Munkebotn 21

Solgt

5 650 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 791 940

P-rom

92 KVM

Antall rom

3 Soverom

Munkebotn 21 (Solgt)

Lys og innbydende 4-roms eierleilighet | Praktfull utsikt | Privat altan og felles hage | Tilgang til bilplass ved huset

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Munkebotn 21 5 650 000 141 942 630
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
92 / 92 / 102 KVM Eiet tomt, 416 KVM 60220196

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang, bad/wc, tre soverom, todelt stue og kjøkken.

Altan:
Privat altan på 12 m2

Boder:
Med til leiligheten følger to eksterne boder, en i kjeller på 4.7 m2 og en utebod på 6.6 m2

Fellesareal:
Det er felles redskaps bod og felles vaskerom.

Samlet primærareal (P-rom) = 92 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 92 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 102 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Lys og innbydende leilighet
- God arealutnyttelse
- Oppgradert i senere tid
- Todelt stue, totalt ca 40 m2
- Peisovn fra 2009
- Helfliset bad med varmekabler
- Stilsikkert kjøkken fra 2008
- Stor privat altan med fin sjøutsikt
- Fine fellesareal
- Bilplass på felles tomt
- Innlagt fiber

Leilighetens standard |
Innbydende leilighet med store og lyse rom. Det er effektive løsninger og fin overgang mellom rommene. Leiligheten fremstår som stilsikker med moderne løsninger.

Inneholder gang med fliselagt gulv og varmekabler, downlights og plass til garderobeløsninger. Leiligheten har tre soverom, hovedsoverom på hele 14 m2. God størrelse på badet som har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og innfelt nyere LED belysning i taket. Stilsikkert kjøkken som ble oppgradert i 2008. Her er det innredning med god skap- og benkeplass, heltre benkeplate og innfelt belysning - innredning er fra Kvik. Integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryseseksjon - alle hvitevarer er av merket Siemens. Stuen er todelt med halvvegg som delvis deler sone for sittegruppe og spisestuen. Dette gir rommet optimal romfølelse og lysforhold. Stuen har store vindusflater som gjør den praktfulle utsikten lett tilgjengelig. Det er fin og moderne peisovn i stuen som gir fin stemning til rommet og god oppvarming. Med leilighetens areal og rominndeling gir deg plass for gode garderobeløsninger. I tillegg er det god lagringsplass med to store eksterne boder.

Fellesareal |
Hver av seksjonene har plass til sine varmtvannsberedere i felles vaskerom, noe som er plassbesparende for leiligheten og redusert risiko ved vannlekkasje. Det er også lagt opp el. kurs og plass til egne maskiner i vaskerommet. Det er plassert luftavfukter i kjelleren. Fra felles gang i kjeller er det dør ut til hagen.

Oppgradering i senere tid |
- Det ble gjennomført rørfornying av avløpsrørene i 2006
- Vinduene er fra 2007 og 2008
- Parkettgulvene ble lagt i 2008
- Vedovnen ble montert i 2009
- Oppgradert el. anlegget i 2008
- Kjøkkenet ble montert i 2008
- Bygningen ble etterisolert og fikk ny ytterkledning i 2012
- Nytt stålrør i pipen ble montert i 2012
- Slemming av skorstein over tak med vanntett slemmemasse i 2012
- Taktekkingen ble skiftet i 2015
- Vannforsyningsrør ut til det kommunale ble oppgradert i 2019
- Toalettet er fra 2019

Munkebotn |
Det pågår rehabilitering av arealet ved Munkebotsvatnet. Dette vil framstå som et flott rekreasjonsområdet for turgåere og beboere i nærområdet.

Bybanen |
Dersom Bybanen blir gjennomført slik reguleringsplan forslaget foreligger nå så vil dette føre til en betydelig redusert trafikkmengde i nærområdet og nærhet til Bybanestopp. Det vil i tillegg bli en kortere og enklere strekk for å komme seg ut på hovedveien.

Informasjon |
For ytterligere byggeteknisk informasjon henvises til vedlagt tilstandsrapport.

Nærområdet

Det er enkel tilkomst til bygget og det er planert areal for bilplass på felles tomt. Videre er det trappefri tilkomst til leiligheten som går over hele byggets 1. etasje. Kombinasjon av byggets plassering i terrenget og hagen rundt huset gir dette en fin skjerming for innsyn fra gaten.

Munkebotn er et sentralt og populært boligområdet. Her får du en praktfull utsikt fra leiligheten, den private altanen og felles hage. Eiendommen har meget gode solforhold hvor solen kan nyetes i usjenerte omgivelser - på altanen er det sol til ca kl 22:30 midtsommers.

Du får kort vei opp til både Sandviksbatteriet og Munkebotsvatnet som er fine rekreasjonsområder og godt utgangspunkt for lengre fjellturer. I motsatt retning er det få minutter å gå ned til Gamle Bergen med koselige omgivelser og fin overgang til Sandviken sjøbad som nylig er oppgradert. Kort avstand til bussholdeplass med gode bussforbindelser. Det er også kort avstand til lekeplass, skole og barnehage samt dagligvarebutikk og treningssenter.

Det er bare få minutter på sykkel til NHH og ca 15. min. på sykkel i motsatt retning til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er varmekabler i gangen og badet. I stuen ble det i 2009 installert ny rentbrennende peisovn.

Målinger fra dagens eier viser strømforbruk i 2021 på 14 661 kWt og 14 312 kWt de 12 siste mnd.

Parkering

Det er planert areal for to bilplasser på eiendommen. Disse disponeres likt mellom de tre leilighetene. I de tilfellene der alle tre eierne har bil så skal det avtales en rullering mellom beboerne som er hensiktsmessig i forhold til å avløse denne bruken med soneparkering.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av mur- betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 06.09.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.


Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 -  Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.
1.1.2 -  Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Stedvis er det registrert motfall mot sluket.
             Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksette
1.1.3 -  Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si   noe om. Som følge av alder må sluk
             jevnlig kontrolleres og rengjøres.
3.1    -  Andre rom: Det er registrert en del skjevheter/ujevnheter i etasjeskille, dette anses som normalt i henhold til alder og konstruksjonsmåte.
5.1    -  Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter. Det er registrert skjevheter i terrassegulvet. Eier opplyser at det stedvis vil oppstå vannansamlinger
6.1  -    WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres
6.2  -    Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet 
             med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Selger opplyser at det ved noen få anledninger har vært noe fukt ved midterste vindu i stuen, da ved mye nedbør og spesiell vindretning. Det er noe ujevnhet i terrassedekke.

Det gjøres oppmerksom på at skap i gang ikke medfølger i handelen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppført to-etasjes trebygning.
Dato: 29. oktober 1938

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 36/100

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Sameiet Munkebotn 21 består av tre boligseksjoner med tilhørende fellesareal.

Styreleder for sameiet er:
Ørjan Midttun - Mob. 412 22 512

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring (superforsikring) i If. Avtalenummer er: 5097832. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr sist årsskiftet hadde sameiet oppsparte midler på kr. 16.839,-. Sameiet har ingen lån.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 630,-. Denne summen dekker omkostninger for andel felles bygningsforsikring, strøm til fellesareal og noe avsetting til vedlikehold av fellesareal.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken. Det er pt. ikke vedtatt arbeid på fellesareal som vil påvirke fellesutgiftene. Det har vært diskutert kommende maling av fasaden. Det er pt. ikke noe som er vedtatt.

Det er lagt inn fiber til huset fra Bergen Fiber (Altibox Fiberbredbånd 500(500)). Omkostninger i denne forbindelse dekkes av hver enkelt seksjon. Dagens eier betaler i dag kr 658,-pr mnd for fiber og tv-løsning med 12. mnd. binding.

Styregodkjenning:
Det er ikke krav til styregodkjennelse.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Det er ingen spesielle bestemmelser i sameiet vedrørende husdyrhold.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 127 420,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 058 713,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

I denne vurderingen er det ikke hensyntatt at det er fornyet vinduer, etterisolert og ny kledning samt installert rentbrennende peisovn.

Vei, vann og avløp

- Grenser til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Det ikke registrert tinglyste servitutter i grunnboken på denne eiendommen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

I henhold til kommunedelplan er endommen er regulert til:
Nåværende 110 - Boligområder 99,9 %
Nåværende 610 - Veiareal < 0,1 % (0,3 m2
Arealplan-id: 15750000 1
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelsesdato: 19.02.2001
Berøringsgrad: 100%

Restriksjonsområder i kommunedelplan
PlanID Restriksjonstype Dekningsgrad
Annen restriksjon 0,1 %


I henhold til gjeldende kommuneplan nr 65270000- Kommuneplanens arealdel 2018- fra 19.06.2019. Dekningsgrad 100 % er eiendommen avsatt til:

- Nåværende 1130 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY 99,9 %
- Nåværende 5100 - LNF LNF LNF 0,1 %

Hensynssoner Angitt hensyn - friluftsliv i kommuneplanen
PlanID65270000
Hensynssonetype
KpAngittHensynSone H530_2 Beskrivelse Byfjellsgrense - sentrale byfjell Dekningsgrad 0,1 %

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID 65270000
KpFareSone H310_1 Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og
flomskred og snøskred Dekningsgrad: 100,0 %
KpFareSone H390_2 Luftkvalitet - gul sone 100,0 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse
PlanID 65270000 KpStøySone H220_3 Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 59,8 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse
PlanID65270000 KpStøySone H210_3 Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 40,2 %

Reguleringsplaner under arbeid
PlanID Plantype Plannavn Saksnr Dekningsgrad
65810000 34 BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2,
SANDBROGATEN-EIDSVÅGTUNNELEN
202220562 100,0

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID Type Plannavn
18940000 30 BERGENHUS. GNR 168 BNR 189, SANDVIKEN, VOKSENPSYKIATRI 200601663
18940000 30 BERGENHUS. GNR 168 BNR 189, SANDVIKEN, VOKSENPSYKIATRI 200601663
18200000 30 BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL., SANDVIKEN, NYHAVNSBUKTEN 200408593
18200000 30 BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL., SANDVIKEN, NYHAVNSBUKTEN 200408593
5790000 30 ÅSANE/BERGENHUS. NORDRE INNFARTSÅRE TIL BERGEN, PARSELL NYGÅRDSTANGEN -
EIDSVÅG
5790000 30 ÅSANE/BERGENHUS. NORDRE INNFARTSÅRE TIL BERGEN, PARSELL NYGÅRDSTANGEN -
EIDSVÅG

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom Bygningsnr Endring Bygningstype Status Dato Saksnr
168/896 300730872 - Garasjeuthus anneks til bolig Igangsettingstillatelse 19.02.2019 201901522
168/902 139332431-1 Påbygg Andre småhus m/3 boliger el fl Igangsettingstillatelse 02.07.2020 201728794

Andre opplysninger
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk,
motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 650 000
Omkostninger 141 942
TOTALT 5 791 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF