Nordnesveien 13

Solgt

3 790 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 301 150

P-rom

63 KVM

Antall rom

2 Soverom

Nordnesveien 13 (Solgt)

Lekker 3-roms | Renovert 2018 | Garasjeplass m/lader | Stor altan | IN-ordn. | Nordnesparken | Vvann inkl. | Bør sees!

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nordnesveien 13 3 790 000 6 232 6 281
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Borettslag
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
63 / 63 / 0 KVM Fellestomt, 1764 KVM 60220288

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Høy 1. etasje (oppleves som 2.etasje):
Entré/gang (7,1 m²), bad (5,5 m²), soverom (8,9 m²), soverom 2 (8 m²) og stue/kjøkken (31,4 m²)

Uteplass:
Sørvendt altan på 11,2 m² med utgang fra stue. Altanen er overbygd.

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer en bod på 2,8 m² og ett skap i u-etg (ikke medregnet i tabell for areal). Bod og skap er merket 108. Bod er en gitterbod som ligger i et felles bodareal. Det er i tillegg sykkelbod og skibod i borettslaget.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 63 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 63 kvm.

Standard

- Moderne og meget flott 3-roms endeleilighet.
- Privat altan på hele 11,2 m2
- Garasjeplass med ladestasjon fra 2021.
- Selger har ved besøk parkert 2 biler på garasjeplassen
- Leiligheten er renovert i 2018 med fine brukskvaliteter.
- Kjøkken og bad nytt 2018
- Røropplegg i hele borettslaget er nytt.
- Balkongen er overbygd som gjør den ekstra brukervennlig
- Ekstern bod i bygget, samt felles sykkelbod og skibod.
- Enkel adkomst til leiligheten samt heis i bygget.
- Felleskostnader inkluderer veldig mye inkl. varmt vann.
- Meget god og funksjonell planløsning
- Alle rom malt i lune, fine farger.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Leiligheten fremstår som tidsriktig og moderne innredet
- Alle hvitevarer og garderobeskap medfølger
- Vakre Nordnesparken og badeplasser kun få minutter unna
- Butikker og restauranter i nabolaget
- Få minutter å gå til Fisketorget
- Busstopp nr. 11 like ved bygget
- God sykkelparkering med enkel adkomst
- Fiber fra Bergen Fiber

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne svært, tiltalende og velholdte leiligheten sentralt på Nordnes. Leiligheten ble renovert i 2018 og fremstår som lekker og innflytningsklar!

Inspirasjon | Dette er leiligheten for deg som drømmer om en fin leilighet på idylliske Nordnes. Her får man en meget lekker 3-roms endeleilighet, der "hver krik og krok" er godt utnyttet og et nabolag med høy trivselsfaktor.

Stor, privat altan | Kjøper vil være privilegert med en privat altan på hele 11,2 m2 med utgang fra stuen. Det er sol fra ca. 08.00 til 16.30 om sommeren. En svært hyggelig plass å tilbringe tid på dag og kveldstid. God plass til sittegrupper, grill og beplantning. Nyere, vedlikeholdsvennlig Møre Royal terrassebord fra 2020.

Garasje | Som et eksklusivt pluss har dette borettslaget eget garasjeanlegg i underetasjen. Denne leiligheten har en dyp parkeringsplass med egen ladestasjon. Selger har hatt gjester stående på parkeringsplassen idet dybden tilsier at det er plass til to biler på rad.

Felleskostnader | Varmt vann er inkludert i felleskostnadene. Ellers er det lave kostander med drift og oppvarming av leiligheten.

Stilsikkert | Denne leiligheten har en gjennomført stil. Leiligheten fremstår med meget fine kvaliteter på overflater, innredning og utstyr. Det er et slitesterkt gulv og alle overflatene er malt i lune, nedtonede farger. Hele leiligheten ble malt i 2018. Generelt sett en god og funksjonell planløsning med skyvedørsgarderobe i gangen fra 2018, ny kjøkkeninnredning med tilhørende hvitevarer fra 2018. Badet ble utvidet og renovert i 2018 og fremstår som meget pent. Arbeidet på bad og elektrisk på kjøkken ble utført av Arna & Åsane Rørleggerservice AS og Thunestvedt AS. Forvaltning, drift og vedlikeholdsinstruks foreligger.

Tekniske installasjoner | Sikringsskapet er montert i fellesarealer og inneholder automatsikringer. Her er det vannforsyningssystem av typen rør-i-rør og det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning som sørger for et godt innemiljø. (Ventilasjonsanlegg ble montert av Bergen Luftteknikk AS.) Nye vann- og avløpsrør i bygningen i 2018. Arbeidet ble utført av Arna & Åsane Rørleggerservice AS

Nærmiljø | Nordneshalvøyen er et av Bergens mest populære områder. Primært fordi folk trives så godt her. Med butikker, restauranter, idrettshall, parker, badeplasser og fotballbane i nabolaget, ligger mye til rette for en trivelig og praktisk hverdag.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Her kjøper en ikke kun en fin leilighet, men like mye en urban livsstil som så mange søker etter.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad (fra 2018).
To vegghengte panelovner (Mill m/wifi styring), hvorav 1 stk. er fra 2018 og 1 stk. er fra 2022.

Parkering

Én garasjeplass i felles garasjeanlegg med egen elbil ladestasjon (nr 12). Type ladestasjon: Easee. Montert i 2021.

For øvrig er det gjesteparkering i offentlig vei (soneparkering)

Tomt

Tomtearealet er felles for borettslaget. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, grøntarealer og diverse prydbusker/beplantning

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til like ved handlegaten Gågaten med kaffebarer, butikker og restauranter og få minutters gange til Fisketorget og Bergen Sentrum. Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse og klassiske bygårder. Kort gåavstand til vakre Nordnesparken, Nordneshallen, Nordnes sjøbad, Verftet og Akvariet. Foruten dette er det kort vei til flere dagligvarebutikker med blant annet Kiwi og Rema 1000. Det er bussholdeplass, sykkelveier og beplantning i gaten. Nordnes er kanskje sentrums beste boligområde!

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Enkel adkomst.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunnmur:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong.

Veggkonstruksjon:
Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/gavlvegger og etasjeskillere. Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av fasadeplater. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard. Fasadene er fra byggeår og fremstår med eldre standard. Fasadene i Brl. males i 2022/2023. Fasadene er Brls. ansvar.

Taktekking:
Valmtak. Eldre taktekking. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1977 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 15.12.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Leiligheten er opprinnelig en 2-roms leilighet, men rominndeling ble endret i forbindelse med ombygging/modernisering i 2018. Innvendig bod ble fjernet og inkludert i p-rom areal. Det er søknadspliktig å omgjøre s-rom (bodareal) til p-rom areal (oppholdsrom etc.).

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres til at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

TG3
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat gjelder avretting av gulv i stue/kjøkken (ikke inkludert fjerning/montering av laminatgulv).
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

TG2
Utvendig > Vinduer
Eldre vinduer bærer preg av elde/slitasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Utvendig > Dører
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (5,5 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i enkelte gulvfliser v/dør. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

TGIU
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad (5,5 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg i dusjsone vender mot nabo og kjøkkendel.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Felles varmtvannstank i Brl. Varmtvann inkl. i felleskostnader. Felles varmtvannstank er Brls. ansvar og er ikke tilstandsvurdert

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen via Altibox/Bergen Fiber.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg boligbygg
Dato: 01.02.1978

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bygn.endr. /heis
Dato: 25.02.1999

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Garasje
Dato: 24.06.1983

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Nykirkealmenning Borettslag består av 43 leiligheter. Adkomst leiligheter via heis/trappeoppgang (heis går fra 1-etg til 4-etg). Gang og trappevask utføres av renholdsfirma. Hver andelseier må være medlem i BOB, hvis flere, må alle ha eget medlemskap.

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring NUF med polisenummer SP0002028828. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. - 61.654,-. Per 31.12.2021. Budsjett for  hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 1.780.181 pr. 01.01.2021. Megler har ikke mottatt regnskap for 2022 da det ikke er ferdig.

Felleskostnad:
Felleskostnader utgjør kr. 6.281,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, forsikring, nedbetaling renter/avdrag andel fellesgjeld, varmtvann, kabel-tv/internett (grunnpakke), garasjeleie og div drift/vedlikehold av fellesarealer/utv. bygningsmasse

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Garasje kr. 100,- pr. mnd.
- Felleskostnader kr. 6.181,- pr. mnd.

Når borettslaget har ferdigstilt prosjekt med å male bygget i 2023 og skifte vinduer vil borettslaget vurdere å sette ned husleien dersom de økonomiske rammene tilsier at muligheten er der.

Fellesgjeld
Spesifikasjon av lån
Bank: Dnb Bank ASA
Lånenr.: 12137411111
Lånebeskrivelse: DnB, Annuitet, Flytende rente
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 3,69%
Total fellesgjeld i borettslaget: 22 449 784,30 pr. 12.12.2022
Andel av saldo 504 915,04 pr. 12.12.2022
Innfrielsesdato: 31.12.2048

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

IN Ordning
I borettslaget er det individuelll nedbetaling av fellesgjeld. Ved innfrielse av andel fellesgjeld vil månedlige felleskostnader reduseres tilsvarende renter og avdrag på fellesgjeld.

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten bir utlyst av megler via forretningsfører etter at det foreligger budaksept på leiligheten. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Rehabilitering
I desember 2018 ble det foretatt utskiftning av alle vann/avløpsrør i borettslaget inkl. rehabilitering av bad/våtrom. Det ble montert balansert ventilasjonsanlegg i forbindelse med rehabiliteringen. I tillegg skal bygget males til våren og vinduer skiftes ut kontinuerlig til vinduene er byttet. Fellesgjeld økes ikke i forbindelse med maling og utskiftning av vinduene.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Særskilte opplysninger
Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Relevante dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 952 870,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 430 333,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom direkte fra kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (4000000). Formål: Bolig.
Planid: 4000000.
Planens navn: SENTRUM. STRØKET NYKIRKEALLMENNINGEN-TOLLBODALLMENNINGEN.
Type plan: Eldre reguleringsplan (30).
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 24.06.1976

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 790 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 504 915
TOTALT 4 301 150

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF