Ulriksdal 1

Solgt

10 250 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

10 559 800

P-rom

168 KVM

Antall rom

3 Soverom

Ulriksdal 1 (Solgt)

Spesialdesignet og eksklusivt | 168 m2. på ett plan | "Spekket" med luksus og komfort | Fin erstatning for eneboligen

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Ulriksdal 1 10 250 000 266 762 4 468
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
168 / 168 / 0 KVM Eiet tomt, 2955 KVM 60220193

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje - Leiligheten ligger i 2.etasje fra front.
Entré/gang (16,6 m²), bad 1 (7,8 m²), bad 2 (4,8 m²), vaskerom (3,1 m²), wc-rom (1,3 m²), soverom (16,1 m²), soverom 2 (9,7 m²), soverom 3 (9,6 m²), stue (63,6 m²), kjøkken (17,4 m²) og kinorom uten vindu (10,3 m²)

Uteplass:
Nord/vestvendt terrasse på ca 25 m² med utgang fra stue og soverom, hvorav ca 6 m² er overbygd.

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i u-etg. på 4,8 m² og en bod i 1-etg. på 12,3 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Bod i u-etg. er merket seksjon 1.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet. P-rom er alle rom i leiligheten.

Samlet primærareal (P-rom) = 168 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 168 kvm.

Standard

Presentasjon | Det er med glede ZMegleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne særdeles attraktive og store eierseksjonen i det eksklusive eierseksjonssameiet Ulriksdal 1. Her kommer kjøper regelrett til "duk og dekket bord".

Ulriksdal 1 | Leilighetskomplekset i Ulriksdal ble tegnet av sivilarkitekt Eilif Broder Lund og ble oppført i 2009. På tomten sto den tidligere tennishallen i Ulriksdal som var oppført 1929 og revet i 2007 i forbindelse med oppføring i leilighetskomplekset. Her er det spennende arkitektur med buede linjer som passer fint inn i bydelens villabebyggelse. Området er solrikt, sentralt og det er en sjelden mulighet til å bo ved foten av Ulriken. Som prikken over I`en er det nye underjordiske bybanestoppet ved Haukeland sykehus som skal etter planen åpnes 21 november 2022 like ved leiligheten. Bybaneholdeplass vil betjene Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale Sykehus, studieplasser tilknyttet Universitetet i Bergen og de mange fastboende i området Årstad og Ulriksdal. Dette er et stort løft for bydelen.

Høy standard | Det er mye å nevne av kvaliteter og detaljer. For å nevne noe er det er lagt 14 mm énstavs eikeparkett samt designerfliser på gulvene og overflatene er malt i harmoniske fargetoner. Det er en rekke spesialbestilte oppbevaringsmuligheter og garderober. Ark. Eilif Broder Lund har satt sitt preg på himling og lyssetting i tillegg til å ha tegnet bokhyller med belysning etc. Videre er det et stort Ballingslöv kjøkkeninnredning med profilerte fronter, skifer benkeplate og hvitevarer fra Siemens og Gaggenau samt vinskap fra Logik, et svært lekkert designerbad som er påkostet med kvaliteter fra den franske designeren Philippe Starck i tilknytning til master bedroom. Her er det et gjestebad/barnebad med spesialtilpassede løsninger og interiør samt et godt organisert vaskerom. I leiligheten plassbygde benkeseksjoner med skjult opplegg for tv og lyd, lydanlegg i flere rom, gasspeis m.m. Det er tre gode soverom, svært god skapplass samt et eget kinorom. Sistnevnte kan også innredes til treningsrom, kontor, hobbyrom etc.

Lagringsplass | I leiligheter er det ofte svært begrenset med oppbevaringsplass. I dette tilfelle vil kjøper oppleve svært god skapplass/garderobeløsninger (alle innbygget) og uvanlig god lagringsplass i boder. Det kan nevnes at det blant annet er to store eksterne boder tilhørende leiligheten hvor den største boden er om lag 13 kvm. og ligger i samme etasje som leiligheten. Perfekt for et ekstra kjøleskap, mat etc. Innvendig kan det skiltes med innebygd skap og nisjer samt innebygde garderobeskap og skyvedørsgarderober i entré/gang, innebygd garderobeskap på to soverom, skyvedørsgarderobe på hovedsoverom, plassbygd tv-benk i kinorom, plassbygde bokhyller i stue m.m.

Tekniske installasjoner | Med leilighet i Ulriksdal vil man oppleve en eneboligs komfort. I bygget er det eksklusive fellesarealer med "hotellpreg", flott belysning og heis med automatiske teleskopdører. I leiligheten er det vannbåren varme som sørger for en jevn og god temperatur (varmtvannsforsyning via varmesentral), varmpepumpe og balansert ventilasjon med varmegjenvinner som sørger for et godt inneklima. Det er gasspeis (felles gasstank for sameiet), lekker belysning, integrert Bose høytaleranlegg inne og på terrassen, dørcalling-anlegg, rør i rør vannforsyningssystem, automatsikringer, felles brannvarslingsanlegg, spesialdesignet LED belysning, fibernett m.m.

Beliggenhet | Vi er i Ulriksdal i Årstad bydel, like ved Haukeland sykehus og det nye bybanestoppet. Vi er på solsiden av byen med turterreng, gode skoler, arbeidsplasser i byen og spesielt innen helsesektor innen veldig kort gåavstand.

Vestvendt | Leiligheten er vendt mot vest og med gode solforhold. Utsikten strekker seg over nærområdet, deler av Bergen sentrum, Løvstakken, Fjellsiden og omkringliggende fjell.

Garasjeplass | Seksjon har bruksrett til garasjeplass i felles garasjeanlegg i bygget. Garasjeanlegg (snr. 16) eies av Ulriksdal 1 AS. Bruksrett til garasjeplassen blir transportert til kjøper.

Ny bystrand | Den nye bystranden som bygges i Store Lungegårdsvann ligger i front av leiligheten.

Helse Bergen | "Hele" Helse Bergen nært sagt rett utenfor leilighetskomplekset. Her ligger Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Alrek Helseklynge, Ulriksdal Helsepark, Apotek, Volvat, diverse klinikker, Odontologen, tannleger m.m

Haukeland skole | Leiligheten kretser til en av byens mest populære barneskoler, Haukeland skole.

Turterreng | Det fineste turterreng i Fjellsiden, Svartediket, Isdalen, Vidden ligger i kort gåavstand fra leiligheten. Fra leiligheten er det kun minutter å gå til Ulriksbanens nedre stasjon.

Sentrum | Det er kort gåavstand til sentrum. En kan også sykle til sentrum på kort tid. Det er også busstopp i Haukelandsveien og Årstadveien med korrespondanse i begge retninger og svært hyppige avganger samt et nytt bybanestopp som etter planen skal åpnes 21 november 2022.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Velkommen til visning!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert boligområde på Årstad. Fra leiligheten er det utsikt over nærområde, deler av Bergen sentrum, Løvstakken, Fjellsiden og omkringliggende fjell. Området er hovedsakelig bebygd med blokkbebyggelse og næringsbygg/sykehus

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på begge bad og vaskerom.
Varmepumpe med uttak i stue (2 stk). Produsent: Panasonic.
Ildsted i stue med gasspeis. Det er gassuttak på terrasse. Felles gasstank i sameiet (faktureres etter forbruk).

Vannbåren varme.
Leiligheten har tre radiatorovner i stue og en radiatorovn på hvert av soverommene, til sammen seks stk. Det er vannbåren håndkletørkestativ på hovedbad og opplegg for vannbåren tørkestativ på gjestebad. Tappevannskap er plassert i kinorom. Type system: Uponor. Varmtvannsforsyning via varmesentral.

Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette er et innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) føres inn i leiligheten. Luftbehandlingsaggregat er plassert i entré/gang (skap). Type: Flexit SL4R.

Parkering

Seksjon 16 (Parkeringsanlegget i bygget) eies av Ulriksdal 1 AS med org. nummer 988 841 374.

Denne seksjonen (seksjon 2) har bruksrett til parkeringsanlegg i Snr. 16 i bygget. Parkeringsplassen tildeles av Ulriksdal 1 AS og merkes med seksjon 2. Verdien på bruksrett er kr. 250.000,- iht. informasjon fra Ulriksdal 1 AS.

Selger og Ulriksdal AS forplikter seg å transportere/notere bruksrett til parkering i garasjeanlegg til kjøper av seksjon 2.

Felleskostnaden for garasjeanlegg varierer fra år til år, men har de siste årene ligget på ca. kr. 3.000,-  pr. år.

Boligseksjonene kan kun omsette sin bruksrett til parkering sammen med seksjonen.

Dersom leiligheten selges i fremtiden vil parkeringsretten gjelde og bli transportert/overført til ny eier.

Vedr. ønske om kjøp av bruksrett til ekstra parkeringsplass konferer megler.

Ladestasjon kan monteres for brukers regning.

Viser ellers til vedtektene fastsatt den 16.07.2009 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 43,7 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, murer/bed og div prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Enkel adkomst fra Haukelandsveien like ved Rema 1000. På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunnmur:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong.

Veggkonstruksjon:
Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger og etasjeskillere. Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av fasadeplater, pusset og malt. Fasadene er sameiets felles ansvar.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Flat takkonstruksjon. Taket er tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. Boligen opprinnelig er fra 2009.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 02.11.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Konstruksjoner som ikke er undersøkt TG IU

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildsted i stue med gasspeis.
Det er gassuttak på terrasse. Felles gasstank i sameiet (faktureres etter forbruk). Gassinstallasjoner bør jevnlig kontrolleres av firma og utskiftninger av komponenter må påregnes v/behov. Gassinstallasjoner er utenfor takstmanns kompetanseområde og er derfor ikke tilstandsvurdert.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom (3,1 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg v/vanninstallasjoner vender mot nabo.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Felles brannvarslingsanlegg i bygningen og brannslange på vaskerom. Felles brannvarslingsanlegg er sameie
Underskrevne takstmann har ikke mottatt brannprosjektering for bygget, men antar at bygget er oppført etter gjeldende byggeforskrifter på oppføringstidspunktet. Dette må ikke forveksles med dagens forskrifter vedr. branntekniske forhold som bygninger oppført etter tidligere forskrifter ikke vil tilfredsstille.

Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Rekkverkshøyde v/opptrinn utenfor terrassedør i stue er ikke tilfredsstillende. Bom registrert i de fleste gulvflisene. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Flere gulvfliser virker å være delvis løsnet fra underlaget.
Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet (gjelder rekkverk v/ opptrinn). Generell oppgradering/utbedring av flislagt terrassegulv må påregnes.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 1 (7,8 m²)
Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Drenshull under vegghengt toalett er ikke lokalisert. Det er sannsynligvis ikke membran i kasse bak vegghengt toalett.
Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

Våtrom > Ventilasjon > Bad 1 (7,8 m²)
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er benyttet standard dørterskel på bad. På bad skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av badet fungerer.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Dørterskel bør skiftes slik at det blir tilluftspalte under dør.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 2 (4,8 m²)
Det er riss i en flis oppå kasse til vegghengt toalett.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2 (4,8 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i enkelt gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak:  Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2 (4,8 m²)
Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Drenshull er ikke lokalisert. Det er sannsynligvis ikke membran i kasse bak vegghengt toalett.
Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

Våtrom > Ventilasjon > Bad 2 (4,8 m²)
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er benyttet standard dørterskel på bad. På bad skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av badet fungerer.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Dørterskel bør skiftes slik at det blir tilluftspalte under dør.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom (3,1 m²)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom (3,1 m²)
Det er ikke membranoppbrett v/døråpning.
Tiltak: Membranoppbrett bør monteres v/en eventuell oppussing.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom (3,1 m²)
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er benyttet standard dørterskel på vaskerom. På vaskerom skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av vaskerommet fungerer.
Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Dørterskel bør skiftes slik at det blir tilluftspalte under dør.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc-rom (1,3 m²)
Bom registrert i enkelte gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Det er benyttet standard dørterskel på wc-rom. På wc-rom skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av wc-rom fungerer.
Tiltak: Dørterskel bør skiftes slik at det blir tilluftspalte under dør

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Det foreligger ikke service på anlegget siste to år.
Tiltak: Det bør utføres service på anlegget.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler takstmann en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen. (Altibox)

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, gasstank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg blokk/bygård/terrassehus
Dato: 06.02.2012

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 215/14541

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Seksjonssameiet Ulriksdal 1 består av til sammen 20 eierseksjoner, hvorav 15 leiligheter og 3 næringsseksjoner. Adkomst leiligheter via heis/trappeoppgang

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtalenummer ikke mottatt ). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Kommentarer til årsregnskapet for 2021
Driftsinntekter i 2021 kr. 720.142 og driftskostnader kr. 541.569. Årets resultat kr. 153.942. Budsjett for 2022 kr. 135.342,-

Felleskostnad
Felleskostnaden utgjør kr. 4 468,- pr. måned og inkluderer: Forsikring av bygg, renter og avdrag andel fellesgjeld, vaktmestertjenester ved behov, renhold, drift/vedlikehold av bygg, strøm i fellesarealer, tv og grunnpakke internett (Altibox fiber) m.m.

Felleskostnaden for garasjen er kr. 3.000,- pr. år.

Gass betales etter faktisk forbruk.

Felleskostnaden blir trolig økt med 2,5% fra 1 januar 2023.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Planlagt vedlikehold:
Utover alminnelig vedlikehold er det to prosjekter som er planlagt, hvorav ett prosjekt i 2023. Da skal fasadene males som en avslutning på arbeidet med bybanen som har pågått de siste årene. I 2024 skal det forgå vedlikehold/utskiftning av deler av taket. (lavtaket). Utgangspunktet er at malerjobben i 2023 skal betales med disponible midler. Når det gjelder prosjekt i 2024 er det ikke vedtatt finansiering.

Fellesgjeld i sameiet
Lånenummer: OBOS01-98207807494 A
Restsaldo: Kr. 582.034
Restløpetid: 6 år og 11 mnd.
Term pr. år: 12
Avdragsfrihet: Nei
Type rente: Flytende
Rente pr. 06.09.2022: 5%

Denne seksjonens andel av saldo kr. 42.893,- (kapitalkostnader kr. 629, pr. mnd.)

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Eier plikter å passe på at dyr ikke plager andre beboere med støy, ref. ordensregler.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Vedtekter
Vedtekter av 16.07.2009 er vedlagt i salgsoppgaven. Kjøper godtar sameiets vedtekter.

Dokumenter
Megler har mottatt ordensregler, svarbrev fra forretningsfører, innkalling til ekstraordinært årsmøte 2020, Protokoll til ekstraordinært årsmøte 2020, Protokoll til årsmøte 2022 med regnskap, budsjett etc.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 2 040 087,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 7 344 311,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via kommunal vei
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1937/1142-1/106 09.02.1937
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 163 BNR: 485
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1938/2232-1/106 05.04.1938
BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Rettighetshaver: KNR: 4601 GNR: 163 BNR: 489
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 163 BNR: 485
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2000/8755-1/106 29.03.2000
ERKLÆRING/AVTALE
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 163 BNR: 485
Rettighetshaver: Universitetet i Bergen
Rett til å legge kabler over eiendommen.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


2009/536556-2/200 21.07.2009 
Rett til utskilt tomt  
Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:493
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (17570001).
Planid: 17570001
Planens navn: BERGENHUS. GNR. 163 BNR. 3 9MFL. HARALDSPLASS, ULRIKSDAL PARKERINGSHUS
Type plan: Reguleringsplan
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 17.10.2007
Dekningsgrad: 93,8%
Formål: Annet kombinert formål.

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (64040000).
Planid: 64040000
Planens navn: BERGENHUS/ÅRSTAD. BYBANEN FRA SENTRUM TIL FYLLINGSDALEN, DELSTREKNING 1, NONNESETER-KRONSTAD
Type plan: Reguleringsplan
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 21.06.2007
Dekningsgrad: 5,6%

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (10970000).
Planid: 10970000.
Planens navn: BERGENHUS/ÅRSTAD. HAUKELANDSVEIEN 10, 17, MARKUSPLASSEN OG VEI OVER ULRIKSDAL.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 21.05.1958
Dekningsgrad: 0,1%

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID Reguleringsformål Dekningsgrad
17570001 990 - Annet kombinert formål 48,5 %
17570001 750 - Felles lekeareal 21,2 %
17570001 790 - Annet fellesareal 12,6 %
64040000 1001 - Bebyggelse og anlegg 4,9 %
17570001 322 - Gangvei 4,4 %
17570001 601 - Privat veie 2,1 %
17570001 199 - Annet byggeområde 1,2 %
17570001 319 - Annen veigrunn 1,0 %
17570001 710 - Felles avkjørsel 1,0 %
17570001 111 - Frittliggende småhusbebyggelse 0,9 %
17570001 720 - Felles gangareal 0,7 %
64040000 2018 - Annen veggrunn, tekn. anl. 0,5 %
17570001 310 - Kjørevei 0,1 %
64040000 2017 - Sykkelveg, -felt 0,1 %

Reguleringsplaner under grunnen

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (17570001).
Planid: 17570001
Planens navn: BERGENHUS. GNR. 163 BNR. 3 9MFL. HARALDSPLASS, ULRIKSDAL PARKERINGSHUS
Type plan: Reguleringsplan
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 17.10.2007
Dekningsgrad: 69,4%

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (64040000).
Planid: 64040000
Planens navn: BERGENHUS/ÅRSTAD. BYBANEN FRA SENTRUM TIL FYLLINGSDALEN, DELSTREKNING 1, NONNESETER-KRONSTAD
Type plan: Reguleringsplan
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 21.06.2007
Dekningsgrad: 30,6%

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen)
PlanID Reguleringsformål Dekningsgrad
17570001 333 - Parkeringsplass 69,4 %
64040000 2027 - Tekniske bygg, konstr 26,0 %
64040000 2025 - Holdeplass/-plattform 4,6 %

Kommuneplan
65270000 KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 ikrafttrådt 19.06.2019 dekningsgrad 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
65270000 1 - Nåværende 1130 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 dekningsgrad 100,0 %

Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
PlanID Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse Dekningsgrad
65270000 KpAngittHensynSone H570_3 Ulriksdal 0,2 %

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse Dekningsgrad
65270000 KpFareSone H390_2 Luftkvalitet - gul sone 100,0 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse Dekningsgrad
65270000 KpStøySone H220_3 Vei støy - gul sone 69,2 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
PlanID Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse Dekningsgrad
65270000 KpStøySone H210_3 Vei støy - Rød sone 28,8 %

Planer i nærheten av eiendommen

PlanID Type Plannavn Saksnr
70660000 35 BERGENHUS. GNR 163 BNR 228 MFL., ÅRSTADVEIEN, ALREK HELSEKLYNGE, BYGGETRINN 4 202220663
60210000 35 BERGENHUS. GNR 163 BNR 27 MFL., MØLLENDALSBAKKEN 6, 7, 9 MFL. 200717374
19040000 30 BERGENHUS. GNR 163 BNR 490, HARALDSPLASS SYKEHUSOMRÅDE 200605799
16850000 21 BERGENHUS. KDP STORE LUNGEGÅRDSVANN SØNDRE DEL 200102477
16145000 33 BERGENHUS. GNR 163 BNR 75 OG DEL AV BNR 71, FJELLSIDEN SØR, FLØENBAKKEN 56 199905835
15590000 21 BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR 202004102
11930500 30 BERGENHUS. GNR 161 BNR 15, GNR 163 BNR 85 MFL., HAUKELAND UNIVERSITETSSYKEHUS NORD 200612665
11930500 30 BERGENHUS. GNR 161 BNR 15, GNR 163 BNR 85 MFL., HAUKELAND UNIVERSITETSSYKEHUS NORD 200612665
11930500 30 BERGENHUS. GNR 161 BNR 15, GNR 163 BNR 85 MFL., HAUKELAND UNIVERSITETSSYKEHUS NORD 200612665
11930100 30 BERGENHUS. GNR 161 BNR 15, HAUKELANDSVEIEN 17, HAUKELAND SYKEHUS 199610798
10360000 30 BERGENHUS. REGULERING AV ULRIKSDALSVEIEN
70000 30 ÅRSTAD/BERGENHUS. MIDTRE ÅRSTAD 199938318

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom Bygningsnr Endring Bygningstype Status Dato Saksnr

163/490 300819733 - Jernbane- og T banestasjon
Igangsettingstillatelse 24.03.2021 202011950

163/500 23594102 - Garasjeuthus anneks til bolig.
Bygning godkjent for riving/brenning 08.07.2019 -

163/500 300755542 - Garasjeuthus anneks til bolig
Igangsettingstillatelse 08.07.2019 201907727

163/85 300819760 - Jernbane- og Tbanestasjon
Igangsettingstillatelse 24.03.2021 202011950

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 10 250 000
Omkostninger 266 762
Fellesgjeld 43 000
TOTALT 10 559 800

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF