Møllendalsveien 65B

Solgt

4 100 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 221 310

P-rom

56 KVM

Antall rom

1 Soverom

Møllendalsveien 65B (Solgt)

Strøken 2/3-roms | 5.etg. | Altan, sol & utsikt | Fjernvarme | Heis & garasje | Trimrom | Bybane & bystrand | Må sees!

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Møllendalsveien 65B 4 100 000 121 312 2 143
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 5
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
56 / 56 / 0 KVM Eiet tomt, 3580 KVM 60220254

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold og arealoversikt | 5.etasje:
Entré/gang (4,6 m²), bad (5,9 m²), soverom (12 m²), sovealkove (6,5 m²) og stue/kjøkken (24 m²)

Altan:
Vestvendt altan på 8,5 m² med utgang fra stue/kjøkken, hvorav 2,4 m² er overbygd.
 
Lagringsplass:
Leiligheten har en tilhørende bod i underetasjen på 4,6 m² (ikke medregnet i tabell for areal).

Følgende rom inngår i boligens primærareal:

5. etasje | 56 kvm.:
Entré/gang, bad, soverom, sovealkove og stue/kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 56 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 56 kvm.

P-rom er alle rom i leiligheten.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Standard

Kort oppsummert:
- NY BYBANE FERDIG OG BYSTRAND UNDER BYGGING!
- Fjernvarme i leilighetskomplekset.
- Felles varmtvann via fjernvarmesystemet.
- Det er balansert ventilasjon i leiligheten
- Vestvendt altan med sol og utsikt. Ny fliser på altan i 2020
- Nytt kjøkken i 2018 og nye hvitevarer.
- Hele leiligheten malt i 2018
- Parkett slipt og behandlet med olje og voks i 2019
- Dørtelefon med døråpner.
- "Rør i rør" vannforsyningssystem og automatsikringer.
- Brannalarm er koblet til felles sentral.
- Garasje i lukket parkeringsanlegg i bygget og gjesteparkering.
- Mulighet for ladestasjon for el. bil.
- Treningsrom med div. apparater.
- Heis i bygget som gir enkel tilkomst til etasjeplan.
- Meget sentralt ved Møllendal allmenning.
- Kun minutter unna buss og butikk.
- Bysykler like utenfor bygget
- Flotte turområder rundt Store Lungegårdsvann, Fløyen og Ulriken.
- Flotte fellesarealer
- Et område under utvikling
- Gang og trappevask utføres av eksternt renholdfirma
- Felles brannvarslingsanlegg i sameiet.
- Perfekt for utleie eller som "hytte i byen".

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne særdeles attraktive leiligheten med god planløsning og heisadkomst. Leiligheten ligger i et nyere og urbant strøk like ved Store Lungegårdsvann. Den nye bybanen er åpnet (21 november 2021) og byggingen av den bystranden/parkanlegg rundt Store Lungegårdsvann er godt i gang. Dette blir et stort løft for det allerede svært så populære boligstrøket!

Oppgradert | Leiligheten er svært fin, men likevel er det påkostet ekstra de siste årene. Det er blant annet satt inn nytt kjøkken og etablert mer benkeplass. Det er takhøy innredning for maksimal utnyttelse og integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp med induksjon, oppvaskmaskin, mikro og kjøleskap/frys. Alle hvitevarer følger med i handelen. I tillegg er hele leiligheten malt i 2018 og i 2019 ble gulvet slipt og behandlet med hvitolje og hardvoks. Det kan også nevnes at skyvedørsgarderoben i sovealkoven ble satt inn i 2013. Utvendig ble det lagt ny gulvfliser i 2020.

Fasiliteter | Boligblokken ble oppført i 2006. Ansvarlig for prosjektet var Stoltz Bolig AS og arkitekt for prosjektet var Lund og Partnere AS. Komplekset består av 52 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner. Leiligheten har en god planløsning og fine brukskvaliteter i alle rom. Det er fasiliteter som heis, balansert ventilasjon med varmegjenvinning, fjernvarmesystem, rør i rør, automatsikringer, felles brannvarslingsanlegg, heis, mm. I tillegg har denne leiligheten egen garasjeplass (lademuligheter) i parkeringsanlegget og det er et meget bra treningsrom tilgjengelig for beboerne.

Nabolaget | Møllendal er et spennende område som fortsatt er under utvikling. Strøket har gått fra å være et industriområde til å bli "Bergens nye sentrumsbydel" med fakultet UiB (Gamle Kunst- og designhøyskolen) og Møllendal allmenning som er et nytt offentlig byrom med stor, åpen plass og bryggeanlegg mot Store Lungegårdsvann. Her på "torget" er det dagligvarebutikk, bysykler og Møllendal fetevare med de herligste delikatesser. Området rundt vannet blir også betydelig rustet opp for allmennheten og det foreligger planer om å tilrettelegge for videreutvikling av bolig i kombinasjon med næring og/eller publikumsrettet virksomhet på bakkeplan. Dette er et attraktivt sted å bo.

Altan | Fra stuen er det en vestvendt altan på 8,5 m² med gode sol og utsiktsforhold. Altanen er nærmest en forlengelse av stuen på de varme sommerdagene. Altanen er utformet i en vinkel slik at en sitter i le for vinden.

Stor kjøpergruppe | Idet bygget har heis og i tillegg "alle" byens fasiliteter kun er en liten rusletur unna samt svært god offentlig kommunikasjon passer leiligheten både den yngre og den godt voksne kjøpergruppen. Her kommer en til "duk og dekket bord". Leiligheten kan overtas hurtig dersom det er ønskelig.

Muligheter | For den turglade har man nærhet til byfjellene, som byr på flere forskjellige turløyper i varierende vanskelighetsgrad. En spankulerer til Haukeland sykehus og "resten" av Helse Bergen på ca. 5 minutter opp Møllendalsbakken.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens flotte kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett er dette en attraktiv 2(3)-roms eierleilighet i et trendy og voksende område. Med oppgradert flott standard, fjernvarme, heis, fast garasjeplass, altan, sol, utsikt og bybanestopp like ved - er det mye som taler for et kjøp.

Nærområdet

Gåavstand til sentrum med alle fasiliteter/servicetilbud, samt dagligvare butikk i gangavstand (Bunnpris) og Jokerbutikken rett utenfor. Svært god offentlig kommunikasjon med både buss og bybanestopp like ved. Fine turmuligheter med bla Isdalen, Fløien, Fjellveien eller rundt vannet. Sentral og svært attraktiv beliggenhet i et etablert bolig/næringsområde. Vestvendt beliggenhet med utsikt over nærområde/nabolaget, deler av Løvstakken, Store Lungegårdsvannet, Solheimslien, Gyldenpris, Laksevåg og deler av Bergen sentrum. Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende blokkbebyggelse og næringsbygg. Få minutter til Haukeland sykehus og ellers "hele" Helse Bergen som ligger innen kort gåavstand.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming: Varmekabler på bad

Fjernvarme: Boligkomplekset er tilknyttet fjernvarme. Leiligheten har en radiatorovn i stue/kjøkken. Felles varmtvann via fjernvarmesystemet.

Parkering

Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg (B502).

Ellers er det utendørs gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Mulighet for montering av elbil ladestasjon v/garasjeplass. Ladestasjon bestilles hos firmaet OneCo AS. Driften (fakturering) administreres i dag av Charge 365. Lading startes ved bruk av egen ladebrikke. For mer info: https://www.charge365.no/

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 48,7 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med grøntarealer, lekeplass, murer/bed og diverse prydbukser/beplantning. Gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Fra sentrum kjør mot Kalfaret og ta til høyre ned ved Hansaparken. Følg veien rett frem til Møllendalsveien og skiltning ved boligblokken. Alternativt fra Haukeland Sykehus, ta til venstre ned Møllendalsbakken, forbi Bunnpris og kjør ca. 100 meter rett frem. Boligblokken ligger da på venstre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunnmur
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong. Garasjeanlegg og boder i u-etg.

Veggkonstruksjon
Boligblokken er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/etasjeskillere. Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av fasadeplater. Fasadene er sameiets felles ansvar

Taktekking
Flat takkonstruksjon. Tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget. Taktekking er fra byggeår. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Boligen er opprinnelig er fra 2006 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 18.11.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres på generelt grunnlag at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Konstruksjoner som ikke er undersøkt

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad (5,9 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegger i dusjsone vender mot naboseksjon.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Felles varmesentral er sameiets felles ansvar og er ikke tilstandsvurdert.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Felles brannvarslingsanlegg i bygningen og pulverapparat. Felles brannvarslingsanlegg er sameiets felles ansvar og er ikke tilstandsvurdert.

Konstruksjoner som kan kreve tiltak

Utvendig > Dører
Altandør og ytterdør tar litt i karm. Altandør har tregt håndtak.
Tiltak: Dørene bør justeres.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (5,9 m²)
Det er noe slitasje/porer i noen fuger mellom veggfliser i dusjsone. Det er noen gliper i silikonfuge i overgang gulv - vegger.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (5,9 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i enkelte gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Det er sprekk i en gulvflis i hjørne i dusjsone. Sprekken har ikke utviklet seg og anses å være et estetisk problem (ikke pent å se på).
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (5,9 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Det er sannsynligvis ikke membran i kasse bak vegghengt toalett.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Bunn i rør i rør skap er ikke tett og en eventuell lekkasje inni skap vil kunne medføre fukt i vegg.
Tiltak: Bunn i rør i rør skap bør tettes/smøres med membran.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Samsvarserklæring fra byggeår foreligger ikke. Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler jeg en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg forretning/salgslokaler
Dato: 05.05.2006
Brukstillatelsen gjelder hele underetasjen med garasjeanlegg og de deler av tiltaket som nå har fått adressen Møllendalveien 65 B (Hus B) med unntak av 1.etasje.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 136/10004

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Informasjon om sameiet:
Sameiet Møllegårdene består av til sammen 52 leiligheter og 2 næringsseksjoner. Adkomst leiligheter via heis/trappeoppgang. Gang og trappevask utføres av eksternt renholdsfirma. Felles brannvarslingsanlegg i sameiet.

Forsikring
Sameiets bygningsmasse er forsikret i IF Skadeforsikring med polisenr SP0002044099. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Sameiet oppgir at det er sunn økonomi i sameiet.

Felleskostnad
Det betales kr 2.143,- pr. mnd. i fellesutgifter. Felles utgiftene dekker felles byggforsikring, strøm fellesarealer, gang/ trappevask, heisdrift, filterskift ventilasjon, kabel-tv/interne (grunnpakke), vaktmestertjeneste, drift av sameiet, m.m.

Det må tas høyde for en normal indeksregulering av felleskostnadene på rundt 5% økning fra 01.01.2023

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører samt innkalling til ordinært årsmøte med protokoll.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 947 244,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 410 078,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom direkte fra kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1920/911728-1/106 11.05.1920 ERKLÆRING/AVTALE
Best. forlangt av Havnevesenet om å fjerne midlertidig brygge på d.e. m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

1939/7186-1/106 22.09.1939
BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDN
Rettighetshaver Bergen Kommune.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

1944/40008-1/106 21.09.1944
ERKLÆRING/AVTALE
Best. om lysåpning. Rettighetshaver Møllendalsveien 63 A.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

1950/3647-1/106 19.04.1950
ERKLÆRING/AVTALE
Best. om lysåpning
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

1952/2420-1/106 24.03.1952
ERKLÆRING/AVTALE
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lagerskur
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

1959/1403-1/106 09.02.1959
ERKLÆRING/AVTALE
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. betongelementfabrikk
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

1959/2919-1/106 23.03.1959
ERKLÆRING/AVTALE
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lagerskur
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

1959/2920-1/106 23.03.1959
ERKLÆRING/AVTALE
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. skur.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

2004/39945-1/106 22.11.2004
ERKLÆRING/AVTALE RETTIGHETSHAVER: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 577
Bestemmelse om garasje/parkering Med flere bestemmelser
Bestemmelse om veg
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

2004/40631-2/106 26.11.2004
BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 10
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

2004/40631-3/106 26.11.2004
BESTEMMELSE OM VEG Bnr 17 skal opparbeide og bekoste veien
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 163 BNR: 17

2006/388564-1/200 18.08.2006
URÅDIGHET
Rettighetshaver: FORURENSNINGSMYNDIGHETENE
LØPENR: 7326173
Gjelder forbud mot graving og bygging på tomten uten tillatelse fra rettighetshaver.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner under arbeid
64970000 Bergenhus. gnr. 163 bnr. 577 mfl. Mølldalsveien 63 saksnummer 202220491 dekningsgrad 98,5%
70990000 35 BERGENHUS. GNR 163 BNR 23, MØLLENDAL ØST 202220699 1,9 %

Kommuneplan
65270000 KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 19.06.2019 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
65270000 1 - Nåværende 1130 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 100,0 %

Kommunedelplan(er)
16850000 BERGENHUS. KDP STORE LUNGEGÅRDSVANN SØNDRE DEL3 - Endelig vedtatt arealplan 22.01.2007 100,0 %

Arealformål i kommunedelplan
16850000 2 - Framtidig 190 - Annet byggeområde 96,3 %
16850000 1 - Nåværende 610 - Veiareal 3,7 %

Restriksjonsområder i kommunedelplan
16850000 111 - Krav om reguleringsplan 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID Type Plannavn Saksnr
66170000 35 BERGENHUS. GNR 163 BNR 20 MFL., MØLLENDAL ØST FELT B1 202221834
66170000 35 BERGENHUS. GNR 163 BNR 20 MFL., MØLLENDAL ØST FELT B1 202221834
19530000 34 BERGENHUS/ÅRSTAD. GNR 162 BNR 40, 52, 53, 1335 OG GNR 163 BNR 4, 7 OG BNR 1, 563, MØLLENDAL VEST, GRØNNEVIKSØREN 202220534
19530000 34 BERGENHUS/ÅRSTAD. GNR 162 BNR 40, 52, 53, 1335 OG GNR 163 BNR 4, 7 OG BNR 1, 563, MØLLENDAL VEST, GRØNNEVIKSØREN 202220534
19530000 34 BERGENHUS/ÅRSTAD. GNR 162 BNR 40, 52, 53, 1335 OG GNR 163 BNR 4, 7 OG BNR 1, 563, MØLLENDAL VEST, GRØNNEVIKSØREN 202220534
19410001 31 BERGENHUS. GNR 163 BNR 14, MØLLENDAL ØST, OMRÅDE O1 201211236
10920400 30 BERGENHUS. GNR 163 BNR 28, MØLLENDALSBAKKEN 1 200113706
10920400 30 BERGENHUS. GNR 163 BNR 28, MØLLENDALSBAKKEN 1 200113706
70000 30 ÅRSTAD/BERGENHUS. MIDTRE ÅRSTAD 199938318

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
163/15 139852281 - Verkstedbygning Bygning godkjent for riving/brenning 26.02.2021 -
163/15 23576147-1 Tilbygg Annen forretningsbygning Rammetillatelse 26.02.2021 201919817
163/15 301114525 - Parkeringshus Rammetillatelse 26.02.2021 201919817
163/15 301115725 - Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer Rammetillatelse 26.02.2021 201919817
163/20 301104197 - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Rammetillatelse 26.07.2022 2022/23073
163/20 301104197 - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Rammetillatelse 26.07.2022 202223073
163/20 301104278 - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer Rammetillatelse 26.07.2022 202223073
163/20 301104278 - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer Rammetillatelse 26.07.2022 2022023073
163/20 301104340 - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Rammetillatelse 26.07.2022 2022/23073
163/20 301104405 - Garasjeuthus anneks til bolig Igangsettingstillatelse 08.09.2022 2022/23073
163/602 301011905 - Transformatorstasjon Igangsettingstillatelse 18.03.2015 201506827

Andre opplysninger
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Gnr. 163 Bnr. 577 Møllendalsveien 63 - Se tomten i basiskart i salgsoppgaven.
Profier har planlagt bygging av boliger på nabotomten i vest med bnr. 577. Planen er å igangsette bygging i 2023 dersom alle godkjenninger blir gitt. Det kan også ta lengre tid, men utgangspunktet for oppstart er i 2023 iflg. styreleder. Det er planlagt 30 leiligheter (+/-) på tomten og høyden skal etter planen være 6 eller 7 etasjer. Dette vil medføre at aktuell leilighet trolig mister noe utsikt i retning mot studentboligene. Det vil fortsatt være god utsikt fra leiligheten. Solforholdene forventes ikke å blir berørt om sommeren, men kanskje solen forsvinner noe tidligere om vinteren. Det er uvisst. PlanID 64970000 Plannavn Bergenhus. Gnr. 163 Bnr. 577. mfl. Møllendalsveien 63 Saksnr. 202220491 Dekningsgrad 98,5%.

Arbeidet med bybanen er ferdig langs Lungegårdsvannet og det er etablert bybanestopp få minutter fra leiligheten.

Prosjektet Mølleneset er vedtatt at skal bygges. De fleste leilighetene i prosjektet er solgt. Det gjelder tomten gnr. 163 bnr. 20 lengre ned mot Store Lungegårdsvann.

Formålet er en videreutvikling av boliger i kombinasjon med næring og/eller publikumsrettet virksomhet på bakkeplan.

Kort oppsummert er dette en særdeles spennende bydel med utviklingsplaner som vil komme beboerne i området til gode.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 100 000
Omkostninger 121 312
TOTALT 4 221 310

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF