Liaflaten 38

Solgt

3 290 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 905 270

P-rom

107 KVM

Antall rom

2 Soverom

Liaflaten 38 (Solgt)

Innholdsrik terrasseleilighet | Romslig terrasse med sol og flott utsikt | Parkering i garasje

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Liaflaten 38 3 290 000 14 001 6 568
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
107 / 112 / 123 KVM Fellestomt, 25152 KVM 60220199

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré(2,5m²), gang(5,6m²), mellomgang(5,5m²), toalett(1,4m²), bad(3,9m²), vaskerom(4,2m²), soverom(7,4m²), soverom(8,3m²), kontor(10,8m²), stue(39,5m²), kjøkken(13,8m²) og bod(4,5m²). 

Uteplass:
Fra stuen og kjøkkenet er det utgang til balkong på 40m².

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en bod i 4.etasje på 3,2m².

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):
Entré(2,5m²), gang(5,6m²), mellomgang(5,5m²), toalett(1,4m²), bad(3,9m²), vaskerom(4,2m²), soverom(7,4m²), soverom(8,3m²), kontor(10,8m²), stue(39,5m²) og kjøkken(13,8m²).

S-ROM:
Bod(4,5m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 107 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 112 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Innholdsrik terrasseleilighet med god størrelse
- Arealeffektiv planløsning med 2 soverom
- Toalettrom, bad og separat vaskerom
- Uvanlig stor terrasse med flott utsikt
- Flere innredede rom (ikke byggegodkjent)
- Ikke dokumentavgift for kjøper
- Gangavstand til barnehage og skole
- Nærhet til variert turterreng
- Gode bussforbindelser i nærheten
- Kort kjøretid til Gullgruven, Åsane Storsenter og Ikea

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erlend Hauglid kan presentere denne koselige terrasseleiligheten (andel) med utmerket beliggenhet på Liaflaten i Åsane.

Innholdsrik | Boligen har god størrelse og innehar blant annet to soverom, kontor, toalettrom, bad og eget vaskerom m.m. Flere av rommene som er innredet er ikke byggesøkt og kan ikke regnes som beboelsesrom. Disse er ikke medtatt i arealberegning.

Panorama | Tilknyttet leiligheten er det en syd-vestvendt terrasse med uvanlig god størrelse og fine utsiktsforhold. En solrik uteplass i skjermede omgivelser og uten sjenerende innsyn. Rigget for kos, grilling og sosiale sammenkomster.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er nærhet til bussforbindelse samt kort kjøretid til Gullgruven, Horisont og Åsane Storsenter, som har et bredt utvalg av butikker og ulike servicetilbud.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig er det forholdsvis lave omkostninger for kjøper, idet man ikke betaler 2,5% i dokumentavgift til staten. Med basis i prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 77.500,-.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en meget innholdsrik andelsleilighet med god størrelse, sjelden stor terrasse og fin beliggenhet i et populært område. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erlend Hauglid
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 92 61 70 70
E-post: eh@zmegleren.no

Oppvarming

Varmekabler i entré, gang, toalettet og badet, varmepumpe i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekabler og varmepumpe er ikke kontrollert.
For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Leilighetene fra 1 til 4 etasje er tilknyttet garasjeanlegg, de andre har oppmerket parkeringsplass.

Laget har også noen gjesteparkeringsplasser.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Andel av felles eiet tomt på 25.152 kvm., som eies av borettslaget. Tomten er pent opparbeidet.

Beliggenhet

Boligen er en /terrasseleilighet med flott beliggenhet i et populært og barnevennlig område på Nyborg i Åsane. Tilknyttet leiligheten er det en særdeles stor syd-vestvendt terrasse på hele 40 kvm., med gode solforhold og flott utsikt. Kort vei til barnehage, Li - og Flaktveit barneskole samt idrettsplass. Det er kort avstand til dagligvareforretning og bussforbindelse. Få minutters kjøretid til Gullgruven, Horisont eller Åsane Storsenter, som har et bredt utvalg av butikker og forskjellige servicetilbud. Fine og varierte turmuligheter i nærområdet. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør ca. 20 minutter. For ytterligere informasjon vises til vedlagte nabolagsprofil.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandssrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning og fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med takpapp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.
Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1980 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 02.01.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Viktig informasjon om boligen:
Flere disponible rom som er omtalt i salgsoppgave og rapport er ikke omsøkt til godkjent beboelsesrom. Det gjelder følgende: Mellomgang(2,7m²), tv-stue(27,6m²), kjellerrom(32,2m²), bod(7,1m²), bod(5,2m²). Rommene er ikke medregnet i arealet for leiligheten.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i vedlagte tilstandsrapport samt selgers egenerklæringsskjema.

Takstmannens vurdering ved TG2:
4.1 Vinduer og ytterdører
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov.

6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

6.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

7.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
Det elektriske anlegget/sikringene er av eldre dato. Det bør som et minimum gjennomføres regelmessig elkontroll av hele anlegget.

Takstmannens vurdering ved TG3:
1.1.1 Bad Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble observert hull/skruehull på enkelte av veggflatene. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden. I dusjsonen bør det tas høyde for at membranen kan være skadet.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.2 Bad Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Ved kontroll ble det ikke registrert bom i fliser, det gjøres oppmerksom på at mindre tilfeller av bom i fliser kan oppstå. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.1.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-

1.2.3 Vaskerom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 10.000. - og 25.000.-

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig, terrasseblokk A
Dato: 07.11.1980

Fra leiligheten er det tilgang til noen disponible rom som ikke er omsøkt til boligformål, disse er følgende: Mellomgang(2,7m²), tv-stue(27,6m²), kjellerrom(32,2m²), bod(7,1m²), bod(5,2m²). Rommene er ikke medregnet i arealet for leiligheten. I henhold til meglers undersøkelse avviker disse rommene fra opprinnelige plantegninger.  Forannevnte rom er ikke godkjente til beboelse/ varig oppholdsrom. Kjøper overtar leiligheten basert på denne situasjonen og overtar risikoen for eventuelle pålegg om endret bruk.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Libakken borettslag (orgnr: 953 359 057) er tilknyttet forretningsfører BOB.
Borettsalget består av i alt 88 enheter.

Styreleder i laget er Jan Gunnar Bøe

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA (Polisenr. 89225677).

Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 6.568 ,- og inkluderer: Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-TV og bredbånd (basispakke), strøm i fellesareal, vaktmestertjeneste og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Felleskostnader kr. 5.888,-
- Renhold kr. 80,-
- Kabel-tv kr. 450,-
- Garasjeleie kr. 150,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Det er per nå ingen større vedlikeholdsplaner i borettslaget.

De senere år er følgende vedlikehold og utbedringer utført:
* Terrasser er renovert
* Utvendige trapper er renovert med varmekabler i alle trapper som er inne i borettsalget
* Det er pågående utbedring av tak.

Økonomi:
Borettslaget har følgende lån:
Fana Sparebank Eiendomsfinansiering
Lånnr. 3411.77.76311
Rentesats per 05.12.2022: 2.58%
Andel av saldo: 601 267,-
Innfrielsesdato: 30.12.2052

Sikringsordning:
Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Dyrehold:
Det må søkes styret om husdyrhold.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst av selger via forretningsfører BOB. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021, samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 936 575,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 371 668,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Energimerke: Oransje E

Strømforbruk for 2022: 9 069 kWh

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2021/221975-1/200 Bestemmelse om nettstasjon Tinglyst
23.02.2021 21:00
Rettighetshaver:BKK AS
Org.nr: 976944801
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler

2021/222099-1/200 Bestemmelse om nettstasjon Tinglyst
23.02.2021 21:00
Rettighetshaver:BKK AS
Org.nr: 976944801
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler

2020/2058568-1/200 
Bestemmelse om vannledning  
Tinglyst 03.02.2020
Rettighetshaver: Bergen kommune
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/2058601-1/200 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 03.02.2020
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 207 Bnr: 59

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 3690000
Plannavn: Åsane. Gnr 207 Bnr 1, 2 Mfl., Flaktveit, Li Felt I
Ikrafttredelsesdato: 29.10.1976
Dekningsgrad: 92,2 %

PlanID: 64420000
Plannavn: Åsane. Gnr 207 Bnr 59 Mfl., Liavegen, Boliger
Ikrafttredelsesdato: 21.11.2018
Dekningsgrad: 7,8 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
64420000 - Naturområde - grønnstruktur (5,6 %)
64420000 - Kjøreveg (1,0 %)
64420000 - Annen veggrunn, tekn. anl. (0,8 %)
64420000 - Gate med fortau (0,4 %)
64420000 - Boligbeb. - blokkbebyggelse (0,1 %)

Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen):

64420000 - Frisiktsone (0,1 %)

Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen):
64420000 - Vilkår, bruk (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 3690002
Plannavn: Åsane. Flaktveit Felt I, Parkeringsanlegg
Ikrafttredelsesdato: 26.09.1977

PlanID: 3690008
Plannavn: Åsane. Flaktveit Felt I
Ikrafttredelsesdato: 15.11.1978

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (98,3 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (1,7 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (86,4 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (23,6 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (2,9 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9930000 - Friområder (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65130000 - Åsane. Gnr 207 Bnr 126, Liaflaten, Fortetting Av Blokkbebyggelse - 201611282
62360000 - Åsane. Del Av Gnr 191, 203 Og 207, Nyborg - 202220443
3695100 - Åsane. Flaktveitområdet Felt I, Flaktveitåsen, Endring
3580000 - Åsane. Midtbygda, Industriområde
Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 290 000
Omkostninger 14 001
Fellesgjeld 601 267
TOTALT 3 905 270

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF