Sandslimarka 249M

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

4 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 733 560

P-rom

87 KVM

Antall rom

3 Soverom

Sandslimarka 249M

Ny og stilsikker 4-roms leil. | Eget inngangsparti og enkel tilkomst | Privat terrasse på 30 m² + felles takterrasse

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sandslimarka 249M 4 690 000 43 562 2 524
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
87 / 104 / 0 KVM Fellestomt, 1141 KVM 60230112

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold leilighet:
Gang, bod, bad/wc, tre soverom, walkin closet, stue og kjøkken.

Privat terrasse:
Fra stuen er det utgang til terrasse på 30 m2.

Lagringsplass:
Leiligheten har stor innvendig bod i tillegg til eget garderoberom.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

Gang (11.6 m2), bod (10.0 m2), tre soverom (hhv. 8.8 m2, 10.5 m2 og 13.1 m2), garderoberom (5.4 m2), bad/wc (4.1 m2) og stue/kjøkken (33.6 m2). Samlet p-rom uten bod og garderoberom er 87 m2 inkl. innvendige skillevegger.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 87 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 104 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Arealeffektiv og stilsikker 4-roms eierleilighet
- Enkel tilkomst og eget inngangsparti
- Privat terrasse på 30 m2 innrammet med hekk
- Felles takterrasse med kjøkken
- Ny og ubebodd leilighet
- Tidløs kjøkkeninnredning fra Sigdal
- Integrerte hvitevarer fra Bosch
- Helflist bad med varmekabler og downlights
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Vannbåren varme
- Sprinkleranlegg
- Seriekoblet brannvarslingsanlegg
- Systemlås
- Mulighet for kjøp av garasjeplass
- Felles sykkelparkering

Presentasjon |
Det er med glede ZMegleren v/Dag Jonny Johannessen kan presenterer denne stilfulle og tidsriktige eierleiligheten.

Moderne |
Dette er et nyoppført bygg hvor utbygger har vektlagt kvalitet og slitestyrke på valg av løsninger og materialer. Det er fokus på miljøvennlige løsninger og godt inneklima.

Leiligheten har arealeffektive løsninger og gode kvaliteter. Inneholder gang med dør til stor bod som også kan benyttes til gode garderobeløsninger. Tre soverom, ett med tilhørende garderoberom. Det er også strategisk god plassering av soverommene i leiligheten. Lys og romslig stue med fin overgang mellom stue og kjøkken. Dette gir god romfølelse, optimale lysforhold og fleksibilitet for plassering av møbler. Tidløs og fin kjøkkeninnredning fra Sigdal med god skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer fra Bosch som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og downlights samt sone og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Tekniske installasjoner |
Det er installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning som gir et godt inneklima til leiligheten. Fordelerskap for rør i rør-system og sikringsskap og svakstrømskap.

Tegnet av TAG Arkitekter ved Lukasz Rozek |
Bygget vil fungere som en portal inn på tomten, både visuelt med en bred åpning mellom byggene, og fysisk med adkomstvei for bil, sykkel og fotgjengere. Bygget har ulike åpninger, utkragede bygningsdeler og tre ulike farger på veggene, noe som gir en gjennomgående dynamikk i fasadene.

Fellesareal |
Prosjektets samlingspunkt finner du i byggets øverste etasje. Her er det etablert fellesareal både innvendig og utvendig, som kan nytes både sommer og vinter. Innendørs finner du et kjøkken hvor maten kan tilberedes. Rommet kan så forlenges med doble dører ut til takterrassen hvor du finner koselige sittegrupper med svært gode solforhold og flott utsikt over nabolaget. Et perfekt sted for å finne roen med en spennende bok, eller ta en kaffe med gode naboer og venner.

På kollen ved siden av Sandsliportalen blir det etablert stier med naturlekeplass, sittebenker og bålhus hvor famille og venner kan samles.

Informasjon |
Salgsoppgaven er i all hovedsak bygget på opplysninger fra selger/utbygger av prosjektet.

Oppvarming

Det er varmekabler i gang og baderom. Det er innlagt balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Parkering

I hht. opplysninger fra utbygger BONAVA så kan det kjøpes plass i garasjeanlegget til kr 395.000,- pr. plass. Garasjeanlegget er et multiparkanlegg over to etasjer med nedkjørsel under nabobygget med heis direkte til dette bygget. Konferer med megler for nærmere informasjon om dersom du ønsker å kjøpe garasjeplass. 

For biler i multiparkanlegg: Dersom du har bil med piggdekk, må gummimatte kjøpes i tillegg for å unngå unormal slitasje samt opprettholde garanti fra leverandør av parkeringsplattform.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Pent opparbeidet uteområde med beplantning, benker og bord. Uteområdet er opparbeidet med belysning og skilting.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 1. etasje på enden av bygget. Enkel og trappefri tilkomst og eget inngangsparti til denne leiligheten. Det er videre enkel tilkomst via heis til byggets felles takterrasse.

Sandsliportalen ligger i et attraktivt område like ved bybanen, med nærhet til både skole, turområder, arbeidsplasser og butikker. Med gode kollektivforbindelser og et mangfoldig servicetilbud er det lagt til rette for et godt hverdagsliv på Sandsli.

De nye hjemmene i Sandsliportalen er skapt i tråd med utviklingen av området, men med fokus på å bevare de grønne rammene. Med et godt tilbud av innkjøps- og sevicemuligheter i nærområdet samt Bybanen innenfor gangavstand (ca 200 meter) er området sentralt og moderne. Prosjektet ligger i bydelen Ytrebygda. Innenfor 15 minutters gange finner du både Skranevatnet Skole (1.-10. trinn), Sandsli Videregående Skole og Sandslihallen. Sandslihallen har et godt fritidstilbud med to selvstendige flerbrukshaller, trampettutsyr, to klatrevegger og buldrerom. Det finnes også flere kunstgressbaner i nærheten.

Sandsli/Kokstad-området innehar mange tusen arbeidsplasser, blant annet Equinor, Telenor, Shell, Odfjell Drilling og Aker Solutions holder til her. Utviklingen i området består av et blandet arealbruk. Målet er å skape en balanse mellom arbeidsplass, service- og boligformål. Dette innebærer at man skal kunne bo, jobbe og dekke hverdagslige behov innenfor kort avstand.

Transport
Bybanen går fra Flesland, via Sandsli, forbi Lagunen og til Bergen sentrum. Her finner du attraktive stoppesteder på veien, som Lagunen, Nesttun, Paradis, Brann Stadion, Kronstad og Danmarksplass. Via RV 580 er det regelmessige bussavganger fra Sandsli. Med bil kommer du også enkelt rundt i
distriktet.

Innkjøp og shopping
Innen gangavstand fra Sandsliportalen finner du dagligvare-butikk, to restauranter, samt Fanatorget som tilbyr et utvalg av butikker.

Turterreng
Det finnes gode turmuligheter innenfor gangavstand med blant annet Storrinden og området rundt Skranevatnet. For øvrig er det ikke mer enn 10-15 minutter med bil til Smøråsfjellet og Hordnesskogen, med fine skogsløyper på 4, 6 og 8 km.

Fana Golfklubb
En liten kjøretur unna Sandsli finner du Fana Golfklubb. Dette er en av to 18 hulls baner i Bergensområdet og klubben er en av Vestlandets største golfklubber med over 1600 medlemmer. Banen snor seg mellom bebygde områder og gårder, og gir spillerne både sportslige utfordringer og flotte naturopplevelser.

InterPadel Sandsli
InterPadel Sandsli er Bergens første Padel-senter, med hele 7 baner og god takhøydegode. På senteret finner du gode garderobefasiliteter, samt resepsjon og proshop.

Lagunen Storsenter
Kun 5 minutter unna Sandsliportalen finner du et av Norges største kjøpesentre. I tillegg til senteres 64 motebutikker finner du bl.a. spisesteder, kino, tilbud innen velvære og trening.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av informasjon fra utbygger - BONAVA.

Om byggemetoden:
FASADE |
Fasade leveres med vedlikeholdsvennlige overflater. Materialvalget varierer mellom tre kledning og aluminium platekleding

TAK |
Yttertak av betong som isoleres og tekkes.

VINDUER |
Det leveres trevinduer med utvendig aluminumsbekledning som er en tilnærmet vedlikeholdsfri løsning. Vinduene har energiglass iht. isolasjonskrav. Balkongdører og vinduer er fabrikkmalt i fargen NCS S 0500-N, klassisk hvit, innvendig i leiligheten og utvendig farge iht arkitektens fargevalg

DØRER |
Ytterdør er i malt tre og leveres med kikkhull. Beslag (vrider og skilt) leveres i rustfritt stål eller aluminium. Skyvedør/slagdør til terrasse eller balkong er i tre med utenpålagt aluminiumsbeslag og energispareglass

BALKONG |
Balkongdekker er i betong med tremmegulv i impregnert tre. Rekkverk på balkonger og takterrasser leveres med metallspiler som er galvanisert og pulverlakkert. Himling på balkong er i ubehandlet betong og lydabsroberende plater der det er behov. Markterrasser og takterrasser leveres med tremmegulv i impregnert tre.

Balkongdekker og takterrasse er som en utvendig konstruksjon å anse, og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå. Det monteres nedløp fra balkongene. Disse føres ned langs vegg. Drypp fra overliggende balkong, rekkverk og konstruksjoner må påregnes

AVFALLSHÅNDTERING |
Det vil bli etablert eget avfallsstasjon på tomten.

UTEOMRÅDE |
Uteområde leveres med beplantning, benker og bord. Uteområdet opparbeides også med nødvendig belysning, samt nødvendig skilting

FELLESAREAL |
I fellesarealer i 1.etg leveres flis på gulv. Det leveres flis i trapper, trapperepoer og korridorer til leiligheter. Gulv i sluser og korridorer til teknisk rom, boder, parkering og sykkelparkering leveres primet. Det leveres systemhimling i korridor. Vegger leveres sparklet og malt.

Vegger og tak i garasje og bod areal blir i støvbundet betongoverflate

Utvendig svalgang leveres med ubehandlet betongoverflate

BRANNSIKRING |
Det installeres boligsprinkling med synlige sprinklerhoder. Det leveres brannslukningsapparat i leilighetene.

ENERGIKVALITET |
Bonava sine boliger er meget energieffektive og miljøvennlige. Boligene er prosjektert etter TEK17, men energirammen som er lagt til grunn ved prosjektering, tar sikte på å ligge inntil 10% lavere enn kravene i TEK17 -
Dette gir mindre forbruk av strøm og energi. Energimerke vil foreligge på et senere tidspunkt.

OPPVARMING OG VENTILASJON |
Generell oppvarming vil skje via et vannbårent varmesystem med viftekonvektor basert på fjernvarme fra BKK. Det leveres gulvvarme på alle baderom. Hver leilighet utstyres med egen energimåler.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Oppgitte arealer er hentet fra utbygger BONAVA sine tegninger. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger er en profesjonell boligutvikler og kan således ikke tegne boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Kjøper er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Boligkjøperpakke
Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. mottar et honorar for denne formidlingen.

Da eiendommen er nyoppført av utbygger BONAVA er det ikke utarbeidet tilstandsrapport. Ny eier overtar gjeldende garantier som følger boligen.

Alle opplysninger om standard er hentet fra Bonava sin leveransebeskrivelse. Kjøper oppfordres til å besiktige eiendommen nøye, gjerne med hjelp av fagkyndig før inngivelse av bud.

Leiligheten vil ikke bli ytterligere utvasket enn det den var under visningstidspunktet.

I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger, og mellom tak og vegg, og i hjørner. Det tas forbehold om at dette ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard.

Da eiendommen nylig er ferdigstilt skal det stilles garanti i samsvar med BUOFL §12. Det er stilt en samlegaranti for hele prosjektet, kopi av denne skal fremlegges kjøper ved kontraktstidspunkt.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene overtas med garantier fra leveringstidspunkt.

Nabotomt:
Delfelt BBB3 på gnr. 115 bnr. 143 m.fl. er regulert til boligformål, og kjøper må forvente utbygging på delfeltet i tråd med tillatt utnytting.

Utbygger solgte i desember 2018 deler av vestre del av tomten med betegnelsen BBB3, jfr. reguleringsplanen, til en ekstern eiendomsutvikler. Tomten blir søkt fradelt og vil ikke bli en del av Sameiet Sandsliportalen. Hele eller deler av dette naboprosjektet kan bli boliger som selges eller leies ut. Eierseksjons- og borettslagsloven åpner opp for at kommuner kan kjøpe flere seksjoner/andeler i et prosjekt og benytte disse til utleie. Bergen kommune har ikke kjøpt noen av leilighetene i prosjektet «Sandsliportalen». Utbygger er kjent med at eier av naboprosjektet har inngått tilvisningsavtale med Bergen kommune, og at en mindre andel av leilighetene her vil bli utleid til kommunale forhold. Kontakt evt. megler for tilleggsinformasjon. Boligprosjektet vil også inneholde et bofellesskap.

Bonava inngikk i 2021 et samarbeid med DNB om å utvikle naboeiendom mot nord, der målsetting er etablering av boliger og utvikling av et lokalsenter.

Se gjeldende reguleringsplan 61500000 Ytrebygda. Gnr. 116 bnr. 107 m.fl. Sandsli Vest. Det må også påregnes at deler av reguleringsplanen kan bli forsøkt omregulert.

Annet:
Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg boligblokk
Dato: 16.02.2023

Sameiebrøk

Sameiebrøk:104/3727

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Sandsliportalen består av 58 selveiende boligseksjoner på mellom 53 og 104 m2. OBOS er forretningsfører. Styreleder i sameiet er Helge Hagen.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Tryg Forsikring (8642473). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Sameiet har ingen fellesgjeld. Hver av kjøperne ved førstegangs hjemmelsoverføring skal innbetale kr 8.000,- som en startkaptial til sameiets felleskonto.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2.524,- og inkluderer: Renhold av felles trappeganger, brøyting av fellesprivate veier, gartnertjeneste, grunnpakke for tv/internett, strøm til fellesareal, andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken. F

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Da eiendommen nylig er ombygget er formuesverdien pt. ikke beregnet. Skatteetaten kommer til å beregne formuesverdien med utgangspunkt i boligverdien. Boligverdien er basert på kvadratmeterpris multiplisert med boligens areal. Kvadratmeterprisen hentes fra SSB sine statistiske opplysninger.

Formuesverdien utgjør hhv. 25% av boligverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (øvrige boliger).

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1982/20405-1/106 VILKÅR I KJØPEKONTRAKT TINGLYST
08.09.1982
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2294566-1/200 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT TINGLYST
01.04.2020 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
:Knr:4601 Gnr:115 Bnr:275
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2294566-2/200 BESTEMMELSE OM PARKERING TINGLYST
01.04.2020 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
:Knr:4601 Gnr:115 Bnr:275
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2294566-3/200 BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKK TINGLYST
01.04.2020 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
:Knr:4601 Gnr:115 Bnr:275
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2709502-1/200 BESTEMMELSE OM VANNLEDNING TINGLYST
07.07.2020 21:00
RETTIGHETSHAVER:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2867098-1/200 BESTEMMELSE OM VANNLEDNING TINGLYST
13.08.2020 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
:Knr:4601 Gnr:115 Bnr:275
Bestemmelse om solidaransvar
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2867098-2/200 BESTEMMELSE OM SPILLVANN/DRENSVANN/STIKKRENNER TINGLYST
13.08.2020 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
:Knr:4601 Gnr:115 Bnr:275
Bestemmelse om solidaransvar
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1330894-1/200 BRUKSRETT TINGLYST
25.10.2021 21:00
RETTIGHETSHAVER: Knr:4601 Gnr:115 Bnr:279
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
Bruskrett til heishus/nedstigningstårn/trapper
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1330894-2/200 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT TINGLYST
25.10.2021 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
:Knr:4601 Gnr:115 Bnr:279
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1330894-3/200 BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKK TINGLYST
25.10.2021 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
:Knr:4601 Gnr:115 Bnr:279
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1331068-1/200 BRUKSRETT TINGLYST
25.10.2021 21:00
RETTIGHETSHAVER: Knr:4601 Gnr:115 Bnr:274
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
Bruksrett til heishus/nedstigningstårn/trapper
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1331068-2/200 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT TINGLYST
25.10.2021 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
:Knr:4601 Gnr:115 Bnr:274
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1331068-3/200 BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKK TINGLYST
25.10.2021 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
:Knr:4601 Gnr:115 Bnr:274
OVERFØRT FRA: 4601-115/278
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 61500000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 116 Bnr 107 Mfl., Sandsli Vest
Ikrafttredelsesdato: 08.12.2015
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
61500000 - Boligbeb. - blokkbebyggelse (100,0 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5505700
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 115 Bnr 116, Birkelandsvatnet, Felt T2
Ikrafttredelsesdato: 19.08.1983

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
71000000 - Ytrebygda. Gnr 115 Bnr 141, Sandslimarka Sør - 202220684
61170000 - Ytrebygda. Bybanen Rådal - Flesland - 202002685
5500000 - Ytrebygda. Gnr 115 Bnr 11, 14, 15, Gnr 116 Bnr 5, 8 Mfl., Birkelandsvatnet

PlanID: 71000000
Beskrivelse: 11. mars 2022 ble det besluttet planoppstart for et området på ca. 40 daa. nord for den aktuelle bolig for salg. Forslag til reguleringsplan er ikke ferdigstilt, og det er dermed uvisst nøyaktig hva planarbeidet vil resultere. Det fremkommer dog av forslagsstillers varselbrev at det er ønskelig å regulere eiendommene til kombinert formål bolig, tjenesteyting og kontor.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: Gnr. 115, bnr. 214
Bygningsnr: 9428437-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 03.06.2020
Saksnr 202012069

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 690 000
Omkostninger 43 562
TOTALT 4 733 560

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF