Bråtet 213

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

5 800 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

6 000 340

P-rom

142 KVM

Antall rom

3 Soverom

Bråtet 213

Rekkehus med 3 soverom + stor hems | Lettstelt hage | Meget solrikt | Carport + to bilplasser | Barnevennlig

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bråtet 213 5 800 000 13 876 4 800
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Borettslag
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
142 / 151 / 0 KVM Fellestomt, 9350 KVM 60230015

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang (5.0 m2), hall (13.9 m2), tre soverom (hhv. 9.9 m2, 11.5 m2 og 13.0 m2), gjestetoalett (1.5 m2), bad/wc (5.7 m2), vaskerom (4.1 m2) og bod (3.5 m2)

Innhold | 2. etasje:
Stue (38.9 m2) og kjøkken (22 m2)

Innhold | Hems:
Loftstue (9.5 m2) og trapperom (3.6 m2). Gulvarealet på hemsen utgjør totalt 18.6 m2. Hemsen har luke med tilkomst til lagringsplass i knevegger.

Altaner:
Fra stuen er det utgang til vest-vendt altan på 8.5 m2. Fra kjøkkenet er det utgang til øst-vendt altan på 9.9 m2.

Terrasse:
Fra ett av soverommene i 1. etasje er det utgang til terrasse på terrasse på 37 m2 med enkel overgang til plen på 30 m2.

Forhage:
Ved fronten av huset er det innkjørsel med betongheller som er målt til 35 m2

Utebod:
Det er sportsbod på 4.7 m2 ved husets inngangsparti.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 142 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 151 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Stue med peis og takhøyde opp til 4.2 meter
- Meget pent kjøkken på hele 22 m2
- Tre soverom + stor hems
- Stort bad + gjeste wc og separat vaskerom
- To altaner + terrasse
- Inngjerdet og lettstelt hage
- Carport + to bilplasser ved husets inngangsparti
- Fiberløsning fra Altibox
- Det er ingen dok. avgift ved kjøp av bolig i borettslag

Boligen |
Denne boligen går over to plan i tillegg til stor hems. Det er i senere tid foretatt endringer av planløsningen og å optimalisere arealbruken. Bl.a. er inngangspartiet påbygget og tidligere bod bygget om til soverom. Soverommet i 2. etasje er innlemmet til kjøkkenet. Det er åpnet opp mellom stue og kjøkken, noe som har gitt bedre lysforhold og romfølelse. Opprinnelig var det åpent fra hemsen ned mot stuen. Dette er nå bygget inn for å få et mer fullverdig rom. Med unntak av hovedsoverommet så er alle lister rundt vinduer 1 og 2 etasje skiftet og innvendige dører er skiftet.

Entrè:
Rommet har fliselagt gulv med varmekabler og downlightsbelysnng. Det er nyere ytterdør med kodelås.

Hall:
Romslig hall med 1-stavs eikeparkett og garderobenisje.

Kjøkken:
Kjøkkenet er utvidet ved å ta inn opprinnelig soverom i arealet. Kjøkkenet framstår som et lekker og meget brukervennlig rom på hele 22 m2. Fra kjøkkenet er det også utgang til altan på 9.9 m2. Det ble lagt nytt gulv i 2018, 1-stavs lys eik. Det er kvalitetsinnredning fra Huseby som ble montert i 2009. Her er det heltre benkeplate og rikelig med skap- og benkeplass, god belysning og fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Integrert oppvaskmaskin (2018), kjøleskap/frys (2018), Miele ventilator, stekeovn og induksjonstopp.

Stue:
Lys og luftig stue på 38.9 m2 med takhøyde opp mot 4.2 meter. Det er store vindusflater ut mot altanen på 8.5 m2 som er vendt over hagen. Stuen har peis som gir fin stemning til rommet og god oppvarming. Det ble lagt nytt gulv i 2018, 1-stavs lys eik.
Peis Merke Dovre innsats og modell Thomas, levert og montert av Sigurd Ziem i1997.

Baderom:
Badet ble oppusset ca år 2000 og arbeidet ble utført av Gården Rørleggerservice. Badet er 5.7 m2 og har fliselagt gulv og vegger. Det er lagt varmekabler i gulvet. I 2022 ble det montert nye innfellbare dusjvegger og nytt speilskap.

Gjestetoalett:
Dette rommet ble oppusset i år 2008. Arbeidet ble utført av Gården Rørleggerservice, se tilbud.

Vaskerom:
Funksjonelt rom på 4.1 m2 med belegg på gulvet og utslagsvask. Varmtvannsbereder og stoppekran er plassert på vaskerommet.

Soverom:
Soverommene er plassert i 1. etasje og har areal på hhv. 9.9 m2, 11.5 m2 og 13 m2. Alle tre rommene har areal til gode garderobeløsninger, hovedsoverommet har speilskyvedørsgarderobe. Ett av soverommene har utgang til terrasse.

Hemsen:
Det er trapperom ved hemsen på 3.6 m2 og eget rom på 9.5 m2 med to store takvinduer og lyst tregulv. Det totale gulvarealet på hemsen er 18.6 m2. Det er i tillegg luke til lagringsplass i kneveggene.

Lagringsplass:
Det er en innvendig bod på 3.5 m2, lagringsplass i kneloft på hemsen og en utvendig bod på 4.7 m2 innlagt strøm og vegger som er gipset.

Oppgradert i senere tid |
- År 2021: Montert ny ytterdør med kodelås.
- År 2020: Montert infrastruktur for el. billadere i carport
- År 2020: Nytt terrassedekke (kjøkkensiden) samt ny ytterdør til bod.
- År 2019: Skifte av tak, skorsteiner ble kledd inn og alle renner og nedløp ble skiftet. Leverandør Fana Blikk AS.
- År 2019: I forbindelse med skifte av tak ble begge takvinduene på hemsen skifte.
- År 2018: Det ble lagt nytt gulv i stue, kjøkken og gang (1-stavs lys eik fra Kahrs).
- År 2015: Hagen ble oppgradert med ny mur og plen. Utført av Gravdal Hageanlegg.
- År 2008: Gjestetoalett oppusset. Arbeidet utført av Gården Rørleggerservice.
- År 2009: Integrerte tidligere soverom til kjøkkenet og bygget på med kjøkkenøy og skap under vindu
- År 2006: Nytt HUSEBY kjøkken i oktober 2006 med påbygg i 2009.
- År 2007: Terrasse utenfor kjøkken ble bygget og det ble platet igjen under terrassen fra stuen.
- År 2003 Hems ble bygget inn og det ble lagt gulv i kneloft og montert luke til koffertloft.
- År 2002 ble sikringsskapet fornyet

Byggmester Tor Kristian Lavik har bygget hems, satt inn vinduer på hems, lagt gulv , bygget terrasse foran kjøkken, lagt plater under terrasse foran stue, i tillegg har han bygget bod, gang og bygget tidligere bod om til soverom. Han tilrettela også for at sikringsskap kunne flyttes.

Omkostninger ved kjøp |
Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5 % dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning (kr 5.800.000,-) ville dokumentavgiften ved selveiende bolig utgjort kr. 145.000,-.

Borettslaget |
For de som ønsker så er det lagt opp til fint sosialt samhold med bl.a. Sankthans-feiring, 17. mai-feiring og tenning av julegran. I år 2020 ble det gjennomført et betydelig løft på fellesområdet. Bl.a. ble begge lekeplassområdene oppgradert med nye lekeapparat og det ble bygget flere parkeringsplasser til gjester.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i entrè, hall og baderom.
Peis i stuen.

Det totalt strømforbruket for året 2022 er oppgitt til 12 630 kWh.

Parkering

Det medfølger en fast carportplass. Her er det lagt opp felles infrastruktur for montering av lader til el. bil. Dagens eier har i tillegg planert areal ved huset hvor det er plass til to biler.

Det er avsatt areal for gjesteparkering på fellestomten.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Borettslagets fellestomt er på hele 9 350 m² og deles da på bare 20 boenheter. Store deler av tomten er beliggende i flatt terreng som gjør arealet brukervennlig og lett tilgjengelig for beboerne. Det er bred og fin innkjøresel med enkel tilkomst. Fellesrekke med carporter og gjesteparkering er plassert i bakre del av tomten mot skrånet terreng. Det er stort åpent areal i senter av boligfeltet som er pent opparbeidet med interne veier, sittegrupper, lekeplass og fin beplantning. Hver av boenhetene har sine adskilte og skjermede hager og terrasser.

Se vedlagte basiskart fra Bergen kommune med tomtegrense og byggets plassering på tomten.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i skjermet og koselig boligtun bestående av 20 boenheter. Det er ingen gjennomgangstrafikk ved boligen og eiendommen er omkranset av grøntareal. I senter av boligfeltet er det pent opparbeidet areal med lekeplass og sittegrupper som er godt tilrettelagt for at både store og små kan hygge seg og sosialisere med naboer og venner. For de som ønsker å delta så er dette et sosialt og hyggelig nabolag hvor det arrangeres felles Sankthans aftener med grilling, juletrefester samt felles juletrelys tenning med sang og underholdning.

Denne boligen har altan på kjøkkensiden hvor solen kommer ca kl 08:00 og er fram til ca kl 15:00 (midtsommers). På motsatt side av huset er det tilkomst til altan fra stuen. Det er i tillegg en stor terrasse med overgang til inngjerdet og lettstelt hage. Her kan solen nytes fra ca kl 13:00 til ca kl 22:30 (midtsommers) og fra ca kl 12.00 på plenen.

Til tross for beliggenheten i disse rolige omgivelsene så er det gangavstand til det meste av servicetilbud, noe som gjør hverdagen enkel og effektiv. Her er det kort gangavstand til dagligvarebutikk med post og bare 2-3 minutter å gå til busstopp og ca 18-19 minutter til bybanestopp. Fra busstoppet går linje 15 direkte til Bergen sentrum og linje 14 til Oasen terminal - bybane, ca 5. min. med buss til bybanestopp.

Det er kort og trygg skolevei med bare noen minutter å gå til Fjellsdalen skole og gangavstand til flere barnehager. Det er i tillegg en rekke rekreasjonsmuligheter og aktivitetstilbud for alle aldersgrupper - Bergen Tennisklubb og Bøneshallen og Bønesparken med lekeplass og fotballbane samt fin akebakke som også er et fint samlingspunkt for familiene på vinterstid.

Fra eiendommen er det bare få minutters sykkeltur ned til Kykjetangen sjøbad. Det er en rekke turmuligheter i nærområdet, som bl.a. Gullsteinen, Løvstakken, Stokkedalen og turer rundt Ortuvannet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

UTVENDIG:
Taktekking: Saltak tekket med sutak, lekter og betongtakstein.

Takrenner, nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og skvettbeslag i plast.

Yttervegger: Isolert trekonstruksjon med liggende, dobbelfalset kledning.

Takkonstruksjon: Saltakskonstruksjon med prefabrikerte tresperrer.

Vinduer: Malte vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer.

Ytterdører: Formpresset ytterdør med isolerglassfelt. Kikkehull. Elektronisk dørlås.

Balkonger/terrasse: Balkong mot øst med utgang fra kjøkken i 1.etasje på 9,9 m2. Vestvendt, delvis overbygget balkong på 8,5 m2.

TEKNISKE INSTALLASJONER
VVS: Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med aggregat plassert på loft. Varmtvannsbereder fra Aanonsen på antatt 200 liter.

TOMTEFORHOLD
Byggegrunn: Bygningen er fundamentert på antatt faste masser.

Drenering: Tilbakefyllt med antatt drenerende masser av sprengstein/kult.

Ringmur og fundamenter: Ringmur og fundamenter i betongkonstruksjoner.

Terrengforhold: Det ble ikke avdekket unormale terrengforhold. Evt. stående vann på eiendommen er ikke kontrollert, da terreng var delvis snødekket på befaringsdagen.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1986 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at byg

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Patrick Bang den 09.02.2023 .

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Utvendig:
Veggkonstruksjon:
Isolert trekonstruksjon med liggende, dobbelfalset kledning.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Stedvis elde/slitasje.
- Det er ikke montert musesperre på de deler som var mulig å
kontrollere for dette.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Det må påregnes vedlikehold.
- Det bør monteres musesperr

Vinduer:
Malte vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer fra byggeår. Nyere veluxvinduer på loft.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Stedvis værslitte vinduer. En må være oppmerksom på at vinduer fra byggeår er mot slutten av sin forventede brukstid.
- Stedvis slitasje og avskalling på beslag.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Konf. borettslaget vedr. evt. utskifting av vinduer

Balkongdører:
Malte balkongdører med to-lags isolerglass.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Elde/slitasje på balkongdører fra byggeår.
- Noe trekk under balkongdør i 1. etasje.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Det må påregnes vedlikehold og evt. utskifting av pakninger.

Dører:
Formpresset ytterdør med isolerglassfelt. Kikkehull. Elektronisk dørlås.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Dør er noe treg å åpne og lukke.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Dør må justeres for å lukke avviket.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Balkong mot øst med utgang fra kjøkken i 1. etasje på 9,9 m2. Terrassebord av royalimpregnerte materialer (2022). Rekkverk med liggende bordkledning. Rekkverkshøyde ble målt til 0,90 m. Balkong ble bygget rundt 2007 av byggmester. Vestvendt, delvis overbygget balkong på 8,5 m2. Beisede terrassebord og rekkverk med liggende kledning. Blikk under ikke sees på som en helt "tørr" løsning). Rekkverkshøyde ble målt til 0,90 m. Terrasse med utgang fra soverom 2 i kjeller på ca. 37 m2 med impr. terrassebord
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Rekkverkshøyder ble målt til 0,90 m. Dagens krav er 1,00 m.
- Balkong mot vest bærer noe preg av værslitte konstruksjoner. Det mangler et bord på rekkverket.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens orskriftskrav.
- Noe værslitt balkong mot vest. Det mangler et panelbord på rekkverk.

Innvendig:
Etasjeskille/gulv mor grunn
Etasjeskiller av trebjelkelag. Det ble foretatt måling av ujevnheter ved lasermåling. Se kommentarer under avvik.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Det ble målt opptil ca. 15 mm høydeforskjeller på etasjeskiller i 1. etasje (stue).
Tiltak
- Andre tiltak:
- For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette.

Innvendige trapper:
Furutrapp fra byggeår med lukkede trinn mellom 1. og 2. etasje. Åpne trinn mellom 2. etasje og loft. Håndløpere i furu.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Åpninger i opptrinn på 14 cm. Standardens krav er maks 10 cm.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.
- Det er ikke krav om utbedring av åpninger Se eget pkt. vedr. rekkverk

Innvendige dører:
Formpressede innerdører. Nyere dører i gang i 1. etasje.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Enkelte dører tar i karm.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Det må påregnes noe justering

Bad 1. etasje:
Overflater vegger og himling:
Overflater ble visuell kontrollert. Se kommenterer under avvik.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Generell elde/slitasje.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Det er ikke behov for tiltak.

Overflater gulv:
Det ble gjort visuell kontroll av overflater samt forsiktig "banking" på fliser for å avdekke evt. bom. Fallforhold ble kontrollert med høydelaser. Se kommentarer under avvik.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Elde/slitasje.
- Noe svake fallforhold.
- Noe hakk og oppsprekking av fuger.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Det er ikke behov for tiltak. Badet fungerer per i dag.

Sluk, membran og tettesjikt:
Plastsluk og smøremembran. Synlig membran/mansjett under klemring.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Tiltak
- Installering av tett dusjkabinett anbefales.
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Sanitærutstyr og innredning:
Sanitærutstyr og innredning er visuelt kontrollert uten å synlige skader.
Se kommentarer for andre avvik.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Tiltak
- Ved etablering av løsningen var det ikke krev om lekkasjesikring, konstrulsjonene bør jevnlig observeres.

Vannledninger:
Vannrør av kobber. Stoppekran er plassert på vaskerom. Det ble gjort funksjonstest av denne uten avvik.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Tiltak
- Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.
- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
- Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Avløpsrør:
Avløpsrør av plast.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon
Tiltak
- Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.
- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Varmtvannstank:
Varmtvannsbereder fra Aanonsen på antatt 200 liter (ikke merket).
Ukjent, men antatt eldre alder.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Bereder er antatt rundt 20 år gammel eller eldre.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Det er ikke behov for tiltak per i dag da bereder fungerer, men en må være oppmerksom på at det kan oppstå plutselige skader på eldre beredere

Elektrisk anlegg:
ELEKTRISK ANLEGG
El. anlegg fra antatt byggeår.
Sikringsskap er plassert i entré.
Skrusikringer.
Hovedsikringer på 35 ampere

BELYSNING:
Vanlig belysning.
Spotter i entré.

OPPVARMING:
Oppvarming via panelovner.
Varmekabler i entré, gang og bad

VEDR. VURDERING AV ELEKTRISK ANLEGG:
El-anlegget er kun enkelt vurdert da dette ikke er takstmannens kompetanseområde. Ved salg anbefales det alltid inspeksjon av autorisert elektriker. Eier av boligen har ansvaret for at det elektriske anlegget til enhver tid er forskriftsmessig, og at det brukes i samsvar med produsentens anvisninger.
Elektriske installasjoner er i dag strengt regulert med tekniske krav til installasjonene og kompetansekrav til de som skal utføre arbeidet. Det er bare fagfolk som har de nødvendige kvalifikasjonene etter forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk kontroll.
Kilde: Direktoratet for byggkvalitet.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert?
2002 Fra kunde: ifm at vi bygget ny bod, utvidet gang og omgjorde tidligere bod til soverom ble sikringsskap flyttet fra bod (nytt soverom) til gang. Dette arbeidet ble utført av ELEKTROMILJØ AS i desember 2002. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ja
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I så fall etterspør samsvarserklæring
Ukjent Foreligger ikke samsvarserklæringer.
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei
6. Forekommer det at sikringene løses ut?
Nei
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr?
Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Nei
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Ja
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Det er ikke opplyst om kjente problemer med el-anlegg som eier kjenner til.På generelt grunnlag anbefales det utvidet kontroll av el-anlegg såfremt det ikke foreligger eller kan fremskaffes dokumentasjon/samsvarserklæringer for alle arbeider som er gjort med anlegget og/eller hvis anlegget er av eldre alder

Drenering
Tilbakefyllt med antatt drenerende masser av sprengstein/kult.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tiltak
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendige vann- og avløpsledninger
Utvendige vann- og avløpsledninger fra rundt byggeår.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Det må gjøres nærmere undersøkelser for å kunne si noe om tilstand på utvendige vann- og avløpsledninger, f.eks. ved hjelp av kamerainspeksjon etc

Tilstandsgrad 3:
1. etasje vaskerom
VÅTROM
Generell
Vaskerom med belegg på gulv, malte plater på vegger og i himling. Avtrekksventil i himling og plastsluk. Stoppekran er plassert i luke i rommet.
Inneholder: Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel Varmtvannsbereder
Vurdering / konklusjon:
Det må påregnes oppgradering for å tilfredsstille dagens krav. Se kommentarer under avvik.
Sluk/tettesjikt fra byggeår
Vurdering av avvk:
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Med bakgrunn i at våtrommet er av eldre dato og har tettesjikt fra byggeår, må det påregnes oppgradert i tiden som kommer. Tettesjikt har passert anbefalt brukstid. Våtrom oppført før 1997 får automatisk TG3 pga. gjeldende forhold iht. veiledning fra Norsk Takst.
Tiltak
 Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
- Kostnadsestimat er grovt estimert. Antatt i øvre del av sjikt. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig rekkverk
Se kommentarer under avvik.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist andre avvik:
- Håndløper/rekkverk mot peis er fjernet i stue.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Det må monteres rekkverk i deler av trapp (mot peis) for å lukke avviket, pga. høydeforskjell. Kostnadsestimat: Under 10 000

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen via Bergen Fiber. Grunnpakke Altibox inngår i fellesutgiftene.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

I 2018 ble det oppdaget lekkasje fra oppvaskmaskin. Dette førte til at gulvet i 2. etasje ble fjernet og forholdene kontrollert, utført av Recover. Deretter ble det lagt ned nytt gulv.

Innvendig bod og sportsbod er omgjort til soverom. Det er også bygget på i 1. etasje ved utvidelse av inngangspartiet. Utvendig bod er også oppført i ettertid. Balkongen ut fra kjøkkenet er satt opp i ettertid. Det er også satt inn vindu på hems. Selger har tegninger på endringene og dokument som viser at søknad om endringene ble sendt fra borettslaget til Bergen kommune. Vi har ikke sett eller mottatt dokumenter fra Bergen kommune som bekrefter godkjenning av de nevnte endinger. Kjøper påtar seg således risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg fra det offentlige. Selger opplyser om at endringene er godkjent av styret.

Det er noe rift i tapet i stuen og kjøkken. Det er noe sig ved nedre del av belegningsstein i front av huset.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse på byggene i dette borettslaget.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Øvre Bråtet Borettslaget (org.nr. 9481 64 434).

Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund. Laget består av 20 boenheter fordelt mellom tomannsboliger og rekkehus med tilhørende fellesareal.

Styreleder i laget er:
Thomas Gjesdal
E-post: ovre.bratet@mittbob.no

Forretningsfører:
BOB BBL

Revisor:
KPMG ved statsautorisert revisor Tom Rasmussen.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (polisenummer: SP 0003232665). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for borettslaget er pr 31. desember 2021 gjort opp med et negativt resultat på kr 281 484,-, mot et budsjettert negativt resultat på kr 293 300,-. Revidert regnskap for 2022 viser overskudd på kr 140.000,-. Laget har pr 31. desember 2021 disponible midler på kr 99 602,-. Egenkapitalen til laget er positiv med kr 4 351 419,-.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4.800,- og inkluderer; Grunnpakke for fiber (Altibox), snømåking/brøyting, kommunale avgifter og eiendomsskatt, betjening av fellesgjeld (både renter og avdrag), sikringsfond, strøm til fellesareal, bygningsforsikring, avsetting til vedlikehold og drift av borettslaget.

Betjening av renter og avdrag for fellesgjeld utgjør 23 % av månedlige utgifter og kommunale avgifter og eiendomsskatt utgjør 37 %.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Borettslaget har følgende lån:
Bank: Handelsbanken
Lånenr.: 95227211831
Lånebeskrivelse: Handelsbanken, Annuitet, flytende rente, rehablån
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 4,60%
Andel av saldo 186 459,30
Innfrielsesdato: 16.05.2050

Sikringsordning:
Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Dyrehold:
Ihht. vedtektene er det ingen spesielle bestemmelser om dyrehold ut over generelle bestemmelser i borettslagsloven.

Forkjøpsrett:
I hht. vedtektene har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Boligen er utlyst til forkjøpsrett i forkant av salget og fristen for å melde seg på forkjøpsrettlisten gikk ut den 02. mars 2023.

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av disse dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 099 510,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 958 236,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det er utarbeidet energiattest for denne boligen med karakteren - Oransje E. Side 1. av rapporten følger som vedlegg til denne salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Felles privat vei til offentlig vei
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 20, bnr. 1178- Borettslagets eiendom:

1986/29365-1/106  Best. om vann/kloakkledn.    10.09.1986 
Forbud mot salg av ubebygd tomt
Bestemmelse om gjerde
BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
Med flere bestemmelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5395900
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes, Planområde 7, B27, Bebyggelsesplan
Ikrafttredelsesdato: 10.01.1986
Dekningsgrad: 92,8 %

PlanID: 5390000
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7
Ikrafttredelsesdato: 01.03.1982
Dekningsgrad: 7,2 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
5395900 - Konsentrert småhusbebyggelse (59,3 %)
5395900 - Felles avkjørsel (12,3 %)
5395900 - Fellesområder (11,4 %)
5395900 - Felles lekeareal (4,4 %)
5395900 - Felles gangareal (3,7 %)
5395900 - Garasje (1,7 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan fra 19.06.2019 er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (93,6 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (6,4 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (11,7 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (8,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
5396100 - Fyllingsdalen. Gnr 20 Bnr 1420, Bønes, Planområde 7, Plan For Utbygging Felt D5 - 190330319
5395600 - Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7, B31 - 190001052
5395400 - Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7, B30 - 190001328
5395101 - Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7, B26, Korrigert Bebyggelsesplan
5395000 - Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7, B28
5390009 - Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7, Regulering Av Fortau - 190410676
5390009 - Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7, Regulering Av Fortau - 190410676
5390008 - Fyllingsdalen. Gnr 21 Bnr 923, Planområde 7, Straume, Bønes - 190711096
4210200 - Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes Planområde 2, Fjellsdalen Skole - 199614457

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 20/1420
Bygningsnr:300227426
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Statuis:
Meldingssak registrer tiltak
Dato: 16.06.2021
Sagsnr: 201110276

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 800 000
Omkostninger 13 876
Fellesgjeld 186 459
TOTALT 6 000 340

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag 2

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erik 2

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Ole 2

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Hilde 1

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder
Erlend 2

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Thomas 2

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF
Preben

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF
Joakim

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF
Lene

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmeglerfullmektig MNEF