Fløenbakken 25

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

4 980 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 113 940

P-rom

77 KVM

Antall rom

2 Soverom

Fløenbakken 25

3-roms toppleilighet | Hems med gulvareal på 20 m² (ikke målbart) | Stor felles hage | Meget attraktiv beliggenhet

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fløenbakken 25 4 980 000 133 942 1 700
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
77 / 77 / 84 KVM Fellestomt, 419 KVM 60220230

Arealer og fordeling pr etasje

Leilighetens innhold |
Gang i 2. etasje (5.2 m²).
Gang / trapperom / stue / kjøkken (47 m²), bad/wc (4,4 m²), vaskerom (gulvareal på 2.9 m²) og to soverom (hhv. 9,6m² og 6.7 m²).

Hems |
På grunn av tilkomst og begrenset takhøyde på hemsen så er dette arealet ikke målbart. Til orientering så har hemsen et gulvareal på 20.4 m². Det er også takvindu på hemsen.

Ekstern bod |
Leiligheten har bod i kjelleretasjen på 4.1 m².

Primærareal |
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):
Gang, bad, to soverom, stue og kjøkken. Disse rommene utgjør 77 m²

S-ROM |
Det er ingen sekundærrom i leiligheten. Hele leilighetens innvendige målbare areal inngår i primærrommet.

Merknader om areal |
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 77 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 77 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Stue med takhøyde opp til 4.5 meter
- Nylagt BOEN, eik pop hvit plank i alle oppholdsrom
- Montert ny Panasonic varmepumpe
- Meget fin peisovn i stuen
- Nymalt overflater
- Fliselagt bad med varmekabler
- Eget vaskerom med fliselagt gulv
- Kjøkkeninnredning med rikelig skap- og benkeplass
- Downlightsbelysning i gang, kjøkken og bad..
- Rør i rør-system
- Seriekoblet brannvarslingsanlegg
- Porttelefon med aut. døråpner
- Tilgang til stor felles hage

Leilighetens standard |
Leiligheten går over hele husets toppetasje med stor hems og takhøyde i stuen opp til 4.5 meter.

Leiligheten har en praktisk løsning med stor entré i 2.etg. Her er det god plass til å oppbevare sko og yttertøy. Fra entré i 2.etasen er det tilkomst til leilighetens hovedplan som går over hele husets toppetasje (3. etg.). Denne innbydende toppleiligheten har et fin særpreg med stue som har takhøyde opp til hele 4.5 meter og åpen løsning mot hemsen. Hemsens areal er ikke målbart og da ikke med i det oppgitte areal. Gulvflaten for hemsen utgjør 20.4 m2, her er det også installert takvindu. Overgangen mellom areal for stuen og kjøkken gir begge deler av rommet optimale lysforhold, god romfølelse og fleksibilitet for plassering av møbler. Kjøkkenet har innredning med rikelig skap- og benkeplass. Det er fliselagt vegg over benkeplaten og innredningen har integrert oppvaskmaskin, stekeovn, steketopp og ADAX ventilator. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og innfelt downlightsbelysning. Det er glassdør til dusjnisjen og innredningen har heldekkende servant og god skapplass. Det er eget vaskerom med fliselagt gulv. Leiligheten har to soverom på hhv. 6.7 m2 og 9.6 m2.

Varmtvannsbereder fra 2006 er plassert på vaskerommet. Ritto porttelefon med automatisk åpner til hoveddøren er er plassert ved trappesatsen/stuen. Fordelerskap for rør i rør-system er plassert på badet. Strømmåler og sentral for seriekoblet brannvarslingsanlegg er plassert i skap ved felles inngangsparti.

Fløenbakken 25 ble omfattende oppgradert og seksjonert i 2006.

Oppgradering i 2022/23 |
- Det er installert ny Panasonic varmepumpe
- Det er lagt nytt gulv i alle oppholdsrom
- De fleste innvendige overflater er nymalt

De nevnte oppgraderinger er utført av fagfolk.

Fellesareal |
Pent felles inngangsparti med fliselagt gulv og varmekabler. Deler av underetasjen er avsatt til boder for hver av leilighetene. I underetasjen er det lagt varmekabler i gulvet, også i bodene. Utvendig er gavlevegg nymalt og det er lagt ny grunnmur på gavlesiden. Takstein er av typen glasert teglstein.

Informasjon |
For ytterligere byggeteknisk informasjon henvises til vedlagt tilstandsrapport. Dagens eier er Vestland fylkeskommune, noe som innebærer at eier selv ikke har bodd i bygget. Av den grunn følger ikke besvart egenerklæringsskjema da eier ikke har grunnlag nok for å kunne besvare spørsmålene i skjema.

Oppvarming

Innebygd peis fra RAIS
Ny Panasonic varmepumpe i stuen.
Ved kjøkkenet er det Mill panelovn med sort glassfront
Det er varmekabler i gulvet på badet.

Parkering

Fløenbakken er beliggende innenfor byens soneparkering og i sone 21. Kostnad for soneparkering pr mnd i denne sonen er kr 400,- (faktureres pr 6. mnd.). Det er 25 % rabatt for el. biler.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Det er stor felleshage på vestsiden av huset. Her blir arealet tilrettelagt med ny jord og klargjort for at det kommende sameiet kan opparbeide plen og beplantning. Tomten ligger i forholdsvis flatt terreng og stort sett hele tomtens areal kan benyttes.

Leiligheten i underetasjen har eksklusiv bruksrett til arealet utenfor leilighetens to vinduer, det aktuelle arealet går med dybde ut til muren som er en forlengelse av grunnmuren på sørsiden.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i husets toppetasje med gode lysforhold via takvinduer og sidevinduer.

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i et urbant området med svært positiv utvikling. Her får du de beste rekreasjonmuligheter i umiddelbar nærhet med den kommende bystranden og parkanlegget ved Lungegårdsvannet. Her er det også fint terreng for løpetur rundt vannet samt ny sykkel- og gangvei til Bergen sentrum. Her bor du tett på fantastiske turområder som Svartediket, Ulriken og Fjellveien.

Det er bare få minutter å gå til bybanestopp og tilsvarende kort avstand til dagligvarebutikker, kafe og restaurant samt badebrygge og koselige Møllendal fetevare.

Kollektivtilbudet i området er svært godt. Ulriksdal bussholdeplass ligger 4 minutter fra inngangsdøren og har hyppige avganger med blant annet busslinje 5,6 og 16 E. . Her går bussen både til Bergen Sentrum og mot Landås. Den nye Bybanetraséen er helt nylig ferdig med linje 2 mellom Sentrum og Fyllingsdalen. Her vil det nærmeste stoppet være «Fløen» i kort gangavstand fra boligen. Både Bystasjonen og Haukeland Sykehus vil kun være ett stopp unna. Samtidig vil banen gå i tunnel under Fløen Parsellag slik at den nære bebyggelsen skjermes.

Som kommende beboer i Fløenbakken får du kort avstand til flere flere studieinstitusjoner og store arbeidsplasser som Haukeland Sykehus, Haraldsplass og Odontologen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandssrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong og betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra xxxx og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at byg

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 02.03.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

1.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket.

1.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Sluket er plassert bak forhøyet kant i dusjsonen. Eventuelt lekkasjevann vil ikke ledes direkte i sluket. Det bør lages åpning inn til sonen hvor sluket befinner seg.

4.1 Vinduer og ytterdører
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov.

6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

6.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannsberederen nærmer seg over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig
stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Ettersom det er Vestland fylkeskommune så kan de ikke tegne boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Eier har selv ikke bodd i leiligheten og har av den grunn ingen kjennskap til boligens tilstand. Eier har ikke hatt grunnlag til å kunne besvare spørsmålene i egenerklæringsskjema. Med dette som bakgrunn samt byggets alder så oppfordres det til å undersøke boligen grundig. Det forutsettes av kjøper er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Leiligheten har vært vasket ut før visning og vil ikke bli ytterligere utvasket.

Det gjøres oppmerksom på at nabotomten, Fløenbakken 27-31, var det tidligere en husrekke med totalt 12 leiligheter. Disse ble revet i forbindelse med bygging av Bybanen. Gitt at Bergen kommune gir tillatelse til oppføring av bolig så kan denne tomten bli bebygget. Det vil da være begrensning til bygg på tre etasjer.

Det er tunnel for Bybanen under nedre del av tomten.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Installering av 2 stk. wc
Dato: 07.06.1960

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppdeling av bruksenheter blokk/bygård/terrassehus
Dato: 04.07.2006

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 17/56

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Fløenbakken 25 består av 6 selveiende boligseksjoner med tilhørende fellesareal. Organisasjonsnummer - 912810844.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Pr i dag er det Marie Smette Brunes hos Vestland fylkeskommune som er kontaktperson for sameiet. Dette varer fram til det er solgt fire eller flere leiligheter i sameiet. Da stiftes nytt sameie og en av de nye eierne utnevnes som styreleder.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Det er ingen fellesgjeld i sameiet. Ved stifting av nytt sameie så vil deler av fellesutgiftene gå til å jobbe opp en felleskonto for framtidig vedlikehold av fellesareal.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad for denne leiligheten er stipulert til å utgjør kr. 1.700,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, strøm til fellesareal og avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 5 utgjør: 17/56. Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Det er ikke innført særregler for dyrehold i sameiet. Beboerne må følge normalregler i hht. Eierseksjonsloven.

Eksklusiv bruksrett
Snr 1 har eksklusiv bruksrett til utearealet fra dør til underetasjen og mot ny mur som går ut fra fasaden. Dybden på arealet tilsvarer dybden på den nye muren som går ut fra fasaden. Det øvrige tomtearealet er felles som alle beboerne.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Det er ikke innført krav til styregodkjenning av ny eier i sameiet.

Dokumenter
Når sameiet er stiftet er det opp til sameiet å etablere nye vedtekter og avgjøre endelig sum for fellesutgifter pr mnd. og hva sameiet ønsker at fellesutgiftene skal dekke ut over det vi har notert i denne salgsoppgaven som et utgangspunkt.

Formuesverdi

Skatteetaten kommer til å beregne formuesverdien med utgangspunkt i boligverdien. Boligverdien er basert på kvadratmeterpris multiplisert med boligens areal. Kvadratmeterprisen hentes fra SSB sine statistiske opplysninger.

Formuesverdien utgjør hhv. 25% av boligverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (øvrige boliger).

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Grenser til offentlig gate.
- Privat vannledning til offentlig nett.
- Privat avløp til offentlig nett.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1959/10294-1/106  Bestemmelse om kloakkledn   07.12.1959 
 Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v.
Overført fra: 4601-163/61
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 64040000
Plannavn: Bergenhus/årstad. Bybanen Fra Sentrum Til Fyllingsdalen, Delstrekning 1, Nonneseter - Kronstad
Ikrafttredelsesdato: 21.06.2017
Dekningsgrad: 59,5 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
64040000 - Bebyggelse og anlegg (59,5 %)
64040000 - Annen banegrunn, grøntar. (0,1 %)

Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen):
64040000 - Anlegg- og riggomr. (59,5 %)

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 64040000
Plannavn: Bergenhus/årstad. Bybanen Fra Sentrum Til Fyllingsdalen, Delstrekning 1, Nonneseter - Kronstad
Ikrafttredelsesdato: 21.06.2017
Dekningsgrad: 98,8 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen):
64040000 - Annen banegrunn, tekn. anl. (94,9 %)
64040000 - Trase - Sporvei, forstadsbane (3,9 %)

Hensynssoner (Reguleringsplaner under grunnen):
64040000 - Andre sikringssoner (98,8 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan 65270000  er eiendommen avsatt til:
- Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Fløen (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (99,3 %)
65270000 - Historiske veifar (3,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR fra 19.02.2001 nr 15590000 - Boligområder (99,7 %)
BERGENHUS. KDP STORE LUNGEGÅRDSVANN SØNDRE Del fra 22.01.2007 nr 16850000 - Jernbaneareal (0,3 %)
nr 15590000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70990000 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 23, Møllendal Øst - 202220699
62640000 - Bergenhus. Gnr 163 Og 166, Fløen - Ulriken, Dobbeltspor - 201220080
19410001 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 14, Møllendal Øst, Område O1 - 201211236
19410000 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 1, 9 Mfl., Møllendal Øst - 200710908
19410000 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 1, 9 Mfl., Møllendal Øst - 200710908
9890100 - Bergenhus. Nygårdstangen - Fløen, Terminal, Gang- Og Sykkelveg - 199615458
9890100 - Bergenhus. Nygårdstangen - Fløen, Terminal, Gang- Og Sykkelveg - 199615458

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 163/51
Bygningsnr: 301025791
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 16.02.2022 
Saksnr  202105090

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 980 000
Omkostninger 133 942
TOTALT 5 113 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag 2

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erik 2

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Ole 2

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Hilde 1

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder
Erlend 2

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Thomas 2

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF
Preben

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF
Joakim

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Lene

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmeglerfullmektig MNEF