Knøsesmauet 4

Solgt

2 440 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 525 690

P-rom

30 KVM

Antall rom

1 Soverom

Knøsesmauet 4 (Solgt)

Koselig 2-roms sentrumsleilighet | Tilbaketrukket beliggenhet i et sjarmerende brosteinsbelagt smau

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Knøsesmauet 4 2 440 000 85 692 0
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
30 / 31 / 0 KVM Eiet tomt, 68 KVM 60220159

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré, bod, stue, soverom, kjøkken og bad.

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer 1 innvendig bod.

Samlet primærareal (P-rom) = 30 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 31 m².

Standard

Kort oppsummert:
- Nymalt, lys og arealeffektiv 2-roms selveierleilighet.
- Pent vedlikeholdt bygg i koselig brosteinsbelagt gate
- Godt utnyttet planløsning med primærareal på 30 kvm
- Leiligheten har svært koselig atmosfære med rikelig lysinnslipp
- Tekjøkken med mulighet for innredning med benkeoppvaskmaskin og frittstående platetopp med stekeovn.
- Helfliset bad tilrettelagt for vaskemaskin

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Joakim Ellingsen Bøkenes presenterer denne koselige 2-roms leiligheten.

Sjarmerende atmosfære | Delen som selges antas oppført i 1810. Hele bygget antas bygget i full størrelse omkring 1880.
Leiligheten ble rehabilitert og restaurert i 1997 med blant annet nytt elektrisk, overflater, bad og kjøkken. Ellers en del vedlikehold gjennom årene som eksempelvis vinduer, kledning og ny varmtvannstank.
En lys fargepalett på slette veggflater med et flott gjennomgående furugulv skaper en svært innbydende atmosfære.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.
Velkommen | En super anledning til å sikre seg en sjarmerende leilighet med utmerket beliggenhet. - Velkommen til visning!

Nærområdet

Velkommen til ditt nye nabolag.
Knøsesmauet er svært attraktivt og en av Bergens sjarmerende brosteinsbelagte gater med sjarmerende og historiske Bergenhus hvilende mot hverandre nedover smauene mot Nøstet.

Gaten er særdeles idyllisk og er derfor et yndet fotomotiv for lokale og turister. Den gamle trebebyggelsen kan sies å være unik for Bergen, og de fleste mennesker som bor her har et nært forhold til sitt eget strøk. - En av grunnene til at området rundt Klosteret er såpass ettertraktet er foruten om byggestil og atmosfære, den svært sentrale men likevel tilbaketrukne beliggenheten.

Selv om det er tilbaketrukket fra de travleste gatene, vil man likevel finne koselige cafeer, kaffebarer og spisesteder med intim og sjarmerende atmosfære, bare noen få meter unna.
Her er "Spisekroken" med sin erkebergenske atmosfære verdt et besøk. I tillegg har de catering og utleie av selskapslokaler i Nordnes Bydelshus med plass til omkring 50 gjester tilgjengelig for leie.

Fra Knøsesmauet er det også kort gang avstand til USF Verftet med en av byens beste uteserveringer og et bredt tilbud av konserter, festivaler, danseskole, yogatimer og utstillinger.
Gågaten på motsatt side av Klosteret tilbyr gode shoppingmuligheter og flere trivelige kafeer.

Store grøntarealer for rekreasjon i et ellers hektisk sentrum finner man i Nordnesparken. Den innbyr ofte til hyggelige kveldsturer eller grilling på varme sommerdager. Alternativt kan man ta med
en god bok og slå seg ned på en av de mange benkene i området - for eksempel i Apotekerhagen eller Klosterhaugen.
Om sommeren kan man også hoppe i vannet både på Sydnes Sjøbad og Nordnes Sjøbad som ligger i nærheten. Om vinteren er Sentralbadet et godt innendørs alternativ med basseng og
treningsstudio. Alle de store studieinstitusjonene ligger i gangavstand - både de ulike fakultetene til UiB, BI og HiB. Samt studentsenteret.

Knøsesmauet kort fortalt er et svært attraktivt sted å bo med masse historie i gatene og en herlig atmosfære året rundt. Men best av alt er at dette er et tilbaketrukket strøk, likevel bare få minutter unna alle byens fasiliteter og tilbud.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje: - Gulvvarme på bad For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

Parkering i offentlig vei (soneparkering).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomtens størrelse er i tilsendt matrikkel oppgitt til å være 67 kvm.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Knøsesmauet er en av tverrgatene som strekker seg mellom Klostergaten og Skottegaten. Fra Torgallmenningen går du nordover mot Nordnes i Markeveien.
Opp bakken går du forbi Bergen tinghus og City Park på høyre side videre over Smørsbroen opp mot Klosteret. Markeveien går da over til Klostergaten i det du passerer Østre Murallmenningen og heisrommet som tar deg ned til Klostergarasjen på høyre hånd. Du passerer så Spisekroken på venstre hånd og Klosteret på Høyre hånd. Knøsesmauet ligger så til venstre. Knøsesmauet er en smal og sjarmerende brosteinsbelagt gate med ærverdige Bergenshus på begge sider. Knøsesmauet 4 ligger på venstre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Bygget er oppført i tre.

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport. Se tilstandsrapport for ytterligere informasjon.
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 22.06.2022.
Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig:

Taktekking.:
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak samt taktekk.

Nedløp og beslag.:
Avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur (gjelder bakgård). Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbruk på renner/nedløp/beslag.

Veggkonstruksjon.:
Avvik: Det er ingen eller liten luftig i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Eldre ytterkledning bærer preg av elde/slitasje

Vinduer.:
Avvik: Eldre vinduer bærer preg av eldre/slitasje. Enkelte vinduer tar litt i karm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.


Dører.:
Avvik: Eldre dører bærer preg av eldre/slitasje. Hovedytterdør er ikke brann/lyddør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

Utvendige trapper.:
Avvik: Bærer preg av elde/slitasje.

Tomteforhold drenering.:
Avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
Nedløp er avsluttet over terreng ved grunnmur. Dette fører til unødvendig fuktpåvirkning inntil grunnmur.

Tomteforhold grunnmur og fundamenter.:
Avvik: Det er noe riss/sprekker og løs puss på grunnmur mot nord. Natursteinsmur har mindre stabilitet/styrke enn vanlig betonggrunnmur.

Tomteforhold utvendig vann- og avløpsledninger.:
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendig avløpsledninger.

Innvendig.:
Furugulv.:
Avvik: Slitasje/striper

Radon.:
Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendige dører.:
Avvik: Eldre innedør bærer preg av eldre/slitasje. En innedør tar litt i karm/terskel.

Overflater vegger og himling bad.:
Det er noe slitasje/porer i noen fuger mellom veggfliser i dusj sone. Det er noe svertesopp i noen silikonfuger.
Overflater gulv bad.:
Avvik: Bom registrert i enkelte gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvflis.

Sluk, membran og tetsjikt.:
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsning.

Sanitærutstyr og innredning:
Avvik: Toalettet har rennende sisterne.

Ventilasjon.:
Avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Det er benyttet standard dørterskel på bad. På bad skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering på badet fungerer.

Overflater og innredning Kjøkken.:
Avvik: Kjøkkenet bærer preg av elde/slitasje.

Avtrekk kjøkken.:
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

Tekniske installasjoner.:
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner.:
Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner:
Avvik: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.

Tekniske installasjoner:
Avvik: El. Anlegg inni leiligheten er fra 1997, unntatt kurs/kontakt til vv-tank.
Det må påregnes generell oppgradering/ev. utskiftninger av eldre el. komponenter for å oppnå dagens standard. Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene.
Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler jeg en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Diverse

Boligselgerforsikring:

Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ingen innflytningsløyve eller ferdigattest for oppføring av bolig.

Det er gitt midlertidig brukstillatelse for endring/tilbygg i 1985, herunder etablering av hybelleilighet.
Godkjent romfordeling av kommunen tilsvarer dagens planløsning.

Leiligheten ble nylig godkjent seksjonert (08/05-2022). Seksjonering kan oversendes ved ønske.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 30/120

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.
Se vedtekter for ytterligere informasjon.

Sameie

Om sameiet
Knøsesmauet 4 består av to selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Espen Tharaldsen

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenummer: 18048698). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr har sameiet oppgitt at de har kr. 0,- innestående på sameiets konto.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 800,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 1 utgjør: 30/120

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.
Det krevers ikke styregodkjenning. 

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Da boligen nylig har blitt seksjonert vil formuesverdi bli beregnet etter salg for 2023.

Oppgitt formuesverdi er innhentet for inntektsår 2020, og gjelder for hele boligen.

Boligens totale formuesverdi for primærbolig utgjør
Kr. 1 529 087,- for inntektsåret 2020.

Boligens totale formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 504 711,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Eiendommen er tilkoblet offentlig vann
- Eiendommen er tilkoblet offentlig avløp
- Kommunal veg til offentlig veg

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 7340000
Plannavn: Bergenhus. Del Av Gnr 165, Nøstet - Verftet - Klosteret
Ikrafttredelsesdato: 28.06.1993
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Boliger (100,0 %)
7340000 - Gatetun (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Bevaringsområder (100,0 %)

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 9910101
Plannavn: Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret
Ikrafttredelsesdato: 22.04.2002
Dekningsgrad: 62,6 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen):
9910101 - Annet trafikkområde (62,6 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
8250000 - Bergenhus. Klosterkvartalet Klostergaten - Vestre Murallmenningen - 190710721
8240000 - Bergenhus. Betlehemskvartalet, St. Hansstredet - Vestre Murallmenningen - Skottegaten - Claus Frimanns Gate - 190710720
4910000 - Bergenhus. Klosteret/strandgaten
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.
Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 440 000
Omkostninger 85 692
TOTALT 2 525 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF