Våkleiven 31

Solgt

5 950 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

6 408 480

P-rom

170 KVM

Antall rom

4 Soverom

Våkleiven 31 (Solgt)

Nydelig enderekkehus i populært område | God størrelse og vidunderlig utsikt | Solrik og skjermet hage | Garasjeplass!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Våkleiven 31 5 950 000 6 232 6 941
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Borettslag
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
170 / 176 / 188 KVM Fellestomt, 25695 KVM 60220198

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré, innvendig bod, hall, toalettrom, bad/vaskerom, tv-stue, master soverom med walk-in-garderobe og 2 soverom.

Innhold | 2. etasje:
Kjøkken med spiseplass, dagligstue med ildsted, tv-stue og soverom.

Uteplasser:
Fra tv-stue og det ene soverommet i 1. etasje er det utgangsdør til en skjermet og koselig hage. Her er det en terrasseplatting med et areal på 26,8 m2. Fra soverommet i 2. etasje er det adkomst til en luftealtan på 1,3 m2.

Lagringsplass og eksterne boder:
Tilknyttet tv-stuen i 2. etasje er det adkomst til et kryploft med oppbevaringsmuligheter. Like utenfor ytterdøren er det en bod med lagringsplass. I tillegg er det en sportsbod i hagen, med ytterligere lagringskapasitet (areal 10 m2).

Fast parkering:
Tilknyttet boligen er det fast garasjeplass i felles garasjeanlegg. I tillegg disponerer borettslaget noen gjesteplasser på oppmerket område (utenfor garasjeanlegget).

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

1. etasje | 80 m2:
Entré (3,4 m2), gang (19,3 m2), bad/vaskerom (7,5 m2), soverom (11,2 m2), soverom (10,1 m2), soverom (9,6 m2), soverom (11,5 m2), omkledningsrom (3,3 m2).

2. etasje | 90 m2:
Trappegang/kjøkken (26,8 m2), stue (31,4 m2), tv-stue (21,4 m2), soverom (7,3 m2).

S-ROM:
1. Etasje: Bod (3,4 m2), bod med utvendig inngang (2,1 m2).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Høyeste målte takhøyde i stuen ble målt til 3,31 m. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 170 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 176 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 188 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Lekkert enderekkehus med god størrelse
- Gjennomtenkte løsninger og tidsriktig standard
- Skjermet og solrik hage
- 4 soverom, tv-stue, helfliset bad og flott gjestetoalett
- Italiensk designkjøkken med hvitevarer fra Miele
- Rentbrennende ildsted og luft-til-luft varmepumpe
- Nytt yttertak i 2013/2014
- Vinduene i 1. etasje ble skiftet i 2016
- Fast garasjeplass i felles garasjeanlegg
- Ikke 2,5% dokumentavgift for kjøper
- Gåavstand til Fjellsdalen barneskole og flere barnehager
- Umiddelbar nærhet til Bønes Senter og Spar dagligvare
- Kort avstand til nærliggende busstopp
- Nærhet til Kyrkjetangen badeplass
- Kort kjøretid til Sandsli, Kokstad og Flesland via Knappetunnelen

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer dette lekre enderekkehuset (andel) over 2-plan, med utmerket beliggenhet i meget barnevennlige omgivelser i Våkleiven på Bønes. Huset har en meget pen internbeliggenhet med nydelig utsikt og skjermet hage, der solen kan nytes i koselige omgivelser. Det følger med fast garasjeplass og 2 eksterne uteboder.

Innholdsrikt | Boligen ble tilbygget i 1989 og 1996. Den uvanlig gode størrelsen innebærer at boligen passer utmerket for en barnefamilie. Det er gjennomgående fine og moderne kvaliteter herunder lekkert italiensk designkjøkken med tilhørende hvitevarer samt innbydende baderom og egen tv-stue til barna og deres vennekrets.

Barnevennlig | Området er pent opparbeidet med gode oppvekstkår for barna i familien. Det er gåavstand til Fjellsdalen barneskole, flere barnehager og gode bussforbindelser.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort gåavstand til nærliggende busstopp og Bønes Senter med Spar dagligvareforretning m.m. I tillegg er det få minutters kjøretid til Krambua og Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og forskjellige servicetilbud.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig, betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 148.750,-. Omkostningene for kjøper er derved forholdsvis lave.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en lekker familiebolig med god størrelse og utmerket beliggenhet i et meget populært område. Boligen bør seés og oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Dette enderekkehuset ligger i et barnevennlig område i Våkleiven på Bønes, omtrent midt mellom sentrum og Bergen Lufthavn, Flesland. Her får man nærhet til de fleste daglige fasiliteter. Bønes Senter og Spar dagligvareforretning ligger i umiddelbar nærhet. Her finner du også gode bussforbindelser (linjene 14, 15, 25, 49 og 55). Innen rimelig gåavstand ligger Fjellsdalen skole (1-7 kl.), Bergen Racket Senter og Bøneshallen. Det er for øvrig kort avstand til flere barnehager. For den aktive er det flotte turmuligheter, med Løvstakken og Løvstien som naturlige utgangspunkt. Det er kort kjøretid til Kyrkjetangen offentlige badeplass, flere dagligvareforretninger ved Krambua på Fjøsanger samt Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og ulike servicetilbud. Stipulert kjøretid til Sandsli og Kokstad utgjør ca. 10 minutter via Knappetunnelen. Beregnet kjøretid til Bergen sentrum utgjør rundt 15 minutter via Straumevegen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme i hall
- Gulvvarme på det ene soverommet
- Gulvvarme i tv-stue
- Gulvvarme på bad

Oppvarming | 2. etasje:
- Varmepumpe gulvmodell (type: luft-til-luft)
- Rentbrennende ildsted i stue

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass i felles garasjeanlegg

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet og felles tomt på 25.695 m², som eies av borettslaget. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggenes plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller i trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjoner av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres
det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1984 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

Vesentlige endringer etter byggeår (opplysninger fra hjemmelshaver):
- Stuen og et soverom ble bygget på i 1989
- På motsatt side ble boligen bygget på i 1995
- Badet ble pusset opp i 2007
- Kjøkkenet ble montert i 2009 og er av typen GED (Italiensk selskap)
- Taktekkingen ble skiftet i 2013/2014
- Vedovnen ble installert i 2021

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 21.09.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

2.1 Yttervegger
Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen som ikke er skiftet i nyere tid. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov.

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

6.1 Balkonger, verandaer og lignende
Rekkverket på altanen i 2.etasje oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere tilfredsstillende.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Kobberrørene er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
- Felleskostnad kr. 6.941,-/mnd. = Kr. 83.292,- per år
- Strømforbruk 2021 = 14.774 kWh
- Innboforsikring Tryg = Kr. 1.516,-

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper. Ingen øvrige hvitevarer medfølger.

Annen relevant informasjon:
Vegghengt Montana hylle/seksjon i dagligstuen, følger ikke med i salget ifølge eier.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg rekkehus
Dato: 17.09.1982

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Tilbygg bolig
Dato: 08.02.1990

Type: Tillatelse til tiltak
Tiltakets art: Tilbygg bolig og ny balkong
Dato: 23.10.1995

Ferdigattest, midlertidig brukstillatelse, tillatelse til tiltak samt omsøkte bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Av bygningstegning stemplet 30.09.1988 er det gjort noen endringer i forhold til omsøkt løsning og dagens romløsning. Bad og vaskerom er slått sammen til ett kombinert bad og vaskerom. I tillegg er dør mellom utebod og innebod (sportsbod) blendet igjen. I 2. etasje er åpning mellom allrom og spisestue lukket. Deretter er det åpnet opp mellom stue og spisestue, slik at man har fått en egen tv-stue. - ref. vedlagte bygningstegning.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Bønes borettslag (org.nr. 954 520 110) er tilknyttet forretningsfører Vestbo.

Borettslaget består av 50 enheter i rekkehus og ligger i et meget attraktivt og veletablert boligområde. Borettslaget har et eget felleslokale med plass til ca. 30 personer for beboerne. Fra 01.01.2010 har borettslaget hatt vedlikeholdsansvaret for tilbyggene. I 2015 har det blitt foretatt utvendig rehablitering dvs. tak, isolasjon, vinduer og maling.

Styreleder i borettslaget er Martin Tenold.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret av borettslaget i IF Skadeforsikring (polisenr. SP615921). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 6.941,- og inkluderer; Andel kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-TV og bredbånd (basispakke), strøm i fellesareal, dugnad, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Lån tilbyggstak kr. 609,-
- Andel felleskostnader kr. 4.660,-
- Kabel-TV og bredbånd kr. 575,-
- Forsikring kr. 1.097,- (ekstra forsikring og ytre vedlikehold pga. størrelse/tilbygg)

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 696.500,-. Pr. 31.12.2021 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 918.943,-. Regnskapet for 2021 følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Andel fellesgjeld per. 31.12.2021: Kr. 452.248,-
Andel felles formue per. 31.12.2021: Kr. 18.590,-
Ajourført andel fellesgjeld per 06.09.2022: Kr. 445.448,-

Borettslaget har følgende lån:

Lånenummer: 95217476152, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.09.2022: 3.14% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 06.09.2022: 4 561 778
Andel av saldo: 91 236
Første termin/første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 31.03.2049)

Lånenummer: 95217476160, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.09.2022: 2.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 06.09.2022: 4 594 277
Andel av saldo: 91 886
Første termin/første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 31.03.2049)

Lånenummer: 95217476179, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.09.2022: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 89
Saldo per 06.09.2022: 1 238 371
Andel av saldo: 118 770
Første termin/første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 30.09.2044)

Fastrente 10 år
Lånenummer: 95217476187, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.09.2022: 3.14% pa.
Antall terminer til innfrielse: 89
Saldo per 06.09.2022: 7 177 904
Andel av saldo: 143 558
Første termin/første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 30.09.2044)

Oppgradering/rehabilitering:
Borettslaget planlegger å utbedre dekket over garasjeanlegget pga. fuktinnsig. De har mottatt 2 anbud på hhv. 4,0 og 5,0 mnok. Saken skal behandles på ekstraordiinær generalforsamling. Dersom tiltaket blir igangsatt vil rehabiliteringen bli finansiert ved lånopptak i bank. Dette vil medføre at andel fellesgjeld og felleskostnad kommer til å øke. Hvis man legger til grunn at utbedringen koster 5,0 mnok, og at lånet blir fordelt likt mellom andelene, vil gjennomsnittlig økning av fellesgjelden tilsvare ca. kr. 100.000,- per andel (50 andeler / 5,0 mnok). Kontakt eventuelt styrets leder for ytterligere informasjon.

Annet:
Ved maling av husene dekker borettslaget maling etc., men det er andelseier som er ansvarlig for maling/utførelse.

Sikringsordning:
Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 måneder.

Dyrehold:
Det må søkes styret om dyrehold.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst av eier i regi av Vestbo. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Det oppfordres at man setter seg grundig inn disse.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 924 470,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 328 093,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Gul F

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 20, bnr. 621 i Bergen kommune (lagets eiendom):

1980/26277-2/106 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 22.10.1980 
Deltagelse i 38/48 i fremtidig vedlikehold

Ovennevnte erklæring sier blant annet at eiendommen deltar i fremtidig vedlikeholdsutgifter for felles adkomstvei. Lysverkene og Televerket er berettiget til stolpefeste på og luftstrekk over tomten eller å legge ledninger i kabelgrøft over tomten, uten å yte erstatning for dette. Det er ikke tillatt å plante trær over offentlige ledninger som måtte ligge eller bli lagt i tomten. Kjøper (borettslaget) har gjerdeplikt mot tomteselskapets eller kommunens eiendom og mot fellesarealer, og overtar for øvrig de gjerdeforpliktelser som måtte hvile på tomten som følge av bestemmelser i uskifting, gamle avtaler m.v. Tomten må ikke beplantes slik at nabo sjeneres. Kopi av erklæringen kan fåes ved henvendelse til ansvarlig megler.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4220000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønesområde Felt 3
Ikrafttredelsesdato: 18.01.1980
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 4200000
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 1
Ikrafttredelsesdato: 12.10.1979
Dekningsgrad: < 0,1 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4220003
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 3
Ikrafttredelsesdato: 09.12.1980

PlanID: 4220002
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 3
Ikrafttredelsesdato: 19.03.1980

PlanID: 4225300
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes, Planområde 3, Felt B9, Bebyggelsesplan
Ikrafttredelsesdato: 19.06.1980

PlanID: 4220006
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønesområdet Planområde 3, Flytting Av Busslomme 190411253
Ikrafttredelsesdato: 30.01.1986

PlanID: 4225200
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes, Planområde 3, Felt B10
Ikrafttredelsesdato: 29.05.1980

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (99,9 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (2,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
4230000 - Fyllingsdalen. Bønes Vest Planområde 4
4210000 - Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes, Planområde 2

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 950 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 452 248
TOTALT 6 408 480

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF