Tjørnhaugen 179

Solgt

4 890 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

5 033 010

P-rom

104 KVM

Antall rom

3 Soverom

Tjørnhaugen 179 (Solgt)

Selveiende og tiltalende enderekkehus | Terrasse med nydelig utsikt | Garasje m/lader | Nytt yttertak | Barnevennlig!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Tjørnhaugen 179 4 890 000 143 012 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
104 / 110 / 122 KVM Eiet tomt, 212 KVM 60220182

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré, gang/hall med interntrapp til 2. etasje, helfliset bad/wc, vaskerom/wc, innvendig bod/garderobe og 2 soverom.

Innhold | 2. etasje:
Stue, soverom og kjøkken med spiseplass.

Uteplasser:
Fra stuen er det utgangsdør til en romslig vinkelterrasse (syd-østvendt) med praktfull utsikt mot Nordåsvannet og tilliggende område. Fra kjøkken er det også adkomst til en koselig bakhage, med plass til utemøblement og grill m.m.

Eksterne boder:
Like utenfor ytterdøren er det en sportsbod med lagringsplass (felles bodrekke). I tillegg er det en utebod/sommerstue tilknyttet bakgården, med ytterligere oppbevaringsmuligheter.

Fast parkering:
Tilknyttet boligen er det fast garasjeplass med Easee elbillader (felles garasjerekke).  I tillegg disponerer borettslaget også noen gjesteplasser på oppmerket område.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

1. etasje | 48 kvm.:
Entré (2 m²), gang/trappegang (12 m²), bad (5,2 m²), toalett/vaskerom (4,3 m²), soverom (12,6 m²), soverom (9,3 m²).

2. etasje | 56 kvm.:
Stue (31,2 m²), soverom (9,4 m²), kjøkken (14,5 m²).

S-ROM:
1. Etasje: Bod (6,1 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 104 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 110 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 122 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Selveiende enderekkehus i populært område
- Stor terrasse med praktfull utsikt
- Koselig stue med rentbrennende ildsted (Nordpeis)
- Pent Ikea kjøkken med integrerte hvitevarer
- 3 soverom, helfliset bad, og vaskerom/gjestetoalett
- Fast garasjeplass med elbillader og gjesteparking
- Nytt yttertak og pipehette i 2020
- Barnevennlig og populært boligområde
- Gåavstand til Fjellsdalen barneskole og flere barnehager
- Få minutters gange til Bunnpris dagligvare
- Kort avstand til bussforbindelse
- Nærhet til Kyrkjetangen badeplass
- Kort kjøretid til Sandsli, Kokstad og Flesland via Knappetunnelen

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer dette flotte enderekkehuset over 2-plan (selveiende) med utmerket beliggenhet i meget barnevennlige omgivelser i Tjørnhaugen på Bønes. Huset har en gunstig plassering med enkel adkomst.

Innholdsrikt | Boligen har en innholdsrik romløsning og egner seg godt for en barnefamilie. Det er gåavstand til Fjellsdalen barneskole, flere barnehager og ulike aktivitetstilbud. Yttertak og pipehette ble skiftet i 2020.

Uteplasser | Tilknyttet boligen er det en vinkelterrase med sjenerøs størrelse og nydelig utsikt mot Nordåsvannet, der solen kan nytes til fulle. Bakhagen er pent opparbeidet med god plass til utemøblement og grill etc. Tilknyttet bakgården er det også en koselig utebod/sommerstue, med gode oppbevaringsmuligheter.

Parkering | Det følger med en fast garasjeplass med elbillader (type: Easee) i felles rekke. I tillegg disponerer huseierlaget noen gjesteplasser på oppmerket område.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort gåavstand til nærliggende busstopp, Bunnpris og Bønes Senter med Spar dagligvareforretning m.m. Alt innenfor en fornuftig radius fra borettslagets område. I tillegg er det få minutters kjøretid til Krambua og Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og forskjellige servicetilbud.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en tiltalende og koselig familiebolig med utmerket beliggenhet i et populært område. Boligen bør seés og oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Dette enderekkehuset ligger i et barnevennlig område i Tjørnhaugen på Bønes, omtrent midt mellom sentrum og Bergen Lufthavn, Flesland. Her får man nærhet til de fleste daglige fasiliteter. Bunnpris dagligvareforretning ligger like i nærheten. Her finner du også gode bussforbindelser (linjene 14, 15, 25, 49 og 55). Innen rimelig gåavstand ligger Fjellsdalen skole (1-7 kl.), Bergen Racket Senter og Bøneshallen. Det er for øvrig kort avstand til flere barnehager. For den aktive er det flotte turmuligheter, med Løvstakken og Løvstien som naturlige utgangspunkt. Det er kort kjøretid til Kyrkjetangen offentlige badeplass, flere dagligvareforretninger ved Krambua på Fjøsanger samt Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og ulike servicetilbud. Stipulert kjøretid til Sandsli og Kokstad utgjør ca. 10 minutter via Knappetunnelen. Beregnet kjøretid til Bergen sentrum utgjør rundt 15 minutter via Straumevegen. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme i gang/hall
- Gulvvarme på bad
- Rentbrennende ildsted i stue (Nordpeis)

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Garasje med Easee elbillader (felles garasjerekke)

Huseierlaget disponerer også flere gjesteplasser på oppmerket område. For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Selveiende tomt på 212 m2, som er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med aluminiumsplater.

Uthus og garasje:
Uthuset er oppført med veggkonstruksjoner av tre, utvendig kledd med liggende trekledning. Taket er utført i trekonstruksjoner, tekket med takpapp. Innvendig er uthuset innredet med tregulv og panel på vegg- og himlingsflatene.

Garasje i felles garasjerekke på 16m². I garasjen er det elbil-lader Garasjene er oppført med asfaltert dekke, grunnmur/ringmur av betong, ytterveggkonstruksjoner av bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, tekket med takpapp.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres
det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending.

Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1985 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

Vesentlige endringer etter byggeår (opplysninger fra hjemmelshaver):
- Badet ble pusset opp i 2002
- Kjøkkenet ble montert i 2002
- Stekeovn og oppvaskmaskin er fra 2020
- Uthuset ble oppført i 2017
- Vedovnen ble montert i 2018
- Terrassen er fra 2012, samt deler av terrassen fra 2021.
- Taktekkingen er fra 2020

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 30.08.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. I lufteventil i boden ble det observert mindre fuktskjolder på utlektning. Dette anses som normalt.

2.1 Yttervegger:
Enkelte av kledningsbordene har sprekker, disse anses som normale tørkesprekker. Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov.

3.1 Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene og altandør bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene og altandør vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Enkelte av pakningene er morkne, vedlikehold bør påregnes.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på badet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. På vaskerommet bør det som et minimum installeres lekkasjestopper eller tilsvarende.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. På vegghengt toalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

10.2 Varmtvannsbereder:
Det er påvist at varmtvannsberederen nærmer seg 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig
stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
- Kommunale avgifter = Kr. 13.309,-
- Strømforbruk siste år = Kr. 23.400,-
- Utgift til Tjørnhaugen Huseierlag = Kr. 6.000,- per år (fordelt på 4 årlige terminer)
- Bygningsforsikring med innbo = Kr. 7.561,-

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at alle hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper. Ingen øvrige hvitevarer medfølger.

Annen relevant informasjon:
Ifølge selger er det observert det som antas å være skjeggkre i leiligheten. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

De andre husene i rekken skal kunne benytte gjennomgang/dør ved siden av huset (bakhage) som rømningsvei.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg
Dato: 07.06.1985

I henhold til approberte bygningstegninger er det gjort en endring av romløsningen i underetasjen. Toalettrom og deler av matbod er slått sammen til nytt vaskerom. Denne endringen er ikke omsøkt. Boligen overtas av kjøper på bakgrunn av denne situasjoen. Ifølge Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Ferdigattest og bygningstegning følger som vedlegg til salgsoppgaven.

VIKTIG INFORMASJON:
Det gjøres oppmerksom på at utvidelse av terrasse er ikke omsøkt og derved ikke godkjent av Bergen kommune. Kjøper overtar huset på denne bakgrunn for egen regning og risiko. Kontakt ansvarlig megler for ytterligere informasjon.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 880 600,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 170 158,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Eiendommen er medlem av Tjørnhaugen Huseierlag. Det betales årlig ca. kr. 6.000,- til huseierlaget (betales over 4 årlige terminer med kr. 1.500,- per gang), som dekker felles strøm i garasjer, vedlikeholde av fellesareal, snøbrøyting etc. Det er pliktig medlemskap i huseierlaget.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe ytterligere kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1985/22951-2/106
Erklæring/avtale
Tinglyst 23.07.1985
Div. rettigheter og plikter iflg. kommunalt skjøte.

Ovennevnte erklæring sier blant annet at det er pliktig medlemskap i Tjørnhaugen Huseigarlag I. Kjøperen skal selv eller i samarbeid med andre andelseiere, bekoste og vedlikeholde egne eller felles stikkveier, samt stikkledninger over vei, vann og kloakk og overvann frem til hovedvei og hovedledning i samsvar med bebyggelsesplan. Erklæringen sier også at det ikke er tillatt å plante trær over offentlige ledninger som måtte ligge eller bli lagt i tomten. Tomteselskapet har intet ansvar for vannsig, bekker, veiter og ledninger for elektrisitet, vann eller kloakk som kommer fra omliggende arealer, selv om vannsiget, veitene eller ledningene første viser ved utgraving av tomten m.m. Kopi av tinglyst erklæring kan fås ved henvendelse til ansvarlig megler.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4215100
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønesområdet, Planområde 2 B7
Ikrafttredelsesdato: 11.07.1983
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4210006
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes Felt 2, Fortau/fotgjengerfelt 190001082
Ikrafttredelsesdato: 30.05.1988

PlanID: 4210003
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønesområdet Planområde 2 Trafokiosk N3
Ikrafttredelsesdato: 27.04.1981

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (38,4 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (0,8 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
6170000 - Fyllingsdalen. Deler Av Gnr 20, Bønes Øst, Planområde 6 - 190140359
5485000 - Fyllingsdalen. Bønes, Vestbo
5480000 - Fyllingsdalen. Bønes B-24, Planområde 5
5480000 - Fyllingsdalen. Bønes B-24, Planområde 5
5395800 - Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7, B25, Byggetrinn Iii - 190510991
5395300 - Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7, B 25, Byggetrinn Ii - 190001296
4210000 - Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes, Planområde 2

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 890 000
Omkostninger 143 012
TOTALT 5 033 010

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF