Wiers-Jenssens vei 33A

Solgt

2 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 741 870

P-rom

73 KVM

Antall rom

2 Soverom

Wiers-Jenssens vei 33A (Solgt)

3-roms toppleilighet | Stor og usjenert altan | Solrikt | Fin utsikt | Sentralvarme inkl. i husleien | Oppussingsobjekt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Wiers-Jenssens vei 33A 2 690 000 19 565 4 453
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Aksje 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
73 / 73 / 79 KVM Festet fellestomt, 2960 KVM 60220219

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Hall, bad/wc, to soverom, kjøkken og åpenløsning mellom dagligstue og spisestue.

Altan:
Romslig altan på hele 9.4 m2

Boder:
Leiligheten har en kjellerbod og en loftsbod.

Fellesareal:
Felles vaskekjeller med ny industrimaskin og tørkerom. Felles sykkelbod.

Samlet primærareal (P-rom) = 73 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 73 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 79 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Stor og solrik altan
- Meget fin utsikt både fra altan og leiligheten
- Arealeffektiv planløsning
- Stuevindu fra 2014
- Tilgang til velholdte fellesareal
- Ingen forkjøpsrett
- Det er ingen dok. avgift ved kjøp av leilighet i aksjelag

Leiligheten |
Leiligheten har en meget fin beliggenhet i bygget. Det at leiligheten kommer så høyt i bygget fører bl.a. til optimale lysforhold, en usjenert altan og meget fin utsikt.. Eiendommen har en nord/- vestvendt beliggenhet med gode solforhold.

Leiligheten har en arealeffektiv løsning. Inneholder hall på 8.6 m2 med plass til gode garderobeløsninger. Det er god størrelse på begge soverommene, hovedsoverommet er på hele 14.6 m2. Stuen er lys og innbydende med store vindusflater og egen sone for plassering av spisebord. Kjøkkenet er på 8.2 m2 og har innredning med god skap- og benkeplass samt. Kjøkkenet har fliselagt gulv og fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Baderommet har fliselagt gulv og vegger med enkel innredning. Leiligheten har stor altan med plass til sittegruppe og grill.

Med utgangspunkt i leilighetens alder og tilstand så selges leiligheten som et oppussingsobjekt.

Omkostninger |
Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5 % dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften ved selveiende bolig utgjort kr. 67.250,-.

Borettslaget |
Dette er et rolig og veldrevet borettslag med god økonomi. Laget har inntekter på to hybelrom på loftet og en utleieleilighet i kjeller som de leier ut. Velholdte fellesareal med bl.a. enkel tilgang til sykkel bod og vaskerom med effektive industrimaskiner. Det betales pt. kr 10,- for bruk av maskinene i 2. timer.

Dugnad |
Dersom beboere ønsker å være med på dugnadsarbeid så får de en tilbakebetaling på kr 100,- pr. time de jobber. Godtgjøring blir i form av redusert husleie.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Eiendommen har en sentral og fin beliggenhet. Det er enkel tilkomst og parkeringsplass like ved inngangspartiet. Grøntareal ved bygget og kort avstand til Tveitevannet med fine areal for trening eller rekreasjon. Det er også enkel tilgang til tur og aktivitetsmuligheter i byfjellene og idrettsanlegg på Sletten med fotballbaner, tennisbaner, turnhall og innendørs skøytebane. Det er gang- og sykkelavstand til HVL, Odontologen og Haukeland.

Den sentrale beliggenheten gjør også hverdagen noe enklere med både buss og bybanestopp like ved bygget. Det er bare 2. minutter å gå til Sletten Senter med utallige butikker og ulike servicetilbud. Som beboer i dette området får du også gangavstand til flere skoler og barnehager.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Radiator i stue oppvarmet av varmtvann som er tilknyttet anlegg for fjernvarme. Omkostninger dekkes av fellesutgiftene med en à konto avregning. Det er ellers elektrisk oppvarming.

Parkering

Aksjelaget har felles biloppstillingsplass med 18 parkeringsplasser til beboere og 2 gjesteparkeringer. Det er nylig tilrettelagt med uttak for el-bil lader til alle de 18 plassene.

P-plass må søkes om til styret. Det betales pt kr 450,- pr. mnd. for leie av p-plass med lader for el. bil. El. bilenes ladeforbruk faktureres à konto med kr 200,- pr mnd. og avregnes ved kalenderårets avslutning.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Festet tomt på 2 960,9 m². Tomten er opparbeidet med asfaltert vei, gruslagte veier, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer, lekeplass, grillplass, blomsterkasser, biloppstillingsplass og sittegrupper

Tomten er festet av Bergen Kommune. Fellesutgiftene dekker festeavgiften.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater og murpuss. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 05.10.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
6.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

6.2 - Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:

1.1.1 - Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.2 - Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Det er noen knuste fliser på gulvet. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.3 - Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Det er ikke etablert åpning inn til sluket under badekaret. Eventuelt lekkasjevann vil ikke ledes direkte i sluket. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10. Leiligheten selges ihht. fullmakt. Fullmaktshaver har selv ikke bodd i leiligheten og har ikke kjennskap til bygget eller leilighetens tilstand. Av den grunn er heller ikke spørsmålene i vedlagt egenerklæringsskjema besvart. Leiligheten selges som et oppussingsobjekt og det oppfordres til å undersøke leiligheten grundig og gjerne sammen med byggekyndig person.

Hvitevarer:
Selger opplyser at til tross for at hvitevarer på kjøkken ikke er integrerte så medfølger de i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Selger har orientert om tidvis besøk av duer på altanen. For å bøte på dette problemet så har dagens eier benyttet fuglepigger på altanen. Dette er nå fjernet i forbindelse med salget. Konferer megler dersom du har spørsmål i denne anledning. Selger orienterer videre om dårlig vindu på kjøkkenet. Ny eier oppfordres til å kontakte styrelser i denne forbindelse.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Leiligheten vil overtas som det framstår på visning, uten videre utvask.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppføring av 4-etg. boligblokk
Dato: 22. september 1961

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget:
Slettebakksveien 100 AS (org.nr. 930 552 534) er frittstående bolig aksjeselskap. Laget består av 28 leiligheter oppført i lavblokk (Wiers-Jenssens vei 33 a, b og c). Festet tomt - Bergen Kommune.

Forretningsfører:
Vestbo BBL

Boliglagets revisor:
Ernst & Young AS

Styreleder:
Sindre Lindheim-Minde
styret.wj33@gmail.com
Mob. 916 14 340

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (polisenr. SP616006). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4 453,- og inkluderer følgende: Vaktmestertjeneste, snømåking, fjernvarme/sentralvarmeanlegg, renhold av fellesareal, dugnad (ingen dugnadsplikt), betjening andel fellesgjeld, kommunale avgifter inkludert eiendomsskatt, felles bygningsforsikring, strøm til fellesareal, kollektivt kabel-tv, men individuelt bredbånd. Er tilknyttet Telenor (og tidl. Canal Digital), festeavgift, avsetting til vedlikehold av bygninger og normal drift av boliglaget

Renter og avdrag på betjening av fellesgjeld utgjør 8 % av sum for fellesutgifter. À konto varme for sentralvarmeanlegg utgjør kr 460,- pr. mnd. Forbruk som overstiger dette nivået betales av hver enkelt beboer.

På generelt grunnlagt forutsettes det at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av boliglagets styre eller lagets generalforsamling.

Styret i Slettebakksveien 100 AS jobber med å utrede en plan og oppgradering av uteområdet på sørsiden samt diverse vedlikehold og oppgradering av bygget. Det er ikke gitt info. om dette vil påvirke sum for fellesutgifter og andel fellesgjeld. Det er pt. ikke fattet endelig vedtak på oppgradering.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr 320 059,-.

Andel fellesgjeld pr. 31.12.2021: Kr. 37 149,-
Andel felles formue pr. 31.12.2021: Kr. 85 808,-

Spesifikasjon av boligselskapets lån:
DNB
Flytende rente 3,35 % pr 27.09.2022
Annuitetslån
Første termin/første avdrag: 31.03.2012 ( siste termin 30.09.2031 )
Restgjeld per 27.09.2022: Kr 874 233,-
Andel fellesgjeld per 27.09.2022: Kr. : 32 303,-

Dyrehold:
Søknad om dyrehold må sendes til styret i laget for behandling. Søknadskjema www.vestbo.no

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i boliglaget.

Sikringsordning:
Boliglaget er ikke medlem av sikringsordning/sikringsfond. Dette kan medføre at selskapets aksjonærer kan bli holdt økonomisk ansvarlig, dersom noen ikke betjener sin andel felleskostnad. Se for øvrig punktet "Legalpant" under.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny aksjonær:
Kjøper skal godkjennes av styret i boliglaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av boliglaget som ny aksjonær. Risikoen for å bli godkjent som ny aksjeeier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny aksjeeier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av boligen. Aksjebrevet transporteres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt boliglagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med regnskap for 2021, protokoll fra generalforsamling 2022 samt årsregnskap for 2021. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 780 152,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 808 548,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Følgende erklæringer hefter på aksjelagets eiendom:
1922/911639-1/106  Bestemmelse om veg   17.11.1922 
 Rettighetshaver Slettebakksv. 104
1957/4935-3/106  Bestemmelse om gjerde   06.06.1957 
 Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1960/2603-3/106  Bestemmelse om gjerde   14.03.1960 
 Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
 
1960/2603-4/106  Festekontrakt - vilkår   14.03.1960 
ÅRLIG AVGIFT NOK 887
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
UOPPSIGELIG
 
Pengeheftelser i festerett
1960/2603-4/106  Festekontrakt - vilkår   14.03.1960 
 ÅRLIG AVGIFT NOK 887
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
UOPPSIGELIG

Gjelder feste.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 1052000
Plannavn: Årstad. Bergensdalens Sydlige Del Distr. Slettebakken
Ikrafttredelsesdato: 22.05.1950
Dekningsgrad: 95,4 %

PlanID: 16990002
Plannavn: ÅRSTAD. BYBANE I BERGEN,  STREKNINGEN WERGELAND -
Ikrafttredelsesdato: 07.11.2007
Dekningsgrad: 12,9 %

PlanID: 18380000
Plannavn: ÅRSTAD. GNR 160 BNR 783 MFL.,  SLETTEBAKKEN, SLETTEN SENTER
Ikrafttredelsesdato: 19.06.2006
Dekningsgrad: 1,8 %

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 66420000
Plannavn:ÅRSTAD. GNR 160 BNR 654 MFL., SLETTEMARKEN SYKEHJEM
Saksnr: 202220588
Dekningsgrad: 100 %

Kommuneplan:
KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad 100 %

I henhold til kommuneplan 65270000 er eiendommen avsatt til:
 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (84,1,0 %)
-  Sentrumskjerne (15,6 %)
- Grønnstruktur (0,3 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Landås (100,0 %)
Gjennomføringsone:
65270000 Omforming Slettebakken (100%)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (73 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (6,8 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan 0 ÅRSTAD/FANA/BERGENHUS. KDP LANDÅS  er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70700000 - ÅRSTAD. GNR 160 BNR 1075 MFL., ADOLPH BERGS VEI - 202220601
60390000- ÅRSTAD. GNR 160 BNR 674 MFL., ADOLPH BERGS VEI - 201315202
61700000 - ÅRSTAD. GNR 160 BNR 904 MFL., SLETTEN, BUSSHOLDEPLASS M.M. 201008961
16990007 - ÅRSTAD. BYBANE I BERGEN, STREKNINGEN BJØRNSONS GATE - WERGELAND 200715810
16990007 - ÅRSTAD. BYBANE I BERGEN, STREKNINGEN BJØRNSONS GATE - WERGELAND 200715810
16990000 - ÅRSTAD/FANA. BYBANE I BERGEN, DELSTREKNING 4 - WERGELAND - HOPSBROEN 200208976
10525000 -ÅRSTAD. GNR 160 BNR 654, ADOLPH BERGS VEI, BO- OG SERVICESENTER 190430147

Andre opplysninger
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 690 000
Omkostninger 19 565
Fellesgjeld 32 303
TOTALT 2 741 870

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF