Hans Tanks gate 11

Solgt

6 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 666 940

P-rom

92 KVM

Antall rom

2 Soverom

Hans Tanks gate 11 (Solgt)

Bygårdsdrøm med sofistikert eleganse | Høy standard | Takhøyde | Rosetter | Balkong | Felles uteplass | Park | MÅ SEES

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Hans Tanks gate 11 6 490 000 176 942 1 296
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
92 / 92 / 0 KVM Eiet tomt, 237 KVM 60220276

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold 2.etasje
Entré/gang (5,8 m²), mellomgang (4,2 m²), bad (5,3 m²), to soverom (12,8 m² og 19 m²) og stue/kjøkken (40,3 m²).

Takhøyde
Takhøyden på bad er 2,78 m.
Takhøyden i øvrige deler av leiligheten er 2,93 m - 3,05 m.

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i u-etg. Bod er ikke målbar pga takhøyde, gulvareal: 7,5 m². Krav til målverdig areal er minst 1,90 m. Takhøyden i bod er 1,88 m (underkant av bjelker). Bod er en gitterbod som ligger i et felles bodareal. Bod er merket 2-etg. Ekstern bod er ikke medregnet i tabell for areal

Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Entré/gang (5,8 m²), mellomgang (4,2 m²), bad (5,3 m²), to soverom (12,8 m² og 19 m²) og stue/kjøkken (40,3 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 92 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 92 kvm.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 92 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 92 kvm.

Standard

- Nydelig hjørneleilighet i 2.etasje med balkong
- Høy teknisk standard (sprinklet, bal. ventilasjon, nytt el-anlegg, nye rør etc.)
- Lekkert renovert bad med badekar
- Enorm størrelse på hovedsoverom med stor garderobe.
- Egen forhage tilhørende sameiet. Renovert i 2021 av Gravdal Hage og Anlegg AS
- Ny varmepumpe fra 2022
- Leiligheten egner seg også for den voksne kjøpergruppen
- Originale detaljer som takrosetter og massive dører
- Fine fellesarealer med lysekroner
- Tiltalende fasade med flotte utsmykninger, ornamenter og belysning.
- Murfasader mot sør og øst ble malt i 2019.
- Særdeles god romfølelse med luftig takhøyde på hele 3.05 meter
- Svært populært område like ved Bergen Media City, bybane og Sats Elixia
- Kun få minutter til Nygårdsparken, UiB/fakulteter, BI og høyskolen
- Flere dagligvareforretninger i nærområdet
- Kort vei til restauranter og shopping
- Buss, tog og bybane i "nabolaget".

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne fantastisk flotte hjørneleiligheten i Bergen sentrum. Her kommer kjøper til "duk og dekket bord" og kan flytte rett inn i denne særdeles, nydelige leiligheten. Hele bygget inkl. denne leiligheten ble omfattende renovert i 2019/2020.

Nabolaget | Vi er Hans Tanks gate 11 og byggets 2.etasje, vi er ved Nygårdshøyden, ved bybanen, de nydelige parkene, populære Bella Paris, fakultetene/skolene og alle arbeidsplassene i Media City. Alt dette under 1 kilometer fra Torgalmenningen. Området er skjermet fra de travleste områdene og kort avstand til det meste ligger mye til rette for en praktisk hverdag der tilfredshet preger den enkelte.

Eksklusivt | Nygård Park Sameie består av 5 boligseksjoner og én næringsseksjon i en klassisk hjørnebygård fra 1898 med dekorerte fasader mot både Hans Tanks gate og Nygårdsgaten med utsmykninger, ornamenter og lekker fasadebelysning. Prikken over I`en er at sameiet eier en koselig forhage i front av bygget med god plass til møblement og beplantning. Dette er sjeldent i sentrum. Uteplassen ble renovert i 2021 av Gravdal Hage og Anlegg AS. En herlig plass for beboerne.

Inspirasjon | Dette er leiligheten for deg som drømmer om en elegant leilighet i sentrum. Her får man en gjennomført og stor hjørneleilighet som går over hele byggets 2. etasje og hvor "hver krik og krok" er godt utnyttet. I tillegg er takhøyden 3,05 meter på det høyeste og originale detaljer fra bygårdens byggeperiode skaper det klassiske uttrykket som ofte er forbundet med vakre bygårdsleiligheter fra denne tidsepoken. Det er en gjennomtenkt og god planløsning med store luftige rom og stilfulle detaljer. Alle rom i leiligheten har en svært flott standard.

Stilsikkert | De moderne og fine fargevalgene fremhever de vakre takrosettene og de massive, renoverte innerdørene. Fargene i kombinasjon med Boen parketten på gulvet bidrar til en lun og varm atmosfære som gjør dette til en spesielt vakker leilighet med sofistikert eleganse

Bygget | I 2019 ble all skiferstein fjernet,  nye osb plater, ny takpapp, nye feder/lekter og nye takbeslag ble montert. Så ble det montert en del nye skifersteiner og noen eksisterende skifersteiner. Murfasadene mot sør og øst ble for øvrig malt i 2019. Nye vinduer/balkongdører, renovering av ytterdør/innerdører.

Høy teknisk standard | Vannforsyningsrør av pex rør (rør i rør system), samt ny varmtvannsbereder på bad. ca. 150 liter. Det er nye vann- og avløpsrør i bygningen, nytt el. anlegg, brannvarsling/sprinkleranlegg og balansert ventilasjon med varmegjenvinning

Utført prosjekt | I forbindelse med renovering av leiligheten er følgende aktører benyttet: Blich & Skylstad Arkitektur og Rettshjelp AS (Ansvarlig søker og arkitekturprosjektering), B-Ks AS (Brannteknisk prosjektering på konseptnivå), Proff Byggtjenester AS (Konstruksjonssikkerhet og bygningsfysikk., våtromsarbeid, tømrerarbeid, montering av trekonstruksjon og våtromsarbeid), Maxrør AS (Sanitærinstallasjoner baderom), Sprinkler Vest AS (Slukkevann, sprinkleranlegg) og Brannrådgivning Sør-Øst (Brannkonsept)

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett en fantastisk sentrumsleilighet med sentral og attraktiv beliggenhet. Leiligheten bør seés - velkommen på visning i Nygård Park sameie!

Nærområdet

Her bor en tett på alt en trenger i hverdagen, være seg skoler, arbeidsplasser, handlesentre, restauranter, parker etc. I tillegg er det flotte turområder ved Store Lungegårdsvann, Nygårdsparken eller byfjellene. Det er flere kafeer/restauranter i nabolaget (blant annet populære Bella Paris rett over gaten) og ca. 30 sekunder til nærmeste bysykkelstativ. I nabolaget er det også treningssenter, bybane, togstasjon, svømmehall og masse mer.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad.
Folie gulvvarme i entré/gang, mellomgang og stue/kjøkken.
Varmepumpe med uttak i mellomgang. Produsent: Panasonic. Fra 2022

Ventilasjon:
Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette er et innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) føres inn i leiligheten. Aggregat er plassert i himling i mellomgang. Nytt ventilasjonsanlegg i 2019. Type: Flexit.

Parkering

Soneparkering i området. Konferer Bergen kommune.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med bakplass, støpt terrassedekke, murer/bed og beplantning

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Følg Nygårdsgaten forbi Grieghallen og fortsett rett fram. Hans Tanks gate 11 er en hjørnebygård som kommer på høyre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunnmur
Fundamentert på antatt faste masser av  sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner.

Veggkonstruksjon
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk og platekledning. Det er ikke påforet med bindingsverk i mellomgang. Nye påforede vegger i 2019. Arbeidet ble utført av Proff Eiendom AS. Murfasader mot sør og øst ble malt i 2019. Arbeidet ble utført av Proff Eiendom AS. Murfasader mot bakgård fremstår med eldre standard og bør oppusses/males v/behov. Fasadene er sameiets felles ansvar.

Taktekking
Valmtak. Taksperrer er tekket med osb plater, takpapp, lekter og skiferstein. Renner og nedløp i plast (eldre renner/nedløp). I 2019 ble all skiferstein fjernet, lokal råte i sutak ble fjernet, nye osb plater, ny takpapp, nye feder/lekter og nye takbeslag ble montert. Så ble det montert en del nye skifersteiner og noen eksisterende skifersteiner. Arbeidet ble utført av Tigu Bygg AS. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Vinduer
Isolerglass i hvite trekarmer. Nye vinduer ble montert i 2019. Vinduene har liten slitasje. Forventet brukstid: Vinduer har en normal brukstid på 20 til 60 år.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1898 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 24.11.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres på generelt grunnlag at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

TG3
Innvendig > Gulv i entre/gang og hovedsoverom
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat gjelder avretting av gulv i entré/gang og hovedsoverom (ikke inkludert fjerning/montering av parkett).
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Kostnadsestimat: 10.000-50.000

TG2
Utvendig > Dører
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Ytterdør er ikke en brann/lyddør. Det mangler beslag under balkongdører.
Tiltak: Det bør monteres beslag under balkongdører.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak:  Det bør gjennomføres radonmålinger. (Dette er kun et krav dersom leiligheten skal leies ut)

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (5,3 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken (40,3 m²)
Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

TGIU
Innvendig > Pipe og ildsted
Tilstand på skorsteinsløp er ikke kontrollert. Felles skorstein er sameiets felles ansvar.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad (5,3 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg i dusjsone vender mot nabo og den andre delen er en yttervegg.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Felles sprinkler/brannvarslingsanlegg i bygningen. Nytt anlegg i 2019. Felles sprinkler/brannvarslingsanlegg er sameiets felles ansvar og er ikke tilstandsvurdert.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse fra byggeår 1898. Dette er ikke uvanlig byggeår tatt i betraktning.

Bergen kommune har utstedt Ferdigattest, datert 01.10.2020. Gjelder bruksendring, ombygging og fasadeendring bolig, ny boenhet, bruksendring og ombygging frisørsalong og installasjon sprinkleranlegg.

Leilighetens innredning er i tråd med godkjente tegninger.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk:100/462

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Nygård Park Sameie består av fem leiligheter + en næringsseksjon. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Felles brannvarsling/sprinkleranlegg i bygningen. Nytt i 2019/2020. Bygningen ble ombygd/seksjonert i 2019/2020.

Forsikring
Sameiets bygningsmasse er forsikret i IF skadeforsikring med polisenr SP 3460051.2.1

Økonomi
Sameiet hadde et positivt resultat på kr. 20.538,- for regnskapsåret 2021.

Det er ikke vedtatte eller foreslåtte planer om arbeider som vil medføre vesentlig økning i felleskostnader.

Styregodkjenning
Det kreves ikke styregodkjenning av kjøper

Dyrehold
Dyrehold er tillatt og skal godkjennes av styret.

Felleskostnader
Felleskostnader er på kr. 1.296,- pr. mnd. Dette inkluderer trappevask, byggforsikring, vedlikehold og strøm i fellesareal

Vedtekter
Ligger vedlagt i salgsoppgaven

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 135 195,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 086 701,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Tinglyste erklæringer

1895/901083- 1/106 08.11.1895 
Erklæring/avtale  
Forbud mot visse former for næringsvirksomhet
Bestemmelse om generende virksomhet
 
1903/910377- 1/106 10.03.1903
Erklæring/avtale  
Bestemmelse om felles vegg

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (8200000). Formål: Bolig.
Planid: 8200000.
Saksnr: 190710629.
Planens navn: BERGENHUS. GNR 164. NEDRE NYGÅRD NORD.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Gjeldende plan (vedtatt etter klage).
Vedtak i kraft: 27.06.1994.

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID Type Plannavn Saksnr
66410000 35 BERGENHUS. GNR 164 BNR 859 MFL., LARS HILLES GATE - NYGÅRDSGATEN 202220592
65060000 35 BERGENHUS. GNR 164 BNR 948 MFL., NEDRE NYGÅRD, DELER AV KVARTAL 16C 201535322
60800000 35 BERGENHUS. GNR 164 BNR 941, AGNES MOWINCKELS GATE 5 200707773
16970000 30 BERGENHUS. BYBANE I BERGEN, DELSTREKNING 2 - NYGÅRDSTANGEN - EDVARD GRIEGS VEI 200208974
11331000 30 BERGENHUS. NYGÅRDSHØYDEN, ENDRING TIL LEKE- OG OPPHOLDSGATER
8205200 32 BERGENHUS. GNR 164 BNR 1294-1297, BEBYGGELSESPLAN KVARTAL 10A 199614502
8200200 30 BERGENHUS. GNR 164 BNR 1287, NEDRE NYGÅRD, KVARTAL 11 200001254

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
164/1333 139284569-1
Påbygg Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer
Rammetillatelse 12.08.2019 201907851

164/1464 300819370 - Enebolig
Rammetillatelse 07.08.2020 202003316

Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger: For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen. I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år. Rett til å velge megler: Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse: Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 490 000
Omkostninger 176 942
TOTALT 6 666 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF