Sandviksbodene 3A

Visning

3 950 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 059 340

P-rom

59 KVM

Antall rom

1 Soverom

Sandviksbodene 3A

Nydelig 2-roms | Høy std. | Eksklusivt sameie | Badebrygge | Heis | Turterreng | Sentralt | God. off. kom | Bør sees!

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sandviksbodene 3A 3 950 000 109 342 3 030
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
59 / 62 / 0 KVM Fellestomt, 1052 KVM 60230133

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Gang (4m²), bad/vaskerom (5,2m²), soverom (15,6m²), stue/kjøkken (32,8m²) og bod (3m²)

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en ekstern bod i kjelleren på 5,5m² med god lagringsplass

Primærareal
Alle rom med unntak av innvendig bod inngår i boligens primærareal (P-rom). Boden er S-rom.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 59 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 62 m²

Standard

- Eksklusivt sameie ved sjøen i Sandviken
- Høy standard på overflater, innredning og utstyr
- Høy teknisk standard i bygget.
- Meget god planløsning
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Vannbåren varme og sprinkleranlegg
- Etasjeskiller i betong
- Fine fellesarealer
- Heis i bygget
- Fin utsikt mot fjellene
- Rett ved sjøkanten og badebrygger
- God bodplass med både innvendig bod og ekstern bod
- Stort, lyst og tiltalende soverom
- Lekkert bad
- Nydelig stue/kjøkkenløsning
- Tv og internett inkl. i felleskostnadene
- Kort vei til sentrum, Sats, fine turområder og butikk
- Alle punkt har fått TG1 i tilstandsrapport

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet rett ved sjøkanten i Sandviken.

Høy teknisk standard | Det er verdt å fremme at takstmann har gitt TG1 på alt i sin Tilstandsrapport. Leiligheten fremstår som uvanlig godt velholdt og med minimalt med bruksslitasje. I leiligheten er det tekniske kvaliteter som vannbåren varme, sprinkleranlegg, balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Her er det etasjeskillere i betong, heis og fine fellesarealer.

Lyst og tiltalende | Boligen har en meget god planløsning. Det er god takhøyde og moderne overflater. Meget pent kjøkken og et lekkert bad. På gulvene er det lagt enstavs eikeparkett som gir et eksklusivt uttrykk. Her kan man flytte rett inn!

Sentralt | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant umiddelbar nærhet til byens sentralpuls og gangavstand til flott turterreng i byfjellene. En urban beliggenhet for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius. Kort gåavstand til butikk og treningssenter.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en virkelig tiltalende 2-roms selveierleilighet med god størrelse, flotte kvaliteter og meget sentral beliggenhet i sentrum. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme på badet, vannbåren varme fra varmepumpe (vann/vann) til radiator i leiligheten samt balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til leiligheten. Det kan være leiemuligheter i garasjeanlegget. For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Det er opplyst at beboere i sameiet til tider står parkert utenfor bygget etter arbeidstid. Disse aktuelle parkeringsplassene tilhører næringsseksjon. Det er ingen formelle avtaler tilknyttet dette.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med asfalt, belegningsstein og diverse bed og beplantning. Tomten er på 1052 kvm.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i Sandviken i Bergen med gangavstand til sentrum. I området er det tilsvarende bebyggelse som leiligheten samt eldre Bergenske trehus og ikoniske sjøboder. I nærheten ligger Sandvikstorget, med blant annet dagligvare. Støletorget er
innen gangavstand og her finner man dagligvarebutikk, café, apotek og kiosk/butikk. Det er gode bussforbindelser rett utenfor leiligheten med avganger mot NHH og Åsane terminal så vel som til sentrum med Universitet, Høgskolen BI m.m. I nærområdet har man kort vei til tur områder som Stoltzekleiven, Fjellveien, Sandviksfjellet og Fløyen. I området finnes det også flere parker, blant annet Meyermarken. Kort oppsummert blant byens mest attraktive områder.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner(bindingsverk), utvendig er veggene kledd med trepanel og fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med stålplater. Taket er ikke besiktiget.

Grunnmur og drenering:
Forventet levetid for vegg mot terreng av betongvegg eller murt vegg av blokker: 20 - 60 år.
Forventet levetid for drenering: 20 - 60 år avhengig av grunnforhold.

Vegger:
Forventet levetid for veggkonstruksjoner av bindingsverk av tre: 40 - 80 år.
Forventet levetid før omfuging av puss: 20 - 60 år.
Forventet levetid før slemming av mur / forblending med slemming: 30 - 60 år.
Forventet Levetid på utvendig trekledning: 40 - 60 år.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 2014og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 13.08.2023

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Lovlighet.
Boligen er godkjent for beboelse.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Meget velholdt leilighet og attraktivt bygg.

Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i vedlagte tilstandsrapport samt selgers egenerklæringsskjema.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg blokk/bygård/terrassehus
Dato: 24.03.2017

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 63/2483

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Sameiets navn: Sameiet Lysthuset

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Frede Forsikring (avtalenummer: 595442). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Iht. regnskapet for 2022 hadde sameiet et årsresultat på kr. 26.020,-

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 3.030,- pr. måned.

Herav:
Felleskostnader kr. 1.381,-
Oppvarming kr. 1.000,-
Kabel-tv kr. 649,-

Boligselskapet har avtale med Techem AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS Eiendomsforvaltning AS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av Techem AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem AS avregner faktisk energiforbruk pr. år, mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av akontobeløp skjer årlig.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Styret skal ikke styregodkjenne kjøper.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, protokoll fra årsmøte 2023 med regnskap for 2022 , svarbrev fra forretningsfører samt protokoll fra ordinært årsmøte fra mars 2023.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 216 239,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 378 460,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges Rød G legges derved til grunn selv om dette er misvisende.

Vei, vann og avløp

Vei, vann og avløp er offentlig.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1919/910386-1/106 04.04.1919
Erklæring/avtale  
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. en
heiseinnretning
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere
Ikke innhentet.

1922/911736-1/106 03.03.1922 
Erklæring/avtale  
Skrivelse ang. regulering
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere
Ikke innhentet.
 
1943/3976-1/106 11.09.1943
Erklæring/avtale  
Bestemmelse om fjernelse av et lagerskur når Havnevesenet
forlanger det.
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere
Ikke innhentet.
 
1952/4038-1/106 13.05.1952   
Bestemmelse om kloakkledn  
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere
Ikke innhentet.
 
1989/5798-1/106 24.02.1989   
Erklæring/avtale  
Disposisjonsrett for Bergen Kommune over et areal som er
regulert til off. gangvei
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere
Innhentet.

2015/1088500-2/200 20.11.2015   
Erklæring/avtale  
Bestemmelse om solidaransvar for drift/vedlikehold av vann- og avløpsledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
Innhentet.
 
2017/287065-1/200 03.04.2017   
Fredningsvedtak   
Fredningsvedtak for lafteveggene fra 1600-tallet i Sandviksbodene 3A.
Gjelder denne registerenheten med flere
Innhentet.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID Reguleringsformål Dekningsgrad
16580000 990 - Annet kombinert formål 44,3 %
16580000 113 - Blokkbebyggelse 33,9 %
16580000 331 - Torg 8,9 %
16580000 1001 - Bebyggelse og anlegg 8,9 %
16580000 390 - Trafikkområde i sjø og vassdrag 1,9 %
16580000 710 - Felles avkjørsel 1,4 %
16580000 320 - Gang-/sykkelvei 0,8 %
Reguleringsplaner under arbeid
PlanID61690000
Plantype 34
Plannavn BERGENHUS. GNR 168, OMRÅDEREGULERINGSPLAN FOR KRISTIANHOLM, SANDVIKSTORGET OGROSEGRENDEN
Saksnr: 202220436
Dekningsgrad < 0,1 % (0,5m²)

Kommuneplan
PlanID 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt 19.06.2019
Dekningsgrad 100,0 %
Kommunedelplan(er)

PlanID 18740000
Plannavn BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD 3 -
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt 19.02.2001
Dekningsgrad 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID Plantype Plannavn Planstatus Saksnr
PlanID 65810000
Plantype 34
Plannavn BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATEN-EIDSVÅGTUNNELEN
Planstatus 3
Saksnr: 202220562

PlanID 66270000
Plantype 35
Plannavn BERGENHUS. GNR 167 BNR 517 MFL., LADEGÅRDSGATEN
Planstatus 2
Saksnr 202220559

PlanID 9900000
Plantype 30
Plannavn BERGENHUS. FJÆREGRENDEN, BYPLANVEDTEKTER 3 -

PlanID 8150000
Type 30
Plannavn BERGENHUS. GNR 168 BNR 325, SANDVIKSBODER 5 - 24
Planstatus 3
Saksnr 199702958

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom 168/11
Bygningsnummer 300280635
Bygningstype Garasjeuthus anneks til bolig
Status Meldingssak registrer tiltak
Dato 16.02.2012
Saksnr 201202069

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune ligger vedlagt i salgsoppgave

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 950 000
Omkostninger 109 342
TOTALT 4 059 340

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF