Kråvegen 48

Solgt

3 400 000

Prisantydning

Boligtype

Fritidseiendom

Totalpris

3 497 890

P-rom

98 KVM

Antall rom

5 Soverom

Kråvegen 48 (Solgt)

Fritidseiendom like ved Eikedalen (Kvamskogen) | Kjørbar vei til hytten | 5 soverom, 2 bad, badstue, utendørs jacuzzi

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kråvegen 48 3 400 000 97 892 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Fritidseiendom Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
98 / 105 / 115 KVM Eiet tomt, 1122 KVM 60220165

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang, bod/tekniske rom, bad/wc, badstue, tre soverom, stue og kjøkken.

Innhold | Loftsetasje:
Hems, soverom og bad/wc.

Uteplass:
Det er en terrasse på 40.1 m² med overbygg og en vinkelterrasse på 40.9 m²

Bodareal:
Det er to utvendige boder på hhv. 2.7 m² og 5.6 m² med lagringsmuligheter og oppheng for ski.

Samlet primærareal (P-rom) = 98 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 105 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Tilkoblet offentlig vann- og avløp i 2014
- Vinterbrøytet vei
- Egen parkering like ved hytten for 7-8 biler
- Innlagt fiber
- Stor terrasse med overbygg og Jacuzzi
- Fem soverom og rikelig med sengeplasser
- To bad + badstue
- Pent kjøkken og romslig stue
- Rikelig med bodplass

Hytten |
Praktfull hytte som ble oppført i 2005. Det er i senere tid foretatt diverse oppgraderinger av hytten for å økt standard og optimalisere løsningen. Sett i forhold til tilkomst, hyttens løsning og innhold samt det store utearealet så egner hytten seg godt for både store og små familier, med og uten besøkende. Hytten har hele fem soverom og god størrelse på stue og kjøkken. Det er bad i både hovedetasje og loftsetasjen. Det er god lagringsplass i innvendig bod samt i bodene på baksiden av hytten.

Oppgradering i senere tid |
Taktekking på overbygget terrasse med bod i bakkant er fra 2022. Det ble lagt ny 1-stavs parkett og ny gulvvarme i stue og kjøkken i 2021. Utvendige boder er bygget hhv. i 2012 og 2021. I 2018 ble det installert ny brenner til badstuen. Badet i loftsetasjen ble bygget i 2016. På badet i hovedetasjen ble det i 2014 montert vegghengt wc med innebygget sisterne og luftavsug (det er samme løsning for badet i loftsetasjen). Det er montert musebånd.

Tekniske installasjoner |
Det er innlagt fiber fra Kvam nett til hytten. Montert sentralstøvsuger. Brann/- og innbruddsalarm tilknyttet alarmsentral. Aquastopp montert til varmtvannsbereder og til kjøkkenvask. Sikringsskap, varmtvannsbereder enhet for sentralstøvsuger er plassert i bod/teknisk rom ved inngangspartiet.

Velkommen |
Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en fantastisk hytte på fjellet bare 50 minutter fra Bergen sentrum.

Nærområdet

Det er enkel tilkomst til hytten som har vinterbrøytet vei fram til parkeringsplassen hvor hytten disponerer 7 - 8 bilplasser like ved tomten. Det er meget fin utsikt fra hytten og terrassene. Her kan solen nytes i usjenerte omgivelser.

Det er i underkant av en time å kjøre fra Bergen eller Os. Her er det vinterbrøytet vei helt inn til hytten, og man trenger ikke å tenke på stengte fjelloverganger.

Hytten ligger ca 700 meter fra Eikedalen skisenter. Sentret har 8 skiheiser med 16 nedfarter, varmestuer, skiutleie, skiskole og ladestasjoner for El biler. Gode turmuligheter på ski til Skeiskvannsdalen og fjelltoppene Grøet og Børdalsfjelet.

Ved Kvamsseter, 15 min gange fra hytten, har man tilgang til 60 km preparerte løyper på Kvamskogen. Disse er delt opp i A, B og C løyper, der A-løypene prepareres daglig, B-løypene til helgene, og C-løypene ved stabilt godt vær. De mest brukte løypene går mot Mødal i sør, og Steinskvanndalen i nord.

Eikedalen og Kvamskogen er ikke bare et fantastisk reisemål om vinteren. Ellers i året er det mange aktiviteter som ligger til rette for den i Eikdalen og Kvamskogen.

Fotturer
Her finner du turmuligheter som passer alle. Fra kortere turmål som Skeiskvannsdalen, Tordalen som Mødal, og Steinskvanndalen, til lengre turer som Tveita Kvitingen, Fotasperrnuten etc. Kvamskogens turkart viser mange populære turstier. I turkartets tekstdel finner du flere turforslag, og beskrivelse på hvordan du kan laste ned GPS spor som hjelp eller ekstra sikkerhet. På Grøet, topp av stolheisene i Eikedalen har flott utsikt over Eikedalen. På Børdalsfjellet kan du se Kvamskogen, Tveitea Kvitingen og Folgefonna.

Bading
Det er flere vann i Eikedalen og Kvamskogen man kan bade i. I de mange elvene er det også fine kulper man kan kaste seg ut i for et friskt fjellbad! Ellers er det ikke langt til Norheimsund, der du finner sandstrand midt i sentrum og friluftsområdet Holmsund, som ligger et par km mot Øystese. Kjører man i retning Trøvikbygd er det bare å parkere langs vegen og finne et svaberg. I Øystese finner du Hardanger hotel med tilhørende nybygget Hardanger bad. Inneholder 3 svømmebasseng; et for vanlig svømming og stuping, et motstrømsbasseng med klatrevegg og et terapibasseng med høyere temperatur.
I tillegg er det en fin sandstrand, Øystese Beach.

Fiske
Eikedalen og Kvamskogen har et utall fjellvann, og det er fisk i de fleste. Vann som Skeiskvannsdalsvatnet, Longvotno, Måvotno, og Steinskvanndalsvatnet  er å anbefale. I Heiavatn, som ligger like bak Furedalen skal fisken være litt større.  Er du villig til å gå opp i høyden, kan det være enda større fisk å få. Angående fiskekort opplyser Kvam Herad at det pr i dag ikke er krav til fiskekort på Kvamskogen. Det samme opplyser Samnanger Kommune om Eikedalsvatnet. Vær oppmerksom på at går du nok mot nord / øst kommer du inn i Kvitingen -  og Øystese Aust grunneigarlag. Her er det krav til fiskekort, som kan kjøpes henholdsvis på automat i Kvitingen og  på MX sport i Øystese.  Grunnet drikkevannskilde er det generelt fiskeforbud i Fossdalsvatnet og Myklavatn. På kaien i Tysse, 15 min kjøring fra Eikdale kan du fiske i sjøvann. I Samnangerfjorden kan en få torsk, hyse, lange, lyr, sei, kviting og andre av våre vanligste saltvannsfisker.

Jakt
Det er flere jaktområder for småvilt på Kvamskogen. Noen er tilgjengelig for dagskort, mens andre oppkjøpt av private lag fra år til år. Kontakt grunneier for info.

Sommerski
Fikk du ikke nok dager med ski på beina i vinter, er det bare en fergetur over til Jondal så finner man sommerskisenteret Fonna Glacier Resort. Her er det fine forhold for ski eller brevandring fra mai til ut på høsten.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er lagt gulvvarme i alle rom (ikke badstue) i hyttens hovedetasje samt bad i loftsetasjen. I forbindelse med at det ble lagt ny parkett i stue og kjøkken så ble det også lagt ny Lamiflex varmekabler i disse to rommene. Det er også installert app-løsning hvor du kan starte oppvarming i gang og stue før avreise slik at du har ønsket temperatur til din ankomst.

Det er installert rentbrennende peisovn i stuen som gir god oppvarming og fin stemning til rommet.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Like ved passasjen til tomten er det planert areal hvor denne hytten har tinglyst rett til parkering av to biler. Det er i tillegg et eget areal på høyre siden av passasjen til tomten hvor denne hytten har tinglyst parkeringsrett. Det kan totalt parkeres ca 7 - 8 biler på disse to plassene og det er vinterbrøytet vei fram til parkeringsplassene. Se vedlagt skisse som illustrerer parkeringsplassene i forhold til hytten.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Meget pent opparbeidet eiendom som er godt tilrettelagt for aktiviteter og rekreasjon sommer som vinter. Dreneringen ble utbedret på baksiden av hytten i 2009 og i 2014 ble det gravd grøft på oppsiden for å lede vann bort fra eiendommen.

Her kan du også dyrke grønnsaker i to åkre med tilkjørt soldet jord. Stort areal på baksiden av hytten som er opparbeidet med plen og fin beplantning med overgang til naturtomt.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Hyttens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong- og trebjelkelag. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med liggende villmarkspanel. Vinduer med isolerglass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med shingel.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 12.08.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt hytte:
Når du kjøper en brukt hytte, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten hytten ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange hytter fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for hytter som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

7.1.1 - Våtrom 1. etasje Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

7.1.2 - Våtrom 1. etasje Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

7.1.3 - Våtrom 1. etasje Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hyttelag |
Som eier av Kråvegen 48 blir du også en del av hyttelaget bestående av 38 enheter. Det betales pt. en årlig avgift på kr 4.500,- som dekke hyttens andel av en felles brøyteavtale. Laget har god økonomi med ca kr 150.000,- på konto.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Samnanger kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fritidsbustad
Dato: 18.04.2006

Det er i senere tid meldt inn tiltak om tilbygg av ekstern utbebod på 3.25 m² plassert på baksiden av hytten.

Kommunen er orientert om installering av nytt bad i loftsetasjen. Kommuen har pr. mail orientert eier om at det ikke var krav til å søke om ferdigattest for nytt bad innenfor samme brannselle.

Formuesverdi

Hyttens formuesverdi utgjør kr. 1 654 000,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Hytten kan leies ut etter normalregler til dette formålet.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det er ikke utarbeidet energiattest for hytten ved dette salget. Av den grunn vil laveste energikarakter bli lagt til grunn.

Vei, vann og avløp

- Felles privat vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Det er et hyttelag bestående av 38 hytter.

Hytten står oppført med ett ildsted. Dette ble sist kontrollert 20.06.2019. Da med følgende info: Ingen avvik registrert i avtalen. Ingen anmerkninger registrert i avtalen.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1988/1576-1/50  Best. om adkomstrett  
29.01.1988 
Rett for bnr 152 og 161 til felles parkeringsplass.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen er regulert til:
Kommuneplaner
ID: 1242201800
Navn: Kommuneplanen sin arealdel 2017-2027
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 13.12.2017

Reguleringssvar fra Samnanger kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 400 000
Omkostninger 97 892
TOTALT 3 497 890

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF