Svartedalsvegen 90

Visning

3 850 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

3 962 640

P-rom

161 KVM

Antall rom

5 Soverom

Svartedalsvegen 90

Florvåg: Frittliggende enebolig | 6 soverom og 2 bad | Mulighet for utleiedel (søknadspliktig) | Kort vei til Kleppestø!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Svartedalsvegen 90 3 850 000 112 642 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
161 / 164 / 0 KVM Eiet tomt, 965 KVM 60230105

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Entré/gang med interntrapp til hovedplanet, vaskerom, bad/wc, mellomgang, innvendig bod, kjellerstue/soverom og soverom. Fra bod er det luke til krypkjeller.

Innhold | 1. etasje:
Entré med interntrapp til loftsetasje, gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue/spisestue.

Innhold | Loftsetasje:
Mellomgang med trapp og kneloft samt 2 soverom/disponible rom.

Utvendig bod:
Tilknyttet huset er det en bod på 5,2 m2, med utvendig adkomst.

Uteplass:
Fra stue er det utgang til en østvendt altan med flott sjøutsikt. I tillegg er det en stor markterrasse på utsiden av huset med god plass til hagemøblement og grill etc.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

Underetasje | 58 m2:
Kjellerstue, soverom, 2 ganger, bad og vaskerom.

1. etasje | 82 m2:
Stue, kjøkken, gang, entrè, 2 soverom og bad.

Loftsetasje | 21 m2:
2 soverom og gang.

S-ROM:
Bod underetasje.

Primær- og sekundærrom (P-ROM og S-ROM):
Fordelingen av P-ROM og S-ROM er basert på takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Det er bruken av rommene på befaringstidspunktet som avgjør om rommene defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjenning i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette får betydning for den bygningssakkyndiges valg.

Samlet primærareal (P-rom) = 161 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 164 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Selveiende enebolig med innholdsrik romløsning
- Herlig utsikt mot Byfjorden og tilliggende område
- Nymalt fasade og nylagte gulv i de fleste rom
- 5/6 soverom, 2 bad og separat vaskerom
- Mulighet for etablering av utleiedel (søknadspliktig)
- Nærhet til barnehage og skole
- Kort avstand til Florvåg Senter / Kiwi
- Kort kjøretid til Kleppestø Senter
- Hurtigbåtforbindelse til Bergen (Kleppestø båtkai)
- Rundt 20 minutters kjøretid til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne innholdsrike eneboligen, med god beliggenhet i et etablert og barnevennlig område i Svartedalsvegen på Florvåg.

Innholdsrikt | Boligen har en innholdsrik romløsning og har vært gjenstand for enkelte oppgraderinger i 2023, herunder nymalt fasade samt nye gulv i flere rom. Underetasjen fremstår som velegnet til utleie, idet man har egen inngang og tilstrekkelig antall rom for å etablere en slik løsning. Det gjøres oppmerksom på at dette er et søknadspliktig tiltak, som krever kommunal godkjenning. Huset har eldre kvaliteter med behov for generell modernisering.

Uteplasser | Tilknyttet boligen er det en koselig terrasseplatting/uteplass, der solen kan nytes fra tidlig morgen. En herlig utesone, som er rigget for soling, kos og sosiale sammenkomster. Det er også en koselig altan med utgang fra stuen (østvendt), der morgenkaffen kan inntas i rolige omgivelser.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er rimelig avstand til busstopp med hyppige avgangstider samt få minutters kjøretid til Kleppestø sentrum med hurtigbåtforbindelse til Bergen. Alt innenfor en fornuftig radius fra området. I tillegg er det nærhet til Bunnpris og Kiwi på Florvåg.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en koselig enebolig med god størrelse, stort utviklingspotensial samt barnevennlig beliggenhet i et etablert boligområde. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Vegghengt varmepumpe i stue (luft-til-luft)

Varmepumpen ble installert i 2021.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Parkering på egen grunn (oppkjørsel)

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet og selveiende tomt på 965 m2. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og husets plassering på tomten.

Beliggenhet

Eiendommen har en fin beliggenhet i et etablert boligområde i Svartedalsvegen på Florvåg.

Det er ca. 7 minutters gåavstand til bussforbindelse ved Øvre Florvåg / Smådalen med linjene 480 og 483 samt rimelig nærhet til dagligvare med Kiwi og Bunnpris på Florvåg - som de nærmeste alternativene.

Området anses som barnevennlig med kort kjøretid til flere barnehager, Florvåg barneskole og Kleppestø ungdomskole.

Det er rundt 7 minutters kjøretid til Kleppestø Senter, der man finner flerfoldige butikker og forskjellige servicetilbud. På Kleppestø båtkai finner man også hurtigbåtforbindelse som bringer deg videre til Strandkaien i Bergen sentrum. I rushtiden har båten avgang hver halvtime.

Barnehager:
Bakarvågen Fus barnehage (0-5 år) - 18 min gåavstand
Florvåg barnehage (0-5 år) - 23 min gåavstand
Fridahuset Steinrusten barnehage (1-5 år) - 6 min kjøretid

Skoler:
Florvåg skole (1-7 kl.) - 19 min gåavstand
Kleppestø ungdomsskole (8-10 kl.) - 7 min kjøretid
Askøy videregående skole - 9 min kjøretid

Dagligvare:
Kiwi Florvåg - 23 min gåavstand
Bunnpris Florvåg - 5 min kjøretid
Kleppestø Senter - 7 min kjøretid

Off. transport:
Buss Øvre Florvåg Smådalen - 7 min gåavstand
Kleppestø terminal (buss/ferge) - 7 min kjøretid
Kleppestø båtkai (linje 2070) - 8 min kjøretid

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Boligbygg oppført i 1967. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med
støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner.
Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med glassfelter. Vinduer i forskjellig utførelse, fra forskjellige årstall.
Varmepumpe i stue. Naturlig ventilasjon.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Atle Kallestad / Anticimex den 22.06.2023.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Boligen har en ikke måleverdig (grunnet takhøyde) redskapsbod på 8,6m². Rom omtalt som innredet rom er i originale bygningstegninger en del av boligens hoveddel. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med bygningssakkyndig, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Tilstandsgrad 3 (TG3):

Våtrom - Bad 1. etasje:
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det er fuktmerker i himlingen. Kan skylles kondens. Ytterligere undersøkelser vedrørende kondensproblematikk bør påregnes. Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er ukjent om løsningen er fullgod med tanke på fuktsikkerhet. Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Fare for fukt i konstruksjon. Vindu bør skjermes. Fuktskade påvist i vindu. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er målt fall fra terskel til dusjkabinett på 5 mm. Fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje. Det er ukjent om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet. Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at fuktskade allerede er påvist på annen måte. Det observeres synlige fuktmerker og soppvekster i åpent bjelkelag under sluk. Eksakt årsak er ukjent, men utettheter/manglende membranen vurderes som en sannsynelig medvirkende årsak. Fuktskade er påvist. Basert på ovennevnte forhold
er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Våtrom - Bad underetasje:
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er ukjent om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Dusjing direkte på tapet er generelt å betrakte som en løsning med forhøyet fuktrisiko, det oppfordres til fortsatt bruk av dusjkabinett med dagens standard. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer /tilstand er ukjent. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Hulltaking er ikke utført med
bakgrunn i at fuktskade allerede er påvist på annen måte. Det observeres synlige fuktmerker i åpen vegg mot rom brukt som vaskerom. Fuktskade er påvist. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Våtrom - Rom brukt som vaskerom:
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Rommet oppfyller ikke de krav som gjelder for våtrom. Rommet har ingen tettesjikt/membran. Rommet har ikke sluk og er dermed ikke å betrakte som godkjent våtrom. Overflater, vann og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at fuktskade allerede er påvist på annen måte. Bjelkelag er stedvis åpent grunnet lekkasje fra bad over. Bjelkelag og undergulv har fuktskader. Veggflater er stedvis demontert grunnet lekkasje fra bad over og fra utslagsvask. Fuktskade er påvist. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Terrasse på terreng:
Rekkverk er ikke etablert. Fallfare. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Brannslokkingsutstyr:
Det er ikke godkjent brannslukkingsutstyr i boligen. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Tilstandsgrad 2 (TG2):

Kjøkken:
TG2 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy slitasjegrad, og med tanke på alder på røropplegg/andre tekniske installasjoner.

Ventilasjon (gjelder kun for P-rom):
Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer må påregnes.

Innerdører:
Enkelte innerdører bærer preg av skader/slitasje. Forholdet er av estetisk karakter.

Ventilasjon:
Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer må påregnes.

Overflater gulv:
Gulvets overflatemateriale er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at fuktskade allerede er påvist på annen måte. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert der grunnmuren lar seg inspisere (i krypkjeller, dette indikerer at de samme forhold sannsynligvis er gjeldene også bak veggkonstruksjonene som er utlektet fra grunnmuren, hvor forholdet erfaringsmessig gir høyere fuktrisiko). Eksakt årsak er ukjent, men problemer med dreneringen vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. For å danne seg et mer komplett bilde av tilstanden inne i konstruksjonen, bør det gjøres ytterligere undersøkelser.

Innvendig inspeksjon (krypekjeller):
Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur. Dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen. Forholdet øker fuktbelastningen i krypekjelleren. Det er ingen dampsperre mot grunnen, noe som kan øke fuktpåkjenningen i krypekjelleren.

Helhetsvurdering:
Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Deler av overflatematerialene i boligen er fjernet (primærkonstruksjonen/plater er synlig). Gjeldende bygningsdeler fremstår som uferdig og det gjenstår arbeid. Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført (erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner). Synlige fuktmerker på pipe er registrert. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, uten at det ble registrert forhøyede verdier. Eksakt årsak er ukjent, men tetting rundt pipe vurderes som en sannsynelig medvirkende årsak. Ukjent om følgeskader i takkonstruksjonen er oppstått. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke årsak og skadeomfang. TG2 er valgt i sin helhet for å belyse at bygningsdelene har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.

Innvendige trapper:
Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Av disse grunner oppfyller ikke trappen dagens krav.

Skjevhetsmåling:
Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm.

Varmtvannsbereder:
Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.

Vannrør:
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør:
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Radon:
Det er ikke foretatt radonmåling i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Forenklet vurdering av elektrisk anlegg:
Det observeres enkelte kabler som ikke er tilstrekkelig festet. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Fasader ink. kledning:
Bygningens ytterkledning/fasader har stedvise symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader. Tilstanden tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Forholdet kan gi forkortet levetid på nedre del av ytterkledningen. Forholdet bør holdes under oppsikt. Det er ikke montert musesperre bak trekledning.

Vinduer:
Det er observert høy slitasjegrad og skader på enkelte vinduer. Tiltak må påregnes. Punktert vindu registrert i kjellerstue og soverom i underetasje. Slitasjegraden på vinduet vurderes å være så høyt at hele vinduet bør byttes. Tiltak må påregnes.

Dører:
Ytterdører bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.

Yttertak (tekking, undertak, lekter og yttertekking:
Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Vurderingene av yttertaket er gjort fra bakkeplan med den begrensning dette innebærer. Det gjøres oppmerksom på at deler av taket kan være utsatt for slitasje, skader eller feil utførelse som ikke registreres grunnet begrenset tilkomst. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Balkonger, terrasser, veranda etc.:
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Rekkverket har vertikale åpninger større enn 10 cm. Avvik fra gjeldende forskrift. Rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring.

Utvendige trapper:
Trapp mangler rekkverk og kan medføre fallfare. Tiltak må påregnes.

Drenering:
Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet i krypkjeller, tilsier at forventet gjenværende brukstid er overskredet. Se avsnitt om "Rom under terreng" og avsnitt om "Krypekjeller". Dreneringen i denne bygningen vurderes til å være passert anbefalt brukstid og det påvises tegn til fuktproblemer. Det må påregnes kostnader for utbedringer/utskiftninger. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Forstøtningsmurer:
Enkelte forstøtningsmurer mangler rekkverk og kan medføre fallfare. Tiltak må påregnes.

Vann- og avløpsledninger:
Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen øvrige hvitevarer følger med i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Askøy kommune har utstedt følgende attest:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 30.01.1967

Ingen øvrige attester foreligger ifølge kommunen. Kopi av midlertidig brukstillatelse og godkjente bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

VIKTIG INFORMASJON:
Det fremgår av mottatte bygningstegninger at dagens romløsning ikke stemmer overens med kommunens opprinnelige godkjenning. I henhold til godkjente bygningstegninger er underetasjen godkjent med vaskerom, vedbod, matbod, 2 stk. arbeidsrom og gang. I 1. etasje er det godkjent vindfang, entré, bad, 3 soverom, kjøkken og stue. Loftet er ikke godkjent til varige oppholdsrom. I ettertid er romløsningen endret uten at ansvarlig megler har mottatt dokumentasjon på at endringene er omsøkt eller godkjent av kommunen. I underetasjen benyttes blant annet noen av rommene til soverom/kjellerstue og loftet er innredet med mellomgang og 2 soverom. Det ene soverommet i 1. etasje er fjernet og erstattet med kjøkken. Kjøkkenets opprinnelige plassering er tatt bort for å få en større stue/spisestue. Stuevinduet fra gulv-til-tak i gavlvegg er heller ikke omsøkt. Det gjøres oppmerksom på at boligen overtas slik den fremstår og takstmannens romangivelse og primærareal er definert på bakgrunn av dagens løsning og bruk, selv om rommene ikke er godkjente til varige oppholdsrom. Kjøper må være innforstått med at kommunen kan kreve at boligen tilbakeføres til opprinnelige stand. Eiendommen overtas av kjøper på denne bakgrunn for egen regning og risiko.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 999 558,- for inntektsåret 2021.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 598 409,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Det kan være mulig å etablere en utleiedel i boligens underetasje, idet man har egen inngangsdør og ellers gode forutsetninger med hensyn til rominndeling etc. Det gjøres imidlertid oppmerksom på at dette er et søknadspliktig tiltak, som krever kommunal godkjenning.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp/slamavskiller

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på eiendommen.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område.

Reguleringsformål: Felles gangareal (30 m2) og Boliger (769 m2)
Arealplan-id: 209
Plannavn: Rindane, Florvåg (eldre reguleringsplan)
Ikrafttredelsesdato: 23.06.1977

Reguleringsformål: Kjørevei (95 m2) og Gangvei (70 m2)
Arealplan-id: 39
Plannavn: Del av Svartedalen, gnr.6, bnr.147 m.fl.
Ikrafttredelsesdato: 21.06.1977

Reguleringsplaner under arbeid (50 meter):

Arealplan-id: 504
Navn: Gang- og sykkelveg Svartedalsvegen
Status: Planforslag
Plantype: Detaljregulering

Ekspropriasjon:
Kommunen skal utbedre Svartedalsvegen med blant annet ny gang- og sykkelvei som etableres i veien nedenfor huset (gang og sykkelveien kommer på samme side som huset). I denne forbindelse har kommunen varslet at de planlegger å ekspropriere ca. 1 meter inn på eiendommens grense mot veien. Konferer Askøy kommune for ytterligere informasjon.

I henhold til Kommuneplanens arealdel 2012-2023 er eiendommen avsatt til:

- Boligbebyggelse, framtidig (964 m2)

Det gjøres oppmerksom på at Kommuneplanens arealdel 2018 - 2030 er under revisjon.

Reguleringssvar fra Askøy kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 850 000
Omkostninger 112 642
TOTALT 3 962 640

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF