Apeltunlien 87

Solgt

4 990 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

5 128 890

P-rom

130 KVM

Antall rom

4 Soverom

Apeltunlien 87 (Solgt)

Attraktiv enebolig | Solrike terrasser | Barnevennlig | Skjermet | Skole/bhg. Lagunen & bybane | 2 p-plasser | Bør sees!

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Apeltunlien 87 4 990 000 138 892 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
130 / 130 / 0 KVM Eiet tomt, 232 KVM 60230124

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Hovedetasje:
Entré/gang/trapperom (12,7 m²), bad (6,1 m²), vaskerom (4 m²), soverom (14,1 m²), soverom 2 (8,6 m²) og stue/kjøkken (31,4 m²)

Innhold | Loftetasje:
Loftstue/trapperom (29,4 m²), soverom (13,5 m²) og kontor/gjesterom (5,9 m²)

Uteplass:
Sørvendt terrasse på 52,7 m² med utgang fra stue/kjøkken samt en vestvendt altan på 16,9 m² med utgang fra loftstue.

Lagringsplass:
Tilhørende utvendig bod v/boligens inngangsparti, bygget i 2005. I tillegg er det koffertloft med tilgang fra loftluke i loftstue og veggluker i knevegger med gode oppbevaringsmuligheter.

Primærareal
Alle rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 130 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 130 m²

Standard

- Godt utnyttet enebolig i et veldig attraktivt nabolag
- Lekeplass like ved og gatene fulle av barn
- Trygg skolevei og kort vei til barnehager
- Solrikt, stille og rolig. Det er også sen kveldssol. 
- Kort vei til Lagunen med "alle" fasiliteter
- Kort vei til busstopp og butikk
- Nydelig turterreng og populære sykkelstier
- Innholdsrik og godt utnyttet med bla. 4 soverom!
- Dagligstue og en herlig loftstue
- Godt med lagringsplass
- Stor, solrik terrasse med utgang fra stue
- Parkering til to biler hvorav én i carport
- Ladestasjon fra 2020
- Diverse malingsarbeid utført i 2023
- Store garderobeskap medfølger
- Eget vaskerom
- Rør i rør og automatsikringer
- Sentralstøvsuger
- Fin innfelt belysning i boligen
- Lettstelt og barnevennlig tomt
- Perfekt oppgradering fra leilighet til enebolig.

Huset | Huset er oppført i 2005 (ferdigattest, datert 24.08.2005) og går over to plan. Huset har et primærareal på 130 kvm. og huset uvanlig godt utnyttet. Her er det blant annet åpen stue/kjøkkenløsning, gode lysforhold, godt med lagringsplass, 4 soverom, separat vaskerom, loftstue m.m. En perfekt enebolig for familier som ønsker en enebolig som er enkel å vedlikeholde og en lettstelt tomt. 

Uteplasser | Her får kjøper en sørvendt terrasse på 52,7 m² med utgang fra stue/kjøkken og en vestvendt altan på 16,9 m² med utgang fra loftstue. Hovedterrassen blir nærmest som en ekstra stue å regne på de fine sommerdagene. God plass til flere forskjellige soner.

Sol | Det er fantastiske solforhold på eiendommen med sol på terrassen fra tidlig morgen til kveld. (Selger estimerer ca.  i 20-tiden på den store terrassen). Ønsker man flere soltimer kan man gå opp på altanen, der er det kveldssol "helt til den går ned."

Parkering i carport | Biloppstillingsplass med plass til to biler, hvorav én i carport. Ny Easee elbil ladestasjon i carportdel i 2020. Elbil ladestasjon går på 32 ampere kurs

Godt naboskap | For barnefamilier er dette en drømmeplass å bo. Det er aldri langt til nærmeste lekekamerat og gatene fulle av barn. Det er lekeplass rett foran huset, og en lekeplass like nede ved postkassene. Det er gangvei (som ikke krysser bilvei) til Apeltun Skole, Apeltunhallen og kunstgressbanen på Apeltun. Apeltun barnehage ligger ca. 150 meter fra huset. Bakken ned til Apeltun Skole er en veldig populær akebakke som kalles "Storedøden" på folkemunne. Her i nabolaget kan barna slippes tidlig ut, Apeltunlien er en blindvei, og det er alltid foreldre i gatene som passer på.

Sentralt | Her bor man i grønne omgivelser, samtidig som det er veldig sentralt. Kort vei til Lagunen med butikker, restauranter, sportsbar og kino. Kort vei til nærbutikken Coop Apeltun. Busstopp ca. 4 minutter unna, med overgang til Bybanen fra Skjoldskiftet.

Turterreng | Det er veldig kort vei til masse fine turområder - Smøråsfjellet som er veldig fint tilrettelagt for barn, der man også kan bade i Bjørnevannet. Stendafjellet er også fint og litt mer stille. Begge egner seg også fint til løpeturer. Kort vei til Skjoldbukten der man kan bade i Nordåsvannet. Fine sykkelstier i området, både i retning Sandsli/Kokstad, mot Fana eller nordover mot Nesttun og Sentrum.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte Egenerklæringsskjema utført av eier og Tilstandsrapport utarbeidet av Takstmann Trond Bertelsen.

Velkommen | Vi ønsker velkommen til visning!

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler i entré/gang/trapperom,
stue/kjøkken og på bad.
To vegghengte panelovner.

Parkering

Biloppstillingsplass med plass til to biler, hvorav én i carport. Ny Easee elbil ladestasjon i carportdel i 2020. Elbil ladestasjon går på 32 ampere kurs

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse ferdig planert og gruset og opparbeidet med terrassedekke. Tujahekk i forkant av terrassen. Tomten er solrik og skjermet i en blindvei.

Denne eiendommen har andel i realsameie:

Eiendom: Gnr. 87 Bnr. 65
Andel: 1/16

Eiendom: Gnr. 87 Bnr. 62
Andel: 1/35

Eiendom: Gnr. 87 Bnr. 74
Andel 1/4

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

For barnefamilier er dette en drømmeplass å bo. Det er aldri langt til nærmeste lekekamerat og gatene fulle av barn. Det er lekeplass rett foran huset, og en lekeplass like nede ved postkassene. Det er gangvei (som ikke krysser bilvei) til Apeltun Skole, Apeltunhallen og kunstgressbanen på Apeltun. Apeltun barnehage ligger ca. 150 meter fra huset. Bakken ned til Apeltun Skole er en veldig populær akebakke som kalles "Storedøden" på folkemunne. Her i nabolaget kan barna slippes tidlig ut, Apeltunlien er en blindvei, og det er alltid foreldre i gatene som passer på. Her bor man i grønne omgivelser, samtidig som det er veldig sentralt. Kort vei til Lagunen med butikker, restauranter, sportsbar og kino. Kort vei til nærbutikken Coop Apeltun. Busstopp ca. 4 minutter unna, med overgang til Bybanen fra Skjoldskiftet. Det er veldig kort vei til masse fine turområder - Smøråsfjellet som er veldig fint tilrettelagt for barn, der man også kan bade i Bjørnevannet. Stendafjellet er også fint og litt mer stille. Begge egner seg også fint til løpeturer. Kort vei til Skjoldbukten der man kan bade i Nordåsvannet. Fine sykkelstier i området, både i retning Sandsli/Kokstad, mot Fana eller nordover mot Nesttun og Sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:

Taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i aluminium. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Taktekking er fra byggeår. Mesteparten av vindskibord og dekkbord på tak ble skiftet i 2023. Taktekking ble påført anti-mosemiddel og rengjort i 2023.

Veggkonstruksjon:
Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av liggende/stående trekledning. Mesteparten av kledning på karnapp i loft-etg og to hjørnebord er skiftet i 2023. Fasadene er jevnlig vedlikeholdt/malt. 

Vinduer og dører:
Isolerglass i malte trekarmer. Fire Velux takvinduer i hvite pvc karmer. Ytterdør: Malt tredør med felt av cotswoldglass. Altandør loftstue: Dørblad i isolerglass, malte trekarmer. Terrassedør stue/kjøkken: Malt tredør med felt av isolerglass. Katteluke i dør.

Grunnmur og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Det er ikke gjort geotekniske undersøkelser av byggegrunn. Vurdering av fundament og grunnforholdene er begrenset. Ringmur i plasstøpt betong. Deler av grunnmur ligger under terreng/terrasse, slik at deler av grunnmur ikke er besiktiget/tilstandsvurdert.

Drenering:
Boligen er oppført over bakkenivå og terrenget rundt bygget er planert. Det er drenerende masser rundt boligen. Ved denne type bebyggelse (over bakkenivå) er det ikke vanlig å legge dreneringsrør i grunnen rundt boligen.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 2005 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 14.08.2023

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Tegninger
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Utvendig trapp og altan over carport er ikke inntegnet i byggetegninger. Utvendig trapp og altan over carport ble oppført av tidligere eier og er ikke byggemeldt. Kontor/gjesterom er inntegnet som bod/bad i byggetegninger.

Avvik dagslysflate
Vindu på kontor/gjesterom gir mindre enn 10 % dagslysinnslipp i forhold til gulvareal.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Flere av bygningsdelene har fått Tilstandsgrad 1. Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

TG2

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Tiltak:  Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Lokal råte observert i noen kledningsbord og hjørnebord.
Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut.

Utvendig > Dører
Terrassedør tar i karm/terskel og altandør har betydelig knirk i hengsler.
Tiltak: Terrassedør bør justeres og hengsler på altandør bør utbedres. På sikt bør terrassedør og altandør ev. skiftes da disse dørene er værutsatt og har mest slitasje.

Utvendig > Vestvendt altan med utgang fra loftstue
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet (gjelder rekkverk v/ tak til utvendig bod). Rekkverket på denne delen er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse.
Tiltak: Beslag må skiftes ut/monteres. Beslag bør monteres for å unngå unødvendig fuktpåvirkning på nederste kledningsbord.

Utvendig > Utvendige trapper
Det mangler håndløper på den ene siden i trappeløp.
Tiltak: Håndløper bør monteres.

Innvendig > Overflater
Laminatgulv har svelling/slitasje i flere skjøter. Enkelte gulvfliser i entre/gang/trapperom virker å ha delvis løsnet fra underlaget.
Tiltak: Generell oppgradering/ev. utbedring av overnevnte forhold må påregnes for å lukke avviket.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er en del slitasje/bruksmerker i trappetrinn.
Tiltak: Trappetrinn bør slipes og behandles.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (6,1 m²)
Vindu er plassert i våtsone.
Tiltak: Vedr. vindu i våtsone: Ingen tiltak er nødvendig, siden det er montert dusjvegg/dusjhjørne vil ikke vindu bli utsatt for direkte vannsprut/søl.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (6,1 m²)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist sprekker i fliser. Det er riss/sprekker i enkelte gulvfliser.
Tiltak: Overvåk tilstanden på gulvfliser.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (6,1 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad (6,1 m²)
Det er riss/krakerling i servant.
Tiltak: Baderomsinnredning med servant må lokal utbedres, ev. skiftes for å lukke avviket.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom (4 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Bunn i rør i rør skap er ikke 100 % tett og en eventuell lekkasje inni skap vil kunne medføre fukt i vegg.
Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Bunn i rør i rør skap bør utbedres/tettes.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er noe avflassing oppå varmtvannstank.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler takstmann en gjennomgang av det elektriske anlegget.

TG ikke undersøkt
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Innhent dokumentasjon om takets oppbygging, om mulig.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Internett:
Kabel-tv og internett i boligen. Selger har 250 MBps abonnement i dag, men kapasiteten er i dag opp til 1000 Mbps. Via Telenor.
Grunnpakken med tv og internett har vi 4 naboer (Apeltunlien 83-89) en gruppeavtale på, noe som gir rabatt. Det er frivillig å være med på denne. Det er billigere med TV+Internett enn internett alene. Apeltunlien 89 tar seg av det praktiske og sender regning en gang i kvartalet. Man kan kjøpe seg opp med høyere hastighet eller tilleggstjenester på egen hånd.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Fra Egenerklæringsskjema:
Nabo i Apeltunlien 89 skal bygge på huset, påbygget vil ikke bli synlig fra denne eiendommen. Byggestart august 2023.

Altan på toppen av carport og utvendig trapp opp til denne er ikke byggemeldt. Ble oppført av tidligere eier når huset var nytt

Skjeggkre ble påvist juli 2020, Antcimex satte ut skjeggkremiddel i august 2020 og januar 2021, siden har det ikke vært observert skjeggkre i huset.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg Hus nr. 3
Dato: 24.08.2005

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Anlegging vei/parkering
Dato: 25.08.2005

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 369 052,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 928 586,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har oppnådd oppvarmingskarakter Rød og energikarakter D.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via privat stikkvei fra kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det ikke tinglyst heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (15170069). Formål: Bolig.
Planid: 15170069.
Saksnr: 2003/11748.
Planens navn: FANA. GNR 87 BNR 65, APELTUN BOLIGOMRÅDE, FELT B5-4, PLAN FOR UTBYGGING.
Type plan: Mindre reguleringsendring.
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 12.05.2004

Reguleringssvar fra Bergen kommune kan fås oversendt ved forespørsel til ansvarlig megler.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 990 000
Omkostninger 138 892
TOTALT 5 128 890

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF