Rogagaten 49

Visning

tor. 5.10 | 16.30 - 17.30

3 890 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 997 840

P-rom

97 KVM

Antall rom

2 Soverom

Rogagaten 49

Toppleilighet | 2 uteplasser | Mulighet for 3 soverom | Godt utleieobj. | Ekskl. bruksrett på garasje | Skoler | Sentrum

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Rogagaten 49 3 890 000 107 842 2 000
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
97 / 97 / 0 KVM Eiet tomt, 542 KVM 60230092

Arealer og fordeling pr etasje

Stor og flott 3-roms toppleilighet over 2 plan, med balkong, altan og eksklusiv bruksrett på garasje.

Innhold | 2. etasje:
Gang/trapp, bad, kjøkken/spisestue/stue og 2 soverom. Denne etasjen har et bruksareal på 77 m2.

Innhold | Loftsetasje:
Gang/trapp og loftsrom benyttet som soverom (ikke godkjent). Denne etasjen har et bruksareal på 20 m2. (måleverdig).

Innhold | Frittstående garasje (eksklusiv bruksrett):
Garasje. Denne har et bruksareal på 16 m2.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:
2. etasje: Gang/trapp, bad, kjøkken/spisestue/stue og 2 soverom: 77 m2.
Loftsetasje: Gang/trapp og loftsrom benyttet som soverom (ikke godkjent): 20 m2. (Gulvflate ca. 32 m2.).

S-ROM: Eksklusiv bruksrett på garasje: 16 m2.

Øvrige areal:
Altan med utgang fra gang (vestvendt) : ca. 14,2 m2.
Balkong med utgang fra ett soverom (østvendt) :
ca. 2,6 m2.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 97 m2.
Samlet bruksareal (BRA) = 113 m2.

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren v/Silje Hafsås Sundsøy ønsker velkommen til denne flotte 3-roms eierleiligheten med sentral beliggenhet på Minde/ Solheim. Boligen ble oppført i 1933 og ligger i en rolig blindgate med svært lite trafikk.

Innholdsrikt | Leilighet over 2 plan av god størrelse og en innholdsrik romløsning. Leiligheten passer utmerket for studenter idet man har 2 soverom, loftsrom benyttet som soverom (ikke godkjent), 1 bad og kjøkken/ spisestue/ stue.

Uteområde | Leiligheten har en østvendt balkong på ca. 2,6 m2. med tilkomst fra 1 soverom, samt vestvendt altan med tilkomst fra gang (2.etasje) på ca. 14,2 m2. Sameiet Rogagaten 49 har ellers meget flott felles opparbeidet utendørsområde med terrasse på terreng, sittegrupper og sosiale soner.

Parkering | Eksklusiv bruksrett på frittstående garasje ca. 16 m2.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en eierleilighet med innholdsrik romløsning, ypperlig beliggenhet i et attraktivt og populært område. Her kan kjøper flytte inn og nyte sin nye tilværelse enten alene eller leie ut ett rom og innkassere god leieinntekt. - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Silje Hafsås Sundsøy
Eiendomsmegler
Mobil: 97 33 31 33
E-post: shs@zmegleren.no
 

Oppvarming

- Gulvvarme på bad og gang 2.etasje.
- Peisovn i stue.
- Øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

- Leiligheten har eksklusiv bruksrett på garasje jf. sameiets vedtekter.
- Øvrig parkering i gate etter gjeldende regler.

Tomt

Felles tomt for sameiet på 542 m², som er opparbeidet med asfalt, gruslagte veier, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper, terrasser på terreng, frittstående felles bod, diverse støttemurer og sittegrupper. Felles trappeoppgang.

Beliggenhet

Rogagaten 49 er en flott toppleilighet over 2 plan med balkong og parkering i garasje. Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Minde/ Solheim. Fantastisk utsikt over Fløyen og Ulriken. Leiligheten ligger i en rolig blindgate med svært lite trafikk.

Flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet, som blandt annet Løvstakken og Løvstien med flott natursti som tar deg til toppen, og videre til Melkeplassen.

Gode bussforbindelser tar deg til sentrum på noen minutter, like utenfor leiligheten (buss nr. 10). Få minutters gange til bybanestopp på Danmarksplass.

Kort vei til flere dagligvarebutikker som Søndagsåpne Joker i Søndre Skogvei og Coop Extra Danmarksplass for hverdagshandel, men også Kiwi, Bunnpris og Spar i nærheten. Matkroken på Blekenberg som har lange åpningstider og passer perfekt, når du står midt i matlagingen og har glemt en ting.

Delikatessebutikker som Solheim Kjøtt på Danmarksplass og Litlère Mat på Fløttmannsplassen ved Småpudden. Spesialbutikker som den Nye Oliven Eksotiske mat i Michael Krohns gate har et bredt utvalg av internasjonale matvarer, fersk asiatiske grønnsaker og mer. Butikken er også søndagsåpen.

Nærområdet tilbyr et stort utvalg av Restauranter og spiseplasser. Sumo ved Fløttmannsplassen, Colonialen Kranen, Bien snackbar og Arti indisk resturant.

Området tilbyr også enkle hverdagsalternativer til lunsj på Baker Brun Danmarksplass eller Bergen kaffebrenneri. For de som ønsker rask mat finnes det et hav av alternativer som China Moon, Pizzabakeren, Peppes Pizza, Royal Doner kebab (visstnok Bergens beste), Greek Gyros House og deilige plantebaserte burgere fra Greesy Reesy`s Burgers ved Cornerteatret og bystranden.

Du kan også nyte andre alternativer som å slappe av med en cocktail og street food fra JAJA Danmarksplass eller et glass fra Cornerbaren med utsikt over bystranden og puddefjorden.

Gangbroen over Damsgårssundet gjør avstanden til sentrum kortere og leiligheten sentral til ulike høyskoler. BI Bergen ligger blant annet rett over broen, ellers er det korte avstander til UiB og HVL.

Flere store arbeidsplasser som Haukeland Universitetssykehus, Haraldsplass, Mindemyren, Odontologen, Kronstadparken næringsområde og Solheimsviken ligger i nærområdet.

Løvstakken Frivillighetssentral arrangerer også et alternativ for sy-elskere, der det blir arrangert sy-kafeer for å reparere klær og ellers andre sosiale sammenkomster. Har man grønne fingre eller sans for gjenbruk tilbyr Bærekraftige Liv Løvstakken bruktbutikk og organiserer Solheim byhage, hvor du kan dyrke egne grønnsaker.

For den treningsglade er det korte avstander til aktiviteter og treningssentre som Solheimsgaten ballplass, Stamina, Itrain og Sats. For den som liker å bade er ADO- arenaen rett i nærheten.

Perfekt leilighet for studenter og øvrige som liker å bo sentralt med kort avstand til sentrumskjernen!

Barnehager:
Ny Krohnborg barnehage (1-5 år) - ca.7 min. gange
Søre Skogvei barnehage (1-5 år) - ca. 9 min. gange
Solheimslien barnehage(1-5 år) - ca. 10 min. gange

Skoler:
Ny Kronborg skole (1-10 kl.) - ca. 7 min. gange
Kronstad skole (1-7 kl.) - ca. 15 min. gange
Møllenbakken skole (1 - 10 kl.) - ca. 15 min. gange
daVinci Montessoriskole (1-10 kl.) - ca. 24 min. gange
Gimle Oppveksttun (8-10 kl.) - ca. 20 min gange
Årstad vgs. - ca. 10 min. gange
St. Paul gymnas - ca. 20 min gange

Dagligvare:
Joker Søndre Skogvei (søndagsåpent) - ca. 5 min. gange
Matkroken Blekenberg - ca. 7 min. gange

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.


Grunn og fundamenter:
Grunnmur av betong med sparestein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn.

Yttervegger:
Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning og fasadeplater (Eternittplater).

Etasjeskiller:
Etasjeskillere av trekonstruksjoner.

Takkonstruksjon:
Valmtak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein.

Ytterdører:
Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35.

Vinduer:
Vinduer og balkongdører med karmer av tre, og to-lags glass.

ROMBESKRIVELSE

Innhold | 2.etasje:
Gang/trapp:
Man kommer inn i en romslig og flott gang med skiferstein på gulv m/gulvvarme. Vegg- og himlingsflater i malte flater, tapetserte flater og malt panel. Fra gang er det trapp opp til loftsetasjen, samt adkomst til vestvendt altan på ca. 14,2 m2.

Stue/spisestue:
Stuen/spisestue er et romslig samlingspunkt i leiligheten med gode innredningsmuligheter. Her er det plass til TV-salong, spisestue og annen stueinnredning. Spisestuen blir en perfekt rominndeler mellom kjøkken og stue. Gode vindusflater sikrer godt lysinnslipp, i tillegg til flott utsikt over byen!
Stuen har en flott vedovn, som sørger for en lun og god atmosfære på kalde dager. Gulvflatene er belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater, tapetserte flater og synlig mur.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter, laminert benkeplate og nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Svært god skap- og benkeplass.

Av integrerte hvitevarer kan det nevnes stekeovn, platetopp og oppvaskemaskin. Ellers frittstående kjøleskap med fryser og vegghengt ventilator.

Overflatene består av parkett på gulv og malte vegg- og himlingsflater.

Bad:
Baderom med flislagt gulv m/gulvvarme. Baderomsplater på vegger (overmalt) og malte flater i himling.

Badet er innredet med vegghengt servantinnredning med dører, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speilskap med stikkontakt over servant, dusjkabinett med dusjarmatur og toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Naturlig avtrekksventil på vegg.

2 soverom:
Leiligheten har 2 soverom med gode innredningsmuligheter. Her er det plass til seng, skrivebord, garderobe og ellers annen soveromsinnredning. Vindusflatene sikrer godt lysinnslipp. Fra det ene soverommet har man utgang til østvendt balkong på ca. 2,6 m2.

Overflatene består av parkett på gulv, samt vegg- og himmlingsflater i malte flater og malt panel.


Innhold | Loftsetasje:
Gang/trapp:
Overflatene består av av heltre gulv, samt vegg- og himlingsflater i malt panel.

Loftsrom benyttet som soverom:
Romslig innredet loftsrom. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av loftsetasjen (til soverom).

Overflatene består av heltre gulv, samt vegg- og himlingsflater i malt panel og mur.

Felles areal:
Sameiet har felles vaskerom i kjeller. Seksjon 3 (leiligheten som selges) har egen vaskemaskin og tørketrommel (medfølger).

Ellers har sameiet meget flott felles opparbeidet utendørsområde med terrasse på terreng, sittegrupper, grill og sosiale soner.

TEKNISKE INSTALASJONER
- Vannrør av kobber og plast.
- Vanninntaksrør i kobber.
- Leilighetens stoppekran er plassert under trapp i gang.
- Synlige avløpsrør i plast og støpejern.
- Varmtvannsbereder på 194L (fra 2006) plassert i felles vaskekjeller.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i kjøkken. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg. Sikringsskapet er ikke videre undersøkt da dette krever spesialkompetanse.

VVS anlegget er ikke nærmere kontrollert da dette krever spesialkompetanse.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Ian Lilletvedt den 05.06.2023.
Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Våtrom - Bad (TG2)
TG 2 er valgt på hele rommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det er ikke etablert mekanisk ventilasjon. Basert på nevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør påregnes innen rimelig tid. Med bakgrunn i at alle våtrommets vegger som er tilgjengelig for hulltaking er av heltre/massivtre er det ikke utført hulltaking/fuktmåling. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrete avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.

Kjøkken (TG2)
Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Tiltak bør påregnes.
Overflate gulv: Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent. Innredning: Kjøkkeninnredningen har stedvise skader i overflaten og det er tegn til svelleskader etter vannsprut på benkeplate (ved servant). Forholdene er av estetisk karakter.

Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom - 2. etasje (TG2)
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM: Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes.

Overflater vegger: Veggflater er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Overflate himling: Himlingsflater er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Overflate gulv: Gulvets overflatemateriale er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak ukjent.

Innerdører: Enkelte dørblad kommer i kontakt med karm/terskel, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

Loft - Innredet - Loftsetasje (TG2)
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes.
Overflater gulv: Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent.

Konstruksjonsoppygging: Loft med kneloft er bruksendret, og har ikke lenger den opprinnelige råloftfunksjonen. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det IKKE ble observert skader eller symptomer på skader.

Innerdører: Dørbladet kommer i kontakt med karm/terskel, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

Ilsteder / skorstein innvendig (TG2)
Skorstein inne i boligen: Sotluke (på loft) har ingen underliggende ubrennbar plate. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.

Innvendige trapper (TG2)
Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Av disse grunner oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller - 2. etasje (TG2)
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue og i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 27 mm i stue, og 16 mm i gang.

Etasjeskiller - Loftsetasje (TG2)
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i loftsrom (en retning), hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 12 mm.

Teknisk anlegg, VVS anlegg (TG2)
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber som er fra leilighetens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Radon (TG2)
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Elektrisk anlegg (TG2)
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon (TG2)
Fasader ink. kledning: Bygningens ytterkledning/fasade har stedvis slitt overflatebehandling og stedvise malingsbobler. Forholdet kan tyde på oppfukting av treverket, men eksakt årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales. Fasaden er kledd med plater som er vurdert til å inneholde asbest. Asbest i materialer som er uskadd medfører ikke nødvendigvis noen helserisiko, men hvis platene blir eller er skadet, eller skal fjernes er det risiko for spredning av asbestfibre i luften, noe som medfører at egne saneringsfirmaer må benyttes. Det er ukjent om det er musesperre bak trekledning. Ytterligere undersøkelser anbefales. Lufte- og dreneringsspalte bak trekledning er stedvis blokkert. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales.

Vinduer (TG2)
Vinduer: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Utskiftning/fjerning anbefales.

Takvinduer: Takvinduer bærer preg av slitasje, elde og stedvis begynnende råteskader. Basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør påregnes.
Balkong - Med tilkomst fra ett soverom (TG2)
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Balkong med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde. Forebyggende tiltak bør påregnes. Rekkverkshøyden er under 1,00 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.

Altan - Med tilkomst fra gang (2. etasje) (TG2)
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Søyler til altanen har liten avstand til terrenget. Forholdet kan føre til forkortet levetid.

Stikkledninger og tanker (TG2)
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Utvendig vann- og avløpsrør har ukjent alder/tilstand. Anbefalt brukstid kan være passert. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om tegn til skader ikke er registrert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Frittstående byggverk - Garasje (TG2)
Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Avleiring av salt/kalkutslag på grunnmur/gulv mot grunn (dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen). Yttertaket er ikke sjekket grunnet overliggende altan. Ytterligere undersøkelser anbefales. Garasjeport har høy slitasjegrad. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak bør påregnes.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Kommunale avgifter (2022) = kr. 15.437,- per år
Strømforbruk 2022/2023 (1 år) = 8.560 kWh

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer på kjøkken, vaskemaskin, tørketrommel, sofa, spisebord, tv-benk, skap på soverom (rommet med balkong) og kommoder samt skrivebord (loftsetasjen) medfølger handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper.

Annen relevant informasjon:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:
Type: Ferdigattest
Tiltakets art: 2. etasjes trebygning
Dato: 27.08.1935

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Garasje
Dato: 28.01.1992

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg/ vindusendring
Dato: 15.01.1986

VIKTIG INFORMASJON:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av loftsetasjen (til soverom) og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Av denne grunn er det ukjent om loftstasjen er/kan bli godkjent til varig oppholdsrom. Arealet er medtatt i tilstandsrapporten på grunn av dagens bruk. Trappeoppgang til loft er flyttet i følge opprinnelige byggtegninger og er ikke omsøkt. I tillegg stemmer ikke godkjente seksjonering med dagens bruk. I henhold til sameiets vedtekter disponerer seksjon nr. 3 (den som nå selges) loftsrom og garasje. På seksjoneringstegningene fremgår det at deler av loftsrommet, gang 2. etasje og deler av kjelleren er avsatt til fellesareal. På loft fremgår det at deler av arealet er avsatt til fellesareal samt bod til henholdsvis snr.1 og 2. Resten av loftsarealet disponeres av snr. 3. Ettersom seksjoneringen ikke stemmer med faktisk bruk og sameiets vedtekter, bør sameiet gjennomføre reseksjonering. Det er ikke gjort videre undersøkelser om arealene godkjenner krav til seksjonering. Det er uvisst om godkjenningen vil bli gitt ved søknad til kommunen kjøper overtar ansvar og risiko forbundet med dette.

Altan med adkomst fra gang har i senere tid blitt utvidet i forhold til orginale byggtegninger. Det er ikke funnet noe dokumentasjon på dette.

Eiendommen overtas av kjøper på denne bakgrunn for egen regning og risiko.

Kopi av ovennevnte attester, vedtekter og seksjonering følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 795/1880

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Rogagaten 49 består av 3 boligseksjoner.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenummer: 90955686). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Det foreligger ikke regnskap.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 2.000,- pr. måned og inkluderer husforsikring og varmtvann

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold tillatt

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Det kreves ikke styregodkjenning av ny eier.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter for seksjonssameiet og svarbrev fra forretningsfører. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.
 

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 058 613,- for inntektsåret 2021.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 811 006,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje G

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett
Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Tinglyste erklæringer er registrert på eiendommen:

1934/906334-1/106  Bestemmelse om vannledn. 02.02.1934 
 Rettighetshaver Bergen Kommune
Overført fra: 4601-159/718
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/28062-2/106  Erklæring/avtale 10.09.2002 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kopi av ovennevnte erklæringer følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 120000
Plannavn: Årstad. Vestre Årstad Og Uren - Kronviken - Solheimsviken
Ikrafttredelsesdato: 04.08.1936
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Solheim (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
61930000 - Årstad. Gnr 159 Bnr 28 Mfl., Sykkelkryssing Av Fjøsangerveien - 202220439
10960000 - Årstad. Søndre Skogveien 48 A, Tomt For Offentlig Bebyggelse
10510000 - Årstad. Søndre Skogveien Og Blekenberg
20000 - Årstad. Bergensdalens Midtre Del - 202242722

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at skjøte for eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.
Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 890 000
Omkostninger 107 842
TOTALT 3 997 840

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF