Hans Hauges gate 40

Solgt

3 090 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 174 440

P-rom

32 KVM

Antall rom

1 Soverom

Hans Hauges gate 40 (Solgt)

Lekker toppleilighet | Vestvendt terrasse med misunnelsesverdig utsikt | Nytt kjøkken i 2022 | Lav felleskostnad!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Hans Hauges gate 40 3 090 000 84 442 1 527
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
32 / 32 / 36 KVM Eiet tomt, 288 KVM 60220191

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré/gang, soverom, helfliset bad/wc/vaskerom, stue med åpen kjøkkenløsning og interntrapp til hemsrom/bod med gulvareal på 10,4 m² (ikke måleverdig pga. takhøyde eller godkjent til varig oppholdsrom).

Solrik uteplass:
Med utgang fra stue/kjøkken er det en vestvendt terrasse med spektakulær utsikt og gode solforhold (areal 5,2 m²).

Ekstern bod:
Det medfølger ekstern bod i kjeller. Boden har lav takhøyde (krypebod) og et gulvareal på 4,9 m².

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

3. etasje | 32 m²:
Gang (3,9 m²), bad (3,7 m²), soverom (6 m²), stue og kjøkken (17,6 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Leiligheten har hems med adkomst fra stuen. Hemsen har et gulvareal på 10,4m², arealet er ikke måleverdig grunnet skråhimling. Høyeste målte takhøyde i stuen ble målt til 4,92 m. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 32 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 32 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 36 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Nyoppusset og lekker selveierleilighet
- Tilhørende hemsrom med gulvareal på ca. 10 m²
- Vestvendt terrasse med nydelig sjøutsikt
- Enestående beliggenhet med gode sol- og utsiktsforhold
- Nytt Ikea kjøkken med tilhørende hvitevarer
- Nymalte overflater i 2022
- Ny varmtvannsbereder i 2022
- Helfliset bad med ny baderomsinnredning og speil
- Lav månedlig felleskostnad pålydende kr. 1.527,-
- Koselig og felles bakgård som er hellelagt med skifer
- Svært populært område i Sandviken
- Nært turterreng i Fjellveien, Stoltzen og byfjellene
- Nærhet til Handelshøyskolen NHH og NLA Høgskolen
- Gåavstand til sentrum og byens pulserende liv

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne lekre selveierleiligheten med sjelden god beliggenhet i Hans Hauges gate 40 (Sandviken). Her får man en urban og perfekt lokasjon, der Fisketorget og sentrumskjernen ligger en koselig spasertur unna.

Bonusareal | Dette er leiligheten for deg som drømmer om en gjennomført leilighet i beste Sandviken. Her får man en innbydende toppleilighet som er malt i en tidsriktig fargetone. Tilknyttet leiligheten er det en hems/bod med et gulvareal på ca. 10 kvm.

Stilsikkert | Det er gjennomgående fine kvaliteter og leiligheten er malt i duse og moderne fargetoner. Helt nytt Ikea kjøkken med tilhørende hvitevarer samt helfliset baderom med rør-i-rør system og ny baderomsinnredning.

Spektakulært | Leiligheten har en vestvendt terrasse med enestående utsikt og gode solforhold. Det er ikke mange leiligheter i Sandviken som har tilsvarende fasiliteter - der uteplass, utsikt og sol spiller sammen i skjønn harmoni.

Beliggenhet | Hans Hauges gate ligger i et av byens mest populære strøk. Her er det nærhet til varierte turmuligheter, daglige fasiliteter samt Torgallmenningen og byens mangfold.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Denne eierleiligheten må betegnes som en sjelden "godbit". Her kjøper en ikke kun en leilighet, men like mye en urban livsstil som så mange søker etter. Kom på visning, føl den gode atmosfæren og nyt omgivelsene.

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen her i Hans Hauges gate har en perfekt beliggenhet for dem som ønsker nærhet til sentrum og turterreng. Tunet utenfor huset er bilfritt og pent opparbeidet med benker og blomster. Her får man gåavstand til byens sentralnerve med alle dens fasiliteter og severdigheter, samt flotte turmuligheter i Fjellveien, Stoltzekleiven eller Fløien. Meny dagligvareforretning, døgnåpen 7/Eleven storkiosk og sushi restaurant finner man lett tilgjengelig ved Støletorget. Likeledes er det få minutters gange til Bryggen og Fisketorget. Det er også nærhet til NHH Handelshøyskolen og de fleste utdanningsinstitusjoner fra området. Idéelt for dem som søker en urban og god beliggenhet i sentrumsnære omgivelser.

Historien om Hans Hauges gate:
Hans Hauges gate, Sandviken, fra Ladegårdsgaten til Rothaugen skole, med fotgjengersamband videre til Ladegårdsterrassen, oppkalt 1911 etter legpredikanten Hans Nielsen Hauge (1771-1824), som var kjøpmann i Bergen 1801-04. Et portrettrelieff av Hauge, modellert av Sofus Madsen, ble satt opp på vestveggen av Korskirken 1971, skjenket av Kyrkjesogelaget (kilde: Bergen byleksikon).

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Soneparkering langs offentlig vei (sone 8).

6-måneders tillatelse:
Parkeringstillatelsen gjelder for seks måneder og fornyes innen 1. april og 1. oktober. Avgiften betales på forskudd. Du er ansvarlig for at kjøretøyet til enhver tid har gyldig parkeringstillatelse. For beboere i sone 1-8: bil nummer en koster kr 3.036,-, bil nummer to koster kr 4.554,-

Elbil:
Beboere med elbil betaler 50% av ordinær pris.

Besøkende:
Besøkende kan betale med appen P i Bergen eller på automat i boligsonen. Pris kr. 20,- per time og kr. 300,- per døgn. Du kan også parkere på avgiftsplasser ved automat/parkometer enkelte plasser i sonen, men da er det en makstid på 2 timer.

Boligsoneparkering i Nye Sandviksveien beboerparkering:
Hvis det er ledig plass i beboeranlegget i din boligsone og du oppfyller kriteriene for å få plass, vil du få tildelt en fast plass i parkeringshuset. Pris for leie av parkeringsplass i beboeranleggene utgjør kr. 1.093,- kroner per måned. Plasser med ladepunkt for elbil koster kr. 1.423,- kroner per måned.

For å høre om det er ledig kapasitet i beboeranlegget i din boligsone, kan du sende e-post til boligsone@bergen.kommune.no eller ringe til Bymiljøetatens kundesenter på telefon 55 56 56 90.

Kriterier for å få plass i beboeranleggene:
- Folkeregistrert adresse i den aktuelle boligsonen
- Bilen må være registrert på den som søker

Dersom du får tildelt plass vil du få nøkkel og/eller portåpner til garasjeanlegget. Boligsoneparkering i beboeranlegg gjelder kun for bilen som er registrert, og du kan ikke parkere på gateplan i boligsonen.

Har du elbil?
Det er mulighet for å lade elbil i alle beboeranleggene, men det er begrenset med ladeplasser.

Tomt

Opparbeidet tomt på 288 kvm., som eies av sameiet. Tomten består av koselig, felles bakgård som er hellelagt med skiferstein. Øvrige deler av tomten er i hovedtrekk bebygget. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Om byggemåten:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betongkonstruksjoner. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskillere av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner (dobbel teglsteinsmur med luftesjikt), utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Innvendig er veggene utforet og kledd med platekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1913 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

Oppvarming: Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

El. anlegg: Sikringsskapet er montert i gangen og inneholder automatsikringer. Sikringsskapet er ikke videre undersøkt da dette krever
spesialkompetanse.

Vvs: Leiligheten har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet rør-i-rør, plastrør til vannforsyningsrør. VVS anlegget er ikke nærmere
kontrollert da dette krever spesialkompetanse.

Etasjeskille: Det er registrert en del skjevheter/ujevnheter i gulvene i leiligheten. Blant annet ved gulvlist i stuen mot soverommet og på soverommet.
Det er registrert en del skjevheter i gulvet i felles trapperapo.

Endringer etter byggår (opplysninger fra hjemmelshaver):

Leiligheten ble oppgradert i år 2000 med blant annet:
- Nytt bad
- Nytt rør-i-rørsystem
- Nytt el. anlegg samt nytt hovedinntak
- Nye overflater
- Nye vinduer
- Altandøren og balkogen er fra 2006

I 2022 ble det blant annet:
- Montert nytt IKEA kjøkken
- Montert ny varmtvannsbereder
- Malt overflater
- Det ble skiftet blandebatteri i dusjen for noen år siden. Det ble skiftet baderomsmøblement og servantbatteri i 2022. Arbeidet ble utført
av Anders O. Grevstad AS
- I 2022 ble spotter skiftet ut til led-spotter i leiligheten, samtidig ble det gjennomført noe arbeid i forbindelse med kjøkken og speil
på badet

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 21.09.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Generelt vil kjellerrom/bodarealer etc. under terreng/bakkenivå være en risikoutsatt bygningsdel med tanke på fuktproblematikk. Erfaringsmessig har bodarealer tilhørende den aktuelle leiligheten forholdsvis høy skadefrekvens og kortere levetid en konstruksjoner over bakke nivå. Det ble observert mindre sprekk/riss/avskalling av murpuss/maling stedvis på grunnmuren, disse anses å være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter på den eldste delen av dreneringen. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

2.1 Yttervegger
Over halve forventete levetid er overskredet på utvendig murpuss. Murpussen fremstod i god stand på befaringsdagen, jevnlig vedlikehold må påregnes.

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

6.1 Balkonger, verandaer og lignende
Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter. Rekkverket oppfyller krav til høyde som var gjeldende i perioden balkongen ble oppført. Eier opplyser at det må påregnes vedlikehold av balkongkonstruksjonene.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Gulvfliser som ligger inn mot dusjsonen har sprekker.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Slukmansjett/klemmringen i sluket er ufagmessig montert.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Felleskostnad kr. 1.527,-/mnd. = Kr. 18.336,- per år
Kommunale avgifter = Kr. 7.305,- per år
Innboforsikring = Ca. kr. 1.500,- per år

Siste års strømforbruk er ikke oppgitt ettersom leiligheten har vært utleiet.

Hvitevarer:
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen andre hvitevarer følger med i salget.

Annen viktig informasjon:
Det gjøres oppmerksom på at vinduet på soverommet er for lite i forhold til dagens krav. Gjeldende forskrift sier at åpningen i vinduet må være minst 0,5 meter bred og minst 0,6 meter høy. Summen av bredde og høyde skal være minst 1,5 meter. Det fremgår av godkjente tegninger at rommet er angitt som soverom med rømningsvei ut vindu til naboens terrasse.

Hemsrommet er ikke godkjent som varig oppholdsrom (dette arealet er avsatt til bod).

Vegghengt porttelefon i entré/gang er i ustand og virker følgelig ikke.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fasadeendring bygård
Dato: 09.07.2001

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fasadeendring bygård
Dato: 04.05.2006

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring bolig
Dato: 11.03.2013

Ferdigattest og bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det fremgår av mottatt bygningstegninger at kjøkkenet er flyttet fra den ene siden av stuen til motsatt side (samme side som utgangsdør til balkong). Denne endringer er ikke omsøkt ifølge eier.

Ifølge Bergen kommune foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse når bygården ble oppført i ca. 1910.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 32/414

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Hans Hauges gate 40 består av 10 selveiende boligseksjoner.

Styreleder i sameiet er Halvard B. Pedersen.

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenr. 60990523584). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 viser et positivt resultat pålydende kr. 7.795,-.

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 1.527,- til sameiet.

Månedlig felleskostnad inkluderer:
Felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, brannkontroll, deler av internett, noe avsetning til vedlikehold og normal drift av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 9 utgjør: 32/414

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet. I denne forbindelse opplyser sameiet at de muligens skal skifte pipehatt mot naboen.

Fiberkabel:
Det er innlagt fiberkabel i boligen av Bergen Fiber AS (Altibox). Kostnad for kabel-tv og bredbånd dekkes av den enkelte seksjonseier. Kontakt Bergen Fiber AS for ytterligere informasjon.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i sameiet.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Ifølge mottatt skriv fra sameiet kreves det ikke godkjenning av ny eier.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt svarbrev fra sameiet, vedtekter, husordensregler, regnskap for 2021 og budsjett for 2022 samt protokoll fra årsmøte. Dokumentene kan oversendes ved henvendelse til ansvarlig megler.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 576 167,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 074 200,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar. I henhold til sameiets vedtekter §4-2 er fremleie av seksjonen tillatt. Utleier plikter å gjøre fremleietaker kjent med sameiets vedtekter og husordensregler, som leietaker er forpliktet til å følge til enhver tid.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød G.

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på boligen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5380000
Plannavn: Bergenhus. Stølen/Ladegården/Rothaugen
Ikrafttredelsesdato: 10.10.1983
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5380107
Plannavn: Bergenhus. Stølen-Ladegården-Rothaugen, Ladegårdsgaten 39B - 58 190830133
Ikrafttredelsesdato: 09.03.1989

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65810000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen fra sentrum til Åsane, Delstrekning 2, Sandbrogaten-Eidsvågtunnelen
Saksnr: 202220562
Dekningsgrad: 79,8 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Ladegården (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (99,9 %)
15750000 - Annet byggeområde (0,1 %)
0 - Veiareal (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
15750000 - Område unntatt fra rettsvirkning (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
5810001 - Bergenhus. Skuteviken, Gatetun - 190130013
5810001 - Bergenhus. Skuteviken, Gatetun - 190130013
5810000 - Bergenhus. Skuteviken - 190001197
5810000 - Bergenhus. Skuteviken - 190001197
5380400 - Bergenhus. Gnr 167 Bnr 424, Ladegårdsgaten 41, Nedre del av Professor Arentz ´ gate - 190930237
5380300 - Bergenhus. Stølen - Ladegården - Rothaugen, Kvartal 5 - 190830173
5380100 - Bergenhus. Nye Sandviksveien 69A-h - 190000834
5380100 - Bergenhus. Nye Sandviksveien 69A-h - 190000834

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 090 000
Omkostninger 84 442
TOTALT 3 174 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF