Flaktveitvegen 690

Solgt

4 990 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

5 122 140

P-rom

171 KVM

Antall rom

3 Soverom

Flaktveitvegen 690 (Solgt)

Stor halvpart av vertikaldelt tomannsbolig | Solfylt hage | Egen biloppstillingsplass | Selveiende |

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Flaktveitvegen 690 4 990 000 132 142 2 089
BOLIGTYPE

EIERFORM
Tomannsbolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
171 / 177 / 0 KVM Eiet tomt, 293 KVM 61220019

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1.etasje:
Entré (9,4 m2) , Mellomgang (1,6 m2), Hall/trapperom (19,2 m2), Stue (27,7 m2) med mulighet for et ekstra soverom (4), Soverom 2 (11,3 m2), Soverom 3 (11,4 m2), Bad/Vaskerom (6,5 m2).

Innhold | underetasje:
Omkledningsrom (11,0 m2), Soverom 1 (14,4 m2), Stue/trapp (33,7 m2), Kjøkken (7,9 m2), Spisestue (5,7 m2), Gang (1,2 m2), Toalettrom (1,6 m2).

Uteplass:
Med utgang fra stue i u.etg er det adkomst til en usjenert og solfylt terrasse på ca 13 m2.
Tilkomst rundt boligen til inngangsparti med egen ute-sone og parkeringsmulighet med eget ladepunkt. 

Lagringsplass:
I kjelleren er det en bod på 5,3 m2, med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = [171 kvm.
Samlet sekundærareal (S-rom) = 6 kvm
Samlet bruksareal (BRA) = 177 kvm.

Standard

ZMegleren Nordhordland ønsker velkommen til barnevennlige Flaktveitvegen 690.
- Boligen er usedvanlig familievennlig med stor og god plass til både familie og venner. Boligen fordeler seg over to plan med gode størrelser i alle rom. Eiendommen er ellers godt ivaretatt med jevnlige moderniseringer ute og inne.

Kort om boligen:
- Selveiende bolig med sameieandel i garasjelag
- Endebeliggenhet med biloppstillingsplass
- Behandlet/malt taktekk (2017)
- Nymalt fasade
- Mulighet for flere soverom
- Pent kjøkken med integrerte hvitevarer fra 2019
- God oppbevaringsplass
- Solrikt med sol både morgen og til sene kveld

Kort om beliggenheten:
- Ingen gjennomgangstrafikk
- Omkring 250 meter til bussholdeplass (linje 4)
- Kort gange til barnehage, barne-, og ungdomsskole
- Kort avstand til dagligvarehandel og handlesentre
- Flotte turområder like utenfor døren

Velkommen til en hyggelig visning!

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Eiendommen har en svært usjenert beliggenhet i ende av blindgate. Her vil en bosette seg i et svært familievennlig nabolag med korte avstander til det daglige.
Boligen grenser til skogen, noe som for de små kan bety både hyttebygging, lek og morro. Flotte turmuligheter i området med blant annet Liafjellet, Hjortland og Hjortlandsdalen som har turløyper inn til byfjellene.

Eiendommen er ellers pent opparbeidet med uteoppholdsareal rundt boligen hvor en kan nyte både morgen- og kveldssol med usjenert utsyn.

Både Åsane generelt og Flaktveit har et svært aktivt idrettsmiljø med flere treningssentre, fotballag på alle aldre og nivå, samt breddeidrett som turn, dans og mer.
I dette området holder Flaktveit idrettsklubb. Idrettsklubben byr på et stort idrettsanlegg med flere fotballbaner, basketbaner samt Flaktveithallen. Her finner man også både barnehager, barneskoler og ungdomsskoler.

Flaktveit er kjent for sitt gode kollektivtilbud med hyppige avganger til Åsane sentrum og videre til Bergen sentrum. Det er ca 250 m å gå til busstoppet/ endestoppet fra boligen. Omtrent 15 minutter med bil til Bergen sentrum.
Nærmeste dagligvarebutikk er Bunnpris Ulvedalen torg, ca 10 min gange fra boligen. Flere barnehager i nærheten/ gangavstand, som Flaktveit barnehage med en avdeling ved siden av Bunnpris, og en avdeling ved siden av Flaktveit barneskole og Langarinden barnehage.

Her er det med andre ord rom for en trygg og god oppvekst!

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme på stue og kjøkken i u.etg.
For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

Fast garasjeplass i lukket anlegg. Montert ladepunkt for elbil.
Biloppstillingsplass utenfor boligen, også her montert ladepunkt.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

293 kvm iht. tilsendt matrikkelenhet.
Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører du til Åsane og tar av ved Gullgruven mot Flaktveit. Sving til høyre ved Åsane videregående skole inn i Flaktveitvegen.¨
Følg Flagktveitvegen til toppen ved endestopp/rundkjøring for bussen. Kjør veien til endes og parker på anvist gjesteparkering. Gå så videre innover til du kommer til endehuset.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Endringer etter byggeår (Kilde: eier):
2022: Malt hus utvendig og flere rom innvendig.
2022: Ny vvb (varmtvannsbereder) og lekkasjesikring til bereder.
2019:
- Ny kjøkkeninnredning samt lagt inn ny kurs til kjøkken.
- Lagt inn «rør i rør» vannforsyning til bad og kjøkken i u.etg.
2017: Behandlet/malt taktekking.
2000: Oppført tilbygg med soverom i u.etg og stue i 1.etg.
1986: Kledd igjen overbygget inngangsparti.

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur m/underetasje.

Drenering:
Dreneringen ligger under bakkenivå og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. På bakgrunn av dette forutsettes det at dreneringens utførelse er i henhold til gjeldende anvisninger.


Fuktmåling:
Ovennevnte vurderingspunkt er kontrollert. Det ble søkt etter fukt på tilgjengelige tilstøtende overflater ved befaring, uten at det ble indikert forhøyede fuktmålinger. Det ble ikke registrert visuelle tegn til fuktskader.

Rom under terreng | Det er utført en visuell kontroll av tilgjengelige overflater, kombinert med bruk av fuktindikator. Undersøkelsen viser ingen tegn til skader.

Loft | Noen mindre fuktmerker i undertak. Ikke registrert forhøyede fuktverdier på befaringsdagen. Trolig grunnet tidvis kondens på loft.

Kjøkken | Ingen tegn til fuktskader eller lekkasjer.

Toalettrom | Ingen symptom på fuktskader i området rundt klosett.

Bad | Ingen symptom på fuktskader i overflater.

Yttervegger:
Yttervegger av trekonstruksjoner med trekledning i fasade.

Vinduer:
Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer i tilbygget del. Vinduer/altandør med 3-lags isolerglass i trekarmer i original del.

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak av trekonstruksjoner tekket med betongtakstein.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Thomas Frøyen den 09.06.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Drenering: TG2
Avvik: Vurderingen er foretatt med utgangspunkt i elementets etableringsår og en skal være oppmerksom på at drenering også er en bygningsdel som har en naturlig aldringsmessig slitasje med en normal levetid. Videre den begrensning at selve dreneringen ligger under bakkenivå og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. På bakgrunn av dette forutsettes det at dreneringens utførelse er i henhold til gjeldende anvisninger. TG 2 pga alder.
Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Ikke funnet behov for tiltak basert på innvendig visuell kontroll.

Yttervegger: TG2
Avvik: Selve veggkonstruksjonen ble ikke inspisert da det er en lukket konstruksjon. For inspeksjon kreves destruktive åpninger, noe som ikke ble foretatt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert tegn til sopp- eller råteskader ved innvendig og utvendig besiktigelse. TG 2 pga kledningsbord som går helt ned mot terreng på original del av boligen.
Anbefalte tiltak: TG 2 pga kledningsbord som går helt ned mot terreng på original del av boligen: Anbefaler at nederste kledningbord på original del av boligen tilpasses slik at det gis en god klaring ned mot terreng. Dette for å hindre unødvendig risiko for oppfukting av nederste kledningsbord.

Taktekking og beslag: TG2
Avvik: Tekkingen fremstår i normalt god stand. Tekking på original del av bygget fra 1984 er oppgradert med maling Drenering: TG2
Avvik: Vurderingen er foretatt med utgangspunkt i elementets etableringsår og en skal være oppmerksom på at drenering også er en bygningsdel som har en naturlig aldringsmessig slitasje med en normal levetid. Videre den begrensning at selve dreneringen ligger under bakkenivå og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. På bakgrunn av dette forutsettes det at dreneringens utførelse er i henhold til gjeldende anvisninger. TG 2 pga alder.
Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Ikke funnet behov for tiltak basert på innvendig visuell kontroll.

Toalettrom: TG2
Avvik: Fremstår i normalt god stand. TG 2 pga manglende synliggjøring av lekkasjevann fra innebygget sisterne.
Anbefalte tiltak: TG 2 pga manglende synliggjøring av lekkasjevann fra innebygget sisterne: Anbefaler etablering av dette jfr. forskrift fra 2010 (Tek10).

Bad: TG2
Avvik: Overflater med normal bruksslitasje. Knirk i gulv. TG 2 pga alder.
Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga alder: Videre bruk av dusjkabinett anbefales.
Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk:Overflater og sluk fra byggeår. TG 2 pga alder.
Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga alder: Videre bruk av dusjkabinett anbefales. Grunnet alder på badet bør det påregnes oppgraderinger.

Avløpsrør: TG2
Avvik: Avløpsanlegg fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. TG 2 pga alder.
Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand. For vurdering av teknisk tilstand anbefales dette utført av rørlegger.

Elektrisk: TG2
Avvik: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll. TG 2 pga manglende dokumentasjon på installasjon og endringer.
Anbefalte tiltak: TG 2 pga manglende dokumentasjon på installasjon og endringer: Undertegnede har ikke elektro kompetanse, og det elektriske anlegget er
derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes.
- Det har i ettertid blitt gjennomført el-kontroll fra bkk med to bemerkninger. Bemenerkningene er rettet. Kontrollrapport kan ettersendes ved ønske. Det er også ansaffet samsvarserklæring på elektriske endringer fra byggår tilknyttet kjøkken og ladepunkter til el-bil.

Vannledninger: TG2
Avvik: Mangler overløp/lekkasesikring i vannfordelerskap. TG 2 pga alder på kobberrør og overnevnte.
Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder på kobberrør og overnevnte: Anbefaler montering av lekkasjesikring i vannfordelerskap.

Bad: TG2
Avvik: Overflater med normal bruksslitasje. Knirk i gulv. TG 2 pga alder.
Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga alder: Videre bruk av dusjkabinett anbefales.
Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Overflater og sluk fra byggeår. TG 2 pga alder.
Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Videre bruk av dusjkabinett anbefales.
Anbefalte tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige betalinger vil være byggforsikring, innbo, strøm, felleskostnader og kommunale avgifter.

Årlige kostnader vil variere etter eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Tv/Bredbånd:
Grunnpakke TV / Internett betjenes gjennom felleskostnadene. Kjøper har anledning til å selv oppgradere avtalen man ønsker å inngå og betaler for dette selv. Kontakt eventuelt leverandør for ytterligere informasjon.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:
Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg
Dato: 18.10.1984
Det foreligger innsendte tegninger for tilbygg datert 23.12.1997.
Her ble nordsiden av huset tilbygget over begge etasjene, samt forstørrelse av kjøkkenet mot vest i u.etg. 
I mottatte tegninger er det også inntegnet et 4 soverom i stuen (1.etg). Bruken er i dag sammenslått og rommet fremstår i dag som ett stort oppholdsrom. - Se alternativ plantegning for nærmere beskrivelse. 

Avvik iht. mottatte tegninger:
Nåværende eier har innlemmet tidligere utvendig bod (sekundærareal) og utvidet deler av inngangspartiet. Arealet er definert av takstmann som "omkledningsrom" (primærareal). Endringen er en arealendringen fra tilleggsdel til hoveddel som er søknadspliktig. Tiltaket er ikke omsøkt og ny eier overtar all fremtidig risiko og eventuelle økonomiske forpliktelser tilknyttet endringen.

I mottatte tegninger vises det også en utvidelse mot vest av hovedsoverommet i u.etg med omkring 2 kvm ekstra fra det som er gjort i dag, og utgang fra soverom til hage. I tillegg er det inntegnet et ekstra vindus mot nord og et mot vest. - Disse endringene er ikke gjort. 
I tegningene er det også inntegnet dør fra omkledningsrom ut til stue. 
Døren fra omkledningsrom til stue er blendet igjen, og soverommet tilfredsstiller således ikke kravet til rømningsvei.
Ny eier overtar fremtidig risiko og eventuelle økonomiske forpliktelser tilknyttet endringen.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiet
Flaktveitvegen 690 er en del av Flaktveitleitet Sameiet som er et tingsrettslig sameiet. Sameiet omfatter gangvei, infrastruktur, grøntområder, fotballbane, grendahus og parkeringsanlegg.

Nåværende parkeringsplass vil følge ny eier på bakgrunn av montering av ladepunkt på nåværende eiers regning.

Felleskostnader pr mnd totalt kr 2.089,-
Vannavgift garasje: Kr 100,-
Grunnpakke Kabel-TV og Internett: Kr 447,-
Dugnad: Kr 125,-
Driftskostnader; Kr 1 417,-

Styreleder:
Jan Åge Olsen

Forretsningsfører:
BOB

Årsregnskapet viser en positiv balanse på kr 794 558,- pr 2021.
Kortsiktig gjeld var kr 267 358,- pr 2021.

Sameiet deler eierskapet av et Grendahus med bussholdeplassen i rundkjøringen. Dette er fordelt mellom fire sameier og kan benyttes av beboere mot en mindre leiesum og utvask. - Perfekt for barnebursdager eller større besøk.

Vektekter og årsregnskap kan oversendes ved ønske.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 195 569,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 304 049,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen er regulert til:
Reguleringsformål: Boligformål
Arealplan-id: 5830000
Plannavn: Åsane. Gnr 206, Flaktveit FELT VIII
Ikrafttredelsesdato: 06.12.1982
Berøringsgrad: 100%

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:
- Bebyggelse og anlegg (95,8%)
- Grønnstruktur (4,2%)

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 990 000
Omkostninger 132 142
TOTALT 5 122 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF