Storhammeren 51

Solgt

2 390 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 554 460

P-rom

81 KVM

Antall rom

2 Soverom

Storhammeren 51 (Solgt)

Stor 3-roms leil. | Heis og trappefri tilkomst | Fin utsikt og solrik altan | Ingen forkjøpsrett og ingen dugnadsplikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Storhammeren 51 2 390 000 6 232 4 808
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 7
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
81 / 84 / 90 KVM Fellestomt, 106025 KVM 60220214

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 7. etasje:
Vindfang, gang, wc, bad, to soverom, bod/garderoberom, stue og kjøkken.

Altan:
Fra stuen er det utgang til altan på 10.7 m2 med overbygg.

Boder:
I kjelleren er det en medfølgende bod på ca 5 m2

Fellesareal:
Velholdte fellesareal med bl.a. enkel tilgang til sykkelbod.

Samlet primærareal (P-rom) = 81 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 84 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 90 m2

I denne leiligheten inngår følge rom under betegnelsen p-rom:
Entré (1,5 m2), gang (9 m2), bad (3,9 m2), toalett (1,7 m2), soverom (11,4 m2), soverom (9,6 m2), stue (29,1 m2) og kjøkken (10,9 m2).

Standard

Kort oppsummert:
- Usjenert altan på 10.7 m2
- Vestvendt og solrik beliggenhet
- Heis og trappefri tilkomst
- Rommene har nymalte overflater (- bad)
- Lyst og fint gulv i de fleste rom
- Arealeffektiv planløsning
- Tilgang til velholdte fellesareal
- Ingen dugnadsplikt
- Ingen forkjøpsrett
- Det er ingen dok. avgift ved kjøp av leilighet i borettslag
- TV/Fiberløsning fra TelenorLeiligheten |
Leiligheten har en fin beliggenhet i bygget med gode lysforhold og fin utsikt. Stor vestvendt altan hvor solen nytes til sent på kveld i usjenerte omgivelser. Det er trappefri tilkomst og kort avstand fra heisen til leiligheten.

Denne leiligheten har en arealeffektiv løsning med store og lyse rom. Vegger er helsparklet, pusset og nymalt i varme og tidsriktige farger. Takene, lister og dører er også nymalt. Gulvet er lagt med fin 1-stavs laminat.

Leiligheten inneholder gang med plass til garderobeløsning. Lys og romslig stue på hele 29 m2 med plass til både sittegruppe og spisebord. Stuen har store vindusflater, gode lysforhold og utgang til solrik og usjenert altan. Kjøkkenet har et areal på 10.9 m2 og innredning med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har fronter i hvite høyglans og fliser på vegg over benkeplaten. Baderommet har enkel standard og behov for oppgradering. Med dagens løsning er bad og toalettrom separate. De er plassert vegg i vegg og har et samlet areal på 5.6 m2. Baderommet har opplegg til vaskemaskin. Leiligheten har to romslig soverom på hhv. 9.6 m2 og 11.4 m2, begge med plass til gode garderobeløsninger. Det er også en innvendig bod på 3.2 m2 som er i tilknytning til ett av soverommene.

Ut i fra leilighetens alder og tilstand så må det påregnes behov for noe oppussing, da spesielt med henblikk på baderommet.

Omkostninger |
Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5 % dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften ved selveiende bolig utgjort kr. 59.750,-.

Borettslaget |
Laget har flotte og velholdte grøntområder og store fellesarealer med bl.a. lekeplass og aktivitetspark samt egen barnehage. Det er også selskapslokaler som beboerne kan leie til private arrangement. Det er frivillig for beboerne å være med på dugnadsarbeid. Dersom du som beboer blir med så blir du belønnet med kr 100,- pr. time som kommer i fratrekk på fellesutgiftene.

Borettslaget er rehabilitert for ca. 60 mill. kroner i perioden 1997-2000, som omfattet fasader, vinduer, ingangsaltan, utomhus m.m. I 2014 ble tak og gesimsbeslag reparert. Det er installert nye heiser samt automatiske glassdører foran disse i alle blokker i 2015/16. Stoppekraner er skiftet. I 2017 ble det etablert 6 ladepunkt for el-bil. I 2021 ble lekeplassene oppgradert. Telenor er nylig valgt som leverandør for kollektiv avtale for fiber og tv i borettslaget.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport.

Nærområdet

Eiendommen har en sentral og fin beliggenhet i Fyllingsdalen. Tilbaketrukket fra trafikkert vei. Her er det rolig omgivelser uten gjennomgangstrafikk. Det er store og velholdte fellesareal som er tilrettelagt for alle aldersgrupper. Her er det gode rekreasjonsmuligheter på borettslagets fellesareal eller ved de fine turløypene du finner i Kanadaskogen, Krohnegården, Damsgårdsfjellet og Løvstakken som har kort avstand fra Storhammeren. Det er også kort avstand til opparbeidet tursti rundt Storavatnet hvor det er godt tilrettelagt for bading og grilling ved Krohnegården badeplass.

Det er kort avstand til både skoler, barnehager, idrettsanlegg og treningssentre.

Fra denne sentrale delen av Fyllingsdalen er det bare få minutters kjøretid til Bergen sentrum og gode bussforbindelser. Det er også kort avstand til stopp for Bybanen som åpner i november-22.

Det er videre kort avstand til Oasen bydelssenter med fasiliteter som shopping, treningssenter, vinmonopol, kafeer og pub.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming.

Parkering

Borettslaget har 137 parkeringsplasser i garasje og 149 parkeringsplasser utendørs på felles parkeringsplass, ellers parkering i offentlig vei. Det følger ikke med faste parkeringsplasser med leilighetene. Fast parkeringsplass eller leie av garasje etter venteliste. Det er lagt opp infrastruktur for el-bil lading i garasje. Egen lader må kjøpes fra Zaptec, beboer må betale for lader selv. I 2017 ble det etablert 6 utvendige ladepunkt for el-bil

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Borettslaget har flotte grøntområder og fellesarealer, lekeplass og aktivitetspark. Tomtens areal utgjør hele 106 025 m². Her er et avsatt soner med sittegrupper hvor du kan sosialisere med hyggelige naboer. Det er montert nyere lekeapparat for barn og treningsapparat for store og små. 

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruskjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller i betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer og pvckarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med sveisepapp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mads Hansen datert den 28.10.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. 

Takstmannens vurdering ved TG2:
6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

 Takstmannens vurdering ved TG3:
1.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.2 Våtrom Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10. Det opplyses særskilt at fullmaktshaver for salget ikke selv har bodd i leiligheten og ikke kjenner til leilighetens eller byggets tilstand. Det er av den årsak ikke grunnlag for fullmaktshaver for å kunne besvare spørsmålene i det vedlagte egenerklæringsskjema. Det oppfordres til å undersøke leiligheten grundig og gjerne sammen med byggekyndig person.

Utvask:
Det blir ikke utvask av leiligheten ut over utvask som er utført før visning.

Hvitevarer:
Selger opplyser at til tross for at hvitevarer på kjøkken ikke er integrerte så medfølger de i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Skjeggkre er oppdaget i borettslaget. Borettslaget har avtale med Anticimex.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Vei 928
Dato: 24. mai 1974

Type: Brukstillatelse
Tiltakets art: Endring
Dato: 15. november 1999

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Endring blokk/bygård/terrassehus
Dato: 28. juni 2000

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Reparasjon Rør/Ledninger
Dato: 21. august 2006

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Vestlund borettslag (org.nr. 953 607 786). Laget ble stiftet 16.02.1971 og registrert i Enhetsregisteret: 19.02.1995.

Vestlund borettslag består av 306 andelsleiligheter, med 3, 4 og 5-roms leiligheter fordelt på 5 høyblokker. Borettslaget har kontor, verksted og felleslokaler (Vestlundstuen) i sokkeletasjen i Storhammeren 31.

Styreleder i laget er:
Ole Petter Sæbø
Mob. 9476 6604
Mail: kontor@vestlundbo.no

Forretningsfører:
Vestbo

Revisor:
Ernst & Young

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (polisenummer: SP0000943446). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 3 031 283,-.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4 808,- og inkluderer; Betjening andel fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm i fellesareal, grunnpakke for kabel-tv og bredbånd (basis) via Telenor, vaktmestertjeneste, gartnertjeneste, vask av fellesareal, snømåking, dugnad (ingen dugnadsplikt), avsetning til løpende vedlikehold og drift av borettslaget.

Betjening av renter og avdrag for fellesgjeld utgjør 27 % av fellesutgiftene (21 % på avdrag og 6 % på renter). Kommunale avgifter og eiendomsskatt utgjør 20 %. 5 % går til fondsavsetning.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Borettslaget har følgende lån:
Långiver: Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån med 4 terminer per år
Rentesats per 20.09.2022: 2,73%
Fastrente i 10 år fra 01.01.2019
Antall terminer til innfrielse: 26
Saldo per 20.09.2022: Kr. 11 957 282,-
Andel av saldo: Kr. 37 659,-
Første termin/første avdrag: 31.03.2008
Siste termin: 31.12.2028

Långiver: Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån med 4 terminer per år
Rentesats per 20.09.2022: 2,58%
Fastrente i 10 år fra 01.11.2018
Antall terminer til innfrielse: 33
Saldo per 20.09.2022: Kr. 9 251 716 ,-
Andel av saldo: Kr. 29 138,-
Første termin/første avdrag: 31.03.2008
Siste termin: 30.09.2030

Långiver: DNB Bank ASA
Annuitetslån med 4 terminer per år
Rentesats per 20.09.2022: 2.54% p
Antall terminer til innfrielse: 73
Saldo per 20.09.2022: 29 029 557
Andel av saldo: Kr. 91 427,-
Første termin/første avdrag: 31.03.2017
Siste termin: 30.09.2040

Sikringsordning:
Borettslaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 måneder.

Dyrehold:
Det må søkes styret om husdyrhold.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i Vestlund borettslag.

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Medlemskap ved kjøp av bolig i tilknyttet boligselskap:
Det er pliktig medlemskap hos Vestbo pr. andelseier. Hovedeier betaler en andelsavgift på kr. 500,- ved innmelding. Hovedeier betaler ikke årskontingent (denne betales av borettslaget). Medeier(e) betaler en andelsavgift på kr. 500,- samt årskontingent på kr. 300,- ved innmelding.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av disse dokumentene.

Diverse opplysninger:
Borettslagets selskapslokale Vestlundstuen kan leies til private arrangement. Arrangementet må avsluttes innen kl 23.00. Man bestiller, betaler og får utlevert nøkler på borettslagets kontor. Pris kr 750,-, for voksenselskap og 500,- for barneselskap. Leietaker må være beboer i borettslaget og over 20 år samt være til stede under arrangementet.

Borettslaget er i gang med å utrede ulike alternativ til fornying av blokkenes fasader, og privataltaner Ut i fra borettslagets årsberetning ser vi at de har valgt å lage avtale med Eviny (BKK) for å kartlegge ulike løsninger basert på energisparende tiltak i forbindelse med den kommende oppgradering. Det vil også bli søkt om støtte fra Envoa for å dekke deler av dette arbeidet. På bakgrunn av situasjonen med leveranser og priser på materialer i denne forbindelse så vil styret bruke noe ekstra tid på bestemmelser på valg av leverandør og omfanget av arbeidet. Det er uvisst i hvilken grad dette vil påvirke fellesgjelden og felleskostnader. samt at det er usikkerhet i forhold til når dette arbeidet vil starte.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 661 005,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2.379.618,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Felles privat vei til offentlig vei
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felle privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1971/308810-2/106  Best. om vann/kloakkledn.    30.10.1971 
1971/8556-2/106  Best. om vann/kloakkledn.    20.12.1971 
 
1971/308806-1/106  Best. om vann/kloakkledn.   29.12.1971 
 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv

1977/9987-2/106  Bestemmelse om adkomstrett   09.05.1977 
 rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:23 Bnr:138  
Kopi bestilt fra Kartverket
 
1977/17651-2/106  Bestemmelse om veg   22.08.1977 
 rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:23 Bnr:138  
Med flere bestemmelser
Kopi bestil fra Kartverket
 
1978/5604-1/106  Best. om vann/kloakkledn.   09.03.1978 
 rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:23 Bnr:131  

1978/8464-1/106  Best. om vann/kloakkledn.   19.04.1978 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:23 Bnr:130

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 11800000
Plannavn: Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal A
Ikrafttredelsesdato: 26.08.1970
Dekningsgrad: 98,6 %

PlanID: 11900000
Plannavn: Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
Ikrafttredelsesdato: 06.08.1971
Dekningsgrad: 0,8 %

PlanID: 4460000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 23 Bnr 178 M.fl., Felt X Område G 1
Ikrafttredelsesdato: 07.07.1978
Dekningsgrad: 0,3 %

PlanID: 3830000
Plannavn: Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal Gi, Gii Og Fi
Ikrafttredelsesdato: 07.08.1973
Dekningsgrad: 0,3 %

PlanID: 60330000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 25 Bnr 222, Vestlundveien 22 D, Vestlund Park
Ikrafttredelsesdato: 20.02.2013
Dekningsgrad: < 0,1 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
Planid: 11520006
Plantype: 31 FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 149/204
Saksnr:  190030005
Ikrafttrådt:  23.03.1990

Planid: 11800100
Plantype:  31 FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 138, NEDRE FYLLINGEN
Saksnr: 
Ikrafttrådt:  22.04.1974
 
Planid:  11900001
Plantype: 1 FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 178, SELJEDALEN
Saksnr:  3 190230006
Ikrafttrådt:   24.03.1992
 
Planid: 11800001
Plantype: FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 192
Saksnr:  199715843
Ikrafttrådt:    25.02.1999

Planid: 3830007
Plantype:  31 FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 40, FYLLINGSDALEN NEDRE
Saksnr:   190411206
Ikrafttrådt:   02.11.1984
 
Planid: 3830008
Plantype:  31 FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 92, TOMTEAREAL, ENDRING
Saksnr:   199616783
Ikrafttrådt:   20.02.1997

Planid: 3830004
Plantype: 31 FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 23 OG 24, BOLIGFELT X, AREAL GI, GII OG
FI
Saksnr:  200102198
Ikrafttrådt:  30.04.2002

Planid: 3830005
Plantype: 31 FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 60, BOLIGFELT X TOMTEAREAL GI-GII-FI
Saksnr:  I 200207813
Ikrafttrådt:   11.06.2003

Reguleringsplaner under arbeid
Planid:71120000
Plantype: 35 FYLLINGSDALEN. GNR 25 BNR 230 MFL., VESTLUNDVEIEN
Saksnr: 202220725
Dekningsgrad:  < 0,1 % (0,5 m²

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn:  KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %
 
Arealformål i kommuneplanen:
PlanID:  65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 3001 - Grønnstruktur Grønnstruktur
Beskrivelse: Grønnstruktur
Områdenavn:  G
Dekningsgrad: 49,3%

PlanID:  65270000
Arealstatus:  2 - Framtidig
Arealformål:  1001 - Bebyggelse og anlegg
 Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Områdenavn:   Y
Dekningsgrad:  32,6 %

PlanID:  65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål:  - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse:  Øvrig byggesone
Områdenavn:  ØB
Dekningsgrad:  18,1 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID:  65270000
Hensynssonetype:   KpStøySone
Hensynssonenavn:  H220
Beskrivelse:  _3 Vei støy - gul sone
Dekningsgrad:   7,2 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn:   H210
Beskrivelse: _3 Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad:  1,4 %

Planer i nærheten av eiendommen
Planid:  66090000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 25 BNR 196 MFL., VESTLUNDVEIEN - JONSTADVEIEN
Saksnr: 202220541
Planid: 62030000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 22 MFL., KOLLEKTIVFELT OG SYKKELFRAMFØRING LANGS DEL AV
HJALMAR BRANTINGS VEI OG FYLLINGSDALSVEIEN
Saksnr: 201121008
Planid: 18220000
Plannavn:FYLLINGSDALEN. GNR 23 BNR 172, 222 OG 301, DAG HAMMARSKJÖLDS VEI 1
Saksnr:200411565
Planid:11880000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. BOLIGFELT X, TOMTEAREAL B OG VEI 930
Planid: 11860100
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 25 BNR 341, VESTLUNDVEIEN 23, STIFT. BETANIEN PSYKIATRIBYGG
Saksnr:200107732
Planid: 11860000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. BOLIGFELT X, TOMTEAREAL H
Planid:11520000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. BOLIGFELT VIII
Planid: 11430000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. FYLLINGSDALEN SENTRALE DELER, FRIAREALER M.V., SKOLETOMTER,
KIRKE
Planid: 11340000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. HOVEDÅREN TJØNNEN - LAUVÅSEN, REGULERINGSENDRING
Planid: 7500000
Plannavn:FYLLINGSDALEN. GNR 25 BNR 19-222, SELJEDALEN
Saksnr: 190510850

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom:23/310
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 16.01.2017
Saksnr: 201700753
Eiendom:23/365
Endring:
Bygningstype:Garasjeuthus anneks til bolig
Status:Igangsettingstillatelse
Dato: 12.10.2020
Saksnr: 201818596
Eiendom:23/365
Endring:Tilbygg
Bygningstype:Enebolig
Status:Igangsettingstillatelse
Dato: 15.04.2019
Saksnr: 201818596
Eiendom:23/365
Endring:Tilbygg
Bygningstype:Enebolig
Status:Igangsettingstillatelse
Dato: 03.07.2020
Saksnr: 201818596
Eiendom:23/84
Endring:Tilbygg
Bygningstype:Enebolig
Status:Igangsettingstillatelse
Dato: 04.05.2017
Saksnr: 201702202
Eiendom:25/399
Endring:Tilbygg
Bygningstype:Enebolig m/hybel/sokkelleil.
Status:Igangsettingstillatelse
Dato: 14.02.2014
Saksnr: 201404783

Kontakt megler dersom du ønsker å få tilsendt reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 390 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 158 223
TOTALT 2 554 460

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF