Munkebotn 21

Solgt

2 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 768 440

P-rom

48 KVM

Antall rom

1 Soverom

Munkebotn 21 (Solgt)

Lys og innbydende 2-roms med stort soverom + kontor - Stue med peis - Felles hage - Solrikt - Usjenert - Fin utsikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Munkebotn 21 2 690 000 78 442 350
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
48 / 48 / 54 KVM Eiet tomt, 416 KVM 60220294

Arealer og fordeling pr etasje

Leiligheten innhold |
Entré (2,3 m²), bad/wc (2,4 m²), soverom (9,2 m²), kontor (4,9 m²), stue og kjøkken (27,4 m²).

Uteplass:
Andel av pent opparbeidet felles hage med plen på nedsiden av huset. Deler av arealet på oppsiden av huset er planert for parkering med plass til to biler.

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 5.9 m²

Samlet primærareal (P-rom) = 48 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 48 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 54 m²

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Standard

Kort oppsummert:
- Eget inngangsparti på nedsiden av huset
- Enkel tilgang til solrik felleshage
- Leiligheten har meget god arealutnyttelse
- Stue med peis
- Soverom + kontor
- Romslig og innbydende kjøkken
- Helfliset bad med varmekabler
- Innlagt fiber

Leilighetens standard |
Lys og innbydende leilighet med egen inngang på nedsiden av huset. Leiligheten har en arealeffektiv løsning med bl.a. fin overgang mellom sone for stue og kjøkken. Dette gir rommet optimale lysforhold, ekstra god romfølelse og en fin sosial løsning. De store vindusflatene i kombinasjon med tomtens beliggenhet i terrenget gjør at leiligheten får fin utsikt og ingen innsyn fra gaten. Det er enkel tilkomst til pent opparbeidet felles hage med gode solforhold.

Inneholder gang med fliselagt gulv og plass til sko og oppheng av yttertøy. Stue med peis som gir god oppvarming og fin stemning til rommet. Stuen har et areal og løsning som gir god plass til stor sittegruppe. Kjøkkenet har innredning med rikelig skap- og benkeplass samt barddiskløsning med spiseplass for 4 - 5 personer. Fra spiseplassen kan du også nyte utsikten mot Byfjorden og innseilingen til Bergen. Baderommet er fliselagt og har gulv med varmekabler. Det er enkel tilgang til felles vaskerom med uttak og plass til egne maskiner. Soverommet som er på 9.2 m2 har areal til gode garderobeløsninger. Det er i tillegg eget kontor på 4.9 m2 med stort vindu.

Fellesareal |
Hver av seksjonene har plass til sine varmtvannsberedere i felles vaskerom, noe som er plassbesparende for leiligheten og redusert risiko ved vannlekkasje. Det er også lagt opp el. kurs og plass til egne maskiner i vaskerommet. Det er plassert luft-avfukter i kjelleren.

Oppgradering i senere tid |
- Ventilatoren på kjøkkenet er fra 2005
- Det ble gjennomført rørfornying av avløpsrørene i 2006
- Bygningen ble etterisolert og fikk ny ytterkledning i 2012.
- Nytt stålrør i pipen ble montert i 2012
- Slemming av skorstein over tak med vanntett slemmemasse i 2012
- Taktekkingen ble skiftet i 2015
- Vannforsyningsrør ut til det kommunale ble oppgradert i 2019
- Toalettet i leiligheten ble skiftet i 2019

De nevnte oppgraderinger er utført av fagfolk. Se selgers egenerklæring med navn på de aktuelles selskap som har utført arbeidene.

Munkebotn |
Rehabilitering av arealet ved Munkebotsvatnet er nylig sluttført og dette området framstår nå som et flott rekreasjonsområdet for turgåere og beboere i nærområdet.

Bybanen |
Dersom Bybanen blir gjennomført slik reguleringsplan forslaget foreligger nå så vil dette føre til en betydelig redusert trafikkmengde i nærområdet og nærhet til Bybanestopp. Det vil i tillegg bli en kortere og enklere strekk for å komme seg ut på hovedveien.

Informasjon |
For ytterligere byggeteknisk informasjon henvises til vedlagt tilstandsrapport.

Oppvarming

Leiligheten har varmekabler på baderomsgulvet og peis med innsats i stuen.

Parkering

Det er planert areal for to bilplasser på eiendommen. Disse disponeres likt mellom de tre leilighetene. I de tilfellene der alle tre eierne har bil så skal det avtales en rullering mellom beboerne som er hensiktsmessig i forhold til å avløse denne bruken med soneparkering.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiendommen er pent opparbeidet med gruslagt innkjørsel og planert areal for to biler. Eiendommen er inngjerdet og tomten ligger på en høyde over veien som skjermer innsyn og gir fin utsikt. Hagen på nedsiden av huset er opparbeidet med plen og har store åpne areal som kan benyttes på fine sommerdager. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Det er enkel tilkomst til bygget og det er planert areal for bilplass på felles tomt. Kombinasjon av byggets plassering i terrenget og hagen rundt huset gir dette en fin skjerming for innsyn fra gaten.

Munkebotn er et sentralt og populært boligområdet. Her får du en praktfull utsikt fra leiligheten og eiendommens felles hage. Det er meget gode solforhold, hvor solen kan nytes i usjenerte omgivelser til sent på kveld (ca kl 22:30-midtsommers).

Du får kort avstand opp til både Sandviksbatteriet og Munkebotsvatnet som er fine rekreasjonsområder og godt utgangspunkt for lengre fjellturer. I motsatt retning er det få minutter å gå ned til Gamle Bergen med koselige omgivelser og fin overgang til Sandviken sjøbad som nylig er oppgradert. Det er bare 5 minutter å gå til bussholdeplass med gode bussforbindelser. Det er også kort avstand til lekeplass, skole og barnehage samt dagligvarebutikk og treningssenter.

Det er ca 6 - 7 minutter på sykkel til NHH og ca 15. min. på sykkel i motsatt retning til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong og trekonstruksjoner. Grunnmur og fundamenter av mur- betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen. Befart leiligheten 27.12.2022. Rapporten ferdig og signert den 05..01.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
6.1: WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

6.2 Varmtvannsbereder:
Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig
stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktetvarmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:

1.1.1: Våtrom Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.2: Våtrom Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.3: Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. I sluket er det løsnet under klemringen, pakningen bør remonteres. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

4.1: Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Det bør påregnes at de fleste vinduene skiftes ut, vinduet på soverommet har mye slitasje og bør skiftes umiddelbart. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.-.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Selger kan også vurdere salg av øvrige hvitevarer og barkrakker til kjøkkenet.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Det gjøres oppmerksom på at eier selv ikke har bodd i leiligheten på 14 år og av den grunn har begrenset kjennskap til leilighetens tilstand. Dette har også vært deres utgangspunkt med besvarelsen av egenerklæringsskjema samt informasjon til megler og takstmann. Med dette utgangspunkt, byggets opprinnelige byggeår og leilighetens tilstands så oppfordres det til å undersøke leiligheten grundig.

Selger opplyser at det er eldre vindu på soverom som bør vurderes fornyet.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppført to-etasjes trebygning.
Dato: 29. oktober 1938

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 20/100

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Sameiet Munkebotn 21 består av tre boligseksjoner med tilhørende fellesareal.

Styreleder for sameiet er:
Ørjan Midttun - Mob. 412 22 512

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring (superforsikring) i If. Avtalenummer er: 5097832. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr. 31.12.2022  hadde sameiet oppsparte midler på kr. 15.217,-. Sameiet har ingen lån.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 350,-. Denne summen dekker omkostninger for andel felles bygningsforsikring, strøm til fellesareal og noe avsetting til vedlikehold av fellesareal.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken. Det er pt. ikke vedtatt arbeid på fellesareal som vil påvirke fellesutgiftene. Det har vært diskutert kommende maling av fasaden. Det er pt. ikke noe som er vedtatt.

Det er lagt inn fiber til huset fra Bergen Fiber (Altibox). Omkostninger i denne forbindelse dekkes av hver enkelt seksjon.

Styregodkjenning:
Det er ikke krav til styregodkjennelse.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Det er ingen spesielle bestemmelser i sameiet vedrørende husdyrhold.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 650.894,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2.343.219,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Grenser til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

I henhold til kommunedelplan er endommen er regulert til:
Nåværende 110 - Boligområder 99,9 %
Nåværende 610 - Veiareal < 0,1 % (0,3 m2
Arealplan-id: 15750000 1
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelsesdato: 19.02.2001
Berøringsgrad: 100%

Restriksjonsområder i kommunedelplan
PlanID Restriksjonstype Dekningsgrad
Annen restriksjon 0,1 %

I henhold til gjeldende kommuneplan nr 65270000- Kommuneplanens arealdel 2018- fra 19.06.2019. Dekningsgrad 100 % er eiendommen avsatt til:

- Nåværende 1130 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY 99,9 %
- Nåværende 5100 - LNF LNF LNF 0,1 %

Hensynssoner Angitt hensyn - friluftsliv i kommuneplanen
PlanID65270000
Hensynssonetype
KpAngittHensynSone H530_2 Beskrivelse Byfjellsgrense - sentrale byfjell Dekningsgrad 0,1 %

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID 65270000
KpFareSone H310_1 Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og
flomskred og snøskred Dekningsgrad: 100,0 %
KpFareSone H390_2 Luftkvalitet - gul sone 100,0 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse
PlanID 65270000 KpStøySone H220_3 Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 59,8 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse
PlanID65270000 KpStøySone H210_3 Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 40,2 %

Reguleringsplaner under arbeid
PlanID Plantype Plannavn Saksnr Dekningsgrad
65810000 34 BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2,
SANDBROGATEN-EIDSVÅGTUNNELEN
202220562 100,0

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID Type Plannavn
18940000 30 BERGENHUS. GNR 168 BNR 189, SANDVIKEN, VOKSENPSYKIATRI 200601663
18940000 30 BERGENHUS. GNR 168 BNR 189, SANDVIKEN, VOKSENPSYKIATRI 200601663
18200000 30 BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL., SANDVIKEN, NYHAVNSBUKTEN 200408593
18200000 30 BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL., SANDVIKEN, NYHAVNSBUKTEN 200408593
5790000 30 ÅSANE/BERGENHUS. NORDRE INNFARTSÅRE TIL BERGEN, PARSELL NYGÅRDSTANGEN -
EIDSVÅG
5790000 30 ÅSANE/BERGENHUS. NORDRE INNFARTSÅRE TIL BERGEN, PARSELL NYGÅRDSTANGEN -
EIDSVÅG

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom Bygningsnr Endring Bygningstype Status Dato Saksnr
168/896 300730872 - Garasjeuthus anneks til bolig Igangsettingstillatelse 19.02.2019 201901522
168/902 139332431-1 Påbygg Andre småhus m/3 boliger el fl Igangsettingstillatelse 02.07.2020 201728794

Andre opplysninger
Deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 690 000
Omkostninger 78 442
TOTALT 2 768 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF