Vetrlidsallmenningen 29

Solgt

12 800 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

13 126 600

P-rom

198 KVM

Antall rom

8 Soverom

Vetrlidsallmenningen 29 (Solgt)

Skap ditt drømmehjem | Unik beliggenhet | Sol & utsikt | Forhage | Egnet for utleie | Få min. til parkeringsanlegg

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Vetrlidsallmenningen 29 12 800 000 326 642 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
198 / 212 / 0 KVM Eiet tomt, 81 KVM 60220151

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Entré (1,7 m²), trapperom (1,7 m²), gang/kjøkken (6,3 m²), bad (3,5 m²), soverom (13,6 m²) vaskekjeller (9,2 m²), bod (2,5 m²) og bod 2 (2,5 m²)

Innhold | 1.etasje:
Entré (1,9 m²), biinngang/trapperom (6,6 m²), gang/trapperom (12,8 m²), dusjrom 1 (1,6 m²), dusjrom 2 (2,1 m²), wc-rom (1,2 m²), soverom (8,4 m²), stue (14,6 m²), spisestue (9,8 m²) og kjøkken (8 m²)

Innhold | 2.etasje:
Biinngang/trapperom (1,9 m²), gang/trapperom (8,6 m²), wc-rom (1,1 m²), soverom (13,6 m²), soverom 2 (9,3 m²), soverom 3 (8,4 m²), soverom 4 (5,7 m²) og stue (14,7 m²)

Innhold | Loft:
Gang/trapperom (2,5 m²), soverom (16,3 m²) og soverom 2 (14,4 m²

Uteplass:
Hellelagt oppholdsplass på 12 m² og murer/bed og koselig beplantning. Det er tilhørende 9 m² i bakgård. Det er ikke tilkomst til bakgård fra boligen. Det er også en nydelig nordvendt balkong på 3,4 m² med utgang fra stue i 2.etasje.

Lagringsplass:
I kjelleren er det vaskekjeller og diverse boder. Det er også lagringsplass på loftet som ikke er målbart areal.

P-rom er:
Alle rom i boligen med unntak av vaskekjeller og boder i underetasjen samt bodareal på loft.

Samlet primærareal (P-rom) = 198 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 212 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Ikonisk beliggenhet på Pitterhaugen rett nedenfor Skansen
- Dekorerte fasader, forhage og balkong.
- Ny taktekking, renner, nedløp, beslag og takvinduer i 2020/2021
- Murfasade pusset og malt i 2008
- Ny ytterkledning mot øst i 2020/2021
- BKK kontroll ble utført 11 august 2022.
- Brann og sprinkleranlegg i bygget

Presentasjon | Det er med glede ZMegleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer Skansen Pensjonat for markedet. En unik eiendom som oser historie og med en episk beliggenhet på Pitterhaugen midt mellom Fløibanens nedre stasjon og Skansedammen.

Historikk | Nåværende eier kjøpte eiendommen i 2001 etter å ha drevet pensjonat i huset siden 1994. Skansen Pensjonat ble drevet av eier frem til 2017. Pensjonatet var et overnattingssted med mer enn 10 sengeplasser (selger hadde 14 sengeplasser) og klassifiseres da som særskilt brannobjekt med like høye krav til brannsikkerhet som et stort hotell. I 2016/2017 ble bygningen omgjort fra næring til boligformål. Bolighuset har de senere årene vært benyttet til utleie av hybler med ett bofellesskap og én utleieleilighet i underetasjen.

Pensjonat | Bergens Tidende har forsøkt å undersøke Pensjonatets historikk og kan fortelle følgende "Ifølge folketellingen i 1939 var det ikke pensjonat i bygningen da, men det var blitt pensjonat i folketellingen noen år senere, den 15.12.1943. Det ble antagelig pensjonat etter at Anna S. Larsen kjøpte huset i 1940. Vi tror følgelig oppstarten var rundt 1942-43. Larsen står oppført som eier av huset også under folketellingen i 1943, her står det skrevet: "Pensjonat, ingen familier". Anna S. Larsen utførte mye arbeid på huset i 1941 og 1942, bl.a. installasjon av bad og wc, og i 1947 søkte hun bygningsmyndighetene om å få flytte kjøkkenet slik at det ble mer egnet "for mange gjester".

"Verdenskjent byhus" I rommene på Skansen pensjonat har det bodd folk fra alle verdens hjørner. Folk fra Taiwan, skotske slaktere, folk fra Åsane, finske kor, skuespillere, Iron man-utøvere, politikere og en nobelprisvinner, ref. BT artikkel av 27 juli 2022. I tillegg har Pensjonatet vært omtalt i både nasjonale og internasjonale tidsskrifter og reisemagasiner. Eiendommen har også vært omtalt på tv kanaler som BBC og som en artig detalj kan det nevnes at Skansen Pensjonat fikk utmerkelse fra Tripadvisor.

Ryddig byggesak | I 2017 ble eiendommen bruksendret fra overnattingsted til boligformål. Byggesaken fremstår som meget ryddig. Søknad om bruksendring med tilhørende tegninger, datert 09.11.2016. Tillatelse til tiltak med ansvarsrett, datert 01.02.2017. Ferdigattest for bruksendring av overnattingssted til enebolig datert, 21.08.2020.

Et hav av muligheter | Bygningen er godkjent i sin helhet som det fremstår i dag. Det vil si en kan leie ut bygningen til boligformål på korttids eller langtidsutleie fra dag én. Alternativt kan huset bli et kontorbygg for bedriften din, kanskje kan et lite Boutique hotell eller gjenskape ikoniske Skansen Pensjonat. En kan også bygge om boligen til en familiebolig eller evt. etablere flere leiligheter. Det gjøres oppmerksom på at dersom kjøper ønsker å omregulere eller ombygge huset kreves en slik bruksendring/ombygging godkjennelse av Bergen kommune. Dette er en eiendom hvor drømmer kan bli til virkelighet.

Oppgradering | Kjøper må ta høyde for å investere i/oppgradere bygningen. Potensialet er enormt.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av eiendommens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport, selgers egenerklæringsskjema og andre relevante vedlegg.

Velkommen | Totalt sett en sjelden mulighet til å sikre et signalbygg i fjellsiden spekket med historie, sjarme og karakter - En mulighet som trolig aldri kommer igjen.

Nærområdet

Eiendommen ligger i en av byens desidert koseligste områder med smitt og smau ligger som perler på en snor. Her avløser den ene sjarmerende gaten den andre og de nydelige husene ligger tett i tett. Her bor en få minutter fra Fisketorget og Bryggen i Bergen samtidig som en er skjermet fra de butikker, utesteder, restauranter etc. Fra boligen er det en aldeles nydelig utsikt over Bergen sentrum, og videre mot Laksevåg og Askøy, samt noe sjøutsikt. Området er hovedsakelig bebygd med bygårder og trehusbebyggelse. Kort vei til parkområder, Akvariet og Nordnes Sjøbad. Gode turmuligheter i byfjellene rett utenfor døren og en har Godt Brød og Lille Kaffekompaniet i eget nabolag. Nabolagsidyll på sitt beste. 

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.


Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på soverom og bad i u-etg og på begge dusjrom.
Stråleovn på begge wc-rom.
Flere vegghengte panelovner.

Parkering

Det er soneparkering i området samt mulighet for parkering i parkeringsanlegget på Skansen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med idyllisk, inngjerdet hellelagt oppholdsplass/forhage på 12 m² med murer/bed og herlig beplantning. Det er tilhørende 9 m² i bakgård. Det er ikke tilkomst til bakgård fra boligen.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Enkel adkomst fra Vetrlidsallmenningen. På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Det er ikke gjort geotekniske undersøkelser av byggegrunn. Vurdering av fundament og grunnforholdene er begrenset. Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, pusset og malt. Deler av grunnmur ligger bak påforede kjellervegger og under terreng, slik at deler av grunnmur ikke er besiktiget/tilstandsvurdert.

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg. Det er knotteplast i øvre del av grunnmur mot nord. Knotteplast ligger sannsynligvis kun i øvre del v/bed. Drenering er ikke mulig å vurdere med sikkerhet vedr. funksjonalitet ut fra visuell besiktigelse. Det kan være flere forhold under bakkenivå som kan ha negativ betydning (eks. vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc.). Forbehold tas vedr. dette.

Yttervegger:
Yttervegger er oppført i murkonstruksjoner, pusset og malt. Tømmervegger på innside. Yttervegger mot sør og øst er utført i trekonstruksjoner/tømmer med utvendig liggende trekledning. Murfasade ble pusset og malt i 2008. I 2015 ble det etterisolert og påmontert ny ytterkledning på bakside (fasade mot nord). Ny ytterkledning i øvre del av yttervegg mot øst i 2020/2021 (grunnet med visir og malt med to strøk jotun maling i 2022).

Vinduer og dører:
Isolerglass i trekarmer. Fem stk. Velux takvinduer (isolerglass i hvite pvc karmer). Ytterdør u-etg: Malt profilert tredør med felt av glass. Ytterdør: Malt profilert tredør med felt av cotswoldglass. Ytterdør biinngang: Malt tredør. Balkongdør: Malt tredør med felt av isolerglass. Vinduene ble skiftet i 1992. Takvinduer ble skiftet i 2020/2021 og to vinduer i dusjrom ble skiftet i 2008. Ytterdørene er av eldre årgang. Balkongdør ble skiftet i 1992.
 
Taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og glasert tegltakstein. Asfalt takbelegg og profilerte aluminiumsplater på en liten del. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i sort aluminium. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Ny taktekking i 2020/2021. Vindskibord på den ene siden ble ikke skiftet i forbindelse med montering av ny taktekking. Renner, nedløp og beslag ble skiftet i 2020/2021.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen hos Takstoppdrag AS den 28.08.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres

Info om byggeår
Byggeår er satt til 1865. Det er noe usikkerhet om dette er nøyaktig. Bergens Tidende har forsøkt å fordype seg i historikken rundt byggeår og forteller følgende: Eldre adresse var rode 21 No. 124. Vi har ikke funnet byggemeldinger på eiendommen i tiden mellom 1830 og 1873, som er det eldste våre byggesaksarkiver normalt går tilbake i tid. Det eldste vi finner, er at det ble påbygget en 2. etasje i 1873, og at huset ble løftet/forhøyet og undermurt med en kjelleretasje i 1898. Men ifølge SEFRAK-registrering ble huset bygget tidlig 1800-tall. I Pantebok kan det se ut som om Brygger-familien har holdt til i et bygg der i 1813.

Lovlighet
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Mrk. Biinngang i 1.etasje er inntegnet som sportsbod i byggetegninger.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres på generelt grunnlag særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye sammen med fagkyndig person før bud blir inngitt. Kjøper vil få tilgang til hele eiendommen under visning slik at en kan utføre ønskede undersøkelser på bygningsmassen.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad 3 (TG3). Interessenter oppfordres til å sette seg ekstra grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik TG3

Utvendig > Takkonstruksjon flat tak/skråtak v/ bitrapp/bod
Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Takkonstruksjonen virker å være noe underdimensjonert på aktuell del. Kostnadsestimat gjelder utbedring av råte i takkonstruksjon og oppgradering/forsterkning av taksperr.
Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig > Balkongdør
Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Døren bærer preg av elde/slitasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Kostnadsestimat gjelder utskiftning av balkongdør.
Tiltak: Døren(e) står foran utskiftning
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Etasjeskiller/bjelker i bod/biingang er underdimensjonert og bjelkelag må forsterkes/utbedres i det aktuelle området. Kostnadsestimat gjelder avretting av gulv i rom som har over 30 mm skjevheter og forsterking/utbedring av bjelker i bod/biingang.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Bjelkelag i bod/biingang må forsterkes/utbedres.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Innvendig > Rom under terreng
Det er påvist indikasjon på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Relativ luftfuktighet inni påforet vegg er i øvre sjikt. Påforede kjellervegger, kombinert med eldre drenering, anses å være en risikokonstruksjon. Pga. ovennevnte forhold og målinger er det sannsynligvis avvik/skader i konstruksjonen dersom man åpner vegger. Råte ble observert i trevirke v/hulltakning. Det er saltutslag, fukt og soppdannelse noen steder i underetasjen og i biinngang/bod i 1.etasje. Det er råte i panel/tømmervegger noen steder i vaskekjeller og bodareal. Kostnadsestimat gjelder nærmere undersøkelser og utbedringer av eventuelle skader i påforede kjellervegger + panel og tiltak for å sende luftfuktigheten i underetasje og i biinngang/bod i 1.etasje. Kostnadsestimatet inkluderer ikke arbeid på utvendig drenering.
Tiltak: Nærmere undersøkelser og utbedringer må påregnes.
Kostnadsestimat: 100 000- 300 000

Innvendig > Trapp i biingang
Det er ikke montert rekkverk.
Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Bad (3,5 m²)
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken (8 m²)
Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader.
Tiltak: Det må foretas full utskiftning av overflater/innredning
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc-rom (1,2 m²)
Wc-rom fremstår med eldre standard. Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Det er benyttet standard dørterskel på wc-rom. På wc-rom skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av wc-rom fungerer. Det er tegn til fukt flere steder. Forhøyde fuktverdier ble registrert både på gulv og vegger. El. avtrekksventil virker ikke. Kostnadsestimat gjelder renovering av wc-rom.
Tiltak: Generell oppgradering /renovering må påregnes.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Tekniske installasjoner > Vaskekjeller
Det er ingen tegn til tettesjikt/membran i rommet. Kostnadsestimat gjelder generell oppgradering og utskiftninger. Kostnadsestimat gjelder oppussing av vaskekjeller med tilsvarende standard. Dersom det skal oppgraderes vil kostnadsestimat være høyere.
Tiltak: Generell oppgradering/renovering må påregnes.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Kostnadsestimat gjelder utbedring av forstøtningsmur/utbedring av sprekker.
Tiltak: Kostnadsestimat gjelder utbedring av forstøtningsmur/utbedring av sprekker.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Avvik som kan kreve tiltak TG2
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er noen riss/sprekker og noe malingsflass på murfasade. Ytterkledning mot sør bør rengjøres, ev. males v/behov. Ytterkledning fra 2020/2021 er ubehandlet og bør males.
Tiltak: Fasader bør vedlikeholdes/males og riss/sprekker bør utbedres.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Det er lite/ingen lufting på koffertloft i loft-etg. Det er tegn til mit i takkonstruksjon. Spondryss ble observert.
Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Pga. takkonstruksjonen alder bør det foretas nærmere undersøkelser og ev. utbedringer v/ behov.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Flere vinduer tar i karm når de åpnes sidelengs. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Overvåk tilstanden på vinduer, foreta utbedringer v/ behov.

Utvendig > Dører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Dørene bærer preg av elde/slitasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Ytterdører har begrenset levetid. Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er flere riss/sprekker i trapp og en del slitasje i skifertrinn.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflatene bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Generell oppgradering må påregnes på eldre/slitte overflater.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ett krav at man skal utføre radonmåling i utleiedel. Eiere av utleieboliger må kunne dokumentere at radonnivået oppfyller kravene i strålevernforskriften. Dokumentasjonen skal ikke registreres hos myndighetene, men den skal være tilgjengelig både for leietaker og ved et eventuelt tilsyn. Kravet gjelder alle typer utleieboliger. Utleier må sørge for å få utført en radonmåling. Kravet til radonmåling gjelder også for leieforhold som ble inngått før 1. januar 2014.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i deler av trappeløp, hovedsakelig i loft-etg.
Tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noen innerdører tar i karm. Innerdørene bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noen innerdører bør justeres. Generell oppgradering må påregnes på eldre dører om man ønsker dagens standard.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Dusjrom 1 (1,6 m²)
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er riss/krakelering i himling og på strie.
Tiltak: Man bør bruke dusjforheng foran vindu v/ dusjing. Riss/krakelering i overflater bør utbedres.

Våtrom > Overflater Gulv > Dusjrom 1 (1,6 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i noen gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Dusjrom 1 (1,6 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Dusjrom 2 (2,1 m²)
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er riss/krakelering i himling og malt strie og noe misfarging/soppdannelse.
Tiltak: Man bør bruke dusjforheng foran vindu v/ dusjing. Riss/krakelering i overflater bør utbedres.

Våtrom > Overflater Gulv > Dusjrom 2 (2,1 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i noen gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Dusjrom 2 (2,1 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Våtrom > Ventilasjon > Dusjrom 2 (2,1 m²)
Det er misfarging/soppdannelse i himling. Det indikerer at el. avtrekksventil har begrenset funksjon.
Tiltak: Pga. misfarging/soppdannelse bør el. avtrekksventil sjekkes nærmere og utbedres/skiftes v/behov

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken (8 m²)
Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Ventilator har begrenset effekt.
Tiltak: Ventilator bør skiftes v/en eventuell oppussing av kjøkken

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc-rom  (1,1 m²)
Wc-rom fremstår med eldre standard. Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Det er benyttet standard dørterskel på wc-rom. På wc-rom skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av wc-rom fungerer.
Tiltak: Generell oppgradering må påregnes.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Det er fuktutsvelling/slitasje på alle baderomsinnredningene på soverommene.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetasje/kjeller vil og være avgjørende.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Noen riss/sprekker ble observert i grunnmur. Riss/sprekker har ikke utviklet seg. Skjevheter i etasjeskiller kan ha sammenheng med eventuelle skjevheter i fundament. For å kartlegge om det er pågående problemer må det foretas undersøkelser over tid. Dette faller utenfor rapportens mandat, og er derfor ikke utført.
Tiltak: Overvåk tilstanden på grunnmur. Foreta utbedringer v/ behov, spesielt v/ en eventuell renovering av underetasje.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt

Innvendig > Pipe og ildsted
Skorstein er tatt ut av bruk og avstengt. Skorstein er fjernet over tak. Skorstein må rehabiliteres med nytt innvendig piperør og ferdigstilles over tak dersom ildsted skal benyttes. Tilstand på skorstein er dermed ikke videre kontrollert/undersøkt.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad (3,5 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegger i dusjsone er heltre/tømmervegger.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Dusjrom 2 (2,1 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg i dusjsone er en yttervegg og den andre delen vender mot wc-rom og er flislagt på wc-rom del.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Det samme gjelder én industrivaskemaskin og en Miele vaskemaskin samt to tørketromler. Hvitevarene er brukt og overtas på denne bakgrunn.

Inventar:
Det meste av inventaret som er vist på bildene følger med i salget.

Vask/Overtagelse
Boligen er rengjort til visning og det antas at kjøper vil utføre oppgraderinger av bygget. Bygget blir derfor ikke utvasket ytterligere til overtagelse.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester i nyere tid:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring av overnattingssted til enebolig
Dato:21.08.20

Formuesverdi

Skatteetaten er tilskrevet vedr. eiendommens ligningsverdi. Skatteetaten skriver har ikke sent meglerselskap formuesverdi primærbolig eller sekundærbolig. Interessenter kan kontakte Skatteetaten i forbindelse med dette

Verdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisen til SSB fastsetter Skatteetaten årlig kvadratmetersatser.

Formuesverdi boligeiendom:

Primærbolig: 25 prosent av boligverdien
Sekundærbolig: 90 prosent av boligverdien

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål på korte eller lange kontrakter, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Branntekniske forhold
Boligen har brannvarsling og sprinkleranlegg. Anlegg fra 1995. I 2006 ble sprinkleranlegg omgjort fra tørt til våt-anlegg. Det ble utført årskontroll 15.06.2022. Det henvises til internkontroll/rapport for øvrig informasjon. Kontroll ble utført av Petterson & Gjellesvik AS. Brannsentral er fra 1995 og det finnes ikke reservedeler. Dersom det oppstår feil på sentral så den skiftes. Kostnad ca kr 50 000 - 60 000,- oppgitt av elektrofirma. Det skal utføres en tilstandsrapport angående selve anlegget/ sprinklerhoder osv. Sprinkler Vest skal ha befaring 31.08.2022. Henviser til rapport for nærmere info.

1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht.
forskriftskrav?
Nei

2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn
10 år?
Nei

3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav?
Nei

4. Er det skader på røykvarslere?
Nei

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Ukjent type avløpsrør og ukjent type vannledning. Det ble installert vannmåler og omlagt vannledning i 2005 etter pålegg fra kommunen. Det er ikke fremvist dokumentasjon på rørfornying etc. av utvendige vann- og avløpsrør. Det må antas at røropplegg er av eldre årgang.

Tinglyste erklæringer

1804/900003-1/106 14.08.1804 
Bestemmelse om gjerde 
Bestemmelse om vannrett
Kopi av dokument er ikke innhentet
 
1806/900002-1/106 07.01.1806 
Best. om adkomstrett  
Rettighetshaver Landåssmauet 1.
Kopi av dokument er ikke innhentet
 
1900/903644-1/106 08.07.1900   
Bestemmelse om kloakkledn  
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver Vetrlidsalmenning 3.
Kopi av dokument er ikke innhentet
 
1953/8922-1/106 04.12.1953   
Erklæring/avtale  
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. tørkeskur.
Kopi av dokument er bestilt av ZMegleren: 15.06.2022

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommuneplan (65270000). Formål: Bolig.
Planid: 65270000.
Saksnr: 201418880.
Planens navn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030.
Type plan: Kommuneplanens arealdel.
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 19.06.2019.

Viser også til reguleringssvar/planinformasjon fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens Kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 12 800 000
Omkostninger 326 642
TOTALT 13 126 600

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF