Sandbrogaten 3

Visning

2 750 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 404 160

P-rom

56 KVM

Antall rom

0 Soverom

Sandbrogaten 3

Lys og innbydende leilighet i Bergen sentrum | Heis | Felles takterrasse | 2. min. å gå til Bryggen

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sandbrogaten 3 2 750 000 7 982 12 554
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
56 / 60 / 0 KVM Fellestomt, 504 KVM 60230117

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leilighet
Entré, kjøkken, stue, sovealkove, bad/vaskerom og bod.

Felles takterrasse:
Fra leiligheten er det enkel tilkomst til stor felles takterrasse på ca. 80 m².

Lagringsplass:
Det medfølger bod i kjelleretasjen med god lagringsplass.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

Leiligheten | 56 m²:
Entré, kjøkken, stue, sovealkove, bad/vaskerom

Sekundærareal
Bod

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 56 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 60 m²

Standard

Kort oppsummert:

LEILIGHETEN
- Meget arealeffektive løsninger
- Parkettgulv og lyse vegger
- Dobbeltdør mot fransk balkong
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Seriekoblet brannvarslingsanlegg

FELLESAREAL
- Felles inngangsparti med fliselagt gulv
- Felles takterrasse med svært gode solforhold
- Bygget har heis og systemlås
- Velholdte og meget fine fellesareal

SLOTTSGAARDEN BORETTSLAG
- Ingen dokumentavgift ved kjøp av denne leiligheten
- Borettslaget har IN ordning
- Ingen forkjøpsrett
- Borettslaget har sikringsordning (via Borettslagenes Sikringsordning AS)
- Veldrevet borettslag

Presentasjon |
Det er med stor glede ZMegleren v/Erlend Hauglid kan få presentere denne sentralt beliggende leiligheten i Bergen sentrum.

Generelt |
Dette er en innbydende leilighet med arealeffektive løsninger i attraktive Slottsgaarden Borettslag. Bygget er omfattende ombygget og oppgradert i perioden 2006/08 og framstår i dag som et lekkert bygg med moderne fasade. Sandbrogaten ligger som en sidegate mellom inngangen til Bergenhus Festning og starten av ærverdige Bryggen i Bergen sentrum. Denne leiligheten ligger i byggets 4. etasje med heis like ved. Det er enkel tilkomst til stor felles takterrasse hvor du kan nyte solen fra morgen til kveld i kombinasjon med den fine utsikten.

Leiligheten er praktisk og har smarte løsninger. Garderobeløsning ved inngangspartiet til leiligheten. Kjøkkeninnredning med hvite fronter. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Oppholdsrommet har en fin løsning med skyvedører som skiller av rommets sovealkove. Dette rommet har en størrelse og form som gjør det enkelt å møblere med både sittegruppe og spisebord.

Felleskostnad |
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 12.554,- og inkluderer følgende: Kommunale avgifter/eiendomsskatt, vaktmestertjeneste for fellesarealet, trappevask, grunnpakke for kabel-tv/bredbånd (Telenor), bygningsforsikring, strøm i fellesareal, service av heis, vindusvask en gang i året, samt noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Dersom kommende eier av denne leiligheten ønsker å innfri sin andel av fellesgjelden så vil fellesutgifter utgjør ca kr 3.523,- pr mnd.

Besparelse |
Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5 % dokumentavgift til Staten. Ved kjøp til prisantydning vil det her gi en besparelse på kr 68.750,-.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Oppvarming

Det er varmekabler i gulvet på badet. Leiligheten har installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Parkering

Dersom ønskelig så kan det søkes om leie av fast garasjeplass i innendørs parkeringsanlegg i Birkebeinersenteret. Dette anlegget er beliggende bare 200 meter fra Sandbrogaten 3. Det betales pt. kr 1.140,- pr. mnd. for leie av plass i dette garasjeanlegget.

Eiendommen ligger innenfor byens soneparkering med sone nr 1. Pt. betales det kr 530,- pr. mnd. for sonekort (faktureres pr. 6. mnd.). Beboere med el. bil får 25 % rabatt på oppgitt pris. Besøkende til boligsone 1. kan betale med app-løsning eller automat.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Eiendommen har en svært sentral beliggenhet ved enden av Bryggen og inngang til Bergen sentrum. Til tross for den sentrale beliggenheten så er Sandbrogaten å anse som en forholdsvis rolig gate. Det er åpent og luftig areal ved inngangspartiet til bygget. Det er bare få minutter å gå til stort og velholdt parkanlegg samt tilsvarende kort avstand til Bryggen og havneområdet ved Vågen. Alt det Bergen sentrum kan tilby får du her innen gangavstand. Her kan du enkelt ta valget mellom en rolig kveld på din private terrasse for å nyte solnedgangen og den vakre utsikten over Vågen eller spasere inn til Bergen sentrum for et mer pulserende liv. Skulle det friste med en tur i fjellet så er det ca. 12 - 15 minutter å gå til meget flott turterreng i Fjellsiden. Alternativt har du treningssenter like rundt hushjørnet fra Sandbrogaten. Båten "Beffen" ligger med 2. minutts gange fra gatedøren, den frakter deg hurtig over til motsatt side av Vågen hvor du kan nyte dagen på Nordnes med både parkområdet og anlegg med basseng og sjøbad.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandssrapport.

Om byggemetoden:
Bygningen er fra 1950 og er oppført med betong rammeverk, betong etasjeskillere og Isolerte vegger i bindingsverk med fasadeplater. Bygningen er oppført i 7 etasjer med takterrasse, samt kjeller med boder. Hele bygget var ferdig rehabilitert i 2008.
Flat takkonstruksjon med fuktmembran og metall gesimser. Deler av taket benyttes som takterrasse. Etasjeskiller er av betongdekke.
Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har malte plater, fliser på bad. Innvendige tak har malte plater.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1950 (modernisert 2008) og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Paal Pettersen den 27.06.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i vedlagte tilstandsrapport samt selgers egenerklæringsskjema.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Overflater på gulv bad/vaskerom
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 00

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har valgt å ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Viktig informasjon om boligen:
Bygget ble opprinnelig oppført i 1954. I perioden 2006 til 2008 ble det gjennomført en omfattende ombygging og renovering av Sandbrogaten 3.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppføring av 7-etg. betongbygning (kontor- og hotellbygg)
Dato: 04.09.1957

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Innkledning av pergola m.m.
Dato: 03.03.1977

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring overnattingssteder
Dato: 27.10.2010

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Slottsgaarden Borettslag (Org. nr: 992 844 841) er et frittstående borettslag som har engasjert Vestbo BBL som forretningsfører og Ernst & Young som revisor. Borettslaget består av 41 leiligheter.

Styreleder i borettslaget er:
Knut Lavik

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring - polisenr. SP0003901471
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Leilighetens andel fellesgjeld er kr 1.646.173,- (kan om ønskelig nedbetales av kommende eier)
Andel felles formue pr. 31.12.2021: Kr. 4.976,-

Spesifikasjon av lån:
95247130110, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.06.2023: 4.49% pa.
Antall terminer til innfrielse: 124
Saldo per 27.06.2023: 38 244 468
Andel av saldo: 1 629 985
Første termin: 30.06.2009Første avdrag: 31.03.2019 ( siste termin 31.03.2054 )
Laget har inngått IN-avtale fre 1.1.2010

 95257346901, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.06.2023: 4.49% pa.
Antall terminer til innfrielse: 12
Saldo per 27.06.2023: 546 695
Andel av saldo: 16 189
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.03.2026 )
Laget har IN avtale

Sikringsordning:
Borettslaget har inngått avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 12.554,- og inkluderer følgende: Kommunale avgifter/eiendomsskatt, vaktmestertjeneste for fellesarealet, trappevask, grunnpakke for kabel-tv/bredbånd (Canal Digital), betjening av andel fellesgjeld, bygningsforsikring, strøm i fellesareal, service av heis, brannvarslingsanlegg og balansert ventilasjonsanlegg, vindusvask en gang i året, samt noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Dyrehold:
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i dette borettslaget.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Relevante dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene kan utleveres på forespørsel.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 962 686,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 465 668,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

TINGLYSTE AVTALER:
Dagboknr. 4221-1/106
Dato: 20.05.1952
Bestemmelse om bebyggelse, m. fl.

Dagboknr. 5959-1/106
Dato: 05.12.1953
Erklæring/avtale
Best. om kum, skal fjernes på kummunens forlangende.

Dagboknr. 3497-1/106
Dato: 18.05.1971
Erklæring/avtale
Best. om anlegg og bruksrett til innkjørsel m.v.

Dagboknr. 145876-1/200
Dato: 27.02.2009
Diverse påtegning
Eier av andel 36 og 40 i Slottsgaarden Borettslag skal ha rett til å disponere hver sin parkeringsplass. Eier av seksjon nr. 1 og 2. i Eierseksjonssameiet Sandbrogaten 3 skal ha rett til å disponere hver sin parkeringsplass.

Dagboknr. 751082-1/200
Dato: 01.10.2010
Diverse påtegning
Rett til parkeringsplass er transportert fra andel 36 til andel 34.

Dagboknr. 96032-1/200
Dato: 10.02.2009
Seksjonering
Formål: Samleseksjon bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk: 3692/4074

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 16040000
Plannavn: Bergenhus. Vågen, Kaiene Og Bryggen
Ikrafttredelsesdato: 11.12.2006
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
16040000 - Annet byggeområde (100,0 %)
16040000 - Annet trafikkområde (0,1 %)

Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen):

16040000 - Andre sikringssoner (100,0 %)

Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen):
16040000 - Krav, detaljregulering (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
16040000 - Bevaringsområder (100,0 %)

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65800000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 1, Kaigaten-sandbrogaten
Saksnr: 202220561
Dekningsgrad: 0,7 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Middelalder bykjernen (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Båndlegging :
6527000 KP Båndlegging sone H730 1PlanID Båndlagt etter lov om kulturminner 100,0 %
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (65,1 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (34,9 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan Bergenhus-KDP Sentrum er eiendommen avsatt til:
15780000 - Annet byggeområde (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64950000 - Bergenhus. Gnr 167 Bnr 1570 Mfl., Dreggekaien - 202220475
18740000 - Bergenhus. Kdp Bergen Havn - 200512751
15750000 - Bergenhus. Kdp Sandviken - Fjellsiden Nord - 202004102
10120000 - Bergenhus. Dreggen - Bradbenken

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom:167/1575
Bygningsnr 139323378-3
Endring: Påbygg
Bygningstype: Annen kontorbygning
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 24.06.2021
Saksnr :201812541

Andre opplysninger:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det nylig er fattet vedtak på reguleringsplan for trase til bybanen. I denne beslutningen følger det at bybanen skal gå over Bryggen og videre i tunnel ved enden av Sandbrogaten. Det er dog fortsatt en viss usikkerhet om traseen vil bli bygget som vedtatt og eventuelt når dette vil bli gjennomført. Men kjøper må ta med i vurderingen at dette vil bli gjennomført. Det vil i så fall føre til byggeaktivitet for en periode i Sandbrogaten.

Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune kan fås oversendt ved forespørsel til ansvarlig megler.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger: For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen. I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år. Rett til å velge megler: Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse: Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 750 000
Omkostninger 7 982
Fellesgjeld 1 646 170
TOTALT 4 404 160

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF