Michael Krohns gate 49

Solgt

14 900 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

15 259 400

P-rom

151 KVM

Antall rom

3 Soverom

Michael Krohns gate 49 (Solgt)

Eksepsjonell 5-roms toppleilighet | Spektakulær takterrasse på hele 110 m2 | Heis + 2 garasjeplasser | Sjelden mulighet!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Michael Krohns gate 49 14 900 000 359 442 5 846
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 6
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
151 / 154 / 170 KVM Fellestomt, 2059 KVM 60220282

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 8. etasje:
Hall med speilgarderobe, innvendig bod, gjestetoalett, mellomgang, 2 helflisede baderom (hvorav det ene er dedikert til master-soverom), 3 soverom, tv-stue/hjemmekontor og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.

Privat takterrasse:
Med utgang fra stue er det adkomst til en privat takterrasse på hele 110 m2. Det er gode solforhold og vidstrakt utsikt.

Parkering:
Tilhørende leiligheten er 2 garasjeplasser i lukket anlegg (plass nr. 12 og 86). Det er installert elbillader på den ene garasjeplassen (nr. 86). Det er for øvrig trappefri adkomst fra garasjeanlegget via heis til leilighetens etasjeplan.

Lagringsplass:
Foruten en innvendig bod på 3 m2, medfølger det også en ekstern nettingbod i 3. etasje på 5 m2 (merket nr. A801).

Fellesareal:
Sameiet har også tre felles takterrasser med møbler og gassgrill.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

8. etasje | 151 m2:
Gang (11,4 m²), mellomgang (8,7 m²), toalett (2,8 m²), bad/vaskerom (6,7 m²), bad (3,4 m²), soverom (13,7 m²), soverom (9,8 m²), soverom (8,4 m²), tv-stue (20,8 m²), stue og kjøkken (57,4 m²).

S-ROM:
Innvendig bod (3,3 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 151 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 154 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 170 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Nyere og moderne 5-roms selveierleilighet
- Oppgradert og eksklusiv topp-/hjørneleilighet i 8. etasje
- Privat takterrasse på hele 110 m2
- Vidunderlig utsikt og særs gode solforhold
- Heis og 2 garasjeplasser (den ene med elbillader)
- Stue med sjenerøs størrelse og åpen kjøkkenløsning
- Tiltalende HTH kjøkken med integrerte hvitevarer
- 3 soverom, 2 helflisede bad og gjestetoalett
- Master-soverom med skyvedørsgarderobe og eget baderom
- Separat tv-stue/hjemmekontor
- Innlagt fiberkabel, fjernvarme og balansert ventilasjon
- Gåavstand til sentrum via "Småpudden"
- Gåavstand til bybanestopp, buss og turterreng
- Nærhet til flere dagligvareforretninger

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne eksepsjonelle 5-roms toppleiligheten (selveier) med sjelden god beliggenhet i attraktive Damsgårdssundet.

Moderne | Bygget stod ferdigstilt i 2014 og leiligheten har moderne fasiliteter og gjennomgående høy standard. Her får man blant annet en luftig stue med åpen kjøkkenløsning (areal 57,4 m² og takhøyde på 2,70 m.), 3 gode soverom, 2 helflisede baderom, separat gjestetoalett og egen tv-stue/hjemmekontor.

X-faktor | Leiligheten har en spektakulær takterrasse på formidable 110 m2, der sol og utsikt kan nytes til fulle. Den sjenerøse størrelsen innebærer at det er uvanlig god plass til både utemøblement og solseng m.m. En solrik og herlig utesone som innbyr til avslapning, kos og sosiale sammenkomster.

Fasiliteter | Det er innlagt fiberkabel (Telenor), fjernvarme fra BKK Varme AS, balansert ventilasjonsanlegg og rør-i-rør system i leiligheten. Fremtidsrettede og energivennlig løsninger som blant annet bidrar til et behagelig inneklima.

Parkering | Det følger med 2 garasjeplasser (den ene med elbillader). Fra garasjeanlegget er det trappefri adkomst via heis til leilighetens etasjeplan. Parkeringssituasjonen må derved sies å være godt ivaretatt. Det er også en innvendig bolig i leiligheten samt en ekstern nettingbod på 5 m² i byggets 3. etasje.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til Bybanens stoppested på Danmarksplass eller Florida, flere dagligvareforretninger og gåavstand til sentrum via gang- og sykkelbroen "Småpudden". Alt innenfor en rimelig radius fra sameiets område.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en unik mulighet til å sikre seg en påkostet og meget innholdsrik selveierleilighet med gjennomgående fine kvaliteter, gedigen takterrasse, 2 garasjeplasser samt sjelden god beliggenhet i et meget populært og sentrumsnært område. Leiligheten må oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Oppvarming

- Vannbåren gulvvarme på badene
- Vegghengt radiator i stue
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinningsfunksjon

Det er innlagt fjernvarme i bygget. Fjernvarme er et oppvarmingssystem der energi fra en fjernvarmesentral overføres i form av varmt vann i isolerte rør. Forbruk av varmtvann, radiatorvarme og vannbåren gulvvarme, faktureres direkte fra BKK Varme AS til seksjonseier iht. forbruk/måler.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Det følger med 2 garasjeplasser

Det er installert elbillader på den ene plassen. Den andre plassen ligger i multiparkanlegget med maks tillatt vekt på 2.000 kg og med høydebegrensning.

Relevant informasjon:
Garasjeanlegget ligger i samme bygg, men har adresse Damsgårdsveien 50. Parkeringsanlegget er et eget sameie som heter "Skarven Sameie Parkering". Månedlig felleskostnad per garasjeplass utgjør kr. 599,-, dvs. totalt kr. 1.198,- per måned for begge plassene. De som eier næringsseksjon, beboere i Skarven og ellers i området kan kjøpe garasjeplass. Plassene kan eies av eksterne, dvs. at de kan selges til personer eller selskaper som ikke bor i sameiet (kilde: forretningsfører). Skarven Sameie Parkering krever inn garasjeleie per plass. Det er tilrettelagt for elbillading. Beboerne setter opp eget ladepunkt for egen regning ifølge BOB.

Bytte av garasjeplass:
Personer med nedsatt funksjonsevne kan kreve at styret pålegger en annen seksjonseier å bytte parkeringsplass. Bytteretten gjelder dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet. Retten til å bruke en tilrettelagt plass varer så lenge et dokumentert behov er til stede. Retten gjelder bare parkeringsplasser som i vedtak etter plan- og bygningsloven er krevet opparbeidet til bruk av personer med nedsatt funksjonsevne jf. vedtektenes §3.

For øvrig er det gateparkering (soneparkering) i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet tomt på 2.059 m2, som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggets plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et populært vekstområde, like utenfor Bergen sentrum. Storsatsingen i Damsgårdssundet har skapt mange nye leiligheter og arbeidsplasser.

Gang- og sykkelbroen "Småpudden" går fra Markusplassen og over til Møhlenpris. Leiligheten ligger ca. 2 km. fra Bergen sentrum, som er en fin spasertur via "Småpudden", dersom man ønsker å ta beina fatt.  Bergen byr på et yrende folkeliv, så her er det varierte muligheter for å nyte et urbant liv.

I Damsgårdssundet bor du tett på de fleste fasiliteter. Man har gåavstand til arbeidsplassene i Solheimsviken og på Kronstad, nærhet til Handelshøyskolen BI på Marineholmen, Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet.

I nærområdet har man det man trenger av dagligvarebutikker, treningssentre og restauranter med flere. Her får man også nærhet til Danmarksplass hvor man enkelt kan hoppe på Bybanen som tar en videre til sentrum eller sydover mot Lagunen Storsenter og Bergen Lufthavn - Flesland. Busstopp (linje 13) har man i umiddelbar nærhet.

Dagligvare:
Rema 1000 Viken - ca. 1 min. gange
Kiwi Damsgårdssundet - ca. 2 min. gange

Offentlig transport:
Bybanen Florida - ca. 11 min. gange
Buss linje 13 - ca. 1 min. gange
Bergen jernbanestasjon - ca. 23 min. gange

For de turinteresserte har man blant annet Løvstien, Nygårdsparken og byfjellene som naturlige utgangspunkt. Dette er med andre ord en perfekt lokasjon for dem som ønsker å bo i sentrumsnære og maritime omgivelser.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter i betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner er oppført i betong- og trekonstruksjoner. Innvendig er veggene påmontert platekledning. Utvendig er fasadene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i trekarmer, aluminiumsbelagt utvendig. Flat takkonstruksjon tekket med sveiset papp eller tilsvarende, taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.

Beskrivelse av innvendige overflater (vegger, tak og gulv):
Gulv: Våtrommene har flislagte gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv.
Vegger: Våtrommene har fliser, resterende rom har malte flater.
Tak: Malte flater.

Hulltaking:
Det er ikke gjennomført hulltaking som følge av rommets oppbygning. Våtrommene er av prefabrikkerte konstruksjoner (baderomskabin). Hulltaking er en inspeksjonsmetode hvor det borres et inspeksjonshull på 73 mm fra tilstøtende rom for å undersøke for fukt/skader. Det er imidlertid gjennomført fuktkontroll med fuktindikator, denne ga ikke utslag for unormale fuktverdier. Hulltaking vil generelt gi en bedre fuktanalyse.

Overordnet faglig vurdering av boligen:
Eventuelle avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten og dennes tilleggsdel (boder/kott/altan eller lignende).

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 09.12.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakskyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i vedlagte tilstandsrapport samt selgers egenerklæringsskjema.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Strømforbruk 2021 = Ca. 2.050 kWh
Fjernvarme Eviny Termo AS 2021 (varmt tappevann og vannbåren varme) = Ca. 2.258 kWh
Felleskostnad kr 4.648,-,-/mnd. = Kr 55.776,- per år
Felleskostnad garasjeanlegg á kr 599,- per plass = kr 1.198,-/mnd. = Kr 14.376,- per år
Kommunale avgifter: Kr 13.882,-

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk (avvik vil følgelig forekomme). Leiligheten har i hovedtrekk vært benyttet til pendlerbolig. Dette er årsaken til det lave strømforbruket etc.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er bruk (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen øvrige hvitevarer følger med.

Annen relevant informasjon:
Vegghengt varmeovn i stue/spisestue følger ikke med i handelen.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg blokk bolig og næring
Dato: 27.11.2018

Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 155/5811

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Skarven Sameie (org.nr. 914 720 583) består av 70 selveiende boligseksjoner og 3 næringsseksjoner. BOB er engasjert som sameiets forretningsfører. Sameiet har tre takterrasser med utemøbler og gassgrill.

Sameiets kontaktperson:
Styreleder: Espen Smebye Søreng
E-post: skarven@mittbob.no

For ytterligere informasjon vises til sameiets hjemmeside: http://skarven.org

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring NUF (avtalenummer: SP0003233560). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Årsregnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr 99.146,-. Per 31.12.2021 hadde sameiet disponible midler tilsvarende kr 1.357.108,-. Regnskapet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Andel fellesgjeld per 31.12.2021: Kr 5.991,- (sameiet har ikke lån)
Andel felles formue per 31.12.2021: Kr 45.218,-

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr 4.648,- og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kabel-tv/bredbånd (basispakke) via Telenor, strøm i fellesareal, renhold og matteleie, service heis, vaktmestertjeneste, noe løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- TV/internett kr 540,-
- Fellesutgifter kr 4.108,-

Månedlig felleskostnad ble økt fra kr 4.274,- til kr 4.648,- med virkning f.o.m. januar 2023.

Foruten seksjonens månedlige felleskostnad betales det kr 599,- i felleskostnad per garasjeplass, dvs. totalt kr 1.198,- per måned for begge plassene. Dette beløpet kommer således i tillegg til seksjonens felleskostnad (kr 4.648,- + kr 1.198,- = totalt kr 5.846,- per måned inkludert garasjeplassene).

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 70 utgjør: 155/5811

På generelt grunnlagt forutsettes det at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av styret eller sameiets generalforsamling.

Forskutterte felleskostnader:
Sameiet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett for medlemmer hos BOB. Forkjøpsretten blir utlyst i etterkant av salget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Konferer eventuelt megler for ytterligere informasjon.

Dyrehold:
I henhold til sameiets husordensregler må det ikke søkes styret om dyrehold. Sameier/beboer har ansvar for at dyreholdet ikke sjenerer noen, og at ekskrementer ikke etterlates på sameiets område - jf. husordensreglenes pkt. 5.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt svarbrev fra forretningsfører, sameiets vedtekter, husordensregler, innkalling til årsmøte med regnskap for 2021, protokoll fra årsmøtet samt vedtekter for Skarven Sameie Parkering. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 781 673,- for inntektsåret 2021.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 6 414 023,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier rår som en eier over seksjonen og har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til overdragelse, utleie og pantsettelse, med mindre noe annet følger av lov eller sameiets vedtekter.

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Skriftlig melding til styret med navn og kontaktinformasjon på leietaker skal foreligge innen rimelig tid. Overlating av bruken til andre reduserer ikke sameiers plikter overfor sameiet, og sameier har ansvar for at alle leietakere er kjent med ordensregler, brannvarslingsanlegget og regler for bossuget jf. vedtektenes §2-1.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Grønn D

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1912/900402-1/106 
Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst 03.10.1912 
Frafall av rettigheter i Solheimsbakken
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1916/903261-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 22.07.1916 
Skrivelse angående grenser
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1917/910236-1/106 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 28.09.1917 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. oppføring av et skur
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1923/901201-1/106 
Bestemmelse om kloakkledning
Tinglyst 12.06.1923 
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1923/901202-1/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 07.09.1923 
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/9262-1/106 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 28.12.1938 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. oppføring av et verkstedsskur
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1939/3224-1/106 
Bestemmelse om vannledning  
Tinglyst 29.04.1939 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1965/1260-1/106 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 11.02.1965 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. oppføring av et boligblikkskur for smeltedigel m.v.
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/24371-1/106 
Bestemmelse om bebyggelse 
Tinglyst 10.11.1977 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. oppføring av lagerhall
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1983/4871-1/106 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 25.02.1983 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. oppføring av 5 Moelvenbrakker
Overført fra: 4601-158/70
Gjelder denne registerenheten med flere

Det gjøres oppmerksom på at ansvarlig megler har ikke rekvirert tinglyste erklæringer av Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 60920000
Plannavn: Årstad/bergenhus. Gnr 158 Bnr 74 Mfl., Damsgårdssundet Sør
Ikrafttredelsesdato: 30.05.2011
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 120000
Plannavn: Årstad. Vestre Årstad Og Uren - Kronviken - Solheimsviken
Ikrafttredelsesdato: 04.08.1936
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (reguleringsplaner på grunnen):
60920000 - Bolig/Kontor (98,2 %)
60920000 - Gang-/sykkelvei (1,8 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 60920002
Plannavn: Årstad. Gnr 158 Bnr 74 Mfl., Damsgårdssundet Sør 201202862
Ikrafttredelsesdato: 22.02.2012

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Solheim (0,7 %)

Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (100,0 %)
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (88,2 %)

Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (11,8 %)

Kommunedelplan:
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
17330000 - Boligområder (98,2 %)
17330000 - Veiareal (1,7 %)
17330000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
15690000 - Årstad. Gnr 158 Bnr 17 Mfl., Solheimsviken Næringspark - 199614670
10190000 - Årstad. Nordre Skogveien 20 X

Andre opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 14 900 000
Omkostninger 359 442
TOTALT 15 259 400

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF