Eldsbakkane 47

Solgt

4 590 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

4 712 890

P-rom

122 KVM

Antall rom

3 Soverom

Eldsbakkane 47 (Solgt)

Attraktivt rekkehus | Barnevennl. nabolag | Uteplasser | Sol & utsikt | Garasje | Skoler/bhg. | Varmep.| Oppussingsbehov

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Eldsbakkane 47 4 590 000 122 892 750
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
122 / 127 / 0 KVM Eiet tomt, 179 KVM 60220190

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang (5,1 m²), spisestue/kjøkken/trapperom (24,2 m²), vaskerom (3,6 m²), wc-rom (2,1 m²), stue (23,7 m²) og bod under trapp (1,7 m²)

Innhold | 2. etasje:
Gang/trapperom (11,4 m²), bad (5,9 m²), soverom m/omkledningsdel (16,6 m²), soverom 2 (12,5 m²), soverom 3 (10,5 m²) og bod (3 m²)

Uteplass:
Vestvendt terrasse på 15 m² ved boligens inngangsparti og en fin terrasse med utgang fra stuen.

Lagringsplass:
Utvendig bod samt to boder inne. I tillegg er det lagringsmuligheter i garasje.

Loft
Loftsetasje er uinnredet og har ikke gangbart gulv alle steder. Dersom loftet skal innredes må nytt sponplategulv monteres. Hvis loftetasje innredes får boligen ca 22 m² større bruksareal. Innredning av loft er søknadspliktig arbeid.

P-rom er
Alle innvendige rom med unntak av boder.

Samlet primærareal (P-rom) = 122 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 127 kvm.

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren ved Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer dette rekkehuset med garasje og barnevennlighet beliggenhet i et etablert og trivelig nabolag.

Familie | Boligen kan fint passe for en liten barnefamilie. Pr. i dag er det 3 soverom, men det er opprinnelig tegnet inn med 4 soverom i huset.

Uteplasser | To fine uteplasser, én på hver sin side av huset. Uteplassene er skjermet og trygt for barn. Også velegnet om en har en liten hund.

Innholdsrikt | Boligen har et bruksareal på 122 kvm. Dersom loftetasjen innredes får boligen ca 22 m² større bruksareal. Innredning av loft er søknadspliktig arbeid og krever godkjenning fra Bergen kommune.

Oppussing og vedlikehold | Huset har vært utleid siden ca. 2014. Huset har dermed oppussing og vedlikeholdsbehov og det kreves generell oppussing dersom en ønsker dagens standard. Boligen har vært bebodd til ca. 1.september 2022, så en kan flytte inn og pusse opp litt og litt.

Nærhet | Fra området er det gangavstand til Aurdalslia Skole, Skranevannet Skole, Søreide Skole og Sandsli Videregående Skole. Barnehage i nærområde (Einerhaugen Barnehage).

Offentlig kommunikasjon | Det er gåavstand til bybanestopp og busstopp ligger noen minutter unna med god korrespondanse i begge retninger. Dolvik terminal i kort avstand.

Arbeidsplasser | Fra området kommer en seg raskt til øvrige bydeler. Det kan nevnes at Sandsli/Kokstad har noen av Bergens største arbeidsplasser som bla Equinor, Telenor, Aibel, Bergen Lufthavn m.m

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett et kjekt rekkehus med god beliggenhet i et etablert og barnebolig nabolag på Sandsli.

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Sandsli. Fra boligen er det utsikt over nærområde/nabolaget og videre mot Fana/Nesttun, Landås og omkringliggende fjell, samt en liten del av Nordåsvannet. Utsikten er best fra østvendte soverom i 2.etasje. Området er hovedsakelig bebygd med rekkehus og eneboliger. Gangavstand til Fanatorget med fasiliteter som dagligvarebutikk, apotek, legekontor, bank, spisested mm.

Gode turmuligheter med bla Storrinden og området rundt Skranevannet. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Sandsli Idrettshall og Sandsli Stadion, samt skoler som Aurdalslia Skole, Skranevannet Skole, Søreide Skole og Sandsli Videregående Skole. Barnehage i nærområde (Einerhaugen Barnehage). Gode bussforbindelser til Bergen sentrum og øvrige bydeler. Boligen har gangavstand til holdeplass for bybanen. Det kan nevnes at Sandsli/Kokstad har noen av Bergens største arbeidsplasser som bla Equinor, Telenor, Shell, Bergen Lufthavn mf. Meget sentral beliggenhet i forhold til ovennevnte

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler i entré, wc-rom, vaskerom, kjøkken og på bad.
Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Wilfa (ukjent alder).
Folie gulvvarme i stue.

Parkering

En garasjeplass i utvendig garasjerekke. For øvrig er det gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Tomt

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med terrassedekke, murer/bed, prydbusker/beplantning og belegningsstein.

Fellesområdet er opparbeidet med interne veier og lekeplass.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent.

Drenering:
Boligen er oppført over bakkenivå og terrenget rundt bygget er planert. Det er drenerende masser rundt boligen. Ved denne type bebyggelse (over bakkenivå) er det ikke vanlig å legge dreneringsrør i grunnen rundt boligen.
 
Etaskjeskillere/gulv på grunn:
Trebjelkelag. Gulv mot grunn i betong. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av liggende/stående trekledning. Ytterkledning er fra byggeår.

Vinduer og dører:
Isolerglass i trekarmer. Ytterdør vaskerom: Teak dørblad. Ytterdør: Malt tredør. Terrassedør: Skyvedør isolerglass, malte trekarmer. Vinduene og dørene er fra byggeår
 
Taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i sort plast. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Taktekking fra byggeår.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 06.09.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Lovlighet
Rekkehus: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Byggetegninger stemmer ikke helt med dagens bruk. Rominndeling i 2-etg er delvis endret. Det er tillaget omkledningsdel på hovedsoverom. Det er inntegnet fire soverom i 2-etg, men det er pr. i dag tre soverom. Endring av rominndeling er ikke søknadspliktig arbeid.

Utvendig bod
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Garasje
Det foreligger ikke tegninger

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Store eller alvorlige avvik

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er tegn til fuktmerker under renneskjøt på takrenne v/inngangsparti. Det kan indikere utettheter i renneskjøt. Kostnadsestimat gjelder montering av snøfangere v/ inngangsparti. Dersom taktekking skal skiftes på sikt bør det monteres snøfangere på hele taket.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig > Kjøkkenvindu
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Kostnadsestimat gjelder utskiftning av kjøkkenvindu.
Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Lokal utbedring, ev. utskiftning av kjøkkenvindu må påregnes.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Innvendig > Trapp til stue
Det er ikke montert rekkverk. Trappen bærer preg av elde/slitasje. Kostnadsestimat gjelder montering av rekkverk.
Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Trappen bør vedlikeholdes/behandles.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Våtrom > Generell > Bad (5,9 m²)
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Kjøkken > Avtrekk > Spisestue/kjøkken/trapperom (24,2 m²)
Ventilatormotor er fjernet. Kostnadsestimat gjelder montering av ny kjøkkenventilator.
Tiltak Ny ventilator må monteres. Det bør monteres ventilator som kan kobles til Flexit aggregat på koffertloft.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Elektrisk anlegg
Det er noen el. ledninger som ikke er tilstrekkelig festet og el. ledning i trapperom har ufagmessig utførelse. Tilstandsgrad 3 gis når el. ledninger ikke er tilstrekkelig festet. Kostnadsestimat gjelder gjennomgang av el. anlegg med noen oppgraderinger/utbedringer. Det er variabel alder på el. anlegg. Det må påregnes generell oppgradering/ev. utskiftning av eldre el. komponenter hvis man ønsker dagens standard. Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler jeg en gjennomgang av det elektriske anlegget.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Konstruksjoner som ikke er undersøkt

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom (3,6 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg v/vanninstallasjoner vender mot nabo

Avvik som kan kreve tiltak

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Vindskibord fremstår som slitte i nedre del.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Vindskibord bør vedlikeholdes, ev. skiftes v/behov

Utvendig > Veggkonstruksjon
Fasadene bærer preg av manglende vedlikehold. Lokal råte ble observert i enkelte kledningsbord. Det er væroppsprukket kledning noen steder.
Tiltak: Fasadene har behov for vedlikehold og utskiftninger av kledningsbord med lokal råte.

Utvendig > Vinduer
Vinduene bærer preg av manglende vedlikehold. Det er slitte pakninger noen steder og malingsflass flere steder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Vinduene har behov for vedlikehold og ev. oppgraderinger/utskiftninger v/behov.

Utvendig > Dører
Dørene bærer preg av manglende vedlikehold. Ytterdør tar litt i karm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Dørene har behov for vedlikehold og ev. oppgraderinger/utskiftninger v/behov.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Terrassen bærer preg av elde/slitasje og manglende vedlikehold. Det er svikt noen steder i terrassen. Det er noe svikt i terrassebordene. Det skyldes at avstand mellom bjelker er 0,60 m - 0,66 m c/c. På denne type terrassebord skal avstand mellom bjelker være 0,50 m c/c.
Tiltak: Generell oppgradering/vedlikehold og ev. utskiftninger må påregnes.

Utvendig > Vestvendt terrasse v/boligens inngangsparti.
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Terrassen bærer preg av elde/slitasje og manglende vedlikehold.
Tiltak: Generell oppgradering/vedlikehold og ev. utskiftninger må påregnes.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det mangler listverk noen steder og en del listverk bærer preg av ufagmessig utførelser.
Tiltak: Generell oppgradering må påregnes.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er usikkert om peisovn er rentbrennende. Konferer sakkyndig for nærmere info
Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Peisovn må skiftes om ikke den er rentbrennende.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen har en del slitasje
Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Trappen bør vedlikeholdes/behandles.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noen innerdører tar i karm/terskel. Innerdørene bærer preg av elde/slitasje.
Tiltak: Noen innerdører bør justeres. Generell oppgradering må påregnes for å oppnå dagens standard.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom (3,6 m²)
Våtromstapet har delvis løsnet fra underlaget noen steder og har noen skader etter tidligere hyller.
Tiltak: Generell oppgradering må påregnes.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom (3,6 m²)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm
Tiltak:  Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom (3,6 m²)
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Smøremembran med ukjent utførelse. Ingen dokumentasjon/bilder av membran.
Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Innhent dokumentasjon om mulig, dvs. bilder av membran i sluk og bilder av membran på gulv/vegger og rundt gjennomføringer

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom (3,6 m²)
Skapdør til overskap er skjevt montert. Det er fuktutsvelling i hylle i underskap under utslagsvask.
Tiltak: Generell oppgradering må påregnes.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom (3,6 m²)
Avtrekksventil har begrenset/ingen funksjon.
Tiltak: Nærmere undersøkelser og utbedringer må påregnes.

Kjøkken > Overflater og innredning > Spisestue/kjøkken/trapperom (24,2 m²)
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
Tiltak: Generell oppgradering/utskiftninger må påregnes.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc-rom (2,1 m²)
Det er noe fuktutsvelling i nedre del på side av baderomsinnredning. Avtrekksventil har begrenset/ingen funksjon.
Tiltak: Nærmere undersøkelser og utbedringer må påregnes

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Rør i rør er ikke plassert i rørskap.
Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene. Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Det bør monteres rør i rør skap v/en eventuell oppgradering av våtrommene.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tiltak:  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Mekanisk ventilasjonsanlegg var ikke i bruk/virket ikke på befaringsdagen.
Tiltak: Nærmere undersøkelser og utbedringer må påregnes.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Diverse

Eiendommen er tilknyttet Solbakken Huseierlag AS. Det er pliktig medlemskap i velforeningen. Velforeningen tar kr. 750,- pr. mnd. i felles kostnader som dekker måking av snø, strøm i fellesarealer, lekeplass/lekeapparat og mindre vedlikehold. Styreleder informerer om at felleskostandene trolig justeres ned til kr. 500,- pr. mnd. fra 01.01.2023.

Eier er ansvarlig for å forsikre sin del av boligen og garasjen.

Det holdes også dugnad i regi av huseierlaget på fellesarealer.

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Selger har ikke bebodd eiendommen siden ca. 2013/2014 og derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig og grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyindig.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det forelå byggetillatelse for tilbygg terrasse, datert 18.09.1997. Arbeidet ble ikke utført. Byggetillatelsen er gått ut.

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg boligbygg
Dato: 02.01.1997

Midlertidig brukstillatelse gjelder nr. 45 og 47.

Gjenstående arbeid på tidspunktet var at det må tettes ved luke til loft og det med tettes rundt pipe ved sutak.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 177 779,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 240 004,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via privat stikkvei fra kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1996/32137-2/106 22.11.1996  
Bestemmelse iflg. skjøte  
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
 
1996/32137-3/106 22.11.1996  
Bestemmelse iflg. skjøte  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (8085000). Formål: Bolig.
Planid: 8085000.
Saksnr: 1905/30158.
Planens navn: YTREBYGDA. GNR 35 BNR 221, 230 OG 390, SOLBAKKEN/REGNBUEÅSEN, PLAN FOR UTBYGGING.
Type plan: Mindre reguleringsendring.
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 29.03.1995.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 590 000
Omkostninger 122 892
TOTALT 4 712 890

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF