Nye Sandviksveien 56C

Solgt

2 980 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 309 940

P-rom

54 KVM

Antall rom

1 Soverom

Nye Sandviksveien 56C (Solgt)

Velholdt, attr. 2-roms | Vakker og oppgr. bygård | Sjøutsikt | Skjermet beliggenhet | Parker | Studentvennlig | Bør sees

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nye Sandviksveien 56C 2 980 000 84 942 3 030
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
54 / 54 / 0 KVM Eiet tomt, 0 KVM 60220249

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang (11,7m²), bad/vaskerom (4,5m²), soverom (6,3m²), stue og kjøkken (28,8m²).

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en bod i kjelleren 4,1m²

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Alle rom i leiligheten er P-rom

Samlet primærareal (P-rom) = 54 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 54 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne, lys og romslig 2-roms selveierleilighet.
- Praktfull bygård med sentral beliggenhet
- God planløsning med primærareal på 54 kvm.
- Flott utsikt over nærområder og deler av byfjorden.
- Orkesterplass til solnedgangen når den går ned bak Askøy
- Leiligheten fremstår som tidsriktig innredet
- Tidløs kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass
- Pent, nyere bad tilrettelagt for vaskemaskin
- Lagringsplass i tilhørende ekstern bod.
- Masse skap og garderobeplass i leiligheten
- Leiligheten er malt i lune, harmoniske fargetoner
- Tak og vinduer i bygget er byttet
- God økonomi i sameiet

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne fine og velholdte 2-roms leiligheten med skjermet beliggenhet. En svært flott murgård bestående av 21 boligseksjoner.

Moderne | Bygården fremstår som et prakteksemplar av den gamle bygårdsbebyggelsen. Innvendig er det god planløsning, fine kvaliteter på overflater, innredning og utstyr. En dempet fargeskala er gjennomgående i hele leiligheten og den fremstår som tidsriktig innredet. Meget god atmosfære i alle rom.

Oppgraderinger | Leiligheten fremstår som velholdt og moderne. I tillegg fremstår bygget å være godt vedlikeholdt. Følgende kan nevnes: Nytt parkettgulv og vegger/himling malt i 2012. Byttet enkelte kjøkkenskap og pusset opp badet i 2014. Yttertak på bygget og vinduer byttet i 2017. Samme år (2017) ble soverommet malt. Leiligheten fremstår som innflytningsklar og her er det ingeting som må gjøres.

Trivelig nabolag | Dette er et strøk hvor det er kjekt å bo. Her er det masse historie i gatene og god stemning. Et urbant område, fine grøntområder, koselig gater, flotte parker og med det beste turterreng "i eget nabolag".

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en lekker selveier med utmerket beliggenhet i Sandviken. Velkommen til visning!

Nærområdet

Leiligheten har en meget attraktiv, populær og sentral beliggenhet i Sandviken, en liten rusletur fra sentrum. Kort vei til både treningssenter, dagligvareforretninger, derav Meny, Kiwi og Coop i tillegg til apotek og døgnåpen kiosk ved Støletorget. Fra leiligheten spaserer man via brosteinsbelagte smågater til Bryggen og Fisketorget, hvor alt av daglige fasiliteter ligger. Nydelige turmuligheter i nabolaget hvor turløypene ligger som "perler på en snor" i fjellsiden. For studenten er det kort vei til stort sett de fleste utdanningsinstitusjoner, enten det er Norges Handelshøyskole i Ytre Sandviken eller Nygårdshøyden med Universitetet i Bergen. BI, m.m. Dersom man studerer ved Høyskolen i Bergen er det flere kollektiv-muligheter for dette ca 1-2 minutter unna. Kort oppsummert er dette et område som er perfekt for den som ønsker å bo meget sentralt, dog tilbaketrukket fra byens støy. Velkommen til en hyggelig visning!

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming.

Parkering

Gateparkering i henhold til områdets bestemmelser. Det finnes også muligheter for beboerparkering i umiddelbar nærhet, både i Birkebeiner beboerparkering og Nye Sandviksveien beboerparkering.
 
Sameiet disponerer 3 stk. parkeringsplasser på egen tomt hvor seksjonseierne kan stå parkert dersom det er ledig. Det oppereres med førstemann til mølla-prinsippet for disse plassene. I tillegg disponerer sameiet en plass ved hovedinngangsdør. Dette er en plass regnet for av/på-lessig og håndtverkere og for denne plassen har sameiet har avtale med VestPark.


Sameiet disponerer 3 stk. parkeringsplasser på egen tomt hvor seksjonseierne kan stå parkert dersom det er ledig. Benyttes for av og pålessing. Skal ikke parkeres permanent. Sameiet har avtale med VestPark.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Enkel adkomst med visningsskilt plassert i Nye Sandviksveien.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og sparesteinskontruksjon. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i teglsteinskonstruksjon (som hulmur), utvendig er veggene overflatebehandlet med puss og maling. Innvendig er veggene påmontert platekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1881 (renovert nyere tid) og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 15.11.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres på generelt grunnlag at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Takstmannens vurdering ved TG2:

1.1.2 Våtrom Overflate gulv
Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avvike. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

6.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannsberederen nærmer seg over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen via Bergen Fiber/Altibox. Linjeleie på kr. 99,- er inkludert i månedlige felleskostnader også velger man abonnement.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring fra Forretning/salgslokaler til bolig
Dato: 05.01.2006

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 56/943

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiets navn er Nye Sandviksvei 56 CDEF. Sameiet består av 21 boligseksjoner av eiendommen gnr. 167, bnr. 559 i Bergen kommune. Sameiet er opprettet ved seksjoneringsbegjæring av 23.01.2006.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenummer: 6602115.). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 620.650,-. Andre inntekter består i hovedsak av leieinntekter trafokiosk.

Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 292.742,-

Årets resultat (2021) på kr 178.416,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 3.030,- pr. måned og inkluderer felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, forretningsfører, styrehonorar, trappevask, vaktmester, renter og avdrag fellesgjeld, linjeleie Bergen Fiber/Altibox samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Fellesgjeld
Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBOS02-98207568279 A
Type: A
Restsaldo:  Kr. 4.122.575,-
Restløpetid 19 år og 7 mnd.
Terminger pr. år: 12
Avdragsfrihet: Nei
Type rente: Flytende
Rente (pr. 08.11.22): 5,65%

Seksjon 10 sin andel av fellesgjeld pr. 01.11.2022 er kr. 245.000,-
 
Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Husdyr er kun tillatt etter godkjenning fra styre. Se forøvrig punkt 3-2 i vedtektene. De som får dispensasjon til å ha husdyr må rette seg etter de praktiske regler som gjelder for husdyrhold, slik at husdyret ikke er sjenanse for naboene.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt årsrapport med regnskap, protokoll fra årsmøtet, vedtekter og husordensregler. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 803 522,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 892 680,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

Utleier har plikt til å vise til sameiets vedtekter og husordensreglement ved inngåelsen av et leieforhold. Av leiekontrakten skal det fremgå at leietaker til enhver tid plikter å følge de gjeldende vedtekter og husordensregler.

Ved utleie skal navn, telefonnummer og e-postadresser til personene som bor i leiligheten sendes inn til styreleder i sameiet snarest og senest to uker etter innflytning. Utleier må selv avklare om det er leietaker eller utleier som skal gjøre dette. Bestemmelsen gjelder tilsvarende for fremleier.
For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1881/900132-1/106 14.06.1881 
Erklæring/avtale  
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. et gjerde
Overført fra: 4601-167/559
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1928/901635-1/106 06.07.1928 
Erklæring/avtale
Best. om felles passasje
Overført fra: 4601-167/559
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/6186-1/106 19.09.1938 
Erklæring/avtale  
Betingelser for overdekning av lysgården i 2. etg.
Overført fra: 4601-167/559
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1956/7287-1/106 18.08.1956   
Erklæring/avtale  
Plikt til å fjerne et tørkestativ
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-167/559
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1957/4247-1/106 16.05.1957  
Rettighet  
Rettighetshaver: BERGEN LYSVERKER  
Org.nr: 971031220
LEIEAVTALE
LEIE AV AREAL
ÅRLIG AVGIFT NOK 650
LEIE-TID: 30 ÅR
MED FLERE BESTEMMELSER
Overført fra: 4601-167/559
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/6339-1/106 19.09.1966 
Bestemmelse om gjerde  
Felles gårdsplass
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-167/559
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/13273-1/106 13.05.1997
Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:1  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:2  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:3  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:4  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:5  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:6  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:7  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:8  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:9  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:10  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:11  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:12  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:167 Bnr:560 Snr:13  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-167/559
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/13273-3/106 13.05.1997   
Bestemmelse om parkering  
Rettighetshaver Stor-Bergen Boligbyggelag
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/2428-2/106 23.01.2006  
Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
Planid: 5380000, Bergenhus. Stølen/Ladegården/Rothaugen. Ikrafttrådt 10.10.1983.
Planid: 5810001, Bergenhus. Skuteviken, Gatetun. Ikrafttrådt 10.04.1991.
- Reguleringsformål: Gatetun.
- Begrensninger: Bevaringsområder.
Planid: 5810000, Bergenhus. Skuteviken. Ikrafttrådt 25.04.1988.
- Reguleringsformål: Offentlig bebyggelse, annet friområdet, boliger.
- Begrensninger: Bevaringsområder.

Planendringer relatert aktuell eiendom.
Planid: 5380105, Bergenhus. Stølen-Ladegården-Rothaugen, Hans Hauges Gate 22, del av bakkegaten 6-8. Ikrafttrådt: 29.09.1987.
Planid: 5810002, Bergenhus. Gnr 167 Bnr 839, Skuteviksveien 27, tilleggsareal. Ikrafttrådt: 08.10.1990.
Planid: 5810000, Bergenhus. Del av Skuteviksveien 23. Ikrafttrådt: 02.08.1988.

Reguleringsplaner under arbeid:
Planid: 65810000, Bergenhus. Bybanen fra sentrum til Åsane, delstrekning 2, Sandbrogaten-Eidsvågtunnelen.

Kommuneplan:
Planid: 65270000, Kommuneplanens arealdel 2018. Ikrafttrådt: 19.06.2019.
- Arealformål: Sentrumsformål, grønnstruktur.
- Hensynssone: Skuteviken, historisk sentrum, båndlagt etter lov om kulturminner, brannsmitte, vei støy, byggegrense, utb.volum, funksjonskrav.

Kommunedelplan:
Planid: 15750000, Bergenhus. Kdp Sandviken - Fjellsiden nord. Ikrafttrådt: 19.02.2001.
- Arealformål: Annet byggeområde, veiareal, offentlig bygning, friområder, boligområder.
- Restriksjonsområder: Område unntatt fra rettsvirkning.

Planer i nærheten av eiendommen:
Planid: 65800000, Bergenhus. Bybane fra sentrum til Åsane, delstrekning 1, Kaigaten - Sandbrogaten.
Planid: 65790000, Bergenhus. Bybanen fra sentrum til Åsane, hovedsykkelrute Bradbenken - Munkebotstunnelen.
Planid: 62380000, Bergenhus. Gnr 167 Bnr 831 mfl., Skuteviksveien.
Planid: 15780000, Bergenhus. Kdp sentrum.
Planid: 5810100, Bergenhus. Gnr 167 Bnr 765, Skuteviken, Bøkkergaten 4.
Planid: 5380500, Bergenhus. Stølen/Ladegården/Rothaugen, Kvartal 12.
Planid: 5380300, Bergenhus. Stølen-Ladegården-Rothaugen, Kvartal 5.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Gnr 167 Bnr 786, Andre småhus m/3 boliger el fl. Igangsettingstillatelse: 26.04.2021.
Gnr 167 Bnr 786, Andre småhus m/3 boliger el fl. Igangsettingstillatelse: 16.09.2020.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 980 000
Omkostninger 84 942
Fellesgjeld 245 000
TOTALT 3 309 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF