Fagernes 17

Solgt

2 550 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 687 040

P-rom

53 KVM

Antall rom

1 Soverom

Fagernes 17 (Solgt)

Attraktiv 2-roms i 3.etg | Heis | Stor altan | Drøy sjøutsikt | Sol til ca. 23.00 | Sentralvarme inkl. | Ingen dok.avg.

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fagernes 17 2 550 000 6 232 5 271
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
53 / 53 / 0 KVM Festet fellestomt, 2475 KVM 60220293

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré/gang (3,8 m²), bad (2,7 m²), soverom (15,1 m²), stue (19,8 m²) og kjøkken (8,6 m²).

Uteplass:
Nordvendt altan på 7,5 m² med utgang fra stue. Altanen er overbygd

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer en bod i u-etg på 2,3 m² og en bod i loft-etg på 3,7 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Boder er merket 301

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

3. etasje | 53 m²:
Entré/gang (3,8 m²), bad (2,7 m²), soverom (15,1 m²), stue (19,8 m²) og kjøkken (8,6 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 53 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 53 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Meget flott og attraktiv utsiktsleilighet i 3. etasje.
- Enkel adkomst med heis i bygget
- To tilhørende boder
- Panoramautsikt og sen kveldssol! 
- Sentralvarme inkl. i husleien
- Ingen dokumentavgift
- Egen balkong på 7,5 kvm. med fenomenale utsiktsforhold.
- Felles takterrasse på 48,5 kvm. med en drøy sjøutsikt og supre solforhold
- Særdeles god beliggenhet på Fagernes like ved Biskopshavn
- Flotte rom med store vindusflater.
- Leiligheten holder normalt god standard.
- Stort soverom på 15,1 kvm. med god garderobeplass
- Hele leiligheten ble sparklet og malt i 2015.
- Veggene i stue er malt i 2020.
- Nytt parkettgulv og nye lister i 2015.
- Gåavstand (minutter) til NHH.
- Gode treningsmuligheter ved Sats i Sandviken
- Hyppige bussavganger til sentrum.
- Svaberg og bademuligheter "rett utenfor" døren.

Presentasjon | Det er med glede ZMegleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne særdeles attraktive 2-roms leiligheten på Fagernes like ved Biskopshavn og Norges Handelshøyskole. En super beliggenhet for de aller fleste!

Leilighet i 3.etasje | Leiligheten har gjennomgått oppgraderinger gjennom årene med blant annet nye overflater i 2015 (sparklet og malt). Samtidig ble det lagt nytt parkettgulv og lagt nye lister. (2015). Stuen er malt på nytt i januar 2020. Innerdører ble skiftet i 2015, unntatt badedør.
Badedør ble malt i 2016 og nytt håndtak ble montert i 2020. Alle kjøkkenfrontene ble spraylakkert i 2016. Det ble også lagt ny benkeplate og montert kitchen boards over benkeplate i 2016. Ny dusjvegg og ny baderomsinnredning med servant i 2019. Montert av Bjørndal service AS. Ny stråleovn i 2017. Montert av Fag rør & Elektro AS. Badet har ukjent alder.

Sentralvarme | Det er sentralvarme i leiligheten med radiatorovn i stuen og på soverommet. Det bidrar til en jevn og fin temperatur i leiligheten. Sentralvarme er inkl. i månedlig husleie og selger brukte i 2022 kun 5412 kWh.

Solnedgang | Det er meget gode solforhold (ettermiddag/kveldssol) på altanen og sol hele dagen og kvelden på felles takterrasse. På altanen og takterrassen har man solen helt til den går ned bak Askøy ca. kl. 23.00 om sommeren.

Altan og en drøy utsikt | Romslig altan på 7,5 kvm., med gode innredningsmuligheter. Her kan man invitere til hyggelig selskap med byfjorden som bakteppe og med orkesterplass til de flotteste solnedganger. Nye og utvidede altaner ble oppført i 2008.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Håper vi sees på visning. Velkommen til Fagernes 17.

Oppvarming

Sentralvarme:
Leiligheten har radiatorovn i stue og på soverom. (Oljekjel ble erstattet med biobrensel i 2019)

El. oppvarming:
Stråleovn på bad.

Parkering

Parkering i offentlig vei etter gjeldende bestemmelser.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er festet. Festekontrakt er ikke fremlagt. Tomtearealet er felles for borettslaget. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, grøntarealer og diverse prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i naturskjønne omgivelser like nedenfor NHH, kun få minutter med bil eller buss fra Bergen sentrum. Fra leiligheten er det flott utsikt mot Askøy og innseilingen til Bergen. Leiligheten befinner seg i rolige omgivelser, skjermet fra trafikkstøy og gjennomgangstrafikk. Kombinasjonen "landlig" og sentral beliggenhet gjør Fagernes til et attraktivt boområde. Om sommeren kan en følge det yrende båtlivet på fjorden og badegjestene i Biskopshavn fra egen altan. Det er flere mindre badeviker i nærområdet, og det er gangavstand til Helleneset og Elsero i Gamle Bergen. I tillegg til de flotte tur- og rekreasjonsområdene langs sjøen, er det kort vei til flotte turløyper i Sandviksfjellet.. Som eksempel kan nevnes Hellen festning, Munkebotn, Fjellveien og Stolzekleiven. For den aktive byr Lemkuhlhallen ved NHH og Stemmemyren idrettspark på gode treningsmuligheter (klatrehall, treningssenter, svømmehall, håndball- fotball- og tennisbaner). Det er gangavstand til dagligvarebutikker, barneskole og barnehage. Det tar ca. 7 minutter å gå fra leiligheten opp til NHH, via Merinobakken. Busser fra nord mot sentrum stopper ved busstoppet ved NHH. Det er for øvrig hyppige bussavganger fra nærmeste busstopp i Solbakken ved Helleveien.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Fra sentrum; følg motorveien mot Åsane og ta av ved avkjøringen mot Eidsvåg/NHH. Følg Helleveien forbi NHH/Statoilstasjonen, og ta av til venstre ved Breiviksbakken (i lyskrysset) og videre første vei til høyre inn i Skuldveien forbi Biskopshavn Kirke. Følg deretter skilting ned til venstre mot Fagernes. Leiligheten ligger i 3. etasje via heis i den midtre blokken.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunnmur:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong. Gulv mot grunn i betong.

Veggkonstruksjon:
Høyblokken er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/etasjeskillere. Yttervegger i murkonstruksjoner, påforet på utsiden. Ytterkledning av korrigerte stålplater.

Taktekking:
Flat takkonstruksjon. Tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget. Det er ukjent alder på taktekking. Taktekking er Brls ansvar.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1952 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 03.01.2023

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Tegninger
Det er ikke innhentet tegninger av leiligheten og bygget.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i vedlagte tilstandsrapport samt selgers egenerklæringsskjema.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er flere striper på toppen av rekkverk.
Tiltak: Rekkverk bør ev. behandles hvor det er striper/slitasje.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak

Innvendig > Badedør
Badedør bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (2,7 m²)
Det er noe slitasje/porer i noen fuger mellom veggfliser i dusjsone.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (2,7 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i noen gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Det er noe slitasje/misfarging noen steder i fuger i overgang gulv - vegger.
Tiltak: Silikonfuger med slitasje/misfarging bør ev. skiftes/fuges på nytt.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (2,7 m²)
Smøremembran med ukjent utførelse. Ingen dokumentasjon/bilder av membran.
Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig, dvs. bilder av membran i sluk og bilder av membran på gulv/vegger og rundt gjennomføringer. Pga overnevnte forhold bør det vurderes å montere lukket dusjkabinett, noe som vil forlenge badets levetid

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad (2,7 m²)
Det er påvist skader på innredning. Baderomsinnredning har fuktutsvelling i nedre del.
Tiltak: Baderomsinnredning bør oppgraderes/ev. skiftes.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken (8,6 m²)
Overskapene er av eldre årgang. Det er fuktutsvelling på benkeplate bak vask og v/benkeplateskjøt. Blandebatteri/kran har utett pakning, men det er ikke tegn til lekkasje i skap pga det.
Tiltak: Blandebatteri/kran bør ordnes/ev. skiftes.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken (8,6 m²)
Lys på ventilator virker ikke. Bryter er delvis knekt. Mer enn halvpart av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Pga ventilators alder må det påregnes vedlikehold, ev. utskiftninger v/behov.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Varmtvannstank har vanskelig tilkomst.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Varmtvannstank bør gjøres mer tilgjengelig for inspeksjon og ev. vedlikehold.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Kursfortegnelse foreligger ikke i sikringsskap, men kursene/sikringene er merket. Det er få kurser i sikringsskap og kapasitet bør økes, spesielt v/en oppgradering av el. anlegg. Samsvarserklæring på el. arbeid utført i 2015 foreligger ikke. Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler takstmann en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Ikke undersøkt
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad (2,7 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg i dusjsone vender mot fellesareal/nabo.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Felles varmesentral er Brls ansvar og er ikke tilstandsvurdert.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Tv og internett:
Tv og internett er inkl. i husleien.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: 7 etasjes betongbygning
Dato: 26.08.1958

Type: Attest
Tiltakets art: Installering av oljefyrt sentralvarmeanlegg
Dato: 03.11.1952

Ferdigattest: Ferdigattest
Tiltakets art: Høyblokk. Vindusendring
Dato: 11.06.1981

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget
Borettslaget Fagernes 17 består av til sammen 28 leiligheter. Adkomst leiligheter via heis/trappeoppgang. Felles vaskeri i u-etg (fri bruk). Felles tørkerom i loft-etg. Felles takterrasse på 48,5 m² med gode sol- og utsiktsforhold.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenr 56310207

Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 87 589,-

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5.271,- og inkluderer: Kommunale avgifter, betjening av fellesgjeld, felles bygningsforsikring, tv & internett, strøm i fellesareal, dugnad, sentralvarme, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Tv og internett kr. 449,-
- Dugnad kr. 102,-
- Brensel kr. 1396,-
- Felleskostnader kr. 3324,-

Fellesgjeld:
Spesifikasjon av lån
Bank: Fana Sparebank Eiendomsfinansiering
Lånenr.: 34117738657
Lånebeskrivelse: Fana Sparebank
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 3,60%
Andel av saldo 49 163,97
Innfrielsesdato: 10.07.2039

Bank: Husbanken
Lånenr.: 13547803
Lånebeskrivelse: Lån Husbanken
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,73%
Andel av saldo 81 639,32
Innfrielsesdato: 01.03.2034
Fellesgjeld pr. 19.12.2022: 130 803,29

Andel fellesgjeld for denne leiligheten pr. 19.12.2022: Kr. 130 803,-

Total fellesgjeld for Borettslaget Fagernes 17 pr. 19.12.2022: 4 112 316,00

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold på vanlig måte.

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett iht. vedtektene § 3

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Relevante dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt eiendomsopplysninger, lagets vedtekter, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Vedtektene ligger ved i salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 861798,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3102472,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom direkte fra kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Ingen heftelser tilknyttet denne andelen.

På hovedeiendommen er følgende registrert:

1952/9700-2/106 11.11.1952
Bestemmelse om bebyggelse  
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
 
1952/9700-3/106 11.11.1952 
Festekontrakt - vilkår  
ÅRLIG AVGIFT NOK 743
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
 
1962/7118-1/106 01.10.1962 
Bestemmelse om veg  
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av vei
 
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15750000). Formål: Bolig.
Planid: 15750000.
Saksnr: 200001992.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001

Det gamle Merinospinneriet vil transformeres til et attraktivt nabolag med moderne leiligheter og flotte fellesområder. Byggearbeidet er igangsatt. Dette ligger i bakkant av Fagernes 17 og vil ikke forhindre verken sol eller sjøutsikt. 

Reguleringssvar fra Bergen kommune kan fås oversendt ved forespørsel til ansvarlig megler.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 550 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 130 803
TOTALT 2 687 040

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF