Sandviksbodene 3A

Visning

6 250 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 416 840

P-rom

76 KVM

Antall rom

2 Soverom

Sandviksbodene 3A

Fantastisk leilighet med høy standard | Rett ved sjøkanten i Sandviken | To soverom | Parkering i garasje

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sandviksbodene 3A 6 250 000 166 842 3 572
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
76 / 81 / 0 KVM Eiet tomt, 1053 KVM 60230123

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Entré, bad, kjøkken, stue, to soverom og bod.

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en koselig balkong med sjøutsikt.

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på ca 5 m², med lagringsmuligheter.

Parkering:
Det medfølger parkerinsplass i garasje med mulighet for å montere elbillader.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

2. etasje | 76 m²:
Entré, bad, kjøkken, stue og to soverom.

S-ROM:
5 m².

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 76 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 81 m²

Standard

Boligen i korte trekk:
- Attraktiv beliggenhet i Sandviken
- Garasje og mulighet for lading
- Lekker leilighet med stilrent design
- God planløsning med to soverom
- Mye naturlig lysinnslipp
- Sjøutsikt fra balkong og deler av stue
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Gunstig og energieffektiv beliggenhet i bygget
- Rett ved sjøkanten
- Tv og internett er inkl. i felleskostnadene
- Helfliset bad med opplegg for vask og tørk
- Kort vei til sentrum, treningssenter, fine turområder og butikk
- Bod i kjeller

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne lekre 3-roms leiligheten (selveier), med utmerket beliggenhet. Det betales en månedlig felleskostnad til sameiet pålydende kr 3.572,-.

Atmosfære | Leiligheten fremstår som meget attraktiv, innredning og fargevalg skaper en god atmosfære og har gjennomgående tidsriktige kvaliteter. Åpen kjøkkenløsning mot stue med romslig plass til spisebord midt i mellom. Det er rikelig med skap- og benkeplass på kjøkkenet og hvitevarer fra Miele er integrert. Begge soverommene har god størrelse og det er plass til dobbeltseng. Hovedsoverommet er særdeles lekkert og gir en opplevelse av hotell. Her er det garderoberom, tv med belyst spilevegg og utgang til balkongen. I stue, kjøkken og bad er det downlights i tak. Badet har en god størrelse, er fliselagt på gulv og vegg og det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en deilig balkong med flott sjøutsikt i retning av Askøy broen. Her er det plass til sittegruppe og dagene kan virkelig nytes her.

Parkering | Parkering i garasjeanlegg med mulighet for å installere lader.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en lekker og gjennomført 3-roms selveierleilighet i et meget populært og etablert område. Velkommen til visning!

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
Leiligheten er i hovedsak oppvarmet med radiatorer tilkoblet varmesentral.
Balansert ventilasjon (fra byggeår) med ventilasjonsaggregat plassert i bod.
Varmekabler i gulvet i gang og på bad.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering i garasjeanlegg.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i Sandviken i Bergen med gangavstand til sentrum. I området er det tilsvarende bebyggelse som leiligheten samt eldre Bergenske trehus. I nærheten ligger Sandvikstorget, med blant annet dagligvare. Støletorget er
innen gangavstand og her finner man dagligvarebutikk, café, apotek og 7even Eleven. Det er gode bussforbindelser rett utenfor leiligheten med avganger mot NHH og Åsane terminal så vel som til sentrum med Universitet og Høgskolen. I nærområdet har man kort vei til tur områder som Stoltzekleiven, Fjellveien, Sandviksfjellet og Fløyen. I området finnes det også flere parker, blant annet Meyermarken.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandssrapport.

Om byggemetoden:
Boligbygg oppført i 2014.
Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong.
Fundamentert på ukjent byggegrunn.
Bygget er oppført med parkeringsanlegg i nederste etasje.
Yttervegger av betong/trekonstruksjoner.
Utvendige fasader av murpuss og liggende trekledning.
Etasjeskillere av betong.
Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med metallplater.
Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass.
Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral.
Oppvarming med elektriske varmekabler på bad og i entré.
Øvrig oppvarming med elektrisitet.
Balansert ventilasjon.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 2014 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Andreas Lance Landsvik den 12.07.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Ingen bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i vedlagte tilstandsrapport samt selgers egenerklæringsskjema.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Felleskostnad kr 3.572,-/mnd = kr 42.864,- per år
Kommunale avgifter = kr 17.070,- per år

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette. Ingen øvrige hvitevarer følger med i salget.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg blokk
Dato: 24.03.2017

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 83/2483

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Lysthuset
Organisasjonsnummer: 914 606 993

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i FRENDE SKADEFORSIKRING AS (avtalenummer: 595442). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3 572,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold, tv og internett,  a-kto oppvarming/ fjernvarme, forretningsførsel.

Fordlet som følger:
Felleskostnader 1.820,-
Garasje 103,-
Oppvarming 1.000,-
Kabel-tv 649,-
Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 5 utgjør: 83/2483

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Husdyrhold må godkjennes av sameiet.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 423 646,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 125 126,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Grønn C

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1919/910386-1/106  Erklæring/avtale  
04.04.1919 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. en heiseinnretning
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1922/911736-1/106  Erklæring/avtale  
03.03.1922 
Skrivelse ang. regulering
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1943/3976-1/106  Erklæring/avtale  
11.09.1943 
Bestemmelse om fjernelse av et lagerskur når Havnevesenet forlanger det.
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1952/4038-1/106  Bestemmelse om kloakkledn  
13.05.1952 
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere

1989/5798-1/106  Erklæring/avtale  
24.02.1989 
Disposisjonsrett for Bergen Kommune over et areal som er regulert til off. gangvei
Overført fra: 4601-168/324
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1088500-2/200  Erklæring/avtale  
20.11.2015 
Bestemmelse om solidaransvar for drift/vedlikehold av vann- og avløpsledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/287065-1/200  Fredningsvedtak  
03.04.2017 
Fredningsvedtak for lafteveggene fra 1600-tallet i Sandviksbodene 3A.
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/827447-1/200  Seksjonering  
29.09.2014 
opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 83/2483

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 16580000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 168 Bnr 321 Mfl., Slaktehustomten Bolig Og Næringsomra°de
Ikrafttredelsesdato: 22.05.2006
Dekningsgrad: 91,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
16580000 - Annet kombinert forma°l (44,3 %)
16580000 - Blokkbebyggelse (33,9 %)
16580000 - Torg (8,9 %)
16580000 - Bebyggelse og anlegg 8,9 %
16580000 - Trafikkområde i sjø og vassdrag 1,9 %
16580000 - Felles avkjørsel (1,4 %)
16580000 - Gang-/sykkelvei (0,8 %)

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65790000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til A°sane, Hovedsykkelrute Bradbenken-munkebotstunnelen
Saksnr: 20220560
Dekningsgrad: 8,9 %
Status: Endelig vedtatt

PlanID: 61690000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 168, Omra°dereguleringsplan For Kristianholm, Sandvikstorget Og Rosegrenden
Saksnr: 202220436
Dekningsgrad: 0,1 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsforma°l Byfortettingssone BY (95,8 %)
65270000 - Bruk og vern av sjø, vassdrag Bruk og vern, sjø, vassdrag SJØ (4,2 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
65270000 - Grendene (0,7 %)
Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (5,4 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (36,7 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (36,3 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Erverv (94,7 %)
18740000 - Vannareal for almen flerbruk (2,7 %)
15750000 - Veiareal (2,6 %)
15750000 - Annet byggeomra°de (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Krav om reguleringsplan (97,3 %)
NaN - Omra°de unntatt fra rettsvirkning (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
66270000 - Bergenhus. Gnr 167 Bnr 517 Mfl., Ladega°rdsgaten - 201812742
65810000 - Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til A°sane, Delstrekning 2, Sandbrogateneidsva°gtunnelen - 201807497
9900000 - Bergenhus. Fjæregrenden, Byplanvedtekter
8150000 - Bergenhus. Gnr 168 Bnr 325, Sandviksboder 5 - 24 - 199702958

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 168/11
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 16.02.2012

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger: For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen. I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år. Rett til å velge megler: Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse: Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 250 000
Omkostninger 166 842
TOTALT 6 416 840

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF