Strandgaten 208

Solgt

3 290 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 429 340

P-rom

50 KVM

Antall rom

1 Soverom

Strandgaten 208 (Solgt)

Attraktiv 2-roms | Velholdt Borettslag m/leieinntekter | Heis | Peis | Muligh. for p-plass | Sentralt | Parker | Sjø

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Strandgaten 208 3 290 000 6 232 2 999
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
50 / 50 / 0 KVM Fellestomt, 773 KVM 60220224

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold 3.etasje
Entré/gang (6,2 m²), bad (2,3 m²), soverom (11,3 m²), stue (19,7 m²) og kjøkken (8,5 m²).

Lagringsplass
Leiligheten disponerer to boder i underetasjen på 1,9 m² og 4 m² og en bod i loftetasjen på 2,1 m² (gulvareal: 5,8 m²). Eksterne boder er ikke medregnet i tabell for areal. Bodene er merket H0304, andelsnr 0011.

Følgende rom inngår i boligens primærareal:

3. etasje | 50 kvm.:
Entré/gang, bad, soverom, stue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 50 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 50 kvm.

Standard

- Heis i bygget
- Masse lys og luft i leiligheten
- Strandgaten er flott renovert i regi av kommunen
- Ca. 8 min gange til Torgallmenningen
- Kort gåavstand til alle byens fasiliteter
- Jevnlig oppgradert leilighet bla. med ny enstavs eikeparkett i 2020
- Romslig soverom med god skapplass
- Vakre Nordnesparken med badeplasser ca. 2 minutter unna
- Fasadene ble oppusset/malt i regi av Brl. i 2015/2016
- Ny taktekking i regi av Brl i 2015/2016
- Overflatene er malt i 2017-2022 samt i 2021.
- Nytt kjøleskap i 2022
- Flere felles boder og romslig sykkelparkering
- Gang og trappevask utføres av renholdfirma
- Mulighet for biloppstillingsplass eller garasje
- Mulighet for lading av el. bil.
- Ildsted
- Borettslag med gode leieinntekter.
- Borettslaget skal søke om felles takterrasse

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte leiligheten med superpopulær beliggenhet på "Nye" Nordnes.

Inspirasjon | Dette er leiligheten for deg som drømmer om en flott leilighet på idylliske Nordnes. Her får man en attraktiv og pent holdt 2-roms leilighet, der "hver krik og krok" er godt utnyttet og ikke minst et nabolag med høy trivselsfaktor.

Næringslokaler | Borettslaget eier 3 stk. næringslokaler som pt. er 100% utleid og som gir borettslaget gode inntekter.

Oppgraderinger | Leiligheten fremstår velholdt og er løpende oppgradert over tid. Det kan nevnes nytt parkettgulv i entré/gang, soverom, kjøkken og stue i 2020 (TG 0). Diverse malingsarbeid er utført i tidsperioden 2017-2020. Øvrige overflater ble oppusset i 2007 i regi av tidligere eiere. På badet ble det montert ny baderominnredning m/servant er i desember 2020. På kjøkkenet er oppvaskmaskinen ny i 2019. I tillegg ble kjøkkenfronter på underskap og diverse innerdører malt i 2020. Benkeplaten ble pusset og malt i 2020.

Nærmiljø | Nordneshalvøyen er et av Bergens mest populære områder. Primært fordi folk trives så godt her. Med skole, restauranter, butikker, idrettshall, parker og fotballbane i nabolaget, ligger mye til rette for en praktisk hverdag - der tilfredshet preger den enkelte.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Her kjøper en ikke kun en leilighet, men like mye en urban livsstil som så mange søker etter. Velkommen på visning!

Nærområdet

Leiligheten ligger sentralt til ved handlegaten Gågaten med kaffebarer, butikker og restauranter og få minutters gange til Fisketorget og Bergen Sentrum. Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse. Kort gåavstand til vakre Nordnesparken, Nordneshallen, Nordnes sjøbad, Verftet og Akvariet. Foruten dette er det kort vei til flere dagligvarebutikker med blant annet Kiwi og Bunnpris like utenfor bygget. Det er bussholdeplass, nytt bossnett og renoverte gater med sykkelveier og beplantning. Velkommen til "Nye Nordnes".

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler på bad (fra 2007).
En vegghengt panelovn fra 2022. Type: Mill. Kan styres via app/wifi
Ildsted i stue. Peisovn med glassfront fra Jøtul F137 (av nyere årgang). Peisovn er rentbrennende og kan brukes lovlig.

Parkering

Mulighet for leie parkeringsplass eller garasje. Borettslaget har 7 garasjeplasser og 8 biloppstillingsoppstillingsplasser. I tillegg har laget én gjesteparkering.

Det er "førstemann til møllen" når det blir ledige plasser. Det skjer med jevne mellomrom. Beboere i borettslaget har 1.prioritert og kan leie til gunstigere priser enn markedspris. Hvis ingen ønsker å leie parkeringsplass leies plassene ut til markedspris til eksterne eksempelvis naboer.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser. (soneparkering)

Tomt

Tomten er felles for borettslaget. Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse/parkeringsplass. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Fra sentrum følg Strandgaten igjennom Gågaten mot Nordnes. Der Strandgaten møter Tollbodallmenningen finner man Strandgaten 208. Boligen ligger på gatens venstre side.

For øvrig henstiller vi interessenter til å følge ZMeglerens skilting på visningsdagen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Etasjeskillere/Gulv mot grunn:
Plasstøpt betong, oppforet med tregulv. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik.

Grunnmur:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong. Gulv mot grunn i betong.

Fuktmåling i tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking er ikke foretatt ettersom deler av vegg mellom bad - kjøkken er en heltre/panelvegg. 12 mm hull er borret på kjøkken for måling uten å påvise unormale forhold. Relativ luftfuktighet ble målt med lang probe. Den viste relativ luftfuktighet på 54,3 % ved en temperatur på 19,2 grader. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innsiden og påmontert platekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne iht. dagens standard. Fasadene ble oppusset/malt i regi av Brl i 2015/2016. Fasadene er Brls ansvar

Vinduer:
Isolerglass i malte trekarmer. Vinduene ble skiftet i 1986. Vinduene har normal slitasje, alder tatt i betraktning. Vinduer er Brls ansvar
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Takbelegg på tak på den lave delen av bygningen. Renner og nedløp i sort aluminium. Ny taktekking i regi av Brl i 2015/2016. Arbeidet  ble utført av Drengenes Tak og Blikk AS. Taktekking er Brls ansvar

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 10.10.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Avik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik:
Noen vinduer tar i karm når de åpnes sidelengs. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (2,3 m²)
Det er noe slitasje/porer noen steder i fuger mellom veggfliser i dusjsone.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (2,3 m²)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i noen gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (2,3 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Det er sannsynligvis ikke membran i kasse bak vegghengt toalett.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken (8,5 m²)
Kjøkkenventilator har begrenset effekt.
Tiltak: Nærmere undersøkelser/ev. utbedringer må påregnes.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler takstmann en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er med unntak av kjøleskap er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Kjøleskapet er nytt fra september 2022.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 24.11.1971
Gjelder: Innredning av mesaninetasje

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 29.11.1962
Gjelder: 6.etasjes bolighus med 3 etasjes sidebygg med butikker i 1.etasje.

Bergen kommune har utstedt ferdigattest, den 28.11.1962
Gjelder: Garasjeanlegg i armert betong for 7 biler

Bergen kommune har utstedt attest, den 16.09-1935
Gjelder: Oppsetning av takark.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget.
Strandgaten 208 Borettslaget (Orgnr: 950721197) er et frittstående borettslag som har engasjert Vestbo som forretningsfører.

Tv/bredbånd
Kollektiv kabel-tv og bredbånd tilknyttet GET

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring med avtalenummer SP616056. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et resultat kr. - 176.515,- Regnskap for 2021 er ikke mottatt av megler.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2.999,- og inkluderer følgende: Renter og avdrag felleslån, styret, forretningsførsel, revisjon, forsikring, energi/drift, kommunale avgifter, vedlikehold og fondsavsetning

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling. Det er vanlig i borettslag at husleie justering årlig iht. konsumprisindeks.

Planlagt vedlikehold
Borettslaglaget har startet sparing for utskiftning av rør i bygget og at det skal foretas en ny evaluering i ca. 2027. Ingenting er vedtatt.

Ladestasjon:
Borettslaget setter opp basis infrastruktur, mens beboerne som skal bruke ladestasjoner må bekoste ladeboks og montering. Asfaltering i bakgård er utført.

Fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12133583171, DNB ASA Bank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.07.2021: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 76
Saldo per 04.10.2022: 2 508 322
Andel av saldo: 133 106
Første termin/første avdrag: 31.12.2016 (siste termin 30.09.2041)

Rammekreditt
Selskapet har avtale med Vestbo Finans om driftskreditt ramme 600.000,- Lånet tilbakebetales innen 31.12.2023. Driftskreditten finansieres med dagens husleie.

Næringslokaler
Borettslaget eier 3 stk. næringslokaler som er 100% utleid og innkasserer gode inntekter.

Sikringsordning
Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 mnd.

Dyrehold
Det er ikke tillatt med dyrehold i boligselskapet.

Forkjøpsrett
Boligselskapet har ikke forkjøpsrett.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Søknad om godkjenning av ny eier må sendes styreleder i laget for behandling. Søknadskjema www.vestbo.no. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets "meglerpakke", vedtekter, ordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. ,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. ,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom direkte fra kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15780000). Blandet formål: Bolig/næring.
Planid: 15780000.
Saksnr: 199703814.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SENTRUM.
Plantype: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 10.12.2001.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 290 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 133 105
TOTALT 3 429 340

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF