Kristian Bings vei 12

Solgt

2 950 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 011 130

P-rom

71 KVM

Antall rom

2 Soverom

Kristian Bings vei 12 (Solgt)

Lys og stilsikker toppleilighet | Praktfull utsikt | Privat altan og felles hage | Carportplass | Innredet loftsrom

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kristian Bings vei 12 2 950 000 16 890 2 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Aksje 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
71 / 75 / 81 KVM Fellestomt, 922 KVM 60230001

Arealer og fordeling pr etasje

Leilighetens innhold |
Gang (8,2 m²), bad/wc (3,8 m²), to soverom (hhv. 17,4 m² og 8,3 m²), stue (22,9 m²) og kjøkken (8 m²).

Eksternt loftsrom:
Det er eget rom på loftet med vindu. Dette rommet har gulvareal på 6.7 m² og et målbart areal på 4 m². Det er dette rommet som utgjør differansen på oppgitt p-rom og BRA.

Altan:
Fra stuen er det utgang til altan på 4.1 m².

Eksterne boder:
Det er tre boder fordelt med to kjellerboder på hhv. 3.7 m² og 4.4 m², samt en loftsbod med gulvareal på 10.1 m². Loftsboden ligger vegg i vegg med innredet loftsrom.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):
Gang, bad, to soverom, stue og kjøkken. Disse rommene utgjør 71 m²

S-ROM:
Innredet loftsrom på 4 m²

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 71 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 75 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Privat altan med praktfull utsikt
- Felles hage
- Carportplass
- To soverom på hhv. 8.3 og 17.4 m2
- Stue med ildsted og varmepumpe
- Godt med bod og garderobeplass
- Fiberløsning fra Altibox
- Det er ingen dok. avgift ved kjøp av aksjeleilighet
- Det er ingen forkjøpsrett i dette aksjelaget

Leiligheten |
Leiligheten har en fin beliggenhet i byggets toppetasje og med praktfull utsikt. Utsikten kan nytes både fra den private altanen og fra leiligheten.

Dette er en lys og innbydende toppleilighet med arealeffektive løsninger. Vegger er malt i varme og tidsriktige farger. Det er de siste årene foretatt oppgradering av enkelte overflater som har gitt leiligheten et moderne preg.

Leiligheten inneholder gang med garderobeskap og skyvedørsgarderobe, innfelt downlightsbelysning og nymalte vegger. Lys og romslig stue med ny himling med innfelt downlightsbelysning, det er lagt veggfornyer som gir slette og fine overflater. I 2017 ble det installert varmepumpe i stuen som gir god oppvarming til leiligheten. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og innfelt downlightsbelysning. Fin baderomsinnredning og innfellbare dusjvegger. Pent kjøkken med innredning som har integrert oppvaskmaskin fra 2021, nymalte vegger med glassplate ved våtsone og nye lysrør under overskapene. Hovedsoverommet er på hele 17.4 m2 og har garderobeløsning som ble montert i 2019. Soverom to ble oppusset i 2021 med nylagt gulv, vegger ble gipset/pusset/malt og det ble lagt ny himling med gips. Det er også innredet loftsrom med vindu, panelovn og el. uttak. Dette rommet har tidvis vært benyttet som kontor og treningsrom. Det er i tillegg rikelig med bodplass med de tre tilhørende bodene og store fellesareal.

Sikringsskapet er plassert i felles trappegang ved inngangen til leiligheten. Varmtvannsbereder er plasser i hjørne ved kjøkkeninnredningen.

Oppgradert i senere tid |
- Takrenner og nedløp fornyet i 2017
- Fasade malt i 2017
- Sikringsskap oppgradert i 2011
- Utvendig kledning på sørsiden ble fornyet på slutten av 1980-tallet.

Omkostninger |
Ved kjøp av aksjeleilighet betaler man ikke 2,5 % dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning (kr 2.950.000,-) ville dokumentavgiften ved selveiende bolig utgjort kr. 73.750,-.

Aksjelaget |
Laget har velholdte fellesareal samt opparbeidet hage.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Oppvarming

I 2017 ble det montert Samsung varmepumpe i stuen. Det er i tillegg elder kamin i stuen - se notat under pkt. Diverse. Det er lagt varmekabler i baderomsgulvet.

Strømforbruk for 2022 var 6 472 kWh.

Parkering

Det medfølger carportplass i carporten på øvre del av tomten på husets sørside.

Eiendommen ligger ved grensen til byens soneparkering med sone nummer 24. Her betales det pt kr 400,- pr mnd. (Forskuddsbetaling pr. 6. mnd.) Elbiler får 25 % rabatt på de oppgitte prisene. Det informeres om at siste del av veien (fra nr 12 til endes i gaten) er felles privat vei. Eier orienterer om at de så langt ikke har betalt for parkering i denne delen av gaten. Konferer megler dersom du har spørsmål i denne forbindelse.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiendommen er inngjerdet og opparbeidet med plen mot øvre del som grenser mot gaten. Det er også opparbeidet plen på nedsiden av huset. På sørsiden er det planert og gruslagt areal hvor det er god plass til plassering av hagemøbler.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i byggets toppetasje med praktfull utsikt over Bergensdalen og videre opp mot Byfjellene.

Kristian Bings vei er uten gjennomgangstrafikk og ligger i førstelinje mot det fine naturområdet ved Løvstakken og med enkel tilgang til det praktfulle turområdet med rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Går du opp til toppen av fjellet så er det videre tilkomst ned mot Melkeplassen og til bl.a. Storavatnet med bademuligheter.

Fra eiendommen er det gangavstand til skole og barnehage, buss og butikk. Det er også forholdsvis kort avstand til bybanestopp, det fine parkanlegget ved Leaparken og videre mot Brann Stadion og Haukelandshallen. Eiendommen er også beliggende med nærhet til et av byens mest spennende områder med en svært positiv utvikling av infrastruktur og nye bolig og næringsbygg. Her har det allerede kommet flere butikker, restauranter og treningssenter. Det vil også komme en rekke nye arbeidsplasser i dette nærområdet med nye og stilfulle kontorbygg.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandssrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av mur- og betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med skiferstein. Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Kledningen har en del slitasje og har stedvis begynt å svelle/flasse. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1952 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen. Befaring ble gjennomført den 11.01.2023 og rapporten datert den 13.01.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i vedlagte tilstandsrapport samt selgers egenerklæringsskjema.

1.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. I dusjsonen er det observert sprekk i flis under blandebatteriet. For utbedring av sprekken må flisen skiftes ut.

1.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

1.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

3.1 Andre rom
Det er registrert skjevheter/ujevnheter i etasjeskille, stedvis er det registrert noe knirk i gulvene. Dette anses som normal i henhold til alder og konstruksjonsmåte.

4.1 Vinduer og ytterdører
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov.

5.1 Balkonger, verandaer og lignende
Rekkverket på terrassen oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter. For utbedring må det bygges høyere rekkverk. Det ble observert en del slitasje på rekkverket, enkelte av bordene har råteskader. Det må påregnes vedlikehold og utskiftning av enkelte bord.

6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

6.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling. Varmtvannsberederen er ikke lekkasjesikkret, som et minimum bør det installeres lekkasjestopper.

7.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
Underdekningen/dekselet under sikringene er løsnet. Det bør monteres ny underdekning/deksel.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Vi presiserer at det normalt bare er bare integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. I dette tilfellet gjelder det integrert oppvaskmaskin på kjøkkenet som ble montert i 2021. Selger orienterer om at kjøleskap og komfyr også vil medfølge selv om dette ikke er integrert.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen via Altibox. Kjøper velger selv hvilken avtale man ønsker å inngå og betaler for dette selv. Kontakt eventuelt leverandør for ytterligere informasjon.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Det opplyses videre om at dagens eier selv ikke har benyttet ildstedet. Dersom ny eier ønsker å ta i bruke ildstedet så må det først kontrolleres tilstand på kaminen og kontaktes branntilsynet for avklaring av mulighet for å benyttet det slik det står montert i dag. 

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune opplyser: Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.
 

Borettslag/boliglag

Om boliglaget
Kr Bingsvei 12 AS (org.nr: 931 456 148) er et privat aksjelag bestående av fire boenheter med tilhørende fellesareal.

Styreleder i laget er:
Torleif Kalstad
Mob. 915 36 302
E-post: t.kalstad@online.no

Regnskapsfører:
Godt Regnskap AS

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 18.757,-. Pr. 31/12-21 hadde laget sum egenkapital på kr 37.636,-.

Felleslån:
Laget har felleslån i DNB med lånenummer 1213.14.16227. Lånet er etabler som serielån med 12 årlige terminer og med siste termin august 2035. Årlig rentesats er pt 6.10 %. Pr. 31.12.2022 var lånet på kr 176.952,-. Leiligheten som nå selges sin andel utgjør kr 44.238,- (25 % av totalsum).

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i IF (Polisenummer: SP 410463.12.1. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2.500,- og inkluderer; Andel kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, betjening av fellesgjeld med renter og avdrag (renter kr 218,- og avdrag kr 293,-) samt noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av aksjelaget.

På generelt grunnlagt forutsettes det at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av boliglagets styre eller lagets generalforsamling. I følge svar fra forretningsfører er det ikke nå fattet nye vedtak som vil påvirke fellesgjeld.

Dyrehold
I følge svar fra styreleder er det tillatt med dyrehold.

Godkjenning av ny aksjonær:
Det praktiseres ikke styregodkjenning av ny eier i aksjelaget.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i dette aksjelaget.

Sikringsordning:
Aksjelaget.er ikke medlem av sikringsordning/sikringsfond. Dette kan medføre at selskapets aksjonærer kan bli holdt økonomisk ansvarlig, dersom noen ikke betjener sin andel felleskostnad. Se for øvrig punktet "Legalpant" under.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt boliglagets innkalling til generalforsamling med regnskap for 2021, protokoll fra generalforsamling 2022. Til orientering så besitter ikke styret de originale aksjebrevene.

Formuesverdi

Ligningsverdien for leiligheten vil bli angitt av ligningsmyndighetene, på bakgrunn av gjeldende beregningssystem/regelverk. Normalt vil ligningsverdi for primærbolig beløpe seg til ca 25 % av markedsverdi.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G. Det er da bl.a. ikke hensyntatt det energibesparende tiltaket det er at det er montert varmepumpe i leiligheten.

Vei, vann og avløp

- Grenser til felles privat vei fram til offentlig vei. 
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felles privat avløp til offentlig nett

Første del av Kristian Bings vei er offentlig. Veien mellom hus nr 12 og nr 17 og fram til endes av veien er felles privat.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1950/6866-2/106  Bestemmelse om veg   18.08.1950 
 Rettighetshaver parseller
 
1952/7757-2/106  Bestemmelse om kloakkledn   12.09.1952 
 Med flere bestemmelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 10510000
Plannavn: Årstad. Søndre Skogveien Og Blekenberg
Ikrafttredelsesdato: 05.06.1950
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan 65270000 fra 2018 er eiendommen avsatt til:
 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
17120000 - Årstad/fyllingsdalen/laksevåg. Gnr 16 Mfl., Turvei Riplegården - Langegården - Saksnr: 200212517
10590100 - Årstad. Gnr 159 Bnr 620, 693 Mfl., Mindeveien 77 Og Løbergsveien 99 -      Saksnr: 200505333
10590000 - Årstad. Løbergsveien 103X Med Tilstøtende Eiendommer
8290000 - Årstad. Gnr 159 Bnr 628, Løbergsveien 103 X - Saksnr: 190611328
8290000 - Årstad. Gnr 159 Bnr 628, Løbergsveien 103 X - Saksnr: 190611328
20000 - Årstad. Bergensdalens Midtre Del - 202242722

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune kan fås oversendt ved forespørsel til ansvarlig megler.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 950 000
Omkostninger 16 890
Fellesgjeld 44 238
TOTALT 3 011 130

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF