Måseskjærveien 4

Visning

tor. 28.9 | 16.00 - 17.00

5 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 841 240

P-rom

70 KVM

Antall rom

2 Soverom

Måseskjærveien 4

Sandviken Brygge: Oppusset og lekker 3-roms selveier | Innglasset altan | Parkering m/elbillader | Lav felleskostnad!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Måseskjærveien 4 5 690 000 151 242 2 801
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
70 / 85 / 0 KVM Eiet tomt, 4530 KVM 60230131

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang, innvendig bod/garderobe, helfliset bad/wc/vaskerom, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Innglasset altan:
Med utgang fra stue er det adkomst til en innglasset altan med tiltalende gulvfliser og spiletak med innfelte downlights i himlingen (areal: 7 m²).

Lagringsplass:
Foruten boden i leiligheten er det også en utebod tilknyttet altanen, der man har lagringsplass.

Parkering:
Det medfølger en fast, utvendig biloppstillingsplass med elbillader (type: Zaptec).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

2. etasje | 70  m²
Gang, soverom, bad/wc/vaskerom og stue/kjøkken.

Nettoareal for rommene:
- Gang 10,6 m²
- Bad 6,5 m²
- Stue/kjøkken 29,2 m²
- Soverommene er 8,3 m² og 12,4 m²

Merknader om areal:
Arealene er beregnet ut ifra oppmåling på stedet. Sammenlagt areal oppgitt for de respektive rom utgjør boligens nettoareal. Dette vil avvike fra bruksareal da det gjør fratrekk for det areal interne vegger, sjakter, trappehull osv. opptar.

Samlet primærareal (P-rom) = 70 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 85 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Oppusset og tiltalende 3-roms selveierleilighet
- Innglasset altan med moderne gulvfliser
- Utlagt strøm til altanen i 2022
- Nytt og lekkert Kvik kjøkken i 2022
- 2 delikate soverom med god størrelse
- Alle himlinger senket i 2021/22
- Innfelte downlights i himlingene
- Nyslipt og lyst eikeparkettgulv
- Lav månedlig felleskostnad kr 2.801,-
- Kabel-TV/bredbånd inkludert i felleskostnaden
- Meget attraktiv beliggenhet på Sandviken Brygge
- Kort avstand til dagligvare, SATS og bussforbindelse
- Gåavstand til Bryggen og Fisketorget
- Få minutters kjøretid til sentrum
- Nærhet til variert turterreng på byfjellene

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne lekre 3-roms hjørneleiligheten (selveier), med utmerket beliggenhet på Sandviken Brygge. Det betales en månedlig felleskostnad til sameiet pålydende kr 2.801,-.

Atmosfære | Leiligheten er nyoppusset i senere tid og har tidsriktige kvaliteter. Åpen stue/kjøkkenløsning som er malt i en moderne fargetone. I 2022 ble det installert et nytt og lekkert Kvik kjøkken med gråsorte fronter samt tilhørende hvitevarer. Det er rikelig med skap- og benkeplass på kjøkkenet. Begge soverommene har god størrelse. Det gjennomgående eikeparkettgulvet er nyslipt og hvitoljet. I tillegg er alle himlinger senket med innfelte downlights (dimmefunksjon). På badet er det montert ny baderomsinnredning med lekkert speil, som har integrert belysning.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en deilig, innglasset altan med innbydende gulvfliser (60x60 cm.) og spiletak med innfelte downlights (det er utlagt strøm til uteplassen). En avstressende sone til fri benyttelse uansett værforhold. Altanen har et areal på 7 m².

Parkering | Det er fast, utvendig biloppstillingsplass med Zaptec elbillader, der man har enkel adkomst til blokkens inngangsparti. Herfra er det heis eller trappeadkomst til leilighetens etasjeplan.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til Coop Extra dagligvareforretning, Sats treningssenter, bussforbindelse og nydelig turterreng. Alt innenfor en kort radius fra sameiets område.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en lekker og gjennomført 3-roms selveierleilighet i et meget populært og etablert område. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Oppvarming

- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast parkeringsplass med Zaptec elbillader (plassen er merket nr. 55).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Felleseiende og pent opparbeidet tomt med et areal på 4.530 m². Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget fin beliggenhet i sameiet Madam Felle på Sandviken Brygge. Leiligheten ligger gunstig plassert i byggets 2. etasje, og har enkel adkomst via trapp eller heis. Innglasset altan med god størrelse og utsikt mot sjøen og det fine fellesarealet. Nærområdet og sameiets fellesareal er godt tilrettelagt for alle aldersgrupper.

Sandviken Brygge er et svært populært og attraktivt leilighetskompleks i Bergen. Området er rolig, tilbaketrukket fra hovedveien med fellesareal som grenser til Byfjorden. Det er maritime og naturskjønne omgivelser med pent opparbeidet fellesareal med beplantninger, gangstier, benker og brygge. Her er det lett å sosialisere seg med hyggelige naboer eller trekke seg tilbake på sin private altan. Det er gode bademuligheter fra kaianlegget og bare få minutters spasertur til båthavn. Tilsvarende er det også bare få minutters gåavstand til koselig kafè i sjøkanten og Kystkultursenteret med aktiviteter for store og små.

Som beboer får man nærhet til by, fjord og fjell. Fra boligen er det gode kollektivforbindelser til Bergen sentrum og videre i nordlig retning mot Åsane. Dagligvarebutikken Coop Extra ligger et stenkast unna (også med post i butikk). Videre tar det rundt 4-5 minutter til Bergen sentrum med bil. Bergen sentrum tilbyr shopping, serveringssteder, uteliv, kulturtilbud og mye mer. For den aktive finner du treningssenteret SATS noen få meter fra boligen. Videre er Bergen Fitness, Lehmkuhlhallen og Stoltzekleiven/byfjellene like i nærheten. Med andre ord har du mange gode og varierte aktivitetstilbud i nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Om byggemetoden:

Byggegrunn:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/kult.

Drenering:
Tilbakefylt med antatt drenerende masser til grunnmur.

Grunnmur:
Grunnmur i plasstøpt betong.

Konstruksjon:
Yttervegger, bærende konstruksjoner og skille mellom boenheter er oppført i betong.

Tak og taktekking:
Støpt betong/oppforet tretak med lavt skråfall. Taktekking med takpapp/takbelegg.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Et vindu ble skiftet i 2022.

Dører:
Glatt finert B-30/35 db entredør. Balkongdør med isolerglass i malte trekarmer.

Nyere håndverkstjenester:
- Kjøkken ble skiftet i 2022
- Flyttet varmtvannsbereder fra kjøkken til teknisk rom i 2022
- Lagt ut strøm til innglasset balkong og til bod på balkong i 2022
- Senket himlinger i alle rom i 2021/22
- Slipt parkett og montert nye gulvlister 2021

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandssrapport avholdt av bygningssakkyndig Takst Vestland AS v/Knut Anders Aase (datert 02.08.2023).

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandssrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Våtrom:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på membranløsningen. Badet er ca 22 år gammelt. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er for lite generelt fall til sluk. Det er tilfredsstillende lokalt fall til sluk i dusjkrok. Sokkelen til dusjveggen er tett. Ved lekkasje utenfor dusjvegg, eller fra rør-i-rør skapet, vil vannet renne ut dør, før det renner til sluk. Det er ikke behov for tiltak. Badet fungerer med dette avviket

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er over 20 mm høydeforskjell fra laveste til høyeste punkt på gulv i stue/kjøkken.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Felleskostnad kr 2.801,-/mnd = kr 33.612,- per år
Kommunale avgifter = kr 12.224,- per år

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette. Ingen øvrige hvitevarer følger med i salget.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attest:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 16.08.2001

Ingen andre attester foreligger ifølge kommunen. Attesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 733/95384

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Madam Felle er et frittstående sameie bestående av 125 selveiende boligseksjoner. Fordelt på tre bygg med følgende adresser: Måseskjærveien 2, 4, 6, 8 og 10. Samt tilgang til felles garasjeanlegg og utearealet ved Måseskjærveien 20-24. Leilighetene fordeles mellom 2-roms, 3-roms og 4-roms.

Sameiet har engasjert Vestbo som forretningsfører. Revisor er Ernst & Young AS.

Styreleder i sameiet er:
Hans Jørgen Hille
E-post: hanhille@online.no

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtale nr: SP735800). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2.801,- og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, renhold, grunnpakke kabel-TV/bredbånd via Telenor (basispakke), vaktmestertjeneste, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 55 utgjør: 733/95384

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Økonomi:
Regnskapet for 2022 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr 218.127,-. Disponible midler per 31.12.2022 utgjorde kr 2.338.665,-. Regnskapet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Andel felles formue per 31.12.2022: Kr. 17.926,-.

Serviceavtaler:
Styret har løpende serviceavtaler på heiser, heisalarmer og brannalarmer. Lys i gangarealer, nødlys, utvendig lys og lys i heisene kontrolleres jevnlig av vaktmester. Renhold av fellesarealer og heiser utføres en gang pr. uke. Matteskifter skjer en gang pr. uke på vinterstid og hver 14. dag om sommeren. Det foreligger avtale med vaktmester om brøyting, snømåking og strøing.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold, så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, husordensregler, innkalling til ordinært årsmøte med regnskap for 2022 samt protokoll fra årsmøtet. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr 1.047.560,- for inntektsåret 2021.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr 3.771.217,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

2001/13707-4/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 07.05.2001 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 15625000
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 61, 68 MFL., BEBYGGELSESPLAN FOR SANDVIKEN BRYGGE, FELT A
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 30.06.1999
Saksnr:  199900958
Dekningsgrad: 98,7 %
Plannummer 15620000, BERGENHUS. GNR 168 BNR 380, 70, 369, 381 MFL., SANDVIKEN BRYGGE og 15620004, BERGENHUS. GNR 168 BNR 61, 68 OG 71 MFL., SANDVIKEN BRYGGE gjelder og med dekningsgrad hhv: 1,3 % og 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
Planid: 15625000
Blokkbebyggelse 47,8 %
Felles gårdsplass 33,2
Felles parkeringsplass 11,8 %
Torg 2,5 %
Gangvei < 0,1 % 1,3 m²
Gatetun < 0,1 % 0,3 m²
Kjørevei < 0,1 % (0,0 m
Planid: 15620000
Boliger 1,3 %
Gangvei < 0,1 % (0,0 m²)
Planid: 15620004
Annen veigrunn < 0,1 % (0,0 m²

Reguleringsplaner under grunnen
Planid: 16250000
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 61, 68 MFL., BEBYGGELSESPLAN FOR SANDVIKEN BRYGGE, FELT A
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 30.06.1999
Saksnr:199900958
Dekningsgrad: 74,3%

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen)
Felles garasjeanlegg. Dekningsgrad: 74,3%
Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
Planid: 15620001
Plannavn: BERGENHUS. SANDVIKEN BRYGGE FELT B, C1 OG C2, ENDRING AV BESTEMMELSENE
Saksnr: 200001933
Ikrafttrådt: 09.03.2000

Kommuneplan med planid 65270000 gjelder.
Plannavn: Bergen Kommuneplanens arealdel 2018.
Ikrafttrådt: 19.06.2019. Berøringsgrad: 100 %.

Arealformål ihht. kommuneplan:
1130 - Sentrumsformål Byfortettingssone. Arealstatus: Nåværende. Berøringsgrad: 100 %
Bestemmelsesområder ihht. kommuneplanen:
Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav Berøringsgrad: 0,5%

Hensynssoner i henhold til kommuneplanen:
Kulturmiljø:
Planid: 65270000 KpAngittHensynSone. Historisk sentrum.Berøringsgrad: 100 %
Planid: 65270000. KpAngittHensynSone, Reperbanen. Berøringsgrad: 0,2 %

Eiendommen kommer innunder kommunedelplan med planid: 15750000.
Bergenhus. KDP Sandviken-Fjellsiden Nord. Ikrafttrådt: 19.02.2001. Berøringsgrad: 100 %.

Arealformål ihht. kommunedelplan:
Boligområde. Berøringsgrad: 99%
Veiareal. Berøringsgrad: 3,0 %

Planer i nærheten av eiendommen
Planid:71240000, BERGENHUS. GNR 168 BNR 1944 MFL., LEHMKUHLBODEN. Saksnr: 202223757
Planid:70670000,4 BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, FLØYFJELLTUNNELEN - RIGG- OG ANLEGGSOMRÅDE. Saksnr: 20220720
Planid:70610000, BERGENHUS. GNR 168 BNR 2009 MFL., SANDVIKSVEIEN 94. Saksnr: 2022020586
Planid:70450000, BERGENHUS. GNR 168 BNR 366 MFL., SANDVIKSBODENE. Saksnr: 202220636
Planid:65810000, ERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATENEIDSVÅGTUNNELEN. Saksnr: 202220562
Planid:64290000 BERGENHUS. GNR 168 BNR 1944 MFL., LEHMKUHLBODEN. Saksnr: 202220474
Planid:6090000, BERGENHUS. GNR 168 BNR 377, 379, SANDVIKSBODENE 78C - 80. Saksnr: 200802321
Planid:19320000, BERGENHUS. GNR 168 BNR 77 MFL., DITLEFSENGEN. Saksnr: 201522200
Planid:18740000, BERGENHUS. KDP BERGEN HAVNSaksnr: 200512751
Planid:18440000, BERGENHUS. GNR 168 BNR 360 MFL., SANDVIKSBODE Saksnr: 200502938
Planid:15625200, BERGENHUS. GNR 168 BNR 69 OG 73, SANDVIKSVEIEN 94. Saksnr: 200312739
Planid:15620003,BERGENHUS. GNR 168 BNR 2009, SANDVIKSVEIEN 94, SANDVIKEN BRYGGE FELT E. Saksnr: 200113897
Planid:15270100, BERGENHUS. GNR 168 BNR 2004 OG 2061, SANDVIKEN, MÅSESKJÆRET. Saksnr: 200209862
Planid:15270000, BERGENHUS. GNR 168 BNR 380, 367 MFL., MÅSESKJÆRET. Saksnr: 199615667
Planid:10690000,BERGENHUS. WILHELMINEBORG OG TILLIGGENDE EIENDOMMER.
Planid:5790000 ÅSANE/BERGENHUS. NORDRE INNFARTSÅRE TIL BERGEN, PARSELL NYGÅRDSTANGEN -
EIDSVÅG. 

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: Gnr. 168/2058. Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5.etg. el. mer. Status: Igangsettingstillatelse.
Eiendom: Gnr, 168/2064. Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5.etg. el. mer.Status: Igangsettingstillatelse.

Nabotomt mot nord:
Det er lagt inn forslag om at den åpne tomten på nordsiden i retning Elsesro skal benyttes som riggområde og utskipingshavn for tunnelmasser fra det planlagte Bybane- /Fløyfjellstunnel-prosjektet. Dette begrenser seg da til den eventuelle byggeperioden. Det er utbygger Profier som eier tomten. De jobber med planer for en positiv utvikling av tomten straks de får mulighet til det. Det er flere bygg mellom Måseskjærveien 4 og den aktuelle tomten.

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 690 000
Omkostninger 151 242
TOTALT 5 841 240

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF