Magnus Barfots gate 9

Solgt

4 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 595 880

P-rom

85 KVM

Antall rom

2 Soverom

Magnus Barfots gate 9 (Solgt)

Innbydende bygårdsleilighet midt i sentrum | Nyoppusset og lekkert bad | Flott kjøkken | 2 luftige soverom | Nært "alt"!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Magnus Barfots gate 9 4 490 000 6 232 5 759
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Borettslag
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
85 / 86 / 0 KVM Fellestomt, 237 KVM 60220296

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré/gang med speilgarderobe, innvendig bod/kott, helfliset baderom, gjestetoalett, vaskerom, 2 soverom, kjøkken med spiseplass og stue.

Eksterne boder:
Det medfølger 2 eksterne nettingboder, hvorav 1 på loft (gulvareal 6,5 m²) og 1 bod i kjeller (3,5 m²).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

3. etasje | 85 m2:
Gang (13,5 m²), bad (5,1 m²), vaskerom (3,7 m²), toalett (1,5 m²), soverom (8,3 m²), soverom (15,4 m²), stue (16 m²), spisestue og kjøkken (20 m²).

S-rom:
Kott (1,4 m²).

Merknader om areal:
Boligens areal er målsatt i henhold til utbyggers planskisse. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet. Takhøyden i stuen ble målt til 2,72 m.

Samlet primærareal (P-rom) = 85 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 86 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Tiltalende 3-roms andelsleilighet
- Nyere og helfliset bad, eget gjestetoalett og separat vaskerom
- 2 soverom med tilhørende skyvedørsgarderober
- Lysmalte rom med sjenerøs takhøyde
- Designa kjøkken med god skap og benkeplass
- 2 eksterne nettingboder med lagringsplass
- Umiddelbar nærhet til byens mangfold og ulike studiesteder
- Kort rusletur til Torgallmenningen
- Gåavstand til Bybanen, bussforbindelse og dagligvareforretninger
- Nærhet til variert turterreng

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne flotte bygårdsleiligheten (andelsbolig) med enestående beliggenhet i Magnus Barfots gate i "hjertet" av Bergen sentrum.

Inspirasjon| Dette er leiligheten for deg som drømmer om en urban leilighet i sentrum. Her får man en moderne 3-roms leilighet med god størrelse, innholdsrik romløsning og generøs takhøyde. Overflatene er malt i lyse og tidløse fargetoner. Lekkert bad som ble oppgradert i 2022 og flott Designa kjøkken med god skap og benkeplass m.m.

Beliggenhet | Magnus Barfots gate har en sentral beliggenhet like ved Bergen Kino. Her ligger alt til rette for en praktisk hverdag - der tilfredshet preger den enkelte. Torgallmenningen og byens mangfold finner man en kort spasertur unna.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning inkludert andel fellesgjeld ville dokumentavgiften utgjort kr. xxxxx,-. Omkostninger for kjøper er derved forholdsvis lave.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en gjennomført og stilren 3-roms andelsleilighet med ypperlig beliggenhet midt i sentrumskjernen. Leiligheten må oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Oppvarming

- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Gateparkering i henhold til områdets bestemmelser (soneparkering).

Boligsone 1:
Magnus Barfots gate ligger i boligsone 1. Sonekort koster for tiden kr. 3.036,- per halvår, som tilsvarer kr. 506,- per måned. Bil nummer to koster kr. 4.554,- (oppgitt for 2022). Kortet gjelder hele døgnet på reserverte plasser for beboerne.

Elbil:
Beboere med elbil betaler 50% av ordinær pris.

Besøkende:
Besøkende til boligsone 1 kan betale med app eller på automat (makstid 1 eller 2 timer).

Tomt

Opparbeidet tomt på 237 m2, som eies av borettslaget (areal er oppgitt på bakgrunn av informasjon fra Bergen kommune). Bygningsmassen opptar mesteparten av tomtens areal. Se for øvrig vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten har en etterspurt beliggenhet i "hjertet" av Bergen sentrum. Fra boligen er det en hyggelig rusletur til Bryggen, Fisketorget, kaféer, restauranter samt Torgallmenningen med sitt yrende folkeliv og gode shoppingmuligheter.

Det er nærhet til studiesteder som UiB, Høgskulen på Vestlandet, Juridisk Fakultet og Handelshøyskolen BI på Marineholmen/Møhlenpris. Få minutter til Galleriet kjøpesenter der man finner flerfoldige butikker og ulike servicetilbud.

Kun et par minutters gåavstand til Bybanens endestopp ved Byparken samt Festplassen med svært gode bussforbindelser til øvrige bydeler. Likeledes er det kort avstand til Kiwi dagligvareforretning i Vaskerelven samt Coop Extra i Håkonsgaten.

Det er flotte rekreasjonsområder i sentrum med blant annet Teaterparken, Byparken med musikkpaviljongen m.m. I området rundt vakre Nordnesparken finner man også Akvariet i Bergen og Nordnes offenlige sjøbad. For den friluftsinteresserte er det varierte turområder med Fløyen, Fjellveien og Stoltzekleiven som naturlige utgangspunkt.

Dagligvare:
Kiwi Vaskerelven - 2 min. gange
Coop Extra Håkonsgaten - 2 min. gange

Offentlig transport:
Buss Komediebakken (linje FB50 og FB51)- 3 min. gange
Bybane Byparken - 6 min. gange

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som mansardtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten og dennes tilleggsdel (boder/kott/altan eller lignende).

Oppvarming:
Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

El. anlegg:
Sikringsskapet er montert i gangen og inneholder automatsikringer. Sikringsskapet er ikke videre undersøkt da dette krever spesialkompetanse.

VVS:
Leiligheten har sluk og avløpsrør av plast og støpejern. Det er benyttet kobberrør til vannforsyningsrør. VVS anlegget er ikke nærmere kontrollert da dette krever spesialkompetanse.

Beskrivelse av innvendige flater:
Gulv: Toalettrom, bad og vaskerom har flislagte gulv, resterende rom har laminat og vinylgulv.
Vegger: Bad og toalettrom har fliser, resterende rom har malte flater.
Tak: Malte flater.

Hulltaking bad:
Det ble ikke gjennomført hulltaking som følge av rommets plassering, aktuelle vegger for hulltaking vender mot yttervegger. Hulltaking er en inspeksjonsmetode hvor det borres et inspeksjonshull på 73 mm fra tilstøtende rom for å undersøke for fukt/skader. Det er imidlertid gjennomført fuktkontroll med fuktindikator, denne ga ikke utslag for unormale fuktverdier. Hulltaking vil generelt gi en bedre fuktanalyse.

Vesentlige endringer etter byggeår (opplysninger fra andelseier):
- Vinduene er fra 2005
- Fasadene ble malt i 2013
- Badet ble pusset opp i 2022
- Vaskerommet ble pusset opp i 2022
- Malt veggflatene i gangen og en vegg på kjøkkenet i 2022

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 19.01.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.2.3 Vaskerom: Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluket skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

3.1 Andre rom
Det er registrert skjevheter/ujevnheter i etasjeskille. Stedvis er det registrert knirk i gulvene. Dette anses som normalt i henhold til alder og konstruksjonsmåte. Det er observert fuktinnsig i loftsboden. Fukten kommer fra området rundt pipen, det må utføres utbedring rundt pipen for å unngå fuktinnregning i boden.

6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Både vannforsyningsrør og sluk (støpejernsluk på vaskerommet) er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Felleskostnad kr 5.759,- per måned = Kr 69.108,- per år

Strømforbruk er ikke oppgitt idet boligen har vært utleiet.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper. Ingen øvrige hvitevarer følger med.

Annen relevant informasjon:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring bolig
Dato: 22.02.2013

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fasadeendring bolig
Dato: 15.09.2006

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Endring boligbygg
Dato: 10.05.1988

Type: Attest
Tiltakets art: Utvidelse av innkjørselsport
Dato: 05.04.1935

Attestene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Magnus Barfotsgate 9 borettslag (org.nr. 957 306 306) er tilknyttet forretningsfører Vestbo.

Borettslaget består av totalt 9 andelsleiligheter - fordelt på 2-roms (6 stk.) og 3-roms leiligheter (3 stk.).

Styreleder i borettslaget er Julie Eliassen Strand
E-post: julie.e.strand@hotmail.com

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret av borettslaget i IF Skadeforsikring (polisenr. SP615953). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5.759,- og inkluderer; Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-TV og bredbånd via Telenor (basispakke), strøm i fellesareal, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Andel driftskostnader kr. 5.313,-
- Kabel-TV kr. 446,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling. I denne forbindelse kan vi opplyse at felleskostnaden ble økt fra kr 5.609,- til kr 5.759,- per måned med virkning f.o.m. januar 2023.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 59.671,-. Pr. 31.12.2021 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 367.880,-. Regnskapet for 2021 følger som vedlegg til salgsoppgaven (regnskapet for 2022 er ikke mottatt).

Andel fellesgjeld per. 31.12.2021: Kr. 99.651,-
Andel felles formue per. 31.12.2021: Kr. 61.880,-
Ajourført andel fellesgjeld per 21.12.2022: Kr. 96.043,-

Borettslaget har følgende lån:

Bank: DNB Bank ASA
Lånenummer: 12127327139
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 21.12.2022: 4% p.a.
Antall terminer til innfrielse: 65
Saldo per 21.12.2022: Kr. 570.984,-
Andel av saldo: Kr. 96.043,-
Første termin/første avdrag: 31.03.2014
Siste termin 31.12.2038

Renovering av fasade:
Ifølge styrets leder skal fasaden renoveres i mars 2023. Intensjonen er å bruke oppsparte midler til jobben, så det er ikke noen konkrete planer om økning av felleskostnaden ifølge styreleder. De kan imidlertid ikke si dette med 100% sikkerhet. Det kan følgelig bli en økning av felleskostnaden etter renovering av fasaden (kilde: styrets leder). Kontakt eventuelt styret for ytterligere informasjon om denne saken.

Sikringsordning:
Borettslaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 måneder.

Dyrehold:
Det må søkes styret om dyrehold.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst av eier i regi av Vestbo. Ifølge Vestbo er det 1 som har meldt forkjøpsrett innen fristens utløp. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Pliktig medlemskap:
Alle som står oppført som eiere i kjøpekontrakt, må være medlem hos Vestbo. Innmelding skjer via www.vestbo.no. Ved innmelding betales en andelsavgift pålydende kr. 300,-. Hovedeier betaler ikke årskontingent. Denne betales av boligselskapet. Medeier(e) betaler en årlig kontingent på kr. 300,-. Medlemskap må være opprettet innen overtakelsesdato og øvrige gebyrer må være innbetalt.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets husordensregler, vedtekter, innkalling til generalforsamling med regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Det oppfordres at man setter seg grundig inn disse.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 148 621,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 135 035,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1953/2987-1/106 
Rettighet  
Tinglyst 28.04.1953 
Rettighetshaver: Angermann og Carlsen  
Leieavtale
Årlig avgift NOK 1.000,-
Bestemmelser om forlengelse
Kan pantsettes
Med flere bestemmelser
Leie av næringslokale

Det gjøres oppmerksom på at ansvarlig megler har ikke rekvirert tinglyst erklæring hos Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område ifølge Bergen kommune.

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Sentrumskjerne S1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Nygårdshøyden (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan:
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Annet byggeområde (99,9 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
62240000 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 983 Mfl., Sentralbadet - 202220690
10910100 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 769, Håkonsgaten - Sverres Gate - Sydneskleiven - Teatergaten, Kvartalet Folkets Hus - 190711140
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
9910000 - Bergenhus. Klosteret, Parkeringsanlegg - 199615601
5670000 - Bergenhus. Sverres Gate Mellom Engen Kino Og Konsertpaleet - 190000194
10000 - Bergenhus. Brannstrøket Av 1916 - 199938316

Andre opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument for boligen tinglyses på kjøper. Kun personer - dvs. ikke et selskap - kan kjøpe en andelsbolig.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 490 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 99 651
TOTALT 4 595 880

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF