Oppetveiten 5B

Solgt

3 290 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 381 940

P-rom

77 KVM

Antall rom

2 Soverom

Oppetveiten 5B (Solgt)

Lekker 3-roms eierleilighet | Vestvendt terrasse | Parkeringsplass | Populært område!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Oppetveiten 5B 3 290 000 91 942 1 500
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
77 / 80 / 0 KVM Eiet tomt, 6010 KVM 60220251

Arealer og fordeling pr etasje

Innholde:
Entré, Stue/kjøkken, Wc, To soverom, Bad, Gang og Bod.

Vestvendt terrasse:
Med utgang fra stue er det adkomst til en vestvendt terrasse på ca 20 m2. Det er gode solforhold på terrassen og fri utsikt.

Parkering:
Tilhørende leiligheten er det garasjeplass i åpent garasjeanlegg.

Lagringsplass:
Egen gitterbod på 5,3 m² i garasje.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:
Entré 4,4 m², Toalettrom 1,2 m², Bad 5,3 m², Gang 3,3 m², Stue/kjøkken 36 m², Soverommene er 14,5 m² og 9 m²

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 77 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 80 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne og lekker selveierleilighet
- Oppført i 2012
- Vestvendt terrasse med god størrelse
- Fast garasjeplass
- Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer

Kort om beliggenheten:
- Kort avstand til barnehage, skole og dagligvarebutikk
- Kort avstand til bussholdeplass
- Få minutter til Arna sentrum og Øyrane Torg
- Nærhet til varierte turområder

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne lekre selveierleiligheten, med utmerket beliggenhet i Oppetveiten 5B i Arnatveit. Dette er en boligblokk som ble oppført i 2012. Det følger med fast garasjeplass til leiligheten.

Tidløst | Bygget stod ferdigstilt i 2012 og leiligheten har moderne fasiliteter og tidsriktige kvaliteter. Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer, helfliset baderom og master-soverom med god garderobeplass.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en vestvendt terrasse på ca 20 m2 med glassrekkverk, der sol og utsikt kan nytes til fulle. Det er god plass til utemøblement m.m.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til bussforbindelse, barnehage, skole og dagligvareforretning.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en moderne og innholdsrik selveierleilighet med gjennomgående fine kvaliteter, solrik terrasse, fast garasjeplass, samt flott beliggenhet i et populært område. Leiligheten bør seés og oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erlend Hauglid
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 92 61 70 70
E-post: eh@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen ligger sentralt i et rolig og nyetablert sameie i Indre Arna. Utsikt over Arnadalen og nærområdet. Kort avstand til dagligvarebutikk, barnehager, skoler, fotballbane, idrettsanlegg og treningssenter. Gangavstand til tog stasjonen og Øyrane torg med det meste av servicetilbud. Bussforbindelser fra like nedenfor boligen, med kort reisetid til terminalen ved Arna Jernbanestasjon. Det er ca. 30 minutters kjøring med bil til Bergen sentrum. Fine turområder like ved, til blant annet Arnanipa, Rambergsveien og i Reppardalen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming med gulvvarme i bad og entre.
Luft-til-luft varmepumpe i stue/kjøkken.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Fast parkeringsplass i garasjeanlegg.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.
Bygningen er oppført i 2012. Boligen skal derfor være oppført i henhold til bygningsloven fra 1985 og TEK 10, samt byggeskikk og fagmessig utførelse i 2012. Leiligheten er i god stand og er godt vedlikeholdt.

Etasjeskillere i betong. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Glatt finert gatedør. Balkongdører med isolerglass i trekarmer.

Fliser på gulv på baderom. Det er tilfredsstillende fall på gulv, ca 14 mm, fra dør og mot dusjkabinett. Lokalt fall til sluk under dusjkabinett er ikke kontrollert

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Takst Vestland AS den 03.11.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor bygningselementer er vurdert. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Strømforbruk 2021 = 7414 kWh
Innboforsikring = Kr. 89,- per mnd

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er bruk (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Kombinert tørk-/vaskemaskin på badet kan følge med etter nærmere avtale med selger.

Annen relevant informasjon:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg Bolig
Dato: 17.09.2012

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 80/1606

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Styreleder: Stian Løklingholm
E-post: stian@tysse.no

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Nemi Forsikring (avtalenummer: 3273830). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1.500,- og inkluderer: Felles bygningsforsikring, felles strøm garasjeanlegg, veibelysninglys og brøyting av privat vei.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

På generelt grunnlagt forutsettes det at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av styret eller sameiets generalforsamling.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold (kilde: forretningsfører).

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Sameiet har ikke krav til styregodkjenning, men styret skal informeres om bruksoverlating ifølge Vestbo.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt svarbrev fra forretningsfører, sameiets vedtekter, innkalling til årsmøte med regnskap for 2021 samt protokoll fra årsmøtet. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 802 022,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 887 278,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar. For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes. I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24: "Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Energimerke: Rød B.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2012/526566-1/200  Seksjonering  
29.06.2012 
opprettet seksjoner:
snr: 13
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 80/1606

1965/504295-2/106  Rettighet  
19.08.1965 
Rettighetshaver:Arna Vannverk  
Lnr: 938928
LEIEAVTALE
Overført fra: 4601-288/91
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4410400
Plannavn: Arna. Gnr 288 Bnr 3, Oppetveiten 5
Ikrafttredelsesdato: 19.10.2009
Dekningsgrad: 96,1 %

PlanID: 4410000
Plannavn: Arna. Deler Av Gnr 287 Og 288, Arnatveit
Ikrafttredelsesdato: 17.11.1978
Dekningsgrad: 3,3 %

PlanID: 4410100
Plannavn: Arna. Gnr 288 Bnr 3, Arnatveit, Barnehage
Ikrafttredelsesdato: 05.07.1982
Dekningsgrad: 0,4 %

PlanID: 5845000
Plannavn: Arna. Gnr 88 Bnr 3, Arnatveit Sør Felt A
Ikrafttredelsesdato: 23.04.1985
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
4410400 - Konsentrert småhusbebyggelse (41,8 %)
4410400 - Felles grøntareal (24,6 %)
4410400 - Felles lekeareal (15,6 %)
4410400 - Felles avkjørsel (11,1 %)
4410400 - Felles gangareal (1,5 %)
4410400 - Gangvei (0,4 %)
4410400 - Felles parkeringsplass (0,4 %)
4410400 - Annet fellesareal (0,4 %)
4410400 - Kjørevei (0,3 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
4410400 - Frisiktsone (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4410001
Plannavn: Arna. Gnr 288 Bnr 3, Arnatveit
Ikrafttredelsesdato: 18.04.1980

PlanID: 4410004
Plannavn: Arna. Deler Av Gnr 288, Arnatveit
Ikrafttredelsesdato: 15.10.1981

PlanID: 4410101
Plannavn: Arna. Gnr 288 Bnr 3, Arnatveit 190001479
Ikrafttredelsesdato: 27.10.1983

PlanID: 4410105
Plannavn: Arna. Gnr 288 Bnr 3, Arnatveit 190431352
Ikrafttredelsesdato: 18.11.1994

PlanID: 4410104
Plannavn: Arna. Gnr 288, Arnatveit, Endret Gangveitrace M.m. 190810177
Ikrafttredelsesdato: 10.08.1988

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (72,2 %)
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (27,8 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (41,4 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64530000 - Arna. Gnr 287 Bnr 8, 638, Lakslia - 202220478
63220000 - Arna. Gnr 287 Bnr 62, Arnatveitvegen - 201311325
20060000 - Arna. Indre Arna, Ådnamarka B
6520000 - Arna. Gnr 287 Bnr 457, Gnr 288 Bnr 3 Mfl., Arnatveit - 190001597
5840000 - Arna. Deler Av Gnr 288 Bnr 3 Mfl., Arnatveit Sør - 190000930
Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

I henhold til sameiets vedtekter kan ikke dennes seksjonen eies av juridiske personer, dvs. et selskap kan ikke kjøpe denne boligen.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 290 000
Omkostninger 91 942
TOTALT 3 381 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF