Sandviksveien 166

Solgt

7 950 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

8 158 190

P-rom

83 KVM

Antall rom

2 Soverom

Sandviksveien 166 (Solgt)

Lekker 3-roms leilighet i sjøkanten | Heis | Fast garasjeplass | Fast båtplass | Stor terrasse | Sjøutsikt | Usjenert

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sandviksveien 166 7 950 000 208 192 2 247
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
83 / 87 / 0 KVM Eiet tomt, 7470 KVM 60220163

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leiligheten:
Hall, wc, stue, kjøkken, mellomgang, bod (innredet som garderobe), bad/wc og to soverom.

Uteplass:
Fra kjøkken er det utgang til terrasse på hele 15.6 m2

Lagringsplass:
Tilhørende til leiligheten så medfølger det to boder på hhv. 5.1 m2 og 7.2 m2. En av bodene er i et lukket rom som også kan egne seg for lagring av tekstiler.

Samlet primærareal (P-rom) = 83 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 87 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Fast båtplass i låst marina
- Fast garasjeplass med lader til el. bil
- Oppgradert standard
- Vannbåren gulvvarme
- Gasspeis i stuen
- Stue og kjøkken har takhøyde på 2.6 meter
- Stor privat terrasse med fin sjøutsikt
- Uttak til gassgrill på terrassen
- Ettermiddag- og kveldssol
- Trappefri tilkomst
- Fine fellesareal
- Sprinkleranlegg og seriekoblet brannvarslingsanlegg
- Betongskille mellom etasjene
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Innlagt fiber

Presentasjon |
Det er med stor glede ZMEGLEREN v/ eiendomsmegler Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne innbydende og eksklusive 3-roms selveierleiligheten. Prosjektet har også fått flere utmerkelser for sin arkitektonisk utforming og særpreg som er i fin harmoni med den ærverdige bebyggelsen i nærområdet. Denne leiligheten har en spesielt fin beliggenhet i enden av prosjektet med sjøutsikt fra terrassen.

Leilighetens standard |
Leiligheten ble i utgangspunktet levert med god standard fra utbygger. For denne leiligheten har tidligere eier i tillegg utført enkelte oppgraderinger i byggeperioden. Det er smarte og effektive løsninger med lekre detaljer. Gulvet er lagt med fin 1-stavs parkett av lys eik. Leiligheten fremstår som stilsikker og innbydende.

Inneholder hall med fliselagt gulv og innfelt LED belysning i taket. Hallen har plass til gode garderobeløsninger. Det er eget gjestetoalett i tillegg til pent baderom på 5.7 m2. Badet har fliselagt gulv og vegger, innfelt LED belysning i taket, veggfestet wc, innfellbare dusjvegger og innredning med heldekkende servant og overskap med speil. Stuen er lys og innbydende med gasspeis, store vindusflater, innfelt LED belysning i kasser ved overgang mellom vegg og tak. Fra stuen er det fin overgang til kjøkken og spisestue, denne løsningen gir optimale lysforhold, god romfølelse i tillegg til fleksibilitet for plassering av møbler. Kjøkkenet har praktisk og tidløs innredning levert fra Sigdal med integrerte hvitevarer (induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel) fra Siemens og Miele. Her er det rikelig med skap- og benkeplass. Det er montert trådløse LED belysning med dimmer som styres med fjernkontroll. Fra kjøkken/spisestue er det utgang til terrassen som har overbygg og god plass til stor sittegruppe. Leiligheten har to soverom på hhv. 7.3 m2 og 13 m2. Hovedsoverommet har store vindusflater som vender mot sjøbodene i retning Gamle Bergen. Rommet har god garderobeløsning designet av eier og levert av Drømmekjøkken. Leiligheten har en innvendig bod som er innredet som garderoberom. Det er i tillegg to eksterne boder.

Tekniske installasjoner |
Sikringsskap og svakstrømskap samt enhet for vannbåren gulvvarme og aggregat for balansert ventilasjonsanlegg er plassert i mellomgang mellom bad og soverom. Porttelefon er plassert i hallen. Fordeleskap for rør i rør-system er plassert på badet. Det er montert systemlås som gir deg samme nøkkel til leiligheten, boden, postkassen og felles dører, garasje og båthavn. Dersom du ønsker å leie ut båtplassen så er det også egen nøkkel som bare går til marinaen. Bygget har felles gassbeholder hvor denne leiligheten har uttak i stuen hvor det er montert gasspeis samt uttak på terrassen for grill og eventuelt varmelampe.

Fellesareal |
Eiendommen er pent oppbygget fellesareal som er godt tilrettelagt for å sosialisere med hyggelige naboer. Styret har fokus på tiltak for å ivareta et godt nabolag med høy trivsel. Sameiet vil også tilrettelegge for å etablere en egen hagegruppe for å på best mulig måte ivareta det fine fellesarealet. Fellesutgiftene dekker innleid arbeidskraft for bl.a. renhold av innvendig fellesareal.

Nabotomt mot sør |
Eiendomsselskapet Profier jobber her med slufføring for godkjenning til oppføring av 75 leiligheter fordelt på fem bygg. Det vil da bli en betydelig oppgradering av arealet og fine bryggeanlegg med fri ferdsel lang sjølinjen. Det forventes at dette blir leiligheter i høy prisklasse. Etter vår vurdering vil det etter ferdigstillelse av prosjektet bli et løft for området. Dersom Profier får nødvendige godkjenninger planlegges oppstart av prosjektet i løpet av 2023. Prosjektet var i media sist omtalt i bt.no den 24. juli.

Informasjon |
For ytterligere byggeteknisk informasjon henvises til vedlagt tilstandsrapport.

Nærområdet

Leiligheten har en meget fin beliggenhet i dette eksklusive sameiet. Trappefri og enkel tilkomst til leiligheten som vender mot sjøen og retning Gamle Bergen. Privat og skjermet terrasse som vender mot verneverdige sjøboder og en liten badestrand mellom sjøbodene og leilighetens bygg. Fra terrassen er det fin utsikt mot sjøen og i retning leilighetens båtplass.

Elsesro Brygge er å betegne som et av denne bydelens mest attraktive boligsameier. Her bor du like i sjøkanten og grenser til bl.a. Gamle Bergen og Sandviken sjøbad med fantastiske rekreasjonsområder. Eiendommen ligger tilbaketrukket fra hovedveien og har et fint maritimt miljø hvor du sommerstid kan ta Beffen inn til Bergen sentrum eller gå sjølinjen til område med kafé, butikk med post og treningssenter. Det er også gangavstand til lokalbutikk som holder søndagsåpent, NHH og turterrenget i Bergens byfjell. I tillegg er det bryggepromenade på eiendommen og direkte tilkomst til sjøen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Snittforbruk fra januar til og med juni i 2022 har vært 596 kWh pr. mnd. Bygget var ferdig oppført i 2018 er et bygget med fokus på energisparende tiltak. Kombinasjonen av vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning gir godt inneklima og god oppvarming. Fellesutgiftene dekker årlig service av det balanserte ventilasjonsanlegget.

Leiligheten har uttak for gassgrill på terrassen og installert gasspeis i stuen. Bygget har felles gasstank og forbruk for gassen avregnes i hht forbruk pr. leilighet og faktureres en gang i året. Ved sist avregning utgjorde forbruket kr 1.802,- (kr 150,- pr mnd.) for denne leiligheten. Denne summen inkluderer service på anlegget og forbruk for leiligheten.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Det medfølger fast plass i felles garasjeanlegg. Det er montert lader for el. bil til denne plassen. Det er egen måler for laderen og det blir fakturert etter forbruk.

Det medfølger fast båtplass i lukket Marina like ved bygget. Båtplassen er synlig fra leilighetens private terrasse.

Følgende opplysninger er hentet fra forretningsfører: Parkeringsplasser er organisert i egen næringsseksjon - seksjonsnummer 81. Opprettet som realsameie med boligseksjon for de boligseksjoner som har ervervet p-plass. 1/62 del pr p-plass. Følger i utgangspunktet boligen ved salg, men kan selges internt til andre seksjonseiere i sameiet. Administrasjonskostnader ved eierskifte faktureres i hht gjeldene prisliste. Se vedtektene for S 81 - Elsesro Brygge Garasjesameiet.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiet tomt som er felles for sameiet og består foruten eiendommens bygningsmasse av bryggepromenade, kaianlegg, lekeplass, grøntarealer, murer, bed/beplantning, vannspeil og et stort torgareal.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille i betong- og stålkonstruksjoner. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med fasadeplater og trepanel. Innvendig er veggene påmontert aldringsbestandig plastfolie og platekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer med utvendige aluminiumsbeslag. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 05.07.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Den vedlagte tilstandsrapport for denne boligen viser at leiligheten har fått betegnelsen TG1 på alle tekniske punkt i rapporten.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det er lagt inn forslag om at den åpne tomten ved Sandviken Brygge/Måseskjærveien skal benyttes som riggområde og utskipingshavn for tunnelmasser fra det planlagte bybane- og Fløyfjellstunnel-prosjektet.

Det gjøres oppmerksom på at vegghyller i stuen og belysning på soverom ikke medfølger i handelen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 02.11.2018

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 87/7008

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Sameiet Elsesro Brygge består av 80 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (garasjeanlegget). Båthavn tilknyttet sameiet er eget selskap, Elesro Brygge SA (6468).

Sameiets forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, revisor er Revisorgruppen Hordaland og regnskapsfører er Egil Havre/OBOS.

Styreleder for boligsameiet og båtlaget er:
Geir Skorpen - Mob. 930 05 911.

Styret har e-postadresse: styrerommet@elsesro.no

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenummer: 6699043). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr 2021 hadde sameiet et årsresultat på kr. 352.880,-. Sameiet har pr tiden ingen lån. Denne leilighetens andel av sameiets formue utgjør kr 27.810,- pr. 31.12.2021.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1.947,-. Denne summen dekker omkostninger for tv-anlegg/bredbåndsløsning (fiber), renholdsfirma for vask av innvendig fellesareal, andel felles bygningsforsikring, strøm til fellesareal, drift av tekniske installasjoner som bl.a. heis, ventilasjonsanlegg, alarmanlegg, brannsikring, fyringsanlegg. Videre dekker fellesutgiftene avsetting til vedlikehold av fellesareal samt drift av sameiet med revisjon og regnskap.

Det betales i tillegg kr 300,- pr. mnd. til garasjesameiet for bl.a. drift og vedlikehold av garasjeanlegget hvor denne leiligheten har sin fast plass. Det betales kr 250,- pr. mnd. til båtlaget hvor denne leiligheten eier sin fast båtplass i felles marina. Det kan orienteres om at dagens eier har leiet ut sin plass for kr 1.000,- pr mnd. Det er også mulig å selge båtplassen videre.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Tema i sameiet |
Det er opp til diskusjon om innglassing av terrasser.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige
beboerne.

Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor sameiets område.
2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 344 185,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 839 064,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.

Bygget er oppført i 2018 etter byggetekniske krav som legger vekt på bl.a. energisparende tiltakt. Ettersom det ikke er laget energiattest for leiligheten må vi ved salget legge til grunn laveste energikarakter: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Fellestomt grenser til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1871/900076-1/106  Best. om adkomstrett  
09.06.1871 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:104  
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1894/900230-1/106  Bestemmelse om bebyggelse  
18.12.1894 
Bestemmelse om benyttelse av off. brygge opphører
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1916/905976-1/106  Erklæring/avtale  
01.09.1916 
Skrivelse ang. regulering
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere

1918/905881-1/106  Erklæring/avtale  
12.07.1918 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. et skur
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1919/910381-1/106  Bestemmelse om kloakkledn  
18.03.1919 
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1924/901362-1/106  Erklæring/avtale  
11.04.1924 
Skrivelse ang. regulering
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/6540-1/106  Erklæring/avtale  
29.08.1961 
Plikt til å oppføre nordveggen av brannfaste materialer
når bygningsrådet forlanger det
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/8974-1/106  Erklæring/avtale  
21.11.1961 
Bestemmelse om tilfluktsrom
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/8975-1/106  Erklæring/avtale  
21.11.1961 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. overdekke
på gårdsplass
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1963/3148-3/106  Bestemmelse om bebyggelse  
18.04.1963 
Rettighetshaver Bergen kommune
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/403409-1/200  Bestemmelse om nettstasjon  
19.04.2017 21:00 
Rettighetshaver:BKK NETT AS  
Org.nr: 976944801
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/403409-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
19.04.2017 21:00 
Rettighetshaver:BKK NETT AS  
Org.nr: 976944801
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/403409-3/200  Bestemmelse om bebyggelse  
19.04.2017 21:00 
Rettighetshaver:BKK NETT AS  
Org.nr: 976944801
Overført fra: 4601-168/91
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/745507-1/200  Bestemmelse om båtplass/bryggeplass  
08.05.2018 21:00 
Rettighetshaver:ELSESRO BÅTHAVN SA  
Org.nr: 920359736
Rett til å ha flytebryggeanlegg forankret
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/745507-2/200  Bestemmelse om gangrett/rett til sti  
08.05.2018 21:00 
Rettighetshaver:ELSESRO BÅTHAVN SA  
Org.nr: 920359736
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 63500000
Plantype: 35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 91 MFL., SANDVIKSVEIEN 160
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 25.11.2015
Saksnr: 201317140
Dekningsgrad: 98,1 %

PlanID: 60390000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 377, 379, SANDVIKSBODENE 78C - 80
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 20.06.2011
Saksnr: 200802321
Dekningsgrad: 1,9 %

PlanID: 5790000
Plantype: 30
Plannavn: ÅSANE/BERGENHUS. NORDRE INNFARTSÅRE TIL BERGEN, PARSELL NYGÅRDSTANGEN - EIDSVÅG
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 10.05.1982
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

PlanID: 6130000
Plantype: 30
Plannavn: BERGENHUS. GAMLE BERGEN, NYHAVNSVEIEN 1 OG 2 MFL.
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 21.03.1988
Saksnr: 190001591
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 1113 - Boligbeb. - blokkbebyggelse
Dekningsgrad: 62,2 %

PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 1800 - Kombinert bebyggelse og anleggsformål
Dekningsgrad: 9,7 %
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 3060 - Vegetasjonsskjerm
Dekningsgrad: 7,9 %
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 2015 - Gang- sykkelveg
Dekningsgrad: 6,7 %
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 6100 - Ferdse
Dekningsgrad: 6,5 %
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 2016 - Gangveg - gangareal - gågt.
Dekningsgrad: 3,1 %
PlanID: 60390000
Reguleringsformål: 330 - Gatetun
Dekningsgrad: 1,6 %
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 2010 - Veg
Dekningsgrad: 0,9 %
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 1111 - Boligbeb. - frittliggende småhusbebyggelse
Dekningsgrad: 0,7 %
PlanID: 60390000
Reguleringsformål: 310 - Kjørevei
Dekningsgrad: 0,3 %
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 2014 - Gatetun/gågate
Dekningsgrad: 0,2 %
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 2018 - Annen veggrunn, tekn. anl.
Dekningsgrad: 0,1 %
PlanID: 63500000
Reguleringsformål: 6610 - Naturområde i sjø og vassdrag
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,2 m²)
PlanID: 6130000
Reguleringsformål: 170 - Almennyttig formål
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)
PlanID: 6130000
Reguleringsformål: 631 - Andre anlegg i vassdrag/sjø
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 63500000
Sonetype: 140 - Frisiktsone
Dekningsgrad: 1,4 %

PlanID: 63500000
Sonetype: 570 - Bevaring kulturmiljø
Dekningsgrad: 0,4 %

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 6130000
Reguleringsformål: 660 - Bevaringsområder
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 63500000
Bestemmelseshjemmel: 1 - Utforming
Dekningsgrad: 4,2 %

Reguleringsplaner under arbeid
PlanID:65810000
Plantype: 34
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATEN-EIDSVÅGTUNNELEN
Saksnr: 202220562
Dekningsgrad: 11,6 %

PlanID: 64780000
Plantype:35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 377 MFL., SANDVIKSBODENE
Saksnr: 2022220581
Dekningsgrad: 3,9 %

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID : 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY
Dekningsgrad: 91,9 %

PlanID : 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 3001 - Grønnstruktur
Beskrivelse: Grønnstruktur
Områdenavn: G
Dekningsgrad: 7,9 %

PlanID : 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 6001 - Bruk og vern av sjø, vassdrag
Beskrivelse: Bruk og vern, sjø, vassdrag
Områdenavn: SJØ
Dekningsgrad: 0,1 %

PlanID : 65270000
Arealstatus: 2 - Nåværende
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Områdenavn: Y
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,2 m²)

Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_7
Beskrivelse: Historisk sentrum
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_4
Beskrivelse: Historiske veifar
Dekningsgrad: 3,4 %

PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H570_2
Beskrivelse: Gamle Bergen
Dekningsgrad: 0,1 %

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpFareSone
Hensynssonenavn: H310_1
Beskrivelse: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred
Dekningsgrad: 30,4 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H220_3
Beskrivelse: Vei støy - gul sone
Dekningsgrad: 20,2 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H210_3
Beskrivelse: Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad: 2,0 %

Kommunedelplan(er)
PlanID: 15750000
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 19.02.2001
Dekningsgrad: 99,8 %

PlanID: 18740000
Plannavn: BERGENHUS. KDP BERGEN HAVN
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 14.05.2012
Dekningsgrad: 0,2 %

Arealformål i kommunedelplan
PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 130 - Erverv
Dekningsgrad: 49,2 %

PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 155 - Bygn. med særskilt allmennyttig formål
Dekningsgrad: 36,1 %

PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 610 - Veiareal
Dekningsgrad: 14,5 %

PlanID: 18740000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 521 - Småbåthavn
Dekningsgrad: 0,2 %

PlanID: 15750000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 110 - Boligområder
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,4 m²)

PlanID: 18740000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 590 - Annen særskilt bruk eller vern
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,3 m²)

Restriksjonsområder i kommunedelplan
Restriksjonstype: 149 - Område unntatt fra rettsvirkning
Dekningsgrad: < 0,1 % (4,7 m²)

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 64290000
Type: 35
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1944 MFL., LEHMKUHLBODEN
Saksnr: 202220474

PlanID: 18400000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168, ÅSANEVEIEN, UTVIDELSE AV OFFENTLIG TRAFIKKAREAL VED SANDVIKEN BOMSTASJON
Saksnr: 200417116

PlanID: 18200000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL., SANDVIKEN, NYHAVNSBUKTEN
Saksnr: 200408593

PlanID: 18200000
Type: 30
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL., SANDVIKEN, NYHAVNSBUKTEN
Saksnr: 200408593

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 168/379
Bygningsnr: 300874768
Bygningstype: Boligbrakker
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 30.04.2021
Saksnr: 202103473

Eiendom: 168/379
Bygningsnr: 300874768
Bygningstype: Boligbrakker
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 30.04.2021
Saksnr: 202218061

Eiendom: 168/379
Bygningsnr: 300874768
Bygningstype: Boligbrakker
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 06.05.2022
Saksnr: 202218061
Eiendom: 168/379
Bygningsnr: 300874768
Bygningstype: Boligbrakker
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 06.05.2022
Saksnr: 202103473

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 7 950 000
Omkostninger 208 192
TOTALT 8 158 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF