Gabriel Tischendorfs vei 36

Solgt

2 950 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 140 200

P-rom

73 KVM

Antall rom

2 Soverom

Gabriel Tischendorfs vei 36 (Solgt)

3-roms toppleilighet med hems | Stor altan og praktfull utsikt | Felles hage | Meget sentral beliggenhet

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Gabriel Tischendorfs vei 36 2 950 000 6 232 4 315
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
73 / 73 / 80 KVM Fellestomt, 685 KVM 60220208

Arealer og fordeling pr etasje

Leilighetens innhold |
Gang, vaskerom, kontor/arbeidsrom, bad/wc, spisestue, tv-stue/dagligstue og kjøkken med spiseplass.

Altan |
Fra stuen er det utgang til stor hjørnealtan på hele 13.5 m²

Boder |
Leiligheten har ekstern kjellerbod på 7.2 m² og loftsbod med gulvareal på 12.5 m²

Samlet primærareal (P-rom) = 73 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 73 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 80 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Privat hjørnealtan på hele 13.5 m2
- Felles hage og terrasse
- Praktfull utsikt
- To soverom + hems
- Stue med ildsted
- Godt med bod og garderobeplass
- Lagt opplegg for sentralstøvsuger
- Fiberløsning fra Altibox
- Det er ingen dok. avgift ved kjøp av leilighet i borettslag

Leiligheten |
Leiligheten har en fin beliggenhet i byggets toppetasje og med praktfull utsikt. Utsikten kan nytes både fra den store altanen og fra leiligheten. Altanen har el. uttak og nyere belysning.

Her får du lyse og innbydende rom med praktiske løsninger. Stuen har en størrelse og form som gir plass til både sittegruppe og spisebord. Det er store vindusflater og utgang til den private altanen. Stuen har også en rustikk stil med vegg kledd med teglstein bak ildstedet som vender mot kjøkkenet, her er det også lagt inn overlys. Romslig kjøkken som har spiseplass ved vinduet og innredning med rikelig skap- og benkeplass. Innredningen har fronter i hvit profilert utførelse og integrerte hvitevarer (ny stekeovn i 2021). Den rustikke stilen i stuen går igjen ved deler av kjøkkeninnredningen. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler i gulvet og praktisk innredning. Det er to soverom, hovedsoverom på 12.9 m2 og barnerom på 7.3 m2. I tillegg har leiligheten hems med målbart areal på 7 m2. Det er lagt rørføringer med uttak i begge etasjene for installering av sentralstøvsuger.

Det medfølger to store boder fordelt med en i kjelleretasjen og en i loftsetasjen. Leiligheten har også en planløsning som gir plass for gode garderobeløsninger. Det er tilgang til felles vaskerom hvor det er kurs og plass til egne maskiner. Sikringsskapet er plassert i felles trappegang ved inngangen til leiligheten.

Oppgradert i senere tid |
- I 2018 ble det utført el. arbeid i leiligheten. Det ble blant annet gjort utbedringer i sikringsskapet, skiftet ledninger, stikkontakt og brytere.
- Eksisterende terrasse med ble fornyet og utvidet i 2015.
- Vinduer og altandør, ytterdør og innvendige dører ble fornyet i 2012.
- I stuen er veggene mellom stue og kjøkken kledd med teglstein i 2010.
- Varmtvannsberederen er fra 2010.
- Kjøkkenet ble montert i 2010, samtidig ble det lagt nytt gulv på kjøkkenet.
- Taktekkingen ble skiftet cirka i 2010.
- Vedovnen ble installert i 2006.

Omkostninger |
Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5 % dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning (kr 2.950.000,-) ville dokumentavgiften ved selveiende bolig utgjort kr. 73.750,-.


Borettslaget |
Laget har velholdte fellesareal samt pent opparbeidet hage og stor terrasse.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Oppvarming

Det er varmekabler i gulvet på baderommet. Peisovn i stuen.

Parkering

Eiendommen ligger innfor sone 13 hvor det pt betales kr 380,- pr mnd. for soneparkering. Elbiler betaler pt. halvpris fra oppgitt sum.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Felles eiendom som er meget pent opparbeidet. Skjermet inngangsparti med tett hekk opp mot gaten og fin beplantning rundt huset. Stor terrasse på sørsiden av huset som er inngjerdet og har lagringsplass under terrassen. Det er planert areal på nedsiden av huset som er opparbeidet med plen, inngjerdet med hekk og parsellhage bokser til hver av beboerne. Her er det kort avstand ned til det maritime miljøet ved Damsgårdssundet. Området langs Damsgårdssundet er også i en meget positiv utvikling med oppføring av nye bygg med kombinert leiligheter og næring med bl.a. butikker, restauranter og treningssenter. Fra Gabriel Tischendorfs vei er det gangavstand til Bergen sentrum.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Frydenbø er en sentral og attraktiv del av Laksevåg, beliggende mellom Damsgård og Gyldenpris. Her er det godt tilrettelagt for beboere i alle aldersgrupper. Fra boligen er det gangavstand til Bystranden på Møhlenpris, Nygårdsparken samt BI og Vilvitesenter. Det er bare 12 - 13 min. å gå til UiB og 17 - 18 minutter å gå til Bergen sentrum. Det er en offentlig gangvei ved siden av huset som fører ned til hovedveien/krysset ved Pudddefjordsbroen.

Fra boligen er det bare 2- 3 minutters gange til busstopp og Kiwi dagligvarebutikker (ca 5. min. til dagligvarebutikken Spar). Enkel tilgang til fint turterreng med bl.a. Løvstakken/Løvstien og Damsgårdsfjellet som gode utgangspunkt. Det er også skole og barnehage innen gangavstand.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget. Merknad/vurdering av avvik:
Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Stedvis har malingen begynt å svelle, vedlikehold må påregnes.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mads Hansen datert den 18.11.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

1.1.2 - Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Stedvis er det observert misfarging i fugene, fugene bør rengjøres og deretter kontrolleres for riss/sprekker.

1.1.3 - Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

3.1 - Andre rom: Det er registrert en del skjevheter i etasjeskille, dette anses som normalt i henhold til alder og konstruksjonsmåte. På rekkverket opp til loftetasjen er det observert sprekk i glasset nederst i trappen.

6.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv.

6.2 - Varmtvannsbereder: Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling. Varmtvannsberederen er ikke lekkasjesikkret, som et minimum bør det installeres lekkasjestopper eller tilsvarende.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen via Altibox. Kjøper velger selv hvilken avtale man ønsker å inngå og betaler for dette selv. Kontakt eventuelt leverandør for ytterligere informasjon.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Vindusendring
Bygningens art: Bolighus
Dato: 13.11.1980

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg bolig (Utvidelse av altaner)
Dato: 20.11.2015

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Borettslaget Gabriel Tischendorfs vei 36 (org.nr. 975 806 758).

Borettslaget Gabriel Tischendorfs vei 36 er et borettslag som er registrert i Foretaksregisteret. Laget består av fem boenheter med tilhørende fellesareal.

Styreleder i laget er:
Trine Oksholm
Adresse: Gabriel Tishchendorfs vei 36
Mob. 911 73 965
E-post: trine.oksholm@vid.no

Økonomiansvarlig:
Anica Samleit

Regnskapsfører:
Viewledger v/Helge Buttedal

Revisor:
Revisorgruppen Hordaland AS

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i Gjensidige (polisenummer: 77227613). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 46.490,-.


Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4 315,- og inkluderer; Kommunale avgifter og eiendomsskatt, betjening av fellesgjeld (både renter og avdrag), strøm til fellesareal, bygningsforsikring, avsetting til vedlikehold og drift av borettslaget.

Betjening av renter og avdrag for fellesgjeld utgjør pt ca kr 1.600,- pr mnd.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Borettslaget har følgende lån:
Handelsbanken Lånevilkår
Lånebeløp - kr 786.168,00
Låneform - Annuitet
Nominell rente f.t. - 5,950 %
Ny rente fra 01.12.2022 - 6,200 %
Ny eff. rente 01.12.2022 - 6,570 %
Renteberegning - Etterskudd
Kapitalisering - Ved innbetaling
Løpetid - 14 år og 2 mnd
Innfrielsesdato - 30.12.2036
Første forfall - 30.11.2022
Terminlengde - 1 mnd
Terminbeløp - kr 6.856 frem til 01.12.2022
Terminomkostninger - kr 75
Utbetalingsdato - 10.01.2017

Sikringsordning:
Borettslaget har ingen avtale om sikringsordning.

Dyrehold:
Borettslaget har egne regler i forhold til husdyrhold. Konferer eventuelt megler.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres intern forkjøpsrett i borettslaget som er bestående av de fem boenhetene i bygget. Styreleder har lyst ut leiligheten i forkant for en hurtig og effektiv avklaring etter budaksept.

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av disse dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 661 005,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 379 618,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Grenser til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer på eiendommen.
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 40010000
Plannavn: Laksevåg. Store Damsgård
Ikrafttredelsesdato: 01.07.1925
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan 65270000 fra 19.06.2019 er eiendommen avsatt til:
 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historiske senter Laksevåg (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan nr 65110000 gjelder. Laksevåg. Strategisk planprogram for Laksevåg. Vedtatt arealplan. Ikrafttrådt: 22.10.2019. Dekningsgrad: 100 %

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64090000 - Kommunedelplan For Kollektivsystemet Fra Bergen Sentrum Til Bergen Vest - 202220469
40110000 - Laksevåg. Regulerings- Og Bebyggelsesplan Mellom Strandveien Og Nylundsveien
40090000 - Laksevåg. Gnr 157 Bnr 1 Og 61, Frydenbø
8750000 - Laksevåg. Gnr 158 Bnr 802 Og Gnr 157 Bnr 24, Frydenbø - 190810648
3380100 - Laksevåg. Gabriel Tischendorfs Vei, Stenging - 190001072
3380000 - Laksevåg/årstad. Karensfryd - Frydenbø - Gyldenpris

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 950 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 183 963
TOTALT 3 140 200

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF