Georgernes Verft 20

Solgt

3 890 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 100 230

P-rom

50 KVM

Antall rom

1 Soverom

Georgernes Verft 20 (Solgt)

Svært lekker frontleilighet | UNIK BELIGGENHET | Heis | Garasje | Vannbåren varme | Sol | Brygge | Sentralt | Parker

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Georgernes Verft 20 3 890 000 6 232 5 070
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
50 / 50 / 0 KVM Fellestomt, 7180 KVM 60220158

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2.etasje
Entré/gang (4,5 m²), bad (5,5 m²), soverom (12,9 m²) og stue/kjøkken (24,7 m²)

Uteplass
Vestvendt balkong på 1 m² med utgang fra stue. Balkongen er overbygd.

Lagringsplass
Leiligheten disponerer en bod i u-etg på 5,5 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Bod er merket 3.06. Felles boddør til bodareal er merket bod 11. Inngang fra dør nr 23 i garasjeanlegg.

Primærareal
Alle rom i leiligheten er inkludert i P-rom.

Samlet primærareal (P-rom) = 50 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 50 m²

Standard

- Meget flott internbeliggenhet i 2.etasje (Frontleilighet i GV. 20)
- Liten balkong på med meget flott sjøutsikt samt felles takterrasse
- Solrikt og med lyden av bølger
- Vannbåren varme i leiligheten
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Direkte adkomst fra garasjen til heisen.
- Tidløst HTH kjøkken med god skapplass og hvitevarer som medfølger.
- Ny parkett i entré/gnag, stue/kjøkken og soverom i 2015
- Diverse malingsarbeid utført over tid, senest 2021
- Masse skapplass
- Borettslaget har egen gjesteleilighet som beboerne kan leie ved behov
- IN ordning og sikringsordning i borettslaget
- Nordnesparken som "nærmeste nabo"
- Et byens mest velkjente leilighetskomplekser
- Kanskje byens mest ettertraktede bydel

Innledning | Når Verftet bader i sol viser leilighetene på Georgernes Verft seg fra sin beste side. Svært attraktivt leilighetskompleks på beste Nordnes med et moderne uttrykk og meget pent opparbeidete utearealer gir en følelse av tidløst bomiljø "på landet" i sentrum. Fra leilighet og balkong er det en majestetisk utsikt mot Puddefjorden og videre mot Laksevåg, Damsgårdsfjellet og Ørnefjellet.

Leiligheten | Leiligheten har et primærareal på 50 kvadratmeter. Vinduene og den lille balkongen i front gir luft, romfølelse og kontakt med himmelen og sjøen. Leiligheten fremstår som velholdt og det er en god planløsning, parkett på gulv og lyse farger på overflater. Det er balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning som gir et behagelig inneklima, samt vannbåren varme som fordeler varmen på en jevn og god måte. Oppholdsrom med stue med åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenfrontene ble malt i 2006. God plass til både sofa og spisegruppe. Kjøkkenet er levert av HTH og alle hvitevarene følger med. Det er rikelig med skapplass i både entré/gang og på soverom. På soverommet er det i tillegg innredning/skap med benkeplate som brukes somkontorpult med soveromsvinduet. En meget smart løsning. I suten er det innebygd nisje med glasshyller. Pent, helfliset bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Lettstelt | Ved å bo på Georgernes Verft vil ny eier frigjøre tid til å nyte hjemmets ro. Her er det ingen fellesforpliktelser for beboerne idet et rengjøringsfirma sørger for til enhver tid representative fellesarealer. Bilen parkeres trygt i underetasjen og du går tørrskodd inn i leiligheten via heis til leilighetsplan.

Arkitekten | Med vestvendt beliggenhet mot Puddefjorden i Bergen har Rambøll Arkitektur gitt nytt liv til Georgernes Verft. 151 boliger fordelt på 10 bygg er bundet sammen med felles parkeringsanlegg. Området er utformet som en forlengelse av det åpne og urbane bymiljøet med gater og plasser. Oppbygning av offentlig gate og plassareal mot den tilgrensende Nordnesparken er en del av prosjektet. En strandpromenade utgjør avslutningen mot sjøen, og området er blitt et av byens mest attraktive rekreasjons- og badesteder.

Prisbelønnet prosjekt | Veidekke var hovedentreprenør for utbyggingen. Utbyggingen av den gamle verftstomten har fått stor oppmerksomhet for arkitekturen og byggherrens satsning på miljøvern og energiøkonomisering. Norsk Form studerte i 2008 27 nye boligprosjekter i fire store byer mht. barn og ungdoms oppvekstmiljø. Kun tre prosjekter gjorde seg fortjent til betegnelsen forbilledlig. Georgernes Verft var ett av disse. Prosjektet fikk også NBBLs miljøpris 2003. Kilde: www.ramboll.no

Fellesareal | Fellesarealene omfatter felles takterrasse, stort parkeringsanlegg under bakken, bilfritt og rolig gatetun, diverse beplantning, bryggepromenade og lekeplass. Tomten er ellers for det meste bebygget. I tillegg er det en egen gjesteleilighet som kan leies av beboere for kr. 300,- pr. døgn. Plass til fire personer.

Gjesteleilighet | Borettslaget har egen gjesteleilighet som beboerne kan leie ved behov. Leiligheten består av kjøkken/oppholdsrom, bad og et soverom med 4 sengeplasser. Det er kun beboere på Georgernes Verft som kan leie den.

Nabolaget | Vakre Nordnes er en særdeles ettertraktet bydel med sjø og parker på alle kanter, en engasjert lokalbefolkning og masse god stemning. Her ute får en nærmest en følelse av å være på landet, samtidig som Torgalmenningen ligger en liten rusletur unna.  

Lave omkostninger | Ved kjøp av denne leiligheten skal det ikke betales 2,5% i dokumentavgift til staten.

Avslutning | Med beliggenhet på Georgernes Verft kan en trygt si at dette er en beliggenhet de fleste vil misunne. Velkommen på visning!

Nærområdet

For de aller fleste er krav til beliggenhet den avgjørende faktoren ved kjøp av ny bolig. Vi befinner oss her i Georgernes Verft nr. 20. Vi er på verftet, med sjø, sol, bryggepromenade, bademuligheter, restaurant og Carte Blanche rett utenfor døren. Alt dette kun en liten spasertur gjennom smitt & smau til sentrum. Her ute er det et eget lokalsamfunn med blant annet flere spisesteder, gallerier, kafèer, baker, fantastiske Nordnesparken med badeplasser inkl. utendørs basseng, Akvariet, fotballbane, idrettshall med aktivitetstilbud, egen skole, eget buekorps, eget idrettslag m.m. Nordnes er kort fortalt et svært attraktivt sted å bo for alle aldersgrupper, og her er det masse historie i gatene og god atmosfære året rundt!

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Vannbåren varme
Leiligheten har vannbåren gulvvarme på bad og en radiatorovn i stue. Varmtvannsforsyning via vannbåren varmesystemet. Forbruk av vannbåren varme faktureres via Eviny. Vannbåren varme oppvarmes via sjøvarmepumpe

Ventilasjon:
Det er installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning i borettslaget. Dette er et innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) føres inn i leilighetene. Felles aggregat i Brl. Felles ventilasjonsanlegg ble betydelig oppgradert i 2020 i regi av Brl.

Parkering

Flytende parkering i fellesgarasje under komplekset.

Gjesteparkering også i garasje (åpning av bommen blir styrt fra hver enkelt leilighet via porttelefonen).

Mulighet for el-billading i Borettslaget.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med kaianlegg, belegningsstein/heller, lekeplasser og div. prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Følg Nøstegaten forbi Nøstet Panorama og videre til Verftet. 

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunnmur:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong. Garasjeanlegg i u-etg.

Veggkonstruksjon:
Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/etasjeskillere. Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av liggende/stående trekledning, fasadeplater og teglstein. Fasadene er Brls ansvar

Vinduer:
Isolerglass i hvite trekarmer. Utv. beslag. Vinduene er fra byggeår. Vinduene har normal slitasje, alder tatt i betraktning.  Vinduer er Brls ansvar. Forventet brukstid/normal brukstid på 20 til 60 år
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Flat takkonstruksjon og pulttak. Tekket med takbelegg. Renner og nedløp i aluminium. Taktekking er fra byggeår. Taktekking og takrenner/nedløpsrør er Brls ansvar.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 13.10.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Lovlighet: Det foreligger ferdigattest for bygget.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Det er sprekker i noen fliser. Flisene virker å delvis ha løsnet fra underlaget
Tiltak: Generell oppgradering/utskiftning av gulvfliser må påregnes.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (5,5 m²)
Det er noe slitasje/porer noen steder i fuger mellom veggfliser i dusjsone.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (5,5 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Bom registrert i noen gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (5,5 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad (5,5 m²)
Det er noe fuktutsvelling i nedre del på siden av baderomsinnredning. Det er noe rustgjennomslag i nedre del av speil.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Kjøkken > Benkeplate > Stue/kjøkken (24,7 m²)
Det er fuktutsvelling i nedre del av benkeplate v/ oppvaskmaskin. Det er noe slitasje i skjøt.
Tiltak: Benkeplate bør oppgraderes/ev. skiftes v/ behov.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler takstmann en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad (5,5 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg i dusjsone vender mot nabo og fellesareal

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Felles brannvarslingsanlegg i bygningen. Felles brannvarslingsanlegg er Brls ansvar og er ikke tilstandsvurdert.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken med unntak av kjøleskapet medfølger i salget. Hvitevarene er brukt og uten garanti.

Annet
Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 05.11.2002
Gjelder Nybygg Blokk/Bygård/Terrassehus
Tiltakets adresse: Georgernes Verft 16-17-18-19-20-21-22-23-24-26 og 28

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 15.11.2002
Gjelder Nybygg Blokk/Bygård/Terrassehus
Tiltakets adresse: Georgernes Verft 24

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Georgernes Verft borettslag (Orgnr: 981080599) er et tilknyttet borettslag som har engasjert BOB som forretningsfører. Borettslaget består av til sammen 151 leiligheter. Adkomst leiligheter via heis/trappeoppgang. Felles bossuganlegg i borettslaget

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA med følgende polisenummer 88954455. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 2 007 288,- mot et budsjettert resultat på kr. 1 528 571,-

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 5.070,- pr. mnd. Felleskostnaden inkluderer renter og avdrag, kabel tv, forsikring av bygg, div. serviceavtaler, kommunale avgifter, eiendomsskatt, renhold etc.

Husleien skal økes med 5% fra 2023 iht. konsumprisindeks.

Fellesutgifter pr mnd:

Renter IN lån 4 kr. 68,00
Renter IN lån 3 kr. 60,00
Renter IN lån kr. 6,00
Avdrag IN lån kr. 4 753,00
Avdrag IN lån kr. 3 761,00
Avdrag IN lån kr. 68,00
Kabel-tv kr. 390,00
Felleskostnader kr. 2 964,00

Dersom en ønsker å benytte seg av IN-ordning og innfri denne andelens fellesgjeld vil månedlig husleie utgjøre kr. 3.354,-

Spesifikasjon av felleslån
Bank: Husbanken
Lånenr.: 13516706-1
Lånebeskrivelse: Annuitet
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,08%
Andel av saldo 8 934,29
Innfrielsesdato: 30.06.2032

Bank: Husbanken
Lånenr.: 13516706-10
Lånebeskrivelse: Annuitet
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,08%
Andel av saldo 88 301,09
Innfrielsesdato: 30.06.2031

Bank: Husbanken
Lånenr.: 13516706-30
Lånebeskrivelse: Annuitet
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,08%
Andel av saldo 98 737,89
Innfrielsesdato: 30.06.2032

Bank: Nordea Bank Norge ASA
Lånenr.: 6030.81.10748
Lånebeskrivelse: Til diverse vedlikehold av bygningsmassen
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,80%
Andel av saldo 4 033,57
Innfrielsesdato: 30.12.2024

Bank: Nordea Bank Norge Asa
Lånenr.: 6030.81.10748-1
Lånebeskrivelse: til diverse vedlikekhold av bygningsmasse
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,80%
Andel av saldo 4 033,57
Innfrielsesdato: 31.12.2024

Fellesgjeld pr. 20.06.2022: kr. 204 040,-

IN-ordning
Laget har åpnet for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Gjelder ikke evt. fastrentelån. Finanskostnadene avregnes ved forfall, og tilfaller eier på tidspunktet for avregning.

Sikringsordning
Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS.

Vedlikehold
Borettslaget har en vedlikeholdsplan for 2020-2024 som omfatter vedlikehold og utskiftning av forskjellige bygningsdeler og bygningselementer etc. i Borettslaget. Borettslaget samarbeider med Rambøll. Styret estimerer et lånebehov på 5 millioner og evt. kunne trekke på et rammelån ved behov. BOB vil være behjelpelig med innhenting av tilbud fra forskjellige banker. Det betyr at månedlig husleie økes noe ved opplåning for å betjene renter og avdrag på et nytt lån. Fellesgjeld vil øgså økes. Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Det er trukket 2 mill på rammelånet på 5 mill (det ble sist trukket 1 mill i januar 2022). Det ble på siste generalforsamling nedstemt å utvide rammelånet med 3 mill til totalt 8 mill. Det er et ønske om å ta opp igjen denne saken på neste generalforsamling (ca april 2023) fordi det er ønske om å utvide rammelånet slik at en kan utføre reparasjon av alle tak samtidig (mer økonomisk pga stillasleie osv).

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten blir lyst ut i etterkant av salget på fastpris.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 785 042,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 826 149,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom direkte fra kommunal vei
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (9025000). Formål: Bolig.
Planid: 9025000.
Saksnr: 190660511.
Planens navn: BERGENHUS. GNR 165 BNR 561 M.FL., GEORGERNES VERFT 4A.
Type plan: Bebyggelsesplan ihht. reguleringsplan (32)
Planstatus: Gjeldende plan (ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 20.04.1998.

I forlengelse av boligprosjektet "Nøstet Panorama" er det er planer i området rundt sjølinjen i området. Det er planer om oppføringer av leiligheter (mot sjøen) og på tomten i forkant og en generell oppgraderinger av området. Megler har ikke kunnskap om når planene skal iverksettes eller konkret hva som tenkt å bygges. Kjøper må ta høyde for at dette området kommer til å bebygges på sikt. Konferer Bergen kommune byggesak på tlf. 05556 for spørsmål rundt dette. Dette er et godt stykke fra Georgernes Verft og vil i så tilfelle være et postivt løft for strøket.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 890 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 204 000
TOTALT 4 100 230

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF