Nordåsbrotet 105

Solgt

2 890 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 896 230

P-rom

66 KVM

Antall rom

1 Soverom

Nordåsbrotet 105 (Solgt)

Koselig 2-roms andelsleilighet | Terrasse med vidunderlig utsikt | Lav felleskostnad og ingen fellegjeld | Garasjeplass!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nordåsbrotet 105 2 890 000 6 232 3 789
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
66 / 74 / 80 KVM Fellestomt, 27850 KVM 60220192

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje (1. etasje ved hovedinngang):
Gang, 2 stk. innvendige boder, helfliset bad/wc/vaskerom, soverom og stue/spisestue med delvis åpen kjøkkenløsning.

Vestvendt uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en syd-vestvendt terrasse med god størrelse (areal 16 m²). Det er nydelig utsikt og gode solforhold på terrassen.

Parkering:
Tilhørende leiligheten er det fast garasjeplass (merket nr. 14). Borettslaget disponerer også flere gjesteplasser.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 66 m²:
Gang (8,4 m²), bad/vaskerom (6,3 m²), soverom (12,9 m²), stue og kjøkken (36,2 m²).

S-ROM:
Bod (4 m²), bod (4,3 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 66 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 74 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 80 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Koselig 2-roms andelsleilighet
- Syd-vestvendt terrasse med god størrelse
- Bad og kjøkken ble pusset opp ca. 2015
- Fast garasjeplass
- Fellesgjeld nedbetalt
- Ikke 2,5% dokumentavgift for kjøper
- Populært borettslag på Nordås
- Nærhet til barnehage og skoler
- Fine turområder innen rimelig nærhet
- Få minutters kjøretid til Kilden og Lagunen
- Snarvei til Bybanens stoppested ved Råstølen

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne koselige 2-roms terrasseleiligheten (andel) med utmerket beliggenhet på Nordåsbrotet. Leiligheten har en gunstig beliggenhet i 1. etasje med enkel adkomst (3. etasje fra terrasseside). Den passer derved for alle aldersgrupper.

Tidløst | Boligen har en praktisk romløsning med blant annet soverom med god størrelse, nyere kjøkkeninnredning med en tidløs stil, lysmalt stue med plass til spisestuebord, helfliset baderom med opplegg for tilkobling av vaskemaskin og 2 innvendige boder. Det følger også med fast garasjeplass.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en syd-vestvendt terrasse med et areal på 16 m².  Det er god plass til utemøblement på terrassen og vidunderlig utsikt. Her kan solen nytes til fulle i skjermede og koselige omgivelser.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til skoler, bussforbindelse, Kilden Senter med et bredt utvalg av butikker samt snarvei til stoppested for Bybanen ved Råstølen. Alt innenfor en rimelig radius fra området.

Omkostninger | Kjøper betaler ikke 2,5% i dokumentavgift til staten. Dokumentavgift ved kjøp til prisantydning ville utgjort kr. 69.750,-. Omkostningene for kjøper er følgelig forholdsvis lav. Det er heller ingen fellesgjeld på leiligheten per dags dato.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en pen 2-roms andelsleilighet med god romløsning, garasjeplass og fin beliggenhet i et barnevennlig og populært område. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Sentral og populær beliggenhet i et etablert boligområde på Nordåsbrotet. Fra leiligheten er det flott utsikt mot Steinsviken, Sandsli og tilliggende område. Nærområdet er hovedsaklig bebygd med tilsvarende blokkbebyggelse, rekkehus og eneboliger. Kort kjøretid til store arbeidsplasser på Sandsli, Kokstad og Flesland samt få minutters kjøretid til Kilden Senter og Laguneparken, der man finner alle daglige fasiliteter. Snarvei til Bybanens stoppested ved Råstølen (ca. 10 minutters gange). For øvrig er det gåavstand til nærliggende busstopp (linje 67). Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass (merket nr. 14)

Borettslaget disponerer også flere gjesteplasser.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Felles tomt på 27.851 kvm., som eies av borettslaget. Tomten er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og blokkenes plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning og fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Taket er ikke besiktiget på
befaringsdagen.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten og dennes tilleggsdel (boder/kott/altan eller lignende).

Vesentlige endringer etter byggeår:
Opplysninger fra rekvirent:
- Vinduene i stuen er fra 2020 og på soverommet fra 2011
- Altandøren er fra 2013
- Badet ble pusset cirka 2015
- Kjøkkenet er fra cirka 2015

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 31.08.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Salgsfullmektig har ikke bebodd boligen og har svært begrenset kunnskap om boligens standard. På denne bakgrunn oppfordres det særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

 1.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluket skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

5.1 Balkonger, verandaer og lignende:
Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter.

6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper. Ingen øvrige hvitevarer følger med i salget.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse den 16.01.1989. Attesten følger som vedlegg til salgsoppgaven. Ingen andre attester foreligger ifølge kommunen. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Borettslaget Nordås Terrasse (org.nr. 952 493 507), har engasjert BOB som lagets forretningsfører.

Borettslaget består av 104 andelsboliger.

Styreleder i borettslaget er Gunnar Mikkelsen
E-post: styret@nordasterrasse.no
Hjemmeside: www.nordasterrasse.no

Vaktmestertjeneste:
Vaktmestertjenesten til borettslaget består av 2 fulltidsansatte. Blant vaktmestertjenestens arbeidsoppgaver er ulike drifts- og vedlikeholdsoppgaver, samt å holde overoppsyn med plenklipping, beskjæring, brøyting, vaskemaskiner, og resten av maskinparken til borettslaget. Vaktmestertjenesten har ikke anledning til å utføre vedlikehold inne i leilighetene. Unntaket er det vedlikehold som er borettslagets ansvar.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i TRYG Forsikring (polisenummer: 3595726). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3.789,- og inkluderer; Andel kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, grunnpakke kabel-TV og bredbånd (basispakke) via Telenor, strøm i fellesareal, vaktmestertjeneste, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Driftskostnader kr. 3.230,-
- Kabel-TV kr. 559,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 46.180,-. Sum disponible midler utgjorde kr. 735.084,- pr. 31.12.2021.

Andel fellesgjeld per. 31.12.2021: Kr. 0,-
Andel felles formue per. 31.12.2021: Kr. 11.012,-

Planlagt vedlikehold:
Ifølge styrets leder planlegges det blant annet å skifte ut vinduer etc. Stipulert kostnad utgjør kr. 20-40.000,- per boenhet/andel (finansieres ved låneopptak). Fellesgjelden vil øke tilsvarende. Styreleder forteller at felleskostnaden vil - høyst trolig - bli satt opp med ca. kr. 200-400,- per måned, som følge av dette låneopptaket. Konferer eventuelt styret for ytterligere informasjon (styret@nordasterrasse.no).

Eget båtlag:
Borettslaget har eget båtlag med marina for 12 båter på østsiden av Steinsviken. Båtlaget har egen økonomi og styre, og disponerer grunnen vederlagsfritt fra borettslaget, som eier strandlinjen. Formålsparagrafen for båtlaget er å arbeide for båtplass for alle som eier leilighet i borettslaget. Det henvises til styret for ytterligere informasjon.

Kabel-tv og bredbånd:
Borettslaget har inngått felles avtale med Telenor om leveranse av TV og internett (fiber). Kabel-tv og bredbånd (basispakke) er inkludert i felleskostnaden. Det understrekes at Telenor kun er ansvarlig for fiberledning frem til boksen, selve boksen og dekoder. Alle øvrige ekstrainstallasjoner som beboer selv har installert, må beboer selv besørge. Dette være seg trådløs router, ekstra ledninger for tilgang i andre rom etc.

Avtale om forskutterte felleskostnader og sikringsordning:
Borettslaget har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Fellesplikt:
Det praktiseres fellesplikt for beboerne som går på rundgang i oppgangen. Fellesplikten gjelder for 1 uke om gangen. Det vises til vedlagte husordensregler for en oversikt av fellespliktene.

Dyrehold:
Det er tillatt å holde husdyr så lenge naboer ikke sjeneres. Utomhus gjelder båndtvang og bruk av hundepose. Dyr i bur utomhus, f.eks. kaniner, duer etc. kan ikke tillates, blant annet for å unngå å tiltrekke skadedyr jf. husordensreglenes pkt. 10.

Forkjøpsrett:
Vedtektsfestet forkjøpsrett er forhåndsutlyst via forretningsfører BOB. Ifølge forretningsfører er det 2 søkere som har meldt seg innen fristens utløp. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger. Innmeldingsavgift og årlig kontingent til BOB betales av kjøper.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets husordensregler, vedtekter, innkalling til ordinær generalforsamling den 11.05.2022 med regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamling. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Ansvarlig megler har tilskrevet Skatteetaten for boligens formuesverdi. Svar på vår forespørsel foreligger imidlertid ikke per dags dato.

Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Beregningen bygger på opplysninger om boligens areal, beliggenhet, alder og type. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. Formuesverdien av primærboliger settes til 25 prosent av boligverdien (90 prosent for sekundærboliger) - kilde: www.skatteetaten.no

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 121, bnr. 511 i Bergen kommune (lagets eiendom):

1988/6790-1/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 24.02.1988 
Med flere bestemmelser
 
2005/10170-1/106 
Best. om vann/kloakkledning  
Tinglyst 30.03.2005 
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 121 Bnr: 47  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/10170-2/106 
Best. om vann/kloakkledning  
Tinglyst 30.03.2005 
Solidarisk ansvar for drift og vedl.hold av fellesledning beliggende på bnr. 511
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Det gjøres oppmerksom på at ansvarlig megler har ikke rekvirert tinglyste bestemmelser av Kartverket.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5010000
Plannavn: Ytrebygda. Nordås Vest, Del 1
Ikrafttredelsesdato: 21.04.1982
Dekningsgrad: 99,7 %

PlanID: 5015200
Plannavn: Ytrebygda. Nordås Vest, Del 1, B13
Ikrafttredelsesdato: 18.05.1983
Dekningsgrad: 0,2 %

PlanID: 5090000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 121 Bnr 53, Nordås Del Vest 2
Ikrafttredelsesdato: 28.09.1981
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 62000000
Plannavn: Ytrebygda/fana. Gnr 119 Mfl., Endring Av Reguleringsplan E 39/Rv 580 Rådal - Sørås
Ikrafttredelsesdato: 19.09.2012
Dekningsgrad: 12,6 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen):
62000000 - Annen veggrunn, tekn. anl. (12,6 %)

Hensynssoner (Reguleringsplaner under grunnen):
62000000 - Andre sikringssoner (12,6 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5010203
Plannavn: Ytrebygda. Nordås Vest, Del 1 B-13, Småhus Til Terrassehus 190611373
Ikrafttredelsesdato: 08.09.1987

PlanID: 8270002
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 59, Steinsvik, Deling 199801259
Ikrafttredelsesdato: 08.05.1998

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg øvrig byggesone ØB (98,6 %)
65270000 - Kombinerte formål kombinerte formål i sjø & vassdrag KO (1,3 %)
65270000 - Bebyggelse og anlegg ytre fortettingssone Y (0,1 %)
0 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (16,7 %)
Landskap:
65270000 - Funksjonell strandsone (19,7 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
8270006 - Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 75 Mfl., Dortledhaugen - 201401497
8270000 - Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 3, 27 Mfl., Steinsvik - 190611416
5015302 - Ytrebygda. Nordås Vest, Del 1, Felt B14 - 190000691
5015000 - Ytrebygda. Nordås Vest, Del 1, B17

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 890 000
Omkostninger 6 232
TOTALT 2 896 230

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF