Nattlandsveien 55

Solgt

2 990 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 362 390

P-rom

70 KVM

Antall rom

3 Soverom

Nattlandsveien 55 (Solgt)

Meget lekker 4-roms aksjeleilighet | Gjennomført og moderne | Vestvendt altan | Disp. rom på loft | Ikke forkjøpsrett!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nattlandsveien 55 2 990 000 19 642 5 939
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Aksje
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
70 / 77 / 84 KVM Fellestomt, 2429 KVM 60220221

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Høy 1. etasje:
Gang med skyvedørsgarderobe, helfliset bad/wc, 3 soverom, kjøkken og stue/spisestue.

Uteplass:
Fra stuen er det adkomst til en vestvendt altan med et areal på 6,7 m2.

Tilleggsareal på loft:
Tilhørende innredet loftsrom (6,9 m2) følger med leiligheten. Dette rommet er oppgitt som tilleggsareal og er ikke regnet med i boligens primærareal (P-rom). lfølge styreleder kan dette rommet leies ut. Rommet kan alternativt benyttes til hjemmekontor, gjesteværelse eller til oppbevaring. Det er felles toalettrom på loftet.

Eksterne boder:
Det medfølger 2 eksterne boder i kjeller (areal hhv. 5,2 m2 og 5,7 m2). Det disponible rommet på loftet kan også benyttes til oppbevaring.

Fellesareal:
Det er felles vaskekjeller for blokkens beboere med 1 industrivaskemaskin, 1 tørketrommel og stort elektrisk tørkeskap (bruk av vaskemaskin og tørketrommel etc. er inkludert i felleskostnaden). Man kan benytte maskinene mellom kl. 07:00 - 22:00. Det er ikke nødvendig å reservere tid på forhånd (maskinene kan benyttes når de er ledige).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Høy 1. etasje | 70 m2:
Gang (10,9 m2), bad (3,6 m2), soverom (11 m2), soverom (5,9 m2), soverom (8,6 m2), stue (20,8 m2), kjøkken (6 m2).

S-ROM:
Loft: Innredet loftsrom (6,9 m2).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 70 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 77 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 84 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Tiltalende 4-roms aksjeleilighet i populært område
- Vestvendt terrasse, disponibelt rom på loft og 2 boder
- Leiligheten ble pusset opp i 2013/2014
- Nyere kjøkken og lekkert bad med rør-i-rør system
- Innbydende stue med rentbrennende ildsted
- 3 koselige soverom
- Utstrakt bruk av downlights (LED)
- Innfelte takhøytalere på bad og stue
- 1-stavs eikeparkettgulv i de fleste rom
- Disponibelt rom på loft som kan leies ut
- Seriekoblet brannvarslingsanlegg
- Porttelefon slik at man kan åpne inngangsdøren fra leiligheten
- Nye vinduer og altaner i 2014
- Ikke forkjøpsrett eller dokumentavgift
- Kort avstand til Sletten Senter og bybanestopp
- Nært Haukeland og Høgskulen på Vestlandet
- Gode bussforbindelser i nærområdet
- Varierte og fine turområder

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne lekre 4-roms aksjeleiligheten i populære omgivelser i Nattlandsveien på Landås. Leiligheten ligger gunstig plassert i høy 1. etasje med enkel tilkomst.

Innholdsrik | Leiligheten var gjenstand for oppussing i perioden 2013-2014 og har gjennomgående fine kvaliteter samt en innholdsrik romløsning. Innbydende stue med flott lyskasse i himlingen og rentbrennende ildsted, moderne kjøkken med tilhørende hvitevarer og helfliset baderom med rør-i-rør system. Utstrakt bruk av 1-stavs eikeparkettgulv og downlights (LED), gir et helheltlig og moderne uttrykk. Det er 3 koselige soverom.

Uteplass | Med utgang fra stuen har man adkomst til en vestvendt altan (areal: 6,7 m2). En avstressende sone som kan benyttes på deilige soldager. Altanen vender mot boliglagets grøntareal.

Bonusrom | Det medfølger ett disponibelt rom (tilleggsareal) på loftet. På loftet er det også et felles toalettrom, som kan benyttes av brukerne. Loftsrommet kan eksempelvis leies ut eller benyttes til hjemmekontor etc. Foruten dette rommet er det 2 eksterne kjellerboder med gode oppbevaringsmuligheter og felles vaskekjeller.

Nærhet | Fra boliglagets eiendom er det umiddelbar nærhet til bussforbindelse samt gåavstand til Landås skole, flere barnehager, Haukeland universitetssykehus, Landåstorget, Sletten Senter, bybanestopp og ypperlig turterreng rundt Tveitevannet. Det er for øvrig kort kjøretid til Bergen sentrum.

Omkostninger | Ved kjøp av aksjebolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 74.750,-. Omkostninger for kjøper er derved forholdsvis lave. Det praktiseres heller ikke forkjøpsrett i boliglaget.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en oppusset og moderne 4-roms aksjeleilighet med god atmosfære og sentral beliggenhet på Landås. Leiligheten bør oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentral og god beliggenhet i Nattlandsveien på Landås. Få minutters gange til Landås skole (1-7 kl.) og flere barnehager. Rimelig gåavstand til Landåstorget, Sletten Senter med utallige butikker og ulike servicetilbud samt stoppested for Bybanen. Det er flere dagligvareforretninger i området med Kiwi i Birkeveien, Matkroken på Landåstorget (søndagsåpen) samt Rema 1000 i Nattlandsveien, som de nærmeste alternativene. Variert turterreng rundt Tveitevannet, til trening eller rekreasjon, eller byfjellene. Idylliske Christineparken ligger like ved. Den kommunale parken er en grønn "lunge", som ligger mellom Nattlandsveien og Brann stadion. Stipulert kjøretid med bil til Bergen sentrum utgjør rundt 8-10 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for ytterligere informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme på kjøkken
- Gulvvarme på flislagt del i gang
- Rentbrennende ildsted i stue

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Boliglagselskapet har 11 parkeringsplasser og 7 garasjeplasser, Søknad om parkeringsplass sendes til styret og blir tildelt etter ansiennitet.

Det er tilrettelagt for lading av elbil på enkelte av plassene ifølge eier.

Garasjeplass koster for tiden kr. 300,- per måned og parkeringsplass kr. 150,- per måned. Det er utarbeidet egne vedtekter for garasjer og parkeringsplasser. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Felleseiende tomt på 2.429 kvm., som er pent opparbeidet. Eiendommen til boliglaget består av 3 parseller (gnr. 160, bnr. 463, 464 og 465 i Bergen kommune). Oppgitt areal gjelder for bnr. 464.

Se for øvrig vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggenes plassering på tomten(e).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og murkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med teglstein. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med skiferstein. Taket er ikke besiktiget.

Overordnet faglig vurdering av boligen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten og dennes tilleggsdel (boder/kott/altan eller lignende).

Beskrivelse av innvendige overflater (vegger, tak og gulv):
Leilighet:
Gulv: Badet, kjøkkenet og gangen har flislagte gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv.
Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater og tapet.
Tak: Malte flater.

Loftsrom:
Gulv: Tregulv.
Vegger: Malt strie.
Tak: Malte flater.

Vesentlige endringer etter byggeår:
Opplysninger fra eier:
- Fasadene ble oppgradert i 1998
- Vinduene og altandør er fra 2013
- Balkongene ble oppgradert i 2013
- Badet ble pusset opp i 2013/2014
- 1-stavs parkettgulv fra 2013/2014
- Overflatene ble pusset opp i 2013/2014

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 06.10.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

6.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Strømforbruk 2021 = 12.432 kWh
Felleskostnad kr. 5.939,-/mnd. = Kr. 71.268,- per år
Innboforsikring = Kr. 1.153,-

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er bruk (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper. Frittstående kjøleskap følger ikke med i salget ifølge selger.

Annen relevant informasjon:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: 3-etasjes betongblokk
Dato: 08.02.1951

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Fasadeendring
Dato: 15.12.1998

Kopi av ferdigattest og midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget:
AS Landåsleiet Boligselskap III (org.nr. 933 042 464) har engasjert BOB som forretningsfører.

Boliglaget består totalt av 77 aksjeleiligheter i lavblokker, med adresse Nattlandsveien 45 - 67.

Styreleder i laget er Jan Gunnar Bøe.

Boliglagets hjemmeside: landasleitet.lettstyrt.no/

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i Tryg Forsikring (polisenr. 3588414). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5.939,- og inkluderer følgende: Betjening andel fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, grunnpakke kabel-TV og bredbånd (basispakke), renhold av fellesareal, løpende vedlikehold og normal drift av boliglaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:

- Individuell finansiering kr. 435,-
- Renhold kr. 185,-
- Kabel-TV og internett kr. 487,-
- Felleskostnader kr. 4.832,-

På generelt grunnlagt forutsettes det at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av boliglagets styre eller lagets generalforsamling.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et negativt resultat pålydende - 262.377,-. Per 31.12.2021 hadde boliglaget disponible midler tilsvarende kr. 281.184,-. Regnskapet for 2021 følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Andel fellesgjeld pr. 31.12.2021: Kr. 352.745,-
Andel felles formue pr. 31.12.2021: Kr. 4.333,-
Ajourført andel fellesgjeld pr. 27.09.2022: Kr. 341.750,-

Spesifikasjon av boligselskapets lån:
Bank: Husbanken
Lånenr.: 13519613
Lånebeskrivelse: Husbanken
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,39%
Andel av saldo Kr. 38.091,09
Innfrielsesdato: 30.06.2029

Bank: Husbanken
Lånenr.: 13536083
Lånebeskrivelse: Husbanken
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,39%
Andel av saldo Kr. 17.723,33
Innfrielsesdato: 31.12.2031

Bank: Handelsbanken
Lånenr.: 90437196566
Lånebeskrivelse: Handelsbanken
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 3,45%
Andel av saldo Kr. 285.936,22
Innfrielsesdato: 30.06.2043

Rehabilitering:
Laget har besluttet å rehabilitere vann- og avløpsrør. I denne forbindelse skal også badene oppgraderes. Varmtvannsberedere vil flyttes fra leilighetene og ned til kjeller (felles beredere). Varmtvann vil i i fremtiden bli oppvarmet med bergvarme. Det ble på ekstraordinær generalforsamling vedtatt at rehabiliteringen skal gjennomføres. Oppstart av prosjektet er planlagt før sommeren 2022. Forventet kostnad på kr. 31 mill., som vil bli finansiert ved låneopptak. Dette vil gi en gjennomsnittlig økning av fellesgjelden på ca. kr. 402.000,- i forhold til dagens fellesgjeld (kilde: BOB). Dette vil også påvirke størrelsen på felleskostnaden. Når det gjelder økning av felleskostnaden, skal dette diskuteres på et beboermøte innen kort tid ifølge styreleder. Kontakt styret for ytterligere informasjon.

Dyrehold:
Det må søkes styret om husdyrhold. I henhold til boliglagets husordensregler §5 skal det på forhånd innhentes tillatelse fra styret dersom en andelseier ønsker å anskaffe seg hund, katt eller andre husdyr. Dette gjelder også for nye beboere som bringer med seg hund eller katt m.m ved innflytting.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i boliglaget.

Sikringsordning:
Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Boligselskapet er ikke tilknyttet sikringsfond. Dette vil kunne medføre at aksjonærene kan bli holdt økonomisk ansvarlig dersom en eller flere aksjonærer ikke betjener sin felleskostnad. Se for øvrig punktet "Legalpant" under.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at boliglaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny aksjonær:
Kjøper skal godkjennes av styret i boliglaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av boliglaget som ny aksjonær. Risikoen for å bli godkjent som ny aksjeeier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny aksjeeier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av boligen. Aksjebrevet transporteres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt boliglagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamlig med regnskap for 2021, protokoll fra generalforsamling samt innkalling til ekstraordinær generalforsamling med tilhørende protokoll. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 744 253,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 679 312,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje E

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1948/11444-1/106 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Tinglyst 13.12.1948 
Bestemmelse om felles vegg
Gjelder denne registerenheten med flere

Det gjøres oppmerksom på at ovennevnte erklæring er ikke innhentet hos Kartverket av ansvarlig megler.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 20000
Plannavn: Årstad. Bergensdalens midtre del
Ikrafttredelsesdato: 03.07.1923
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 10890000
Plannavn: Årstad. Nattlandsveien, Traffikkregulering Trolleybusslinje 2, Vendesløyfe
Ikrafttredelsesdato: 20.11.1956
Dekningsgrad: < 0,1 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Landås (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (25,6 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (31,1 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (100,0 %)
9730000 - Byggeområde (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
9730000 - Krav om reguleringsplan (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70830000 - Årstad. Gnr 160 Bnr 191 Mfl., Langhaugen videregående skole - 202220683
18550000 - Årstad. Gnr 160, Nattlandsveien Fra Mannsverk til Hagerups Vei - 202220428
10720000 - Årstad. Nattlandsveien 52X, Landåsveien 51X Mfl.
10520000 - Årstad. Bergensdalens sydlige del, Distr. Slettebakken
10470000 - Årstad. Nattlandsveien 52 X Landåsveien 51 m/tilstøtende eiendommer
5040000 - Årstad. Landåsveien 17B
40000 - Årstad. Bergensdalens østlige del - 202223826
21100 - Årstad. Fiolveien 11 og 13, Gangpassasje m.m.

Andre opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Det gjøres oppmerksom på at bare fysiske personer kan være aksjonærer i selskapet ref. vedtektene §3 (dvs. et selskap kan ikke kjøpe denne boligen).

En forutsetning for salget er at aksjebrevene for boligen noteres i aksjeeierboken på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 990 000
Omkostninger 19 642
Fellesgjeld 352 746
TOTALT 3 362 390

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF