Persenbakken 53

Solgt

5 750 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 100 710

P-rom

67 KVM

Antall rom

2 Soverom

Persenbakken 53 (Solgt)

Lekker topp/hjørneleilighet i murgård | MAJESTETISK BELIGGENHET | Balkong & stor uteplass | Solfaktor 50 | Fjellveien

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Persenbakken 53 5 750 000 19 903 4 318
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Aksje 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
67 / 67 / 0 KVM Festet fellestomt, 3152 KVM 60230150

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje | P-rom 50 kvm
Bad (4,88 kvm), entré / trapperom (6,0 kvm), stue (13,86 kvm) og kjøkken/spisestue (22,45 kvm)

Innhold | Loftetasje | P-rom 17 kvm. | Gulvareal på ca. 50 kvm.
Gang / Soverom 1 (10,68 kvm), soverom 2 (5,69 kvm) og toalettrom (0 kvm)

Privat balkong
Vestvendt balkong på 5,8 kvm.

Eksklusiv bruksrett til terrasse/uteplass
Uteplass/terrasse på 25 kvm. med god plass til møblement, grill etc.

Lagringsplass
Bod med utvendig adkomst på 5,4 kvm.

Primærareal
Alle rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 66 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 66 m²

Standard

Leiligheten | Her får man en skikkelig fin leilighet over to plan. Leiligheten ligger i toppen og i enden av bygget. Leiligheten innehar fine brukskvaliteter på overflater, innredning og utstyr. En leilighet det er lett å bli glad i.

Sol og panorama | Her er det bare å finne frem solfaktor 50. Her vil kjøper være privilegert med to private uteplasser som bader i sol. Utsikten er vanskelig å beskrive med ord. Utsikten må oppleves!

Ditt nye nabolag | Uten tvil et av byens mest ettertraktede boligområder. Her får man det beste av to verdener, sentrumsliv og friluftsliv.  Her er det masse historie i gatene og god stemning. Et urbant område, fine grøntområder, koselig gater, nydelige parker og med det beste turterreng i eget nabolag.

Naturen | Ikoniske Fjellveien ligger ca. 30 meter fra leiligheten i Persenbakken. Et fantastisk utgangspunkt for treningen

Sentrumslivet | Her kjøper en seg ikke kun en ny leilighet, her kjøper man seg en ny livsstil. Her bor man tilbaketrukket i solrike omgivelser, samtidig som byens fasiliteter og servicetilbud kun er en rusletur unna.

Velkommen | Velkommen til visning!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Varmekabler på bad.
Rentbrennende ildsted m/glassfront i stue.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Tomt

Tomtearealet er felles for boliglaget. Tomten er festet (festekontrakt er ikke fremlagt). Bortfester er: Bergen kommune. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, terrassedekke og div prydbusker/beplantning. Aktuell leilighet disponerer terrasse på siden av boligen.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et av de mest attraktive boligområdene i Sandviken. Her er du tilbaketrukket fra hovedveien og det er en enkel i tilkomst til eiendommen og godt åpent areal på siden av huset. Helt eventyrlig utsikt fra leilighet og uteplasser. Her får du kort gangavstand til skoler og barnehager, parkanlegg, idrettshall og vakkert turterreng i Fjellsiden som ligger få meter unna. (kort vei til Stolzen for de sprekeste). Det er også kort vei å gå ned til sjøen med offentlig torg, bryggeanlegg og kafé/restaurant. Her er det lagt til rette for bading og fin rekreasjon. Fra Persenbakken er det i underkant av 20 minutter å spasere til Bergen sentrum og bare få minutter å gå til lokalbutikker i hhv. Sandviken Dagligvare i Ekregaten og Bunnpris i Mulen som også har søndagsåpent. Busstopp blant annet ved Mulen og Formanns vei et par minutter unna. Varegghallen er under oppføring. Ligger noen hundre meter fra eiendommen.

Blir Bybanen mot Bergen-Nord gjennomført slik den er regulert nå, vil denne eiendommen få gangavstand til Bybanestopp.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra leiligheten til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Enkel adkomst fra Persenbakken. På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til leiligheten.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Byggegrunn/fundamentering:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/kult. Grunnmur og fundamenter i betong/murkonstruksjoner. Gulv mot grunn i betong. Ukjent drenering.

Yttervegger:
Yttervegger over grunnmur av hulmur med pusset og malt overflate. Innvendig påforet platekledning. Yttervegger er boliglagets ansvar.

Vinduer:
Vinduer med 2-lags isolerglass i malte/fabrikkmalte trekarmer. Vinduer er boliglagets ansvar.

Dører:
Slett entrédør med brannklasse B-30 og lydklasse 35dB. Balkongdør var under utskiftning på befaringstidspunktet.

Tak/taktekking:
Valmet takkonstruksjon med tresperrer, tekket med sutak, papp, lekter og betongtakstein. Takrenner og nedløpsrør i plast. Taktekking fra begynnelsen av 1990-tallet. Det er gjort utbedringer og gjennomgang av taktekking i ca 2011/2012. Tak/taktekking er boliglagets ansvar

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1938 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Patrick Bang. Rapportdato 03.09.2023

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Viktig informasjon om boligens loft:
Loftet med innredede soverom er iht. tegninger godkjent som tørkeloft. Det å ominnrede et tørkeloft til varig opphold/overnatting er et søknadspliktig tiltak. I dette tilfellet er det ikke søkt om godkjenning fra tørkeloft til soverom/varig opphold slik det er innredet i dag. Dagens og tidligere eiere har benyttet rommene på loftet til soverom. Selger informerer om at flere av andelseierne har loftene fått godkjent loftene til varig opphold. Leiligheten selges med loftet som det er i dag og med opplysningene om manglende godkjenning av loft for overnatting/varig opphold.

Betegnelse av loftsrom i markedsføringen
De to rommene på loftet er benyttet og innredet som soverom. Derfor er de to rommene i Tilstandsrapporten, prospekt og planskisse beskrevet som soverom, selv om loftet mangler kommunal godkjenning for varig opphold/overnatting. Det minste rommet på loftet avviker ifht. anbefalt størrelse på rom for varig opphold (6-7 kvm / 15 kvm).

Viktig informasjon om veluxvinduer
Alle byggene i aksjelaget har tilsvarende like veluxvinduer på taket i dag. Iht. tegninger fra 1982 er det godkjent et veluxvindu mot vest. Styreleder informerer om at det ikke er søkt Bergen kommune om utvidelse av vindusfeltet/veluxvinduer mot vest via aksjelaget. Utvidelse av vindusfelt/innsetting av veluxvinduer er et søknadspliktig tiltak. Veluxvindu mot nord er godkjent 14.02.2002.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Mange bygningselementer har fått tilstandsgrad 1 (TG1). Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og ett bygningselement har oppnådd tilstandsgrad 3 (TG3). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

TG2

Utvendig > Vinduer fra 1999/2000
Vinduer har nådd over halvparten av forventet funksjonstid. Det vil være større risiko for punktering av glass og større behov for vedlikehold i tiden som kommer. Det må påregnes redusert isolasjonsevne for eldre vinduer.
Tiltak: De må påregnes vedlikehold og/eller utskifting av vinduer på sikt. Tidspunkt for dette er vanskelig å anslå. Vinduer inngår i boliglagets vedlikeholdsansvar.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Vurdering gjelder for rekkverk på uteplass og balkong.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Varierende høydeforskjeller. Det ble målt høydeforskjeller utover standardens krav i begge etasjer.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er liten frihøyde i trappeløp. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (4,88 kvm)
Stedvis ufagmessig utførelse (skjevt monterte fliser og ujevne fuge mellom gulv/vegg).
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (4,88 kvm)
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak: Det må påregnes å benytte dusjkabinett frem til en evt. oppgradering av rommet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (4,88 kvm)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.
Tiltak: Det må påregnes å benytte dusjkabinett frem til en evt. oppgradering av rommet. Sluk må rengjøres og inspiseres jevnlig for å hindre evt. lekkasje ut i gang/trapperom

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad (4,88 kvm)
Det mangler løsning for å synliggjøre evt. lekkasje fra innebygget sisterne. Evt. membran i sisternekasse kan ikke konstateres. Riss i fuge over toalettskål.
Tiltak: Overvåk tilstanden vedr. sisternekasse. Fuge over toalettskål bør silikoneres på nyt

Våtrom > Ventilasjon > Bad (4,88 kvm)
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Vurdering gjelder for eldre kobberrør.
Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Vurdering gjelder for eldre deler av anlegget/hovedstamme.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegget er kun enkelt vurdert da dette ikke er takstmannens kompetanseområde. Ved salg anbefales det alltid inspeksjon av autorisert elektriker. Eier av boligen har ansvaret for at det elektriske anlegget til enhver tid er forskriftsmessig, og at det brukes i samsvar med produsentens anvisninger.

TG 3

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom (0 kvm)
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000

Konstruksjoner som ikke er undersøkt

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Takkonstruksjon ble renovert og forsterket i regi av boliglaget i 2021, unntatt tak i trapperom. Arbeidet ble utført av Eiendomsservice Vest AS.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad (4,88 kvm)
Hulltaking er ikke foretatt da områder hvor dette ville vært aktuelt, ikke var tilgjengelig pga. bygningsmessige hindringer (betongvegger mot dusjsone). Det ble foretatt søk med fuktindikator, samt visuell inspeksjon uten å avdekke symptomer på fukt.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt og overtas på denne bakgrunn. Nytt kjøleskap/frys fra Siemens i 2023

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest for bygget fra byggeår. Ikke uvanlig byggeår tatt i betraktning.

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Vindusendring
Dato: 18.04.1972

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Vindusendring
Dato: 12.12.1984

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg bolig (26 stk. balkonger)
Dato: 22.11.2001

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fasadeendring (Rømningsbro loft)
Dato: 24.09.2003

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget
Renovasjonsarbeidernes Byggeselskap med orgnr. 833058452 har engasjert Vestbo som forretningsfører.

Økonomi
Regnskapet for 2022 er gjort opp med et negativt årsresultat pålydende kr. 878.812.

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring med polisenummer SP616016.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 4.318,- og inkluderer kommunale avgifter, felles byggforsikring, festeavgift, nedbetaling av renter/ avdrag andel fellesgjeld, kabel tv og fiberbredbånd grunnpakke, felles strøm, styrehonorar, forretningsførsel, dugnad, drift og diverse drift/ vedlikehold av boligselskapet.

Fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16366944846, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 31.08.2023: 4.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 119
Saldo pr. 31.08.2023: kr. 8 745 926,-
Andel av saldo: kr. 330 808,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2023 ( siste termin 31.03.2053 )

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i aksjelaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av aksjelagets styre eller lagets generalforsamling.

Informasjon fra styreleder
7 mars 2023 ble det besluttet at styret i Aksjelaget får fullmakt til å ta opp et lån på inntil kr. 3,5 mill som utbetales i to rater. Først 2 mill nå og 1,5 mill når aksjelaget ser hvordan kostnadsbildet blir. Det ble vedtatt at lånet nedbetales over 30 år. Det er ikke vedtatt noen økning i husleien, og den forrige økningen skal innbefatte den fellesgjelden som ikke er tatt opp pr. i dag, så aksjelaget forventer ikke noen økning i innbetaling selv om aksjelaget må ta opp mer i fellesgjeld. Den økte rentesatsen på fellesgjelden kan selvsagt gjøre at aksjelaget likevel må øke, men dette er ikke vedtatt pr. i dag.

Fellesgjelden ble tatt opp i forbindelse med å rette opp og sikre korrekt bæring på taket ved å skifte hanebjelke, gjenopprette strekkstag i gulvet, og bygge opp eventuelle murer / søyler om disse er tatt vekk eller endret tidligere. I nr. 53 (Leiligheten som selges) er denne jobben allerede utført. Det er har 3 loft igjen, og ett loft der aksjelaget må dekke deler av eiers kostnad da eier gjennomførte disse arbeidene selv. Dette er et prosjekt som aksjelaget holder på med pr. dags dato.
 
Forventet fellesgjeld ved ferdigstillelse av prosjektet er kr. 391.481,- for leilighetene i 2.etasje. Dette kommer an på hvilke kostnader aksjelaget har på de siste prosjektene.

Dyrehold
Visert til husordensregler punkt 4 "Det tillates ikke å holde husdyr uten spesiell skriftlig tillatelse i hvert enkelt tilfelle. Det må være enighet mellom beboerne i samme oppgang før man kan gå til anskaffelse av husdyr som for eksempel hund eller katt. Ansvarlig skal være til stede når husdyr er i hageområdet."

Forkjøpsrett
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett internt i aksjelaget. Forkjøpsretten blir lyst ut etter budaksept. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Se vedtektenes punkt 3 ang. regler rundt forkjøpsrett. Vedtektene er vedlagt i salgsoppgaven.

Godkjenning
Søknad om godkjenning av ny eier behandles av styreleder i boligselskapet. Eierskiftemelding blir brukt som grunnlag og Vestbo sender melding til styret om at det er godkjenning til behandling.

Aksje
Vestbo er forretningsfører og fører aksjeeierbok.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter
Megler har mottatt vedtekter, husordensregler, innkalling og protokoll fra ordinær og ekstraordinær generalforsamling 2023, regnskap, budsjett etc. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Formuesverdi

Det foreligger ikke opplysninger om formuesverdi i Skatteetatens register.

Adgang til utleie

Utleie av aksjeleiligheter reguleres av borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i laget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

For korttidsutleie kontakt styrets leder.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Tinglyste erklæringer

På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Pengeheftelser i eiendomsrett

1930/900184-2/106 11.04.1930 
Festekontrakt - vilkår 
ÅRLIG AVGIFT NOK 160
FORKJØPSRETT FOR KOMMUNEN
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
 
1930/910485-1/106 11.04.1930  
Bestemmelse om bebyggelse  
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
 
Pengeheftelser i festerett

1930/900184-2/106 11.04.1930  
Festekontrakt - vilkår  
ÅRLIG AVGIFT NOK 160
FORKJØPSRETT FOR KOMMUNEN
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter, panteheftelser og pengeheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Kommuneplanens arealdel:
BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030

Formål: Byfortettingsone.

Kommunedelplan:
BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD

Formål: Boligområde

Reguleringssvar fra Bergen kommune ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 750 000
Omkostninger 19 903
Fellesgjeld 330 808
TOTALT 6 100 710

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF