppgraderinger og utvikling av arealbruken. Leilighetens beliggenhet i bygget er meget bra med plassering mot enden av nabobygget og mot åpent og pent grøntareal. Dette gir også rommene i leiligheten rikelig med dagslys. Slik leilighetens arealbruk er så er det mulighet for gode garderobeløsninger og det er god lagringsplass i eksterne boder.

Oppgraderinger innvendig i 2022/23
Nymalt tak, vinduskarmer og lister i alle rom. Nymalte vegger på soverom. Nymalte innvendige dører og nye dørhåndtak. Nye lufteventiler til stue, bad og begge soverom. Nytt tak på badet med innfelt downlights. Fliselagt gulv og lagt membran på gulvet i innvendig bod. Kjøkkeninnredning har nymalte fronter og noen nye skrog, ny benkeplate og kjøkkenvask/armatur, ny platetopp samt ny eikeparkett og fliser på vegg mellom benkeplate og overskap Oppgradert terrassen og lagt opp til belysning.

Utført arbeid på el. anlegg i 2023
Soverom gjennom stue:
Tilkobling av ny lampe, montering av tre SG stikkontakter, en Plejd bryter ved dør og en Plejd Aktuator i IP44 koblingsboks i innebygd garderobe.

Soverom ved gang:
Tilkoblinga av ny lampe, montering av Plejd bryter og en Plejd Aktuator i IP44 koblingsboks i garderobe. Montering av to SG dobbel stikkontakter.

Stue:
Tilkobling av ny taklampe, utskiftning av SG polt bryter. Montering av Elko 6 Veis stikkontakt og fire Elko stikkontakter

Gang:
Montering av 1Stk IKEA Lampe i tak og 1Stk Elko 1polt bryter til styring av lampe.

Kjøkken:
Montering av ny lampe, komfyrvakt (microsense) og syv SG Dobbel stikkontakter

Bad:
Montering av SG Junistar gyro spotter innfelt i tak.

Bod:
Montering av SG bryter

Balkong:
Montering av to utelamper og en SG IP44 dobbel stikkontakt.

Sikringsskap:
Montering av 1stk Eaton 15A c-jordfeilautomat til VVB 1stk Eaton 15A c-jordfeilautomat til Komfyr. Oppgradering av overbelastningsvern til Eaton 40A OV. Utskiftning av målersløyfe.

Arbeidsbeskrivelse: Fremlegging av alle kabler på vegg, delvis i kabelkanaler.
For mer detaljert beskrivelse vises det til vedlagt samsvarserklæring utført av West Gruppen AS.


Oppgradering i borettslaget
År 2022:
Vask, reparasjon og maling av fasade. Montering av pipebeslag. Skiftet ødelagte takstein. Omlegging av spillvannsrør fra tak og avløp på balkong. Fuktsikring med membrandekke på balkonger. Utfellbare brannstiger fra balkong. Utskifting av alle lufte-ventiler i topp av alle trappehus. Maling av
utvendige trapper og støttemurer. Rørfornying: utbedring av utvendige avløpsrør samt bunnledninger i kjeller ut mot kum.

2018:
Hoveddør til bygget og til leiligheten fornyes.

År 2010:
Ny taktekking.

År 2009:
Rørfornying: utbedring av innvendig rørstamme og grenrør inn til den enkelte leilighet.

År 2006/07:
Vinduer og altandør fornyes

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming. Det er eldre kamin i stuen.

Kaminen har vært i bruk av tidligere eier, men kan med fordel kontrolleres før den tas i bruk igjen.

Parkering

Det er to biloppstillingsplasser og fire garasjeplasser som man kan kjøpe bruksrett til etter ansiennitet. Det er i tillegg en garasje som eies av borettslaget for felles sykkelparkering. Det foreligger egne vedtekter og egen kontrakt til garasjene. Dersom man har en bruksrett på en oppstillingsplass eller garasjeplass så kan en på egen regning installere el-billader.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Felles tomt på 2 711 m². Arealet er i hovedsak beliggende i flatt terreng hvor hele tomtearealet kan benyttes. Det er enkel tilkomst og pent opparbeidet med bl.a. sittegrupper hvor du kan sosialisere med naboer.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Tomten er festet og grunneier er Bergen kommune.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget fin beliggenhet i bygget med vending mot stort åpent grøntareal. Det er tilsvarende stort åpnet areal ved inngangspartiet til bygget, noe som gir rommene i leiligheten gode lysforhold.

St. Olavs vei 49 har en meget sentral og fin beliggenhet på Kronstad som er et meget attraktiv boområdet. Til tross for den sentrale beliggenheten er dette å betegne som er rolig område som er tilbaketrukket for hovedveier og trafikkerte områder.

Nærområdet har den senere tid vært i en betydelig oppgradering. Det har vært et løft for områdets infrastruktur og gitt en rekke nye tilbud med butikker, restauranter og treningssentre.

Det er bare få minutter å gå til bybanestopp og du får tilsvarende kort avstand til nærbutikk og bussholdeplass. Stort idrettsanlegg i umiddelbar nærhet og fine tur/- og rekreasjonsmuligheter innen kort rekkevidde.

I nærområdet får du store arbeidsplasser som Høgskolen på Vestlandet, Haraldsplass og Haukeland sykehus, dette i tillegg til de nyoppførte bolig og næringsbyggene.

Butikker i nærområdet:
- KIWI Kronstad
- Godt brød Kronstad
- Spar i Kronstadparken
- Bunnpris
- Rema 1000 Wergeland

Alternative turomårder:
- Ulriken
- Løvstakken
- Tveitevannet
- turvei til byen via Store Lungegårdsvannet

Restauranter i nærområdet
- Sakarias Takeaway Pizza
- JAJA Restaurant & Bar
- Sushi Namnam
- Bien Snackbar
- Peppes Pizza

Treningssentre i nærområdet
- SIB på Kronstad
- Nr 1 Fitness på Landås
- Sats på Wergeland
- Stamina og Itrain (Danmarksplass)

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandssrapport.

Om byggemetoden:
Taktekking av opplektet sutak og betongtakstein. Yttervegger antatt oppført i betongkonstruksjon. Fasade er pusset og malt. Malte trevinduer med utvendig aluminiumsbeslag og 2-lags glass. Malt ytterdør med kikhull i utførelse B30/Db35. Dørtelefon til hovedinngang. Aluminiumsskyvedør med 2-lags glass til balkong, fra 2006. Vestvendt balkong på ca. 8,1 m², med terrassebordsdekke (lemmer) på betongdekke. Rekkverk høyde 100 cm.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1959 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Markus Ellingsen Gilmore datert den 05.09.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i et område med radon aktsomhetsgrad: "moderat til lav " (I følge det nasjonale aktsomhetskartet for radon, Norges geologiske undersøkelse (NGU).

Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap plassert i felles trappoppgang. Boligen har skjult og synlig installasjon og sikringsskap med automatsikringer og automatisk strømavleser. Antall sikringer stemmer ihht. kursfortegnelse. Det elektriske anlegget er ikke nærmere vurdert av
takstmann, da det krever spesialkompetanse og autorisasjon (godkjent elektroforetak). Hvis takstmannen registrerer øyensynlige avvik, eller blir rapportert tilsvarende avvik, vil dette bli kommentert. Det ble ikke registrert avvik av nevnt karakter, på befaringsdagen. På generelt grunnlag anbefales det at
eventuell ny eier bestiller el-kontroll av anlegg.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:
Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: Over 300 000. Tilstandsgrad 3 settes med bakgrunn i at våtrommet har passert forventet levetid. Våtrommet fremstår i normalt stand ift. alder, det kan likevel ikke påregnes noen restlevetid mtp. vanntetthet mm, uten ytterligere undersøkelser. Dersom badet skal tas i bruk en periode, anbefales det å sette inn dusjkabinett. Det er registret sprekk i belegg rundt sluk. Generell beskrivelse: Gulv: belegg. Vegger: tapet og baderomsplater. Innvendig tak: malte plater med downlights. Rommet inneholder dusj, gulvstående toalett, servant med underskap og overskap Speil over servant. Eldre støpejernssluk. Avtrekk via veggventil og felles avtrekk for byget. Badet er eldre og bør vurderes oppgradert. Vurdering av avvik: • Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Det må påregnes at våtrommet må oppgraderes.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10. Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bodd i leiligheten de siste 40 år og hennes besvarelse av egenerklæringsskjema er med dette som utgangspunkt. Med tanke på husets alder, leilighetens tilstand og at eier ikke selv har bodd i huset oppfordres det til å undersøke boligen grundig.

Hvitevarer:
Selger opplyser at alle hvitevarer på kjøkken samt vaskemaskin på badet kan medfølge i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) med unntak av platetopp som er ny (med kvittering) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppføring av 5 stk. garasjer
Dato: 20.02.1971

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fasadeendring
Dato: 26.09.2002

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget
Jernbanepersonalets Borettslag III (org.nr: 947 408 119) er et frittstående borettslag bestående av en lavblokk med fem oppganger. Borettslaget har etablert egen facebook-gruppe for å enklere kunne kommunisere internt i laget.

Styreleder i laget er:
Iselin Pedersen Kristiansen
jernbane3@gmail.com

Forretningsfører:
BOB

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (SP0003233775) Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Spesifikasjon av lån
Bank: Nordea Bank Norge Asa
Lånenr.: 60308115588
Lånebeskrivelse: Nordea - Refinansiering
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 4,35%
Andel av saldo 296 008,05
Innfrielsesdato: 31.12.2052

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5.100,- og inkluderer; kommunale avgifter og eiendomsskatt, plenklipp, trappevask, dugnad (ingen dugnadsplikt), felles bygningsforsikring, grunnpakke for kabel-TV og bredbånd (Telenor/FrihetM), strøm i fellesareal, sikringsfond, betjening av fellesgjeld med renter og avdrag, service på brannvernutstyr på fellesareal, festeavgift, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Fordeling av kostnader på deler av fellesutgiftene basert på vedtatt budsjett for 2023:
Kommunale avgifter/eiendomsskatt (20%), driftskostnader (37%), renter lån (18%), avdrag lån (7%).

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling. Samt av det normalt foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Sikringsfond:
Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Dyrehold
Dette i hht. husordensreglene: Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget. Søknad om dyrehold kan leveres til styret om gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for andre.

Forkjøpsrett
Dette er et privat borettslag med intern forkjøpsrett for de øvrige beboerne i dette borettslaget. Det gjennomføres med at det i byggets fem oppganger henges oppslag med informasjon om leiligheten som skal selges. Etter budaksept så har beboerne fem dager på seg til å informere om de skal benyttes seg av forkjøpsretten. Ved budaksept tas det forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten, dette avklares da innen fem dager.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Relevante dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 792 519,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 853 069,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Grenser til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1958/7790-3/106  Bestemmelse om bebyggelse   15.09.1958 
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
 
1958/7790-4/106  Festekontrakt - vilkår   15.09.1958 
 ÅRLIG AVGIFT NOK 256
FORKJØPS- OG INNLØSNINGSRETT FOR STATSBANENE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1967/6174-1/106  Best om garasje/parkering    25.09.1967 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Pengeheftelser i festerett

1958/7790-4/106  Festekontrakt - vilkår   15.09.1958 
ÅRLIG AVGIFT NOK 256
FORKJØPS- OG INNLØSNINGSRETT FOR STATSBANENE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
Arealplan-id: 2000
Plannavn: ÅRSTAD. BERGENSDALENS MIDTRE DEL
Status:  - Endelig vedtatt
arealplan
Ikrafttredelsesdato:03.07.1923
Saksnr: 202242722
Berøringsgrad: 98,5%

Arealplan-id:1719000
Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 1286, KRONSTAD, HØGSKOLEN I
BERGEN Status:  - Endelig vedtattarealplan
Ikrafttredelsesdato: 12.12.2005
Saksnr: 200209870
Berøringsgrad: 1,5 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
Arealplan-id:1719000
Offentlig bebyggelse 1,2 %
Gang/sykkelveier 0,4%

I henhold til gjeldende kommuneplan med planid 65270000 er eiendommen avsatt til:

-Sentrumsformål/Byfortettingssone (100%)

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
Planid: 65270000
Hensynssonetype: KpFareSone
Hensynssonenavn: H390_1
Beskrivelse: Luftkvalitet - rød sone
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
Planid:65270000
Hensynssonetype KpStøySone H220_3
Beskrivelse: Vei støy - gul sone
Dekningsgrad: 11,4 %

Kommunedelplan
Planid:9730000
Plannavn: ÅRSTAD/FANA/BERGENHUS. KDP LANDÅS
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 15.01.1996
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommunedelplan
Planid:9730000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Aealformål: 110 - Boligområde
Dekningsgrad: 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen
Planid: 11450000
PLantype: 30
PLannavn: ÅRSTAD. HAUKELANDSVANNET, HAUKELANDSOMRÅDET
Planstatus: 3

Planid: 70460000
PLantype: 35
PLannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 978 MFL., NYMARK
Planstatus: 9
SAksnr: 202220610

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom:162/1286
Bygningsnr:25189701-1
Endring:Påbygg
Bygningstype:Univ./høgskole m/auditor.leses
Status:Igangsettingstillatelse
Dato:24.06.2019
Saksnr: 20190454

Eiendom:162/1286
Bygningsnr:300741718
Endring:
Bygningstype:Ukjent
Status:Igangsettingstillatelse
Dato:06.05.2019
Saksnr:201907677

Eiendom:162/1286
Bygningsnr:9505938
Endring:
Bygningstype:Garasjeuthus anneks til bolig
Status:Bygning godkjent for riving/brennin
Dato:06.01.2010
Saksnr:880078

Eiendom:162/1113
Bygningsnr:139266498-2
Endring:Tilbygg
Bygningstype:Tomannsbolig, horisontaldelt
Status:Rammetillatelse
Dato:22.11.2019
Saksnr: 201822272
 
Andre opplysninger:
Eiendommen er berør tav Eviny Termo AS siG konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune kan fås oversendt ved forespørsel til ansvarlig megler.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 950 000
Omkostninger 9 382
Fellesgjeld 296 008
TOTALT 3 255 390

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF