Damsgårdsveien 37

Solgt

6 590 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 758 810

P-rom

102 KVM

Antall rom

2 Soverom

Damsgårdsveien 37 (Solgt)

4-roms leilighet m/ sjøfront | Urbant nabolag | 3,58 m. takh. | Altan | Utsikt | V-båren varme | Garasjeleie | Brygge

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Damsgårdsveien 37 6 590 000 168 812 2 624
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
102 / 105 / 0 KVM Eiet tomt, 3555 KVM 60220217

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Tv-stue/trapperom (20,8 m²), bad (2,8 m²), soverom (11,5 m²) og soverom 2 (9,5 m²)

Innhold | 2.etasje:
Entré/gang (6,1 m²), bad (4,1 m²) og stue/kjøkken/trapperom (42,6 m²)

Uteplass:
Østvendt terrasse på 7,3 m² med utgang fra stue/kjøkken. Nydelig, maritim beliggenhet.

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i 2. etasje på 5 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Bod er merket A 204.

Garasjeleie:
Kjøper får muligheten til å overta selgers leieavtale på garasjeplass. Kr. 2.000,- pr. mnd. (Leieavtale avtales direkte med utleier)

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

P-rom er alle innvendige rom med unntak av bod/grovkjøkken (3,1 m²)

Samlet primærareal (P-rom) = 102 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 105 kvm.

Standard

- Pent og moderne bygg fra 2016
- Lavt energiforbruk i boligen
- Felles varmtvann og sentralvarme i bygget
- Mulighet for å etablere et ekstra soverom
- Egen uteplass på 7,3 m² med utgang fra stue/kjøkken
- Heis i bygget og enkel adkomst.
- Mulighet for garasjeleie, kr. 2.000,- pr. mnd.
- Store luftige rom med store vindusflater og god planløsning
- Særdeles god takhøyde i stue/kjøkken (over 3,5 meter)
- Tidløse, moderne overflater i riktige fargekombinasjoner
- Funksjonell planløsning over to plan. Eget grovkjøkken
- Vannforsyningssystem i rør i rør og automatsikringer
- God skapplass
- Sentralvarme
- Felles varmtvannsforsyning via sentralvarmeanlegget.
- Pent HTH kjøkken samt grovkjøkken. Gode hvitevarer fra Siemens.
- Balansert ventilasjonsanlegg som gir et godt inneklima
- Kort vei til det aller meste (buss, butikk, bybane, trim etc.)
- Spennende område i vekst
- Mulighet for å kjøpe båtplass og garasjeplass når muligheten byr seg.

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne meget attraktive 4-roms leiligheten i sjøkanten i nydelige Damsgårdssundet. Her blir ny eier privilegert med nye, moderne fasiliteter, uteplass, orkesterplass til Damsgårdssundet og samt en rekke bekvemmeligheter en kan forvente i et nyere leilighetskompleks i en "ny bydel".

Kvaliteter | Leiligheten har fine kvaliteter på overflater, innredning og utstyr samt en god planløsning. Leiligheten kan blant annet skilte med lyse, moderne overflater, HTH kjøkken, praktisk grovkjøkken, tv-stue, to soverom (kan enkelt etablerer soverom nr. 3), godt med skapplass og ikke minst bad i hver etasje. Leiligheten går over to plan og ligger i 1 og 2.etasje med flott utsikt over Damsgårdssundet, Møhlenpris, Fjellsiden, Årstad, Fløien, Vidden og Ulriken.

Høy teknisk standard | I leiligheten er det felles varmtvann via sentralvarmeanlegg og vannbåren varme som er hyggeligere for lommeboken. I tillegg er det balansert ventilasjon, automatsikring, rør-i-rør vannforsyningssystem, heis m.m. Leiligheten er godt isolert og energivennlig.

Nyere bydel | Et "nytt" urbant bomiljø i sjøkanten i Damsgårdssundet kan friste de fleste. Leiligheten er pent holdt. Her kommer ny eier til duk og dekket bord. Området er et gammelt industriområde som er forvandlet til et svært attraktivt boligområde med et særegent industrielt og maritimt miljø.

Beliggenhet | Nærmere sjøen er vanskelig å komme i Bergen sentrum. Leiligheten har en god internbeliggenhet med utgang til egen uteplass. Flott bryggepromenade, marina og flere restauranter like ved leiligheten.

Sameiet | Sameiet ser ut til å være veldrevet og velfungerende. Fasilitetene til beboerne må sies å være meget gode.

Nabolaget | Leiligheten ligger nær store arbeidsplasser som blant annet DNB i Solheimsviken, mange arbeidsplasser på Marineholmen og ikke minst Haukeland sykehus. I tillegg er det kort gåavstand til alle arbeidsplasser i sentrum og Minde. Gåavstand til restauranter, bystrand, bybane, turterreng, Nygårdsparken m.m.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en særdeles attraktiv leilighet som bør appellere hos de aller fleste kjøpergrupper. Velkommen til visning!

Oppvarming

Sentralvarme.
Leiligheten har en radiatorovn i tv-stue og en radiatorovn i stue. Vannbåren gulvvarme på begge bad.
Rør i rør/tappevannskap er plassert på bad i 2.etasje.
Felles varmtvannsforsyning via sentralvarmeanlegget. Det faktureres etter forbruk. Forbruksmåler i rør i rør/tappevannskap.

Selger melder om en energivennlig leilighet og hyggelige strømregninger. Konf. megler.

Parkering

Selger har leid parkeringplass i sin botid.

Det er avklart med eier av garasjeplassen i Viken Amfi at kjøper kan leie garasjeplassen på like vilkår som den har vært utleid for til selger. Garasjeplassen leies i dag for kr. 2000 pr. mnd.
En evt. avtale skal gå direkte mellom ny eier av leiligheten og eieren av garasjeplassen. Megler kan formidle kontaktinformasjon dersom det er spørsmål knyttet til garasjeplass.

Det er med jevne mellomrom mulighet for å kjøpe garasjeplasser i parkeringsanlegg i nabolaget.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser og korttidsparkering mot betaling i parkeringsanlegget ved Rema 1000.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 40,3 m² ih. sameiebrøk.
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, lekeplass, murer/bed og div prydbusker/beplantning. Kaianlegg i front av bygningen. Parkering i offentlig vei (soneparkering).

Mulighet for leie av garasjeplass i garasjeanlegg umiddelbart.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Sentral, attraktiv og maritim beliggenhet i ett etablert boligområde v/Damsgårdssundet. Her er det i de senere år blitt bygget flere nye leilighetskomplekser, butikker og kontorbygg, med DNB sitt hovedkontor i spissen. Det er østvendt beliggenhet med utsikt over Damsgårdssundet, Møhlenpris, Fjellsiden, Årstad, Fløien, Vidden og Ulriken. Småpudden gang & sykkelbro som har gjort Damsgårdssundet til en forlenget arm av Bergen Sentrum ligger få minutter unna. Gangavstand til alle daglige servicetilbud og det er flere dagligvarebutikker og spisesteder i nabolaget og Rema 1000 butikk. Det kort gåavstand til Nygårdsparken, og videre over Høyden til sentrumskjernen. Området er å betrakte som meget sentralt, både med nærhet til sentrum, samtlige studieinstitusjoner og offentlig transport. Nærmeste bybanestopp ligger en kort spasertur unna, og det er svært gode bussforbindelser fra Michael Krohns gate og Danmarksplass. I området er det i de senere år åpnet flere spennende kaféer og restauranter. Sumo, Mingel, Bien Restaurant og Bien Snackbar ligger i umiddelbar nærhet. For den turglade kan området skilte med fantastiske turløyper mot Løvstakken, hvor en kan nyte den storslåtte utsikten og solnedgangen i havgapet. Den perfekte beliggenhet for deg som ønsker å bo meget sentralt, men samtidig tilbaketrukket i rolige og maritime omgivelser.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Enkel adkomst fra Damsgårdsveien. På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunnmur:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong.

Veggkonstruksjon:
Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger, skillevegger og etasjeskillere. Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av fasadeplater og felt av teglstein. Fasadene er fra byggeår. Fasadene er sameiets felles ansvar.

Taktekking:
Flat takkonstruksjon. Taket er tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget. Taktekking er sameiets felles ansvar

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 2016 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 02.11.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Lovlighet
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Det er kun to bygningsdeler som har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2. Øvrige bygningsdeler har fått TG1.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt (TG IU)

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad (4,1 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg i dusjsone vender mot nabo og fellesareal.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Felles sprinkler/brannvarslingsanlegg i bygningen. Felles sprinkler/brannvarslingsanlegg er sameiets felles ansvar og er ikke tilstandsvurdert.

Avvik som kan kreve tiltak, TG 2

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

Kjøkken > Platetopp > Stue/kjøkken/trapperom (42,6 m²)
Avvik: Det er sprekk i platetopp. Platetopp fungerer.
Tiltak: Platetopp må lokal utbedres (skifte glass), ev. skiftes i sin helhet for å lukke avviket.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen via Telia. Kjøper velger ønsket abonnement.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, sentralvarmeanlegg eller brannvesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Riving/nybygg bolig/næring, felt F6-1 og F6-2.
Dato: 01.02.2019

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 102/8994

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Viken Amfi Sameie består av til sammen 100 eierseksjoner, hvorav 6 næringsseksjoner og 94 leiligheter. Adkomst leiligheter via heis/trappeoppgang. Felles takterrasse på 214 m² og 17 m² med gode sol- og utsiktsforhold (d-blokk). Felles sykkelparkering i 1-etg.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtalenummer: SP4275461.1.3). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Resultatet for 2021 fikk et negativt resultat på kr. 129 263. Hovedårsaken til negativt resultat er økte energi og elektrisitetskostnader. Styret vurderte løpende om det var nødvendig å øke felleskostnadene for å dekke inn økte kostnader, men valgte å fokusere på å redusere annet forbruk. Økte energi og elektrisitetskostnader er også hovedårsaken til at felleskostnadene har økt med ca 9,5 % i 2022. Sameiet budsjetterer med et overskudd i 2022 på kr. 87.381,-

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør totalt kr. 2 624,- pr. måned og inkluderer bygningsforsikring, drift og vedlikehold, tv/internett, forretningsførsel samt noe avsetning til løpende vedlikehold m.m.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Forkjøpsrett
Andelseiere i boligbyggelaget har forkjøpsrett iht. vedtektene § 5 Juridiske disposisjoner. Salget blir lyst ut på fastpris i etterkant av budaksept via BOB sine kanaler.

Dyrehold
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt innkalling til ordinært årsmøte 2022 med regnskap og budsjett, protokoll fra ordinært årsmøte, kakediagram med fordeling av felleskostnader, svarbrev fra forretningsfører og vedtekter. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 245 769,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 484 768,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, bør sameiets styre kontaktes. I sameiet er iht. vedtektene korttidsutleie begrenset til 60 dager årlig. Korttidsutleie er definert som utleie på inntil 30 dager, ref Lov om eierseksjoner §24, siste avsnitt.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Tinglyste erklæringer

1908/910325-1/106 23.05.1908 
Bestemmelse om gjerde  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-158/62
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1916/903254-1/106 22.02.1916 
Erklæring/avtale  
SKRIVELSE ANG. REGULERING
Overført fra: 4601-158/62
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1916/903255-1/106 02.06.1916   
Bestemmelse om bebyggelse  
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. oppføring av skur
Overført fra: 4601-158/62
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/2069-1/106 11.03.1937  
Erklæring/avtale  
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 4601-158/62
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1948/2060-1/106 04.03.1948  
Erklæring/avtale  
Bestemmelse om kai, m.v.
Overført fra: 4601-158/62
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1956/464-1/106 17.01.1956 
Bestemmelse om vannledn.  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-158/62
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/10154-1/106 22.11.1958   
Bestemmelse om bebyggelse  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-158/62
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/681749-1/200 23.04.2018 21:00   
Bestemmelse om vannledning  
Rettighetshaver: SAMEIET DAMSGÅRD BÅTHAVN Org.nr: 916342136
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/681749-2/200 23.04.2018 21:00 
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler  
Rettighetshaver: SAMEIET DAMSGÅRD BÅTHAVN Org.nr: 916342136
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15590000). Formål: Bolig.
Planid: 15590000.
Saksnr: 1997/3283, 2020/4102.
Planens navn: BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 19.02.2001

Byggeaktiviteten skal etter planen fortsette utover mot Laksevåg. Dette påvirker ikke denne leiligheten.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 590 000
Omkostninger 168 812
TOTALT 6 758 810

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF