Seljesvingen 20B

Solgt

6 975 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

7 184 890

P-rom

148 KVM

Antall rom

3 Soverom

Seljesvingen 20B (Solgt)

Nyere og lekker funkisinspirert enebolig | 2 garasjer + carport | Solrik uteplass | Barnevennlige omgivelser!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Seljesvingen 20B 6 975 000 209 892 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
148 / 196 / 216 KVM Eiet tomt, 633 KVM 60220142

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold hoveddel | 1. etasje:
Hall, helfliset bad/wc, vaskerom, innvendig bod, teknisk rom/bod, kjellerstue og 2 soverom. Fra vaskerommet er det direkte adkomst til garasje med tilhørende sportsbod.

Innhold hoveddel | 2. etasje:
Stue med åpen kjøkkenløsning, mellomgang, helfliset bad/wc og master-soverom med walk-in-garderobe. Fra mellomgangen er det interntrapp til 2 loftsrom.

Loft/hemsrom:
Boligen har hems bestående av to rom. Rommene har gulvareal på henholdsvis 15 m² og 9,2 m². Hemsen er ikke måleverdig grunnet skråhimling.

Solrik uteplass:
Fra stue/kjøkken er det adkomst til en syd-vestvendt og flislagt terrasse, der solen kan nytes i skjermede omgivelser. Terrassen har sjenerøs størrelse med et areal på 33,7 m².

Parkering:
Tilknyttet eiendommen er det 2 garasjer samt carport. Det er installert Easee elbillader i den ene garasjen. Det er direkte inngang til huset fra den integrerte garasjen. I tillegg er det gode parkeringsmuligheter på tunet utenfor huset.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 56 m2:
Gang/trapperom (13,7 m²), bad (3,1 m²), vaskerom (5,2 m²), soverom (9,9 m²), soverom (8,6 m²), kjellerstue (11 m²).

2. etasje | 92 m2:
Trapp/stue/kjøkken (57,7 m²), mellomgang (6,1 m²), bad (8,1 m²), soverom (10,1 m²), omkledningsrom (6,6 m²).

S-ROM:
1. Etasje: Garasje (23,3 m²), bod i garasje (8,3 m²), teknisk rom (4,1 m²), bod (10,7 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 148 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 196 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 216 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Tiltalende enebolig med to garasjer og carport
- Master soverom med walk-in-closet og eget bad
- Pent HTH kjøkken med integrerte hvitevarer
- Egen kjellerstue til barna og deres vennekrets
- 2 helflisede bad og separat vaskerom
- Rikelig med boder/lagringsplass
- Solrik terrasse med sjenerøs størrelse
- Lettstelt tomt som er pent opparbeidet
- Nærhet til skoler og barnehager
- Kort kjøretid til Oasen Storsenter
- Rundt 8 minutters kjøretid til sentrum
- Nærhet til ypperlig og variert turterreng

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren ønsker velkommen til denne funkisinspirerte eneboligen i Seljesvingen (Fyllingsdalen). Dette er en attraktiv og innholdsrik enebolig med enkel adkomst. Boligen ble oppført i 2008 og ligger i et etablert nabolag uten gjennomgangstrafikk.

Innholdsrikt | Huset har god størrelse og en innholdsrik romløsning. Det er blant annet egen foreldreavdeling bestående av master-soverom, walk-in-garderobe og tilhørende bad. Man har også en egen kjellerstue for barna og deres vennekrets. Det er rikelig med boder og følgelig gode lagringsmuligheter.

Tekniske installasjoner | Det er innlagt rør-i-rør system i huset, sentralstøvsuger og ventilasjonsvarmepumpe, som bidrar til et behagelig inneklima.

Solrikt | Tomten er pent opparbeidet og lettstelt. Fra stue/kjøkken er det direkte adkomst til en flislagt og solrik terrasse med god størrelse. En deilig utesone som gir gode rammer for sosiale sammenkomster, grilling og kos.

Parkering | Tilknyttet boligen er det to garasjer med elektrisk leddport samt en carport. Det er installert Easee elbillader i den ene garasjen. Den andre garasjen er integrert med huset, slik at man kan gå tørrskodd inn i huset. Foruten denne løsningen har man ytterligere parkeringsmuligheter på tunet utenfor huset. Parkeringsløsningen må derved sies å være godt ivaretatt.

Fasiliteter | Fra eiendommen er det få minutters gåavstand til Seljedalen barnehage (0-6 år), Seljedalen skole (1-7 kl.) og nærliggende busstopp (linje 18). Likeledes er det kort kjøretid til Coop Extra dagligvareforretning, Rema 1000 samt Oasen Storsenter, der man finner utallige butikker og ulike servicetilbud. Variert og flott turterreng rundt Lynghaugtjernet, Kanadaskogen, Damsgårdsfjellet eller Løvstakken.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en innbydende enebolig med innholdsrik romløsning, god beliggenhet i etablert og barnevennlig område samt opparbeidet og lettstelt tomt med solrik uteplass. Eiendommen bør oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen i Seljesvingen 20B ligger i et etablert og barnevennlig område i Fyllingsdalen. Eiendommen har en god beliggenhet uten gjennomgangstrafikk. Kort gåavstand til Seljedalen barnehage (0-6 år) og Seljedalen barneskole samt nærliggende busstopp (linje 18). Lettstelt og pent opparbeidet tomt som blant annet består av en flislagt terrasse med sjenerøs størrelse og gode solforhold. Perfekt rigget for soling, kos og sosiale sammenkomster. Det er rimelig nærhet til Coop Extra, Rema 1000 og Oasen Storsenter, der man finner flerfoldige butikker og de fleste servicetilbud. Ypperligere turmuligheter i Kanadaskogen, Damsgårdsfjellet og Løvstakken, til trening eller rekreasjon. Kort kjøretid til arbeidsplasser på Kokstad, Sandsli og Flesland via Knappetunnelen samt få minutters biltur til Bergen sentrum via Løvstakktunnelen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme i hall
- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme på vaskerom

Oppvarming | 2. etasje:
- Gulvvarme på bad

I tillegg er det installert en ventilasjonsvarmepumpe, som bidrar til et behagelig inneklima.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- 2 garasjer med elektrisk garasjeport
- Carport

Det er installert Easee elbillader i den ene garasjen. Den andre garasjen er integrert med huset, slik at man kan gå tørrskodd inn i huset.

Utover dette har man ytterligere parkeringsdekning på tunet utenfor huset.

Tomt

Eiet og lettstelt tomt på 633 kvm., som er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

OM BYGGEMETODEN:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som pulttakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

OVERORDNET FAGLIG VURDERING AV EIENDOMMEN:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

GARASJE / UTHUS:
Frittstående garasje på 23m² er oppført med støpt gulv, grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som bindingsverk, utvendig er veggene kledd med trekledning. Takkonstruksjonen er utført som pulttakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med takstein. Tilstandsgrader satt for boligen vil være tilsvarende for garasjen. Utvendig redskapbod på 16,6m². Boden er afaltert mot grunn og er delvis åpen, som følge av dette vil det forekomme fuktinnsig. Eier opplyste på befaringsdagen at det forekommer fuktinnsig fra oppsiden mot terrassen.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 18.08.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygnings-elementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

6.1 Balkonger, verandaer og lignende
Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Eier opplyser at det kommer fuktinnsig i boden på nedsiden som følge av utetthet fra terrassen mot boden. Det er usikkert hvor fuktinnsiget stammer fra, det er antatt at det kan komme mellom dekke og murt rekkverk.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er over-skredet. Overflatene vil fungere tilfredsstillende.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avviket. På badet i 2.etasje er fallet også noe ujevnt.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Kommunale avgifter = kr. 20.872,- per år
Bygningsforsikring = kr. 3.666,- per år 
Strømforbruk 2021 = 16.713 kWh

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attest:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 29.10.2008

Ferdgiattest og bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 275 558,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 592 008,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød C

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på eiendommen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 3830000
Plannavn: Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal Gi, Gii Og Fi
Ikrafttredelsesdato: 07.08.1973
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 11900001
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 23 Bnr 178, Seljedalen 190230006
Ikrafttredelsesdato: 24.03.1992

PlanID: 3830005
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 23 Bnr 60, Boligfelt X Tomteareal Gi-gii-fi 200207813
Ikrafttredelsesdato: 11.06.2003

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
11900000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal F
11800000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal A
4460000 - Fyllingsdalen. Gnr 23 Bnr 178 Mfl., Felt X Område G 1

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 6 975 000
Omkostninger 209 892
TOTALT 7 184 890

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF