Bakkedalen 17

Solgt

5 700 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

5 859 140

P-rom

147 KVM

Antall rom

5 Soverom

Bakkedalen 17 (Solgt)

Bolig med 5 soverom | Lettstelt hage, to terrasser + altan | Fin utsikt og gode solforhold | P-plass med el. lader

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bakkedalen 17 5 700 000 159 142 800
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
147 / 152 / 169 KVM Eiet tomt, 165 KVM 60220250

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasjen:
Gang inkludert trappesats (14 m²), bod  (4.5 m²), vaskerom (4.3 m²), bad/wc (8.6 m²), og to soverom (hhv. 12.1 og 12.4 m²)

Innhold | 1. etasje:
Hall (7.7 m²), gang inkludert trappesats (6.8 m²), ( wc (1.7 m²), stue og kjøkken (42.6 m²)

Innhold | Loftsetasje:
Gang inkludert trappesats (5 m²), tre soverom (hhv. 7.2 m², 9.1 m² og 10 m²) Det er i tillegg luke til kneloft. 

Sportsbod |
Det er utebod ved inngangspartiet på 5 m² og bod på 2.9 m² ved terrassen på nedsiden av huset.

Terrasser |
Ved inngangspartiet til huset er det terrasse på 19 m². På nedsiden av boligen er det terrasse på 15 m². Fra stuen er det utgang til altan på 18.7 m²

Samlet primærareal (P-rom) = 147 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 152 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 169 m²

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Standard

Kort oppsummert |
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Peisovn i stuen
- Fiber lagt til huset
- Fast p-plass med lader til el. bil
- Fem soverom
- Omfattende oppgradert kjøkken i 2015
- Stort bad og separat vaskerom
- Rikelig med bod og garderobeplass
- Sentralstøvsuger
- Kodelås til hoveddøren
- Altan, to terrasser og lettstelt hage

Hovedboligen |
Dette er en innbydende bolig med arealeffektive løsninger. Det har vært oppgradering av overflater og innredninger i de fleste rom i huset etter byggeår. Det er bl.a. åpnet opp arealet mellom stue og kjøkken som har gitt hovedetasjen en betydelig bedre løsning med optimale lysforhold og god fleksibilitet for plassering av møbler.

Boligen har stor gang med speilskyvedørsgarderobe og hoveddør med kodelås. Det er eget gjestetoalett med direkte tilkomst fra gangen. Huset har romslig stue med store vindusflater og utgang til altan. Det er installert peisovn i stuen som gir fin stemning til rommet og god oppvarming til etasjen. Kjøkkenet har en stilsikker innredning med rikelig skap- og benkeplass, fornyet i 2015. Det er integrerte hvitevarer fra Simens og Miele samt innebygget støvsuger funksjon i sokkelen, nedfelte el. punkt i benkeplaten og integrert vannkoker i vannkranen. Fra kjøkkenet er det utgang til terrassen som er ved husets inngangsparti. Baderommet har god størrelse og fliselagt gulv og vegger, badekar og stor dusjnisje. Baderomsinnredningen ble fornyet i 2012 med dobbel vask og godt god med skapplass. Det er separat vaskerom med fliselagt gulv og innredning med benkeplate og hyller. Boligen har hele fem soverom, fordelt med to store rom i underetasjen og tre soverom i toppetasjen. Ett av soverommene i underetasjen har utgang til terrasse på nedsiden av huset.

God lagringsplass med innvendig bod, kneloft og kaltloft samt to utvendig boder.

Oppgraderinger i senere tid |
2021:
Det ble lagt ny 1-stavs parkett til alle rommene i loftsetasjen. I stue og kjøkken ble det lagt ny himling med ny isolasjon.

2020:
Det ble lagt fiber fra Bergen fiber. Det ble kjøpt ny enhet/motor til sentralstøvsugeren.

2019:
Terrassen ble utvidet.

2017:
Montert ny Elfa garderobe i gangen i 1. etasje og gangen i underetasjen.

2015:
Det ble lagt nytt gulv i stue og kjøkken samt montert ny kjøkkeninnredning. Innredning er fra Kvik. Integrert Siemens 80 cm induksjonstopp, stekeovn, dampovn og kjøleskap. Miele oppvaskmaskin (ny 2021). Faber vifte. Det er integrert vannkoker i vannkran med 3 liters vannkoker under vasken. Sensorstyrt vannlås under oppvaskmaskin. Tørrkoker-alarm på vegg under vifte som er trådløst koblet mot kontakt til kokeplate. Støvsuger løsning i sokkelen på innredningen.

2012:
Ny baderomsinnredning med dobbel vask.

Tekniske installasjoner |
Det er lagt inn fiber til huset. Det er installert kodelås til hoveddøren. Sikringsskap er plassert i gange i 1. etasje. 200 liters varmtvannsbereder og brannslange er plassert på vaskerommet. Aggregat for balansert ventilasjonsanlegg er plasser i kott med tilkomst fra ett av soverommene i loftsetasjen. Enhet for sentralstøvsuger er i boden i underetasjen.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Nærområdet er godt tilrettelagt for beboere i alle aldersgrupper. Fellesarealet er bl.a. bestående av opparbeidet grøntareal med sittegrupper hvor du kan sosialisere med naboer, felles private veier og parkeringsplass Det er ingen gjennomgangstrafikk ved boligen. På vestsiden grenser eiendommen mot stort åpent grøntareal. Det er usjenert terrasse og altan hvor solen kan nytes til sent på kveld - sommerstid.

Det er bussholdeplass og dagligvarebutikk med post like ved boligen. Fra Bakkedalen er det trygg og kort skolevei samt barnehage i umiddelbar nærhet. Beliggenheten byr også på enkel tilkomst til flotte turområde med flere varierte løyper både for trening og rekreasjon - innover Sædalen og oppover mot Nattlandsfjellet/ Landåsfjellet og populære Nubbevannet eller opp Storesåta. Det er nylig gjort kjent at det er gitt lovnad om økonomisk bistand til realisering av ny idrettspark ved Sædalen skole med bl.a. flerbrukshall med garderober, klubbhus aktivitetspark og friidrettsbane (det gjenstår dog noen endelige politiske vedtak).

I Sædalen er det fire barnehager. Nærmeste (Akasia Barnehage ligger bare noen hundre meter unna. Til Sædalen Skole tar det ca. 7-8 minutter å gå. Dette er en moderne skole som ble oppført i 2010. Her finner man også en flerbrukshall som har aktiviteter tilpasset alle aldersgrupper samt
kunstgressbaner. Sædalen IL tilbyr mange ulike aktiviteter, både innendørs og utendørs. Det er også gangavstand til Nattland Skole, som ble omfattende oppgradert i 2017.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er varmekabler på bad og vaskerom samt gang i underetasjen. Peisovn i stuen som gir god oppvarming til etasjen.

Strømforbruk i 2019 var 17 101 kwh og strømforbruk i 2020 var 21 279 kwh.

Parkering

Det medfølger fast p-plass til boligen. Det er montert lader til el. bil. Det er også oppmerket gjesteparkering på fellesarealet.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten. Tomten har et areal på 165.4 m². Det er i tillegg enkel tilgang til store fellesareal.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandssrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende og stående trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra xxxx og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at byg

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 14.11.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Takstmannens vurdering ved TG2:
1.1 - Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

2.1 Yttervegger:
Som følge av alder på trekledningen bør den jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Stedvis er det mangelfull lufting på baksiden av kledningen (stående kledningen). Manglende lufting bak kledningen vil skade både kledningsbordene og bakveggen. Eier legger til at øvre del av kledning på ark og nordvegg bør kontrolleres.

4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen):
Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid. Det ble observert mose på takstein. Mosen bidrar til å holde på fuktigheten, og kan derfor øke faren for
frostsprengning. Taksteinen bør rengjøres for mose. Eier opplyser at takrennene bør renses ofte.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i flere fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. 3 av flisene i dusjsonen har sprukket og et par fliser på kortvegg inn mot vaskerom.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

10.2 Varmtvannsbereder
Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig
stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling. Varmtvannsberederen er fra opprinnelig byggeår.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Pliktig medlemskap i Langemyrskogen Huseierlag:
Ved oppføring av boligene i dette boligfeltet ble det etabler et huseierlag for å organisere drift og vedlikehold av fellesarealet bestående av grøntareal, parkeringsplass og felles privat vei. Det betales pt. kr 800,- pr mnd. for hver av boligene som avsettes for framtidig vedlikehold, brøyting av felles private veier (utføres av Bergen Brøyting AS) og utebelysning til fellesareal. I følge svar fra styreleder er det pr 01. november 2022 ca kr 300.000,- i oppsparte midler på Huseierlagets felles konto. Det er også et tema for Huseierlaget å sette opp nye lekeapparater på et passende sted på fellesarealet.

Hvitevarer:
Hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti med unntak av oppvaskmaskin) og overtas på denne bakgrunn.

Nettløsning:
I 2020 ble det lagt inn fiber til huset (Bergen Fiber).

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg
Dato: 16.oktober.2000

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 139 034,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 100 523,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Energiattest følger som vedlegg til denne salgsoppgaven.
Boligen har oppnådd energikarakter: Oransje C.

Vei, vann og avløp

- Felles privat vei til offentlig vei
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2000/23580-2/106  Erklæring/avtale   31.08.2000 
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
Gjelder fremtidige parseller utskilt fra bnr. 144
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 4601-7/144
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 62650000
Plannavn: Fana. Gnr 6 Og 7, Indre Sædal
Status: 3- Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelsesdato: 24.06.2020
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
62650000 - Boligbeb. - konsentrert småhusbebyggelse (100,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (7,3 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
8430065 - Fana. Gnr 7 Bnr 4, Sædal, Plan For Utbygging Av Felt E - 200013419
8430000 - Fana. Sandal/sædal/nattland, Planområde 08, Felt B8 - 199614555

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 700 000
Omkostninger 159 142
TOTALT 5 859 140

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF