Nansens vei 16

Solgt

8 450 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

8 699 640

P-rom

172 KVM

Antall rom

4 Soverom

Nansens vei 16 (Solgt)

Attraktiv del av tomannsbolig | Nytt kjøkken & bad | Utsikt | 3 p-plasser | Solrik hage | Barnevennl. | Haukel. sykehus

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nansens vei 16 8 450 000 249 642 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Tomannsbolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
172 / 215 / 0 KVM Eiet tomt, 489 KVM 60220203

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Gang/oppholdsrom/trapperom (12,3 m²), soverom (9,7 m²), kontor/gjesterom (4,5 m²), biinngang/bod (6,1 m²), vaskekjeller (19 m²), bod (7,7 m²) og bod 2 (7,3 m²)

Innhold | hovedetasje:
Entré (3 m²), gang m/omkledningsdel (7,1 m²), stue/kjøkken/trapperom (59,8 m²), bad (11,4 m²) og utestue (20,8 m²)

Innhold | loftetasje:
Gang/trapperom (3,3 m²), wc-rom (1,8 m²), soverom (11,5 m²), soverom 2 (9,3 m²) og soverom 3 (6 m²)

Uteplass:
Nordvendt terrasse på 16 m² med utgang fra utestue samt en flott, barnevennlig hage.

Lagringsplass:
Det er bra med lagringsplass i boligen

Samlet primærareal (P-rom) = 172 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 215 kvm.

P- rom er alle rom i huset med unntak av biinngang/bod (6,1 m²), vaskekjeller (19 m²), bod (7,7 m²) og bod 2 (7,3 m²)

Standard

Kort oppsummert:
- Et hjem med karakter
- Nytt kvalitetskjøkken og et nytt, lekkert bad
- Rør i rør vannforsyning og betydelig oppg. el-anlegg
- 14 stk. nye vinduer
- Særdeles populært nabolag i grønne omgivelser
- Kort gåavstand til bybane og busstopp
- Gåavstand til "hele" Helse Bergen
- Flott utsikt fra boligen
- Opparbeidet tomt på i underkant av 500 kvm.
- Gode solforhold på eiendommen
- Innholdsrikt og god boltreplass
- Fibernett i huset
- 3 stk. ildsteder (én rentbrennende) og varmepumpe
- Fine utesoner og en barnevennlig hage
- Et hyggelig nabolag hvor folk trives
- Kort vei til store arbeidsplasser
- Kort vei til barnehager og populære skoler
- Stor butikk, treningssenter og restauranter på Wergeland

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte boligen like ved Brann Stadion og Christieparken. Her får en heldig kjøper en innholdsrik bolig, hage, utsikt, masse sol og sentral beliggenhet.

Familie | Huset har en godt utnyttet planløsning og en nydelig hage (barnevennlig tomt) og bør derved passe utmerket for en barnefamilie.

Innholdsrikt | Boligen har et bruksareal på 215 kvm. (BRA) fordelt over tre plan. Med utestue, stue, spisestue, et nydelig kjøkken, stort, lekkert bad, flere soverom, kontor mm bør det være mer enn nok boltreplass for både store og små.

Påkostet | Boligen har vært igjennom omfattende oppussing i perioden 2018-2022. Det vil si nye parkettgulv, sparklet/malt overflater samt nytt listverk. I tillegg er det montert et nydelig JKE-Design kjøkken og et bad et luksushotell verdig. I tillegg er det byttet 14 vinduer samt utført normalt vedlikeholdsarbeid på huset ute og inne. Det er også utført omfattende elektriker og rørleggerarbeid i boligen.

Hage | Boligen er omkranset av flotte utearealer, der solen og den flotte utsikten kan nytes til fulle. Perfekt tilrettelagt for sosiale tilstelninger med grilling og kos i fokus. I bakkant av huset er oppholdsplass i ly av huset og i front og på siden er det opparbeidet med terrasse og hage. God plass til trampoline.

Sentralt | Fra huset er det kort gåavstand til Kronstad skole, Fridalen skole, Gimle skole, Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Odontologen, Kvinneklinikken etc. samt kort gåavstand bybane og busstopp med hyppige avganger mot Bergen sentrum. Det er også flere dagligvarebutikker innenfor rekkevidde på Wergeland. Få minutter å gå til din faste plass på Brann Stadion.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett et hjem med karakter og svært populær beliggenhet i et etablert boligområde. Boligen bør seés - Hjertelig velkommen på visning!

Nærområdet

Sentral og særdeles populær beliggenhet i etablert boligområde like ved Brann Stadion. Fra boligen er det utsikt over nærområde, Løvstakksiden, Kronstad, Fjellsiden, Fløien, Løvstakken og Ulriken. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og bolighus. Kort vei til Bergen Sentrum med alle servicetilbud/fasiliteter, samt flere dagligvarebutikker i gangavstand. Fine turmuligheter med bla Nattland, Ulriken, Isdalen og Tveitevannet. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Fysak hallen, Bergenshallen, Turnkassen, Gimlehallen, Brann Stadion, Nymarkanlegget og Haukelandshallen, samt skoler som Fridalen skole, Slettebakken skole, Landås skole, Gimle skole, Langhaugen skole og Høgskolen i Bergen. Kort gåavstand til Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Odontologen, Alrek Helseklynge mm. med mange arbeidsplasser innenfor helsesektoren. Kort gangavstand til holdeplass for bybanestopp i Inndalsveien og Wergeland hvor det også er butikker, treningssenter, restauranter mm.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler i nedre gulvnivå i u-etg, utestue, bad, wc-rom og omkledningsdel.
Elflex gulvvarme i gang og stue/kjøkken fra 2018.
To vegghengte panelovner fra 2018.
Varmepumpe med uttak i utestue. Produsent: Fujitsu. Fra 2011.

Parkering

Biloppstillingsplass med plass til tre biler v/vei. Forøvrig er det parkering i offentlig vei (soneparkering)

Det er Easee elbil ladestasjon v/biloppstillingsplass (Ca 7,2 kw effekt).
Elbil ladestasjon ble montert i 2020. Arbeidet ble utført av Øygarden Elektriske AS

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, terrassedekke, hellelagt oppholdsplass, murer/bed og diverse prydbusker/beplantning. Parkeringsplass til 3 biler på egen tomt.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Enkel adkomst fra Nansens vei

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på leirjord. Tidligere eier opplyste at store deler av huset står på leirjord (opplyst i tidligere tilstandsrapport).Videre grunnforhold er ikke kjent.

Drenering:
Det er benyttet knotteplast som fuktsikring inntil grunnmuren. Det ble foretatt dreneringsarbeid på deler av boligen for ca 35 år siden og knotteplast ble montert som fuktsikring inntil deler av grunnmuren.

Fuktmåling:
Hulltaking er foretatt. Sted for hulltaking: Bod i bakkant av u-etg. Relativ luftfuktighet ble målt med lang probe. Den viste relativ luftfuktighet på 72,0 % ved en temperatur på 17,3 grader. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt.
 
Gulv mot grunn:
Uisolert betonggulv direkte på grunn i bakre kjellerdel. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble registrert fuktverdier i betonggulv på tilfeldig valgte punkter. Erfaringsmessig kan et påregnelig fuktopptrekk fra grunnen pga. manglende fuktsperre under gulvstøp forekomme.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende enkelfalset trekledning. Ytterkledning er hovedsakelig av eldre årgang og fra tilbygd år. Fasadene ble malt i 2018.

Vinduer og dører:
Isolerglass i hvite trekarmer. Utv. beslag. Isolerglass i malte trekarmer/enkle glass i malte trekarmer. Ett Velux takvindu. Ytterdør u-etg: Malt tredør. Ytterdør: Hvit dørblad med smalt felt av  isolerglass. Døren har Yale Doorman kodelås. Terrassedør utestue: Malt tredør med felt av isolerglass. I 2019 ble det skiftet 14 stk. vinduer. Produsent: Lyssand. Vinduer i utestue ble skiftet i 1992. To vinduer i bakkant av u-etg, vindu i omkledningsdel, takvindu på bad og sirkelformet vindu på koffertloft er av eldre årgang. Ytterdør i u-etg er av eldre årgang og terrassedør i utestue er fra 1992. Ytterdør ble skiftet i 2018.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og tegltakstein. Glasert tegltakstein på tilbygd del. Det er stålprofiler og isolerglass i hoveddel av takkonstruksjon over utestue. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i plast/zink. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Taktekking på opprinnelig del er fra 1972 og taktekking på tilbygd del er fra 1975 og 1992. Renner, nedløp og beslag er av eldre årgang, dvs fra 1972, 1975 og 1992.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 23.09.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Tegninger:
Det er framlagt godkjente/stemplede byggetegninger. Rominndeling er noe endret i forhold til opprinnelig plantegninger. Underetasjen i tilbygd del fra 1975 er godkjent og tegnet inn som stue. Selger har satt opp noen lettvegger slik at det er blitt flere rom.

Avvik dagslyskrav:
Vindu på soverom i underetasjen tilfredsstiller ikke dagens forskrifter med hensyn til krav om dagslys. Dvs. at det er mindre enn 10 % lysinnslipp i forhold til gulvareal.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

På generelt grunnlag oppfordres det at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik

Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Det er ikke montert rekkverk. (gjelder den ene siden av tretrapp). Kostnadsestimat gjelder montering av rekkverk på den ene siden av tretrapp.
Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Gulv soverom sør i loft-etg
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat gjelder avretting av gulv i soverom som har mer enn 30 mm skjevheter.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc-rom (1,8 m²)
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Bom registrert i noen gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Kostnadsestimat gjelder montering av el. avtrekksventil/mekanisk avtrekk.
Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Generell oppgradering må påregnes hvis man ønsker dagens standard
Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner > Vaskekjeller
Det er ingen tegn til tettesjikt/membran i rommet. Kostnadsestimat gjelder generell oppgradering og utskiftninger. Kostnadsestimat gjelder oppussing av vaskekjeller med tilsvarende standard. Dersom det skal oppgraderes vil kostnadsestimat være høyere.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er noen sprekker i eldre forstøtningsmurer v/gangvei og i hjørne av biloppstillingsplass. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav (gjelder deler av forstøtningsmurer). Kostnadsestimat gjelder montering av rekkverk oppå forstøtningsmur og utbedringer av sprekker i eldre forstøtningsmur.
Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Generell oppgradering/utbedring av sprekker i eldre forstøtningsmur må påregnes.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Avvik som kan kreve tiltak

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tidspunkt for utskiftning av nedløp og beslag nærmer seg.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Lokal råte ble observert i nedre del av hjørnebord mot nordøst.
Tiltak: Hjørnebord med lokal råte bør skiftes. Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov. Det bør monteres musebånd og tillage bedre lufting bak nedre kledningsbord v/ oppgradering/utskiftning av kledning.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Takkonstruksjon har kun lufting via ventil i gavlvegg. Det er ikke tegn til plastfolie i himling i loft-etg. Det øker faren for kondens på vinterstid. Det er tegn til mit i takkonstruksjonen noen steder. Dvs. at det er aktiv mit i trevirke. Det er viktig å holde lavt fuktnivå og ha god lufting på koffertloft for å forebygge skader. Det er ikke unormalt med mit i takkonstruksjon i bygninger fra denne tiden på Vestlandet. Det er fuktskjolder flere steder i takkonstruksjon, men ikke tegn til aktiv lekkasje.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov

Utvendig > Eldre vinduer
Vinduer i utestue ble skiftet i 1992. To vinduer i bakkant av u-etg, vindu i omkledningsdel, takvindu på bad og sirkelformet vindu på koffertloft er av eldre årgang. Vinduene har normal slitasje, alder tatt i betraktning. Eldre vinduer bærer preg av elde/slitasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utskiftninger v/behov.

Utvendig > Dører
Ytterdør i u-etg tar i karm/terskel. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Ytterdør i u-etg bør justeres. Overvåk tilstanden, foreta utskiftninger v/ behov.

Innvendig > Påpekte punkter
Bom registrert i noen gulvfliser i utestue og i uetg. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Noen gulvfliser i utestue har sprekker.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildsted i stue og oppholdsrom/trapperom er ikke rentbrennende
Tiltak: Ildsteder som ikke er rentbrennende kan ikke benyttes.

Innvendig > Rom under terreng
Det er saltutslag noen steder i nedre del av grunnmur. Forhøyde fuktverdier ble registrert flere steder i nedre del av grunnmur. Det kan skyldes kapilæroppsug fra grunn, ev. fuktvandring i grunnmur. Relativ luftfuktighet inni påforet vegg er i øvre sjikt. Påforede kjellervegger, kombinert med eldre drenering, anses å være en risikokonstruksjon. Pga. overnevnte forhold og målinger kan det være avvik/skader i konstruksjon dersom man åpner vegg.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov.

Innvendig > Krypkjeller
Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er tegn til noe fuktinnsig i krypkjeller.
Tiltak: Overvåk tilstanden. Plastfolie bør monteres på bakken/fjellgrunn i krypkjeller.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav (gjelder trapp i tilbygd del). Det er lav frihøyde i deler av hovedtrapp. Bom registrert i noen fliser i flislagte trapper. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Enkelte fliser i trapp i utestue virker å ha delvis løsnet fra underlaget.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Overvåk tilstanden på gulvfliser i trapper, foreta utbedringer v/ behov

Innvendig > Eldre innerdører
Eldre innerdører bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken/trapperom (59,8 m²)
Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Tekniske installasjoner > Eldre vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Eldre avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Deler av knotteplast er ikke klemt i øvre del. Det er ikke tegn til fuktsikring/knotteplast inntil grunnmuren på oppsiden.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. 

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er sprekk i grunnmur v/ytterdør i u-etg. Sprekk har ikke utviklet seg. Skjevheter i etasjeskiller kan ha sammenheng med eventuelle skjevheter i fundament. For å kartlegge om det er pågående problemer må det foretas undersøkelser over tid. Dette faller utenfor rapportens mandat, og er derfor ikke utført.
Tiltak: Pga alder og type byggegrunn: Overvåk tilstanden.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt

Utvendig > Takkonstruksjon tilbygd del
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Innhent dokumentasjon, om mulig. Innhent dokumentasjon om takets oppbygging, om mulig

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad (11,4 m²)
Hulltaking er ikke foretatt ettersom badet er relativt nytt og reklamasjonsrett foreligger.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiber i boligen.

Sentralstøvsuger:
Boligen har sentralstøvsuger med to uttak. Motor/beholder er plassert i u-etg. Type: Beam 2100 EA (ukjent alder).

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg
Dato: 19.12.1974

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 440 952,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 187 427,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Tinglyste erklæringer

1925/901580-1/106 14.08.1925  
Bestemmelse om bebyggelse  
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
 
1966/6149-1/106 07.09.1966 
Best. om vann/kloakkledn.  
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Bestemmelse om felles vegg

Med flere bestemmelser
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (20000).
Planid: 20000.
Saksnr: 199938317.
Planens navn: ÅRSTAD. BERGENSDALENS MIDTRE DEL.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 03.07.1923.
I følge kommunedelplanen ligger eiendommen i ett boligområde

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 8 450 000
Omkostninger 249 642
TOTALT 8 699 640

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF