Kråkenestoppen 203

Solgt

4 500 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

4 506 230

P-rom

91 KVM

Antall rom

3 Soverom

Kråkenestoppen 203 (Solgt)

Enderekkehus med pent opparbeidet hage | Praktfull utsikt | Usjenert og solrikt | Fast garasjeplass og parkering v/huset

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kråkenestoppen 203 4 500 000 6 232 3 761
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Borettslag
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
91 / 94 / 105 KVM Fellestomt, 2880 KVM 60220148

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang, bod, bad/wc og to soverom.

Innhold | 2. etasje:
Gang, soverom, mellomgang med tilkomst til hems, stue og kjøkken.

Hems |
Hemsen har et gulvareal på 5.9 m2. Dette arealet er ikke medtatt i det oppgitte areal for boligen. Takhøyden ved hemsen er under nivået for målbart areal.

Terrasser |
Fra stuen er det utgang til altan på 7.3 m2. Fra soverom i 1. etasje er det utgang til terrasse på 20 m2 med overgang til hage.

Lagringsplass |
Det er innvendig bod på 2.6 m2 og kott under trappesats. Det er utvendig lagringsplass for bl.a. hageredskap i bod under terrassen.

Samlet primærareal (P-rom) = 91 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 94 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 105 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Boligen har meget god arealutnyttelse
- Stue med takhøyde opp til 3.4 meter
- Tre soverom + hems
- Attraktiv beliggenhet ved enden av boligfeltet
- Meget pent opparbeidet hage
- Store og usjenerte uteareal
- Fast garasjeplass + asfaltert areal ved inngangspartiet

Boligen |
Dette er en lys og innbydende bolig med arealeffektive løsninger. Fine overganger mellom rommene og bruk av skyvedør flere steder for en optimal utnyttelse av rommene. Pent inngangsparti med fliselagt gulv med varmekabler og skyvedørsgarderobe. Stuen har store vindusflater og takhøyde opp til 3.4 meter. Her er det plass til både sittegruppe og spisebord samt utgang til altan med overbygg på deler av arealet. Det er praktfull utsikt både fra stue, kjøkken og altan. Funksjonelt kjøkken med innredning som har god skap- og benkeplass - hvitevarene medfølger i handelen. Baderommet har fliselagt gulv med varmekabler og fliselagte vegger i dusjsonen. Fin baderomsinnredning som ble fornyet i 2016. Det er sone og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på badet. Det er tre soverom med god størrelse, hhv. 9.7 m2, 10.6 m2 og 11.4 m2. Ett av soverommene har fliselagt gulv med varmekabler og ett av rommene har utgang til terrasse og hage. Alle soverommene har en løsning og areal som gir mulighet for gode garderobeløsninger. Fra mellomgang er det tilkomst til hems som har gulvareal på 5.9 m2, på grunn av tilkomst og takhøyde er ikke dette arealet medtatt i arealberegningen. Det er en innvendig bod i tillegg til utvendig bod/lagringsplass under terrassen på nedsiden av huset.

I 2010 ble det gjennomført tilbygg på huset med nytt inngangsparti og ekstra soverom ved inngangspartiet (ferdigattest foreligger). Samme år ble det lagt ny parkett i 1. etasje. Det har fortløpende vært utskifting av vinduer, sist i 2021. Altandører er også fornyet. Det er montert Flow Stop Easy lekkasjestopper i boligen. Det er montert utvendig el. uttak ved inngangsdøren.

Borettslaget |
Styret vurderer løpende status angående utvendig vedlikehold av bygningsmassen i laget. Dette gjelder bl.a. kledning, tak, dører, låser og vinduer. Det gjennomføres minst 2 planlagte befaringer årlig, samt egne befaringer ved akutte behov. Borettslaget har avsatt midler for oppgradering av lekeplasser både i syd og nord på fellesarealet. Borettslaget har avtale med Telia som leverandør på TV/bredbåndsløsning. Telia har nylig trukket nye kabler til boligene.

Omkostninger |
Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5 % dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften ved selveiende bolig utgjort kr. 112.500,-.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Boligen har en meget fin beliggenhet ved enden av boligfeltet - ingen gjennomgangstrafikk. Enkel tilkomst og praktfull utsikt. Her kan solen nytes i usjenerte omgivelser.

Fra eiendommen er det gangavstand til skole og barnehage, flerbrukshall og treningshall. Ca 4-5 minutter å gå til bussholdeplass. Det er også fine turmuligheter innen kort avstand med bl.a. Gullsteinen og Langeskogen samt bademulighet ved Nordåsvannet (Kyrkjetangen). Det er også gode aktivitetstilbud ved Fjellsdalen skole, som fotballbane, utendørs tennisanlegg og aktivitetstall.

Det er ca 10 - 12. minutters kjøretid til Bergen sentrum og tilsvarende tid i motsatt retning til Sandsli og Kokstad.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i gangen ved inngangspartiet, soverom ved inngangspartiet og baderommet.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Det medfølger fast plass i felles garasjeanlegg. Det er i tillegg en biloppstillingsplass ved inngangspartiet til boligen. Det er oppmerket gjesteparkering på fellesarealet.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Hagen er meget pent opparbeidet og skjermet med hekk. Det er plantet fine prydbusker, plommetre og en liten urtehage. Arealet ved inngangspartiet er lagt med belegningsstein, natursteinsmurer og fine bed.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 08.07.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 - Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Som følge av boligens alder og konstruksjonsmåte er det ikke foretatt hulltaking i gulv/yttervegger. Det er foretatt fuktkontroll i synlig svill under trappen, dette ga ikke unormale utslag for fukt.

2.1 - Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Enkelte av kledningsbordene har sprekker, disse anses som normale tørkesprekker. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov.

4.2 - Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen): Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres, det må påregnes utskiftning av enkelte takstein. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid.

7.1.2 - Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble målt fall mot sluk, fallet er noe ujevnt. Badet vil fungere med dette avviket. Det ble observert sprekk/riss i enkelte av mykfugene.

10.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.


Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:

7.1.1 - Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-.

7.1.3 - Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Slukmansjetten er ikke montert fagmessig, som et minimum bør denne kontrolleres. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.-.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at til tross for at hvitevarer på kjøkken ikke er integrerte så medfølger de i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det gjøres oppmerksom på at løst garderobeskap på soverom med dør til bod ikke medfølger i handelen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg
Dato: 30.12.1990

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg
Dato: 28.09.2010

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Kråkenestoppen borettslag (Orgnr: 952649094) er et tilknyttet borettslag som har engasjert BOB BBL som forretningsfører. Borettslaget består av i alt 78 andeler.

Styreleder i laget er 
Rolf Johan Samal
E-post:
rolf@samal.no

Borettslagets reviser er KPMG AS.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring NUF (SP0002633143). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 1 960 208. Pr. 31/12-20 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 1 829 726,-. Borettslagets lån ble innfridd i 2021. Det er nå ingen felles gjeld for borettslaget.

Felleskostnad:
Felleskostnaden utgjør kr. 3 761 ,- per måned. Denne summen dekker bl.a. kommunale avgifter/eiendomsskatt, bygningsforsikring, strøm til fellesareal, grunnpakke for kabel-TV/bredbåndløsning, garasjeplass, snømåking og brøyting av felles private veier, diverse service avtaler, avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

IN-ordning:
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Sikringsordning:
Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Dyrehold:
Andelseiere har rett til å holde husdyr som hund, katt, kanin, marsvin og lignende. Dyr som generelt oppleves som skremmende, eksempelvis slanger eller fremmedartede krypdyr, skal ikke holdes på borettslagets område. Styret kan pålegge andelseiere å oppgi husdyrholdet dersom det viser seg at dette fører til ulempe for andre andelseiere.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Boligen ble utlyst på BOB sin hjemmeside torsdag 14. julig og fristen for å melde seg gikk ut den torsdag dden 21. juli. Normalt vil det nå bare ta ca 24. timer etter budaksept for å få avklart forkjøpsretten.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Relevante dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordenssregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2020 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 819 771,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 951 177,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 6170000
Plannavn: Fyllingsdalen. Deler Av Gnr 20, Bønes Øst, Planomra°de 6
Ikrafttredelsesdato: 18.04.1984
Dekningsgrad: 98,8 %

PlanID: 6170063
Plannavn: Fyllingsdalen. Bønes Øst, Felt 19A, Plan For Bebyggelse
Ikrafttredelsesdato: 18.01.1991
Dekningsgrad: 1,2 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
6170063 - Felles avkjørsel (0,8 %)
6170063 - Frittliggende sma°husbebyggelse (0,3 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 6600006
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20 Bnr 1648, Bønes 199935263
Ikrafttredelsesdato: 08.11.1999

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
6605100 - Fyllingsdalen. Gnr 20, Planomra°de 10, Bebyggelsesplan - 190140185
6605001 - Fyllingsdalen. Gnr 20 Bnr 1387, Bønes, Planomra°de 10 Felt 20/21 - 190431178
6600000 - Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes, Planomra°de 10 - 190411399
6170204 - Fyllingsdalen. Gnr 20 Bnr 422, Kra°kenestoppen, Endring Planomra°de 6 - 190530467
Andre Opplysninger:

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 500 000
Omkostninger 6 232
TOTALT 4 506 230

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF