Helleveien 217

Solgt

2 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 578 760

P-rom

73 KVM

Antall rom

2 Soverom

Helleveien 217 (Solgt)

3-roms endeleilighet med altan på 18 m² | Solrikt og praktfull utsikt | Gangavstand til badeplass | Oppussingsobjekt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Helleveien 217 2 490 000 6 232 3 931
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
73 / 73 / 79 KVM Festet fellestomt, 4544 KVM 60220216

Arealer og fordeling pr etasje

Leilighetens Innhold |
Gang (5.3 m²), mellomgang (5.2 m²), bad/wc (3 m²), to soverom (hhv. 11.9 m² og 13 m²), stue (23.9 m²) og kjøkken (8.2 m²) . Altan på 18.4 m²

Boder |
Leiligheten disponerer to boder i byggets underetasje

Fellesareal i bygget |
Bygget har velholdte fellesareal med bl.a. stort felles vaskerom med industrimaskiner som er effektive og enkel i bruk. For de som ønsker tilgang til felles vaskerom så betales det pt. kr 10- pr vask.

Parkeringsforhold |
Det er parkeringsplasser på borettslagets fellestomt. Her kan du søke om leie av plass. Plassene tildeles etter ansiennitet. Borettslaget jobber også med å tilrettelegg for plasser med lader til el. bil.

Primærareal |
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

3. etasje | 73 m²
Gang, bad, stue, kjøkken og soverom.

Samlet primærareal (P-rom) = 73 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 73 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 79 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Usjenert og meget solrik altan på hele 18 m²
- Fra altan samt stuen og ett av soverommene er det praktfull sjøutsikt
- Fin beliggenhet på enden av bygget
- Leiligheten har behov for omfattende oppgradering
- Med til leiligheten følger bruksrett til to boder
- Bygget har velholdte fellesareal
- Kort gangavstand til buss og butikk
- Enkelt tilgang til fine tur- og bademuligheter
- Få minutter å kjøre til Bergen sentrum
- 6 - 7 minutter på sykkel til NHH

Presentasjon |
Det er med glede ZMegleren v/ Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne 3-roms endeleiligheten sentralt beliggende i Ytre Sandviken.

Leiligheten |
Leiligheten har behov for oppgradering og modernisering. Denne leiligheten er beliggende på enden av bygget med ekstra sidevinduer som gir fleksibilitet for planløsning. Det er stor og usjenert altan med overbygg. Meget gode solforhold og praktfull utsikt fra så vel leiligheten som altanen. Så med den riktige oppgradering vil leiligheten kunne framstå som meget attraktiv. Det medfølger to boder i underetasjen og bygget har fine og velholdte fellesareal. Vinduer i leiligheten er fra 1989, ett stuevindu fra 2000. Altandør er fra 1989.

Oppgraderinger av bygg |
Fasadeplater på endevegger og baksiden ble skiftet i 1992. Ny Icopal taktekking ble utført i 1999. Frontsiden, endevegg og grunnmur ble oppgradert i 2004. I 2009 ble altanfronter skiftet med bl.a. innfelt glass. Det er installert tidsinnstilt lys i felles trappegang. Det er installert systemlås (samme nøkkel til byggets hoveddør, til leiligheten, postkassen og dør til fellesareal).

Leilighetens plassering i bygget |
Leiligheten er beliggende på enden i byggets 3. etasje. Bygget ligger på en høyde i terrenget med skjermet inngangsparti på baksiden av bygget. Usjenert altan hvor du kan nyte solen til sent på kveld. Praktfull utsikt båd fra altan og leiligheten.

Fellesutgiftene |
Fellesutgiftene dekker grunnpakke for kabel-TV og bredbånd (tilknyttet Telenor), vask av felles trappegang, vaktmester og gartnertjeneste, snøbrøyting, dugnad (det er ingen dugnadsplikt), betjening av andel fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, avgift for sikringsfond, festeavgift til grunneier av tomt, forretningsfører, revisor, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport fra byggmester Mats Hansen.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

Nærområdet

Eiendommen har en sentral og meget attraktiv beliggenhet. Du kan spasere ned til en av byens fineste offentlige badeplasser, Helleneset. Her finner du bl.a. barnebasseng, stupebrett, sittegrupper og toalettanlegg. I motsatt retning fra bygget er det gangavstand til turstier som fører deg opp til Hellen festning og Munkebotn som gir deg de fineste turmuligheter videre i Byfjellene. Som beboer i dette bygget har du det beste utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter. Det er også kort avstand til treningssentre. Det er butikk/post og bussholdeplass, barnehage og skole i umiddelbar nærhet. Det er hyppige bussavganger og bare 13-14. minutter til Bergen sentrum. Med bil tar det ca 7 - 8 minutter å kjøre. Nedre del av tomten grenser til sykkelvei. Det tar ca 6 - 7 minutter på sykkel til NHH.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming.

Parkering

Det kan søkes til styret om leie av parkeringsplass på borettslagets felles tomt. Plassene tildeles etter ansiennitet. Det er for øvrig gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Stor felles tomt på 4 544 m². Det er skjermet og fint inngangsparti på baksiden av bygget med utebelysning og fin beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Hjemmel til eiendomsrett:
BERGEN KOMMUNE

Hjemmel til festerett:
Hellen Borettslag

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen, datert den 26.09.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.


Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

4.1 - Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene og altandøren bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov.

6.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:

1.1.1 - Våtrom Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-.

1.1.2 - Våtrom Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.
 1.1.3 - Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10. Ettersom fullmaktshaver for salget ikke har bodd i leiligheten så har han ikke kjennskap til leilighetens tilstand. Det er av den grunn ikke svart på spørsmålene i egenerklæringsskjema. Leiligheten selges som et oppussingsobjekt og bør undersøkes grundig, gjerne sammen med byggekyndig person.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Leiligheten er tømt og vasket ut. Leiligheten overtas slik den framstår på visning uten videre utvask.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest datert den 22.02.1996 etter fasadeendring og ferdigattest datert den 20.01.2010 etter nye fronter på altanene.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Hellen borettslag (Orgnr: 954346730) er et tilknyttet borettslag som har engasjert Vestbo som forretningsfører. Laget er bestående av to lavblokker med til sammen 50 leiligheter og tilhørende fellesareal.

Styreleder i laget er
Jarle Lillevik
Mail: post@hellenborettslag.no
For ytterligere informasjon vises til lagets hjemmeside: http://www.hellenborettslag.no

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring med polisenummer SP 615876.
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 466 132,-

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60308081713, Nordea Bank Abp, filial i Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 20.09.2022: 3,7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 93
Saldo per 20.09.2022: 3 961 811,-
Andel av saldo: 82 529,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.09.2045 )

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3 931,-.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte: grunnpakke for kabel-TV og bredbånd, vaktmester og gartnertjeneste, dugnad (det er ingen dugnadsplikt), betjening av andel fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, avgift for sikringsfond, festeavgift til grunneier av tomt, forretningsfører, revisor, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Fordelingsoversikt i kroner:
- Andel felleskostnader kr. 3 330,-
- Kabel-tv kr. 449,-
- Dugnad kr. 35,-
- Renhold: 117,-

Borettslaget planlegger en årlig økning av fellesutgiftene på ca 3% for å dekke utgifter til rehabiliteringsoppgaver.

I følge svar fra forretningsfører så fordeles fellesutgiftene på følgende måte: 16 % av fellesutgiftene går til Fondsavsetning og 9 % til vedlikehold, 10 % går til betjening av renter og avdrag på fellesgjeld og 28 % til å dekke kommunale avgifter og de resterende 37 % fordeles på forretningsførsel, forsikringer, energi og driftskostnader.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Sikringsordning
Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS.

Dyrehold
Søknad om dyrehold må sendes til styret i laget for behandling. Søknadskjema www.vestbo.no

Forkjøpsrett
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Andelseierne i borettslaget har forkjøpsrett og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget. Leiligheten er utlyst i forkant av visning. Tiden for avklaring vil da bli redusert fra 20 til 5 dager fra budaksept til eier får endelig bekreftelse på sin aksept. Fristen for å melde seg på listen til forretningsfører er den 29.09.2022

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Det er forbud mot installasjon av individuelle varmepumper i bygget.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og regler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 990.116,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3.564.417,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Fellestomt grenser til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1961/7658-1/106  Best. om vann/kloakkledn.   11.10.1961 
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v.
 
1961/7659-1/106  Best. om vann/kloakkledn.   11.10.1961 
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v.
 
1962/2784-3/106  Bestemmelse om bebyggelse   10.04.1962 
 Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
 
1962/2784-4/106  Festekontrakt - vilkår   10.04.1962 
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,726
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER
BEST. OM OVERDRAGELSE
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
UOPPSIGELIG

Det gjøres oppmerksom på at ansvarlig megler ikke har rekvirert tinglyste bestemmelser  vedrørende vann og kloakkledning av Kartverket. Kopi av festekontrakt er innhentet og foreligger i kopi hos megler.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen

PlanID: 11010000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. HELLEN - LØNBORG - BRUNESTYKKET
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 04.05.1959
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 4020000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. REGULERINGSPLAN FOR HELLEVEIEN 205
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 02.07.1976
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 2 - Framtidig
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Områdenavn: Y
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 3001 - Grønnstruktur
Beskrivelse: Grønnstruktur
Områdenavn: G
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 5100 - LNF
Beskrivelse: LNF
Områdenavn: LNF
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H210_3
Beskrivelse: Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad: 47,8 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn:  H220
Beskrivelse: 3 Vei støy - gul sone
Dekningsgrad: 40,4 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn:  H210
Beskrivelse:  _3 Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad: 36,6 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 66300000
Type: 35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 298 MFL., ASPEDALEN
Saksnr: 201731315

PlanID: 11210000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. BRUNESTYKKET, BUTIKKSENTER

PlanID: 11060000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. HELLENESET OG DELER AV ØVRE, MIDTRE OG NEDRE HELLEN

PlanID: 7220000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 3 MFL., LØNBORGLIEN
Saksnr: 190411500

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 168/285
Bygningsnr: 139326423- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Kjede/atriumhus
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 13.01.2010
Saksnr: 200919157

Eiendom: 168/286
Bygningsnr: 139326466- 1
Endring: Underbygg
Bygningstype: Kjede/atriumhus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 17.08.2021
Saksnr: 202114082

Eiendom: 168/286
Bygningsnr: 300916492
Endring:  -
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 17.08.2021
Saksnr: 202114082

Andre opplysninger
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 490 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 82 529
TOTALT 2 578 760

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF