Mjåtveitmarka 62C

Solgt

2 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 564 940

P-rom

52 KVM

Antall rom

2 Soverom

Mjåtveitmarka 62C (Solgt)

Frekhaug - Innbydende og moderne 3-roms leilighet | Barnevennlig beliggenhet | Parkering i carport

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Mjåtveitmarka 62C 2 490 000 74 942 1 053
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
52 / 52 / 0 KVM Eiet tomt, 11604 KVM 61220003

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Entré, gang, stue/kjøkken, soverom 1, soverom 2, baderom og vaskerom.

Uteplass:
Fra stuen er det adkomst til overbygget terrasse på 7,2 m2 med god plass til sittegruppe.   

Lagringsplass:
I underetasjen er det en medfølgende bod på 6,8 m2 med gode lagringsmuligheter. 

Samlet primærareal (P-rom) = 52 m2.
Samlet bruksareal (BRA) = 52 m2.
Samlet sekundærareal (S-rom) = 0 m2.

Standard

Velkommen til Mjåtveitmarka 62 C! 

Innbydende og sentral 3-romsleilighet med kort avstand til skole, barnehage, dagligvare, treningssenter og kollektivtransport. Leiligheten innehar moderne standard fra 2019 og og har fremdeles nybyggs garanti. Fast parkeringsplass i carport med muligheter for elbil-lader. 

Kort oppsummert:
- Nyere bygg fra 2019 med nybyggs garanti. 
- Fast parkering i carport
- Gode solforhold 
- Sentral beliggenhet med kort avstand til det meste! 

Presentasjon | ZMegleren Nordhordland v/Lene Dragøy har gleden av å presentere denne innbydende 3-roms leiligheten. 

Entré/Gang | 
Vel innenfor døren blir man møtt av en romslig entrè med god plass til yttertøy, sko og annet.


Stue/Kjøkken | 
Den åpne stue/kjøkken løsningen måles til 17,5 m2, og har en god takhøyde på 2,8 m2. Stuen har gode muligheter for sittegruppe samt direkte adkomst til overbygget terrasse. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon platetopp og kombiskap(kjøl/frys). 

Soverom | 2 
Leiligheten har totalt 2 soverom med god plass til å innrede med garderobeskap, seng eller tilhørende møblement.

Baderom | 
Baderom er utstyrt med vegghengt toalett, benkeskap med servant og dusjdører i glass. 

Vaskerom | 
Inntegnet bod benyttes i dag som vaskerom innredet med benkeplate ved opplegg for vaskemaskin. Her finner man også sentral for ventilasjon, fordelerskap til "rør-i-rør"vannforsyning, sentralstøvsuger og sikringsskap. 

Bod | 
I underetasjen er det medfølgende bod på 6,8 m2 med gode lagringsmuligheter.  

Velkommen | Totalt sett er det en god mulighet til å sikre seg en flott leilighet med sentral beliggenhet i Mjåtveitmarka på Frekhaug. Velkommen til visning!

Nærområdet

Leiligheten ligger i 3.etasje i ett etablert boligfelt sentral på Frekhaug. Fra eiendommen er det gangavstand til Frekhaug senter med butikker, apotek, treningssenter m.m. Det er også kort vei til barnehage, skole og kollektivtransport. For den turglade er det flere muligheter like utenfor døren. Til Knarvik senter det tar ca. 5 min med bil og videre til Bergen ca. 25. min. 

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming |
- Varmepumpe i stue/kjøkken.
- Gulvvarme på bad og entré.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast parkeringsplass i carport. Gode muligheter for gjesteparkering.

Tomt

Felles eiet tomt på 11604,1 m2 med opparbeidet uteområder og asfalterte parkeringsplasser. Vedlagte følger basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagt tilstandsrapport: 

Grunnmur/fundamenter av betong. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner med trekledning i fasade. Etasjeskillere av betong. Flat takkonstruksjon antatt tekket med takbelegg

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av Frøyen takst AS den 04.08.2022. 

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.
Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav.  

Ihht. vedlagt tilstandandsrapport har leiligheten fått TG0.  

Diverse

Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Selger opplyser om at skyvedørsgarderober, fastmontert treningsutstyr i bod, skoskap i gang og veggfeste til tv medfølger ikke salget.

Ny eier plikter å forholde seg til gjeldene medlemskap i en evt velforening.
 

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23.05.2019.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende avviker fra originale byggetegninger; 
- Inntegnet bod benyttes i dag som vaskerom. Endringen er ikke søkt og godkjent av kommunen.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 52/4660

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Sameiet Mjåtveitkollen
består av 58 boligseksjoner, herunder leiligheter og rekkehusboliger. 

Styreleder i sameiet er:
Birger Tenden
Epost: mjatveitkollen@mittbob.no

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1 053,- per måned og inkluderer tv/internett, vedlikehold, driftskostnader og felles byggforsikring. 

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt ihht. sameies bestemmelser. 

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp). 

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. For husordensregler og regnskap/budsjett kontakt megler. 

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 557 201 ,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 005 925 ,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.

Vei, vann og avløp

- Tilknyttet offentlig vann- og avløp. 
- Tilknyttet privat til offentlig vei. 

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.  

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig ihht. gjeldende kommuneplan. 

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.


Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 490 000
Omkostninger 74 942
TOTALT 2 564 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF