Kvednhaugen 11F

Solgt

2 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 558 690

P-rom

67 KVM

Antall rom

2 Soverom

Kvednhaugen 11F (Solgt)

Nyere 3-roms eierleilighet | Moderne kvaliteter og god romløsning | Lav felleskostnad | Vestvendt terrasse og parkering!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kvednhaugen 11F 2 490 000 68 692 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
67 / 72 / 79 KVM Eiet tomt, 1197 KVM 60220200

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang, vaskerom/teknisk rom, helfliset bad/wc, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en vestvendt terrasse med god størrelse og plass til utemøblement etc. Terrassen har et areal på 15,2 m².

Lagringsplass:
Like utenfor ytterdøren er det en sportsbod med gode lagringsmuligheter (areal 5.4 m²).

Parkering:
Det følger med biloppstillingsplass på sameiets grunn. Det er mulig å parkere to biler etter hverandre på denne plassen.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

2. etasje | 67 m2:
Gang (8,4 m²), vaskerom (3,4 m²), bad (5,3 m²), soverom (11,2 m²), soverom (7,5 m²), stue og kjøkken (28,1 m²).

S-ROM:
Bod med utvendig inngang (5,4 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 67 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 72 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne og innholdsrik 3-roms eierleilighet
- Vestvendt terrasse med god størrelse
- Fast biloppstillingsplass og utvendig sportsbod
- Gjennomgående fine brukskvaliteter
- 2 koselige soverom, helfliset bad og vaskerom
- Flott Sigdal kjøkken med tilhørende hvitevarer
- Månedlig felleskostnad utgjør kr. 500,-
- Nærhet til Ulveset skule og Ulveseth barnehage
- Gåavstand til Rema 1000 dagligvareforretning
- Kort avstand til buss og turterreng
- Få minutters kjøretur til Sartor Storsenter
- Rundt 25 minutters kjøretid til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne moderne 3-roms leiligheten (selveier), med utmerket beliggenhet i sentrale omgivelser i Kvednhaugen på Fjell.

Tidløst | Bygget stod ferdigstilt i 2011 og sameiet består av 6 selveiende boligseksjoner. Månedlig felleskostnad utgjør kr. 500,-. Leiligheten har en innholdsrik romløsning samt gjennomgående fine brukskvaliteter. Her får man blant annet er lekkert Sigdal kjøkken med integrerte hvitevarer og helfliset baderom med rør-i-rør system.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en deilig terrasse, der sol og utsikt kan nytes til fulle. Terrassen ligger vestvendt og har et areal på ca. 15 kvm. Det er god plass til utemøblement og grill.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er nærhet til gode bussforbindelser, skoler, barnehage og Rema 1000. Kort kjøretid til Sartor Storsenter med flerfoldige butikker og ulike servicetilbud. Alt innenfor en fornuftig radius fra sameiets eiendom.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en moderne selveierleilighet i et populært område. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en flott beliggenhet med gode solforhold og fri utsikt over nærområdet. Det er gangavstand til bussforbindelse, Rema 1000 dagligvareforretning, bensinstasjon, barnehage og flott turterreng. Få minutters kjøretid til Sotra Golfklubb og rundt 5 minutters kjøring til Sartor Storsenter, der man finner alle daglige servicetilbud og flerfoldige butikker. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør ca. 25 minutter med bil.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Balansert ventilasjonsanlegg

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Biloppstilingsplass på sameiets grunn (det er mulig å parkere to biler etter hverandre)

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Felles og opparbeidet tomt på 1.197 kvm., som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggets plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som pulttakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten og dennes tilleggsdel (boder/kott/altan eller lignende).
 
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 23.09.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann/bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

 1.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere tilfredsstillende. Veggflisene på badet i området mellom toalettet og dusjdøren har en del ujevnheter.

1.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere tilfredsstillende.

5.1 Balkonger, verandaer og lignende
Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Felleskostnad kr. 500,-/mnd. = Kr. 6.000,- per år
Kommunale avgifter: Kr. 11.576,- per år
Innboforsikring: Ca. kr. 1.500,- per år

Siste års strømforbruk er ikke oppgitt av eier.

Hvitevarer:
Integrerte hvitevarer samt frittstående side-by-side kjøleskap på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen øvrige hvitevarer følger med.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Øygarden kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: 6-mannsbolig
Dato: 19.12.2011

Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/6

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Nye Kvednhaugen Eierseksjon Sameie Leilighetsbygg nr. 11 (org.nr. 997 978 463) har engasjert Råd & Regnskap Sotra AS som regnskapsfører/forretningsfører.

Sameiet består totalt av 6 selveiende boligseksjoner med adresse Kvednhaugen 11A - 11F i Øygarden kommune.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Frende Forsikring (avtalenr. 476325). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 6.945,-. Per 31.12.2021 hadde sameiet sum omløpsmidler tilsvarende kr. 4.745,- (kundefordringer/andre kortsiktige fordringer/bankinnskudd). Regnskapet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 500,- til sameiet.

Felleskostnaden inkluderer følgende:
Felles bygningsforsikring og regnskapsførsel.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 4 utgjør: 1/6

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Utvendig maling:
Ifølge forretningsfører er det besluttet å male huset utvendig. Dette vil kunne påvirke andel felleskostnad/fellesgjeld.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold ifølge forretningsfører.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Begrenset organisering:
Det gjøres oppmerksom på at sameiet har begrenset organisering. Regnskapsfører opplyser at sameiet ikke har et fungere styre per dags dato. Alle sameier skal ha et styre, som foretar den daglige driften av sameiet. Styret skal ha en leder og skal bestå av tre medlemmer, dersom ikke vedtektene sier noe annet.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt svarbrev fra regnskapsfører/forretningsfører samt regnskap for 2021. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Sameiets vedtekter og husordensregler er ikke mottatt.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 593 954,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 138 234,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på eiendommen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område.

Planid: 124620080008
Plannavn: 270 UP N. Fjell
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 14.09.2010
Reguleringsformål:
15 m2 - Kjørevei
310 m2 - Lekeplass
277 m2 - Parkeringsplasser
596 m2 - Boligbebyggelse/konsentrert småhusbebyggelse

Iht. kommuneplanens arealdel er området avsatt til:
- Boligebyggelse, nåværende

Reguleringssvar fra Øygarden kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 490 000
Omkostninger 68 692
TOTALT 2 558 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF