Stokkedalen 108

Solgt

4 950 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

5 091 640

P-rom

165 KVM

Antall rom

4 Soverom

Stokkedalen 108 (Solgt)

Koselig enebolig i populært område | Stor vestvendt terrasse | Carport + biloppstilling | Mulig å leie ut deler av bolig

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Stokkedalen 108 4 950 000 141 642 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
165 / 165 / 188 KVM Eiet tomt, 497 KVM 60220125

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Entré, vaskerom, kott under trapp, gang, soverom, bad/wc, kjøkken med spiseplass og stue.

Innhold | 1. etasje:
Entré, toalettrom, bad, mellomgang, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Uteplass:
Fra entré i 1. etasje er det adkomst til en romslig og vestvendt terrasse, som er delvis overbygget. Den solrike terrassen har god størrelse med plass til utemøblement og grill etc. (areal: 46,6 m2). Fra hovedsoverommet er det også en tilhørende luftealtan.

Koffertloft/kaldtloft:
Fra mellomgangen på hovedplanet er det nedfellbar luke til et kaldtloft med gode lagringsmuligheter. Loftet har et gulvareal på ca. 40 m2.

Parkering:
Tilknyttet huset er det en carport med god størrelse. Det er også 2 biloppstillingsplasser på egen grunn.

Ekstern bod:
I bakkant av carport er det en sportsbod med plass til bildekk, hageutstyr og lignende. Foruten sportsboden er det en annen redskapsbod like ved huset (areal: 9,4 m2).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasje | 78 m2:
Entré (4,1 m2), gang (5,1 m2), trappegang (2,3 m2), vaskerom (4,7 m2), bad (4,4 m2), soverom (11,3 m2), stue (23,8 m2) og kjøkken (20,1 m2).

1. etasje | 87 m2:
Entré (4 m2), gang (5 m2), trapperom (2,5 m2), toalett (3,9 m2), bad (5,8 m2), soverom (6,4 m2), soverom (11,3 m2), soverom (7,2m2), stue (25,7m2) og kjøkken (9,7 m2).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 165 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 165 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 188 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Koselig enebolig i populært område
- Innholdsrik familiebolig med ulike oppholdssoner
- Utleiemulighet som generer skattefri leieinntekt
- Vestvendt og solrik terrasse med vidstrakt utsikt
- Romslig carport med bod og 2 biloppstillingsplasser
- Innlagt fiberkabel via Telenor og Bergen Fiber (Altibox)
- Gåavstand til Fjellsdalen barneskole og barnehage
- Kort kjøretid til Oasen Storsenter
- Rimelig nærhet til buss og dagligvare
- Nærhet til Kyrkjetangen badeplass og
- Kort kjøretid til Sandsli/Kokstad/Flesland via Knappetunnelen

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN ønsker velkommen til Stokkedalen 108. Dette er en innholdsrik enebolig, beliggende i et rolig nabolag uten gjennomgangstrafikk. Vestvendt beliggenhet sikrer gode solforhold og vidstrakt utsikt over nærområdet samt Vassteigen og Knappenfjellet m.m. I området er det hovedsaklig enebolig og rekkehusbebyggelse.

Innholdsrikt | Huset har en innholdsrik planløsning, og passer utmerket for en barnefamilie der man har ulike oppholdssoner. Det er også tilrettelagt for utleie av boligens underetasje (egen inngang), som vil generere skattefri leieinntekt etter dagens regelverk. Denne løsningen gir stor grad av fleksibilitet både i forhold til egne behov og økonomi.

Sol og utsikt | Tilknyttet boligen er det en vestvendt terrasse med god størrelse og plass til utemøblement etc. En herlig og solrik utesone som gir gode rammer for sosiale sammenkomster, grilling og kos. Terrassen er delvis overbygget og har et areal på hele 46,6 m2.

Fibernett | Det er innlagt fiberkabel i boligen i regi av både Telenor og Bergen Fiber (Altibox). Løsningen sikrer stabil forbindelse for liten og stor. Med stadig mer bruk av hjemmekontor gir dette en forutsigbar jobbsituasjon.

Parkering | Huset har en carport med god størrelse og sportsbod i bakkant. I tillegg er det 2 biloppstillingsplasser på egen grunn. Parkeringsfasilitetene må derved sies å være godt ivaretatt.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en koselig familiebolig med innholdsrik romløsning, mulighet for utleie av rom i egen bolig og god beliggenhet i barnevennlige omgivelser. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en populær beliggenhet i barnevennlige omgivelser i Stokkedalen. Fra den vestvendte uteplassen kan man nyte den flotte utsikten mot Vassteigen, Knappenfjellet og tilliggende område. Det er gåavstand til Straumsgrend barnehage (1-6 år), Fjellsdalen skole, Lyshovden skole, Sælen skole, Ortun ungdomsskole, Fyllingsdalen videregående skole, Tjønnen fotballbane og Bønes idrettshall. For de friluftsinteresserte finnes det et mangfold av turmuligheter som passer for både store og små. Kort kjøretid til arbeidsplasser på Sandsli, Kokstad og Flesland via Knappetunnelen. Det er få minutters kjøring til Oasen Storsenter, der man finner flerfoldige butikker og ulike servicetilbud. Gangavstand til bussforbindelse og søndagsåpen Bunnpris butikk ved Smiberget. Stipulert kjøretid med bil til Bergen sentrum utgjør ca. 15 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | Underetasje:
- Gulvvarme i mellomgang
- Gulvvarme på soverom
- Gulvvarme på bad
- Rentbrennende ildsted i stue/kjellerstue

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme på bad
- Rentbrennende ildsted i stue

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Carport med god størrelse
- 2 biloppstillingsplasser på egen grunn

For øvrig er det gateparkering langs kommunal vei.

Tomt

Eiet tomt på 497,1 m2. Tomten er pent opparbeidet og består av biloppstillingsplass, frittstående bod, trapp, murer, terrasseplattinger, mindre gressplen og diverse beplantninger. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Følg Sælenveien fra Straumeveien eller Fyllingsdalen. Ta deretter opp til Stokkedalen. Følg veien videre oppover, passer barnehagen og ta første avkjørsel til høyre. Følg veien innover et lite stykke og ta deretter til venstre. Følg husnummerering fram til Stokkedalen 108, som ligger gunstig plassert på venstre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av leca- og betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner. Utvendig er veggene kledd med liggende og stående trekledning.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer og pvckarmer. Vinduene i underetasjen ble skiftet i hhv. 2012 og 2018. Vinduene i 1. etasje er fra 2017 og 2012, ett vindu på hovedsoverom er originalt. To av vinduene i stuen har 3-lags isolerglass. Vinduene har normal brukslitasje i henhold til alder.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av trekonstruksjoner. Taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

Vesentlige endringer etter byggeår:
Oppgraderinger gjennomført i 2012:
1. etasje:
- Lagt parkettgulv
- Oppført ett soverom, samt montert nytt vindu
- Montert ny baderomsinnredning
- Skiftet enkelte innerdører
- Panelet enkelte vegger
- Ved utskiftning av vinduer i 2018 ble isolasjonen i fasadeveggene skiftet

Underetasjen:
- Bygget om underetasjen
- Montert nytt kjøkken
- Oppgradert elektrisk anlegg
- Panelet enkelte vegger
- I forbindelse med ombygging underetasjen i 2012 ble det satt stendere innenfor Leca / munkepuss og ekstra isolasjon 7,5 cm.
- Ny pipehatt montert 2021. Skiftet damphette på taket over badene samtidig

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending.

Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1977 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 02.05.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

2.1 Yttervegger:
Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Enkelte av kledningsbordene har sprekker, disse anses som normale tørkesprekker. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov.

4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen):
Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres, det må påregnes utskiftning av enkelte takstein. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid. Det er ikke montert stigetrinn på taket. Det må monteres stigestrinn for adkomst til pipe.

7.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Veggene på badet i 1. etasje er ikke bygget opp som et våtrom.

7.1.2 Våtrom Overflate gulv:
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avviket.

7.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Det må påregnes at det ved oppgradering av badet må etableres nytt tettesjikt/membran på gulv og veggflatene.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør:
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring:
Det elektriske anlegget er av eldre dato. Det bør som et minimum gjennomføres el-kontroll av hele anlegget. Utbedringer på anlegget må påregnes som følge av alder.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Kommunale avgifter = kr. 15.685,- per år
Bygnings/innboforsikring = kr. 8.027,- per år (IF Skadeforsikring)
Strømforbruk 2021 = kr. 17.868,-
Service/drift av vannpumpe = ca. kr. 460,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at alle hvitevarer på begge kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn av kjøper.

Annet:
Utepeis, gressklipper og kantklipper medfølger i salget ifølge selger.

Frittstående lekestue og bod samt carport og terrasse med overbygg i bakkant er bygget på/inntil tilstøtende nabogrenser. Det er inngått skriftlige avtaler med berørte naboer, som regulerer disse forholdene. Avtalene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Ifølge selger lekker det noe rundt blandebatteriet på kjøkken. Det er sannsynligvis en pakning som må skiftes.

Det er ikke montert stigtrinn på taket til feeing av pipen.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attest/tillatelse til tiltak:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 02.12.1977

Ferdigattest og godkjente bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Tillatelse til tiltak:
Bergen kommune har gitt tillatelse til diverse tiltak den 24.05.2022. Tiltakene omfatter bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel (boder og hobbyrom i underetasje skal gjøres om til kjøkken, soverom og stue), fasadeendring i form av innsetting av nye vinduer i sokkel- og hovedetasje, oppføring av utebod på 9,2 kvm., oppføring av solhytte 5,5 kvm., oppføring av carport med bod 27,6 kvm. samt terrasse på taket til carport ca. 30 kvm. Tillatelsen fra kommunen følger som vedlegg til salgsoppgaven. Ved ferdigstillelse av tiltakene og etter tinglysing av avtale(r) med tilstøtende naboer, vil selger rekvirere ferdigattest av kommunen. Det tas forbehold om at ferdigattesten på disse tiltakene ikke vil foreligge innen overtagelse av boligen. Tillatelsen fra kommunen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 305 899,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 701 236,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje G

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannforsyning via felles borehull med 4 naboer
- Privat avløp til offentlig nett

Kostnad til service og vedlikehold av felles vannforsyningspumpe fordeles likt mellom de 4 eiendommene som er tilknyttet borehullet (pumpen er plassert på gnr. 21, bnr. 91). Service/drift av vannpumpen utgjorde ca. kr. 460,- i 2021 ifølge eier.

Septiktank er nedlagt og kan være fylt igjen med stein (kan fjernes). Den kan også være brukt som stakekum og da kan den ikke fjernes. Dersom septiktank skal fjernes må eier betale kostnadene selv. Bergen kommune krever ikke fjerning av utkoblet privat septiktank (kilde: Bergen kommune).

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1976/28361-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 16.12.1976 
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 21 Bnr: 1050  
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier at eier av bnr. 1050 (Stokkedalen 108) erklærer seg solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av felles kloakkledning. Det er også gitt samtykke fra grunneiere om tilknytning til felles kloakkledning.
 
1985/12130-1/106 
Best. om vann/kloakkledning
Tinglyst 22.04.1985 
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 21 Bnr: 1125  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier blant annet at bnr. grunneierne av bnr. 949 gir bnr. 1050 (Stokkedalen 108) rett til å føre kloakkledning fra sin eiendom over bnr. 949 samt foreta alle reparasjon og ettersyn på ledningen samme sted, når dette er påkrevet. Man forplikter seg til å grave igjen, rydde opp og sette alt i samme stand som før, ved eventuelle reparasjons og vedlikeholdsarbeider på vannledningen. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.
 
1987/29978-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 17.09.1987 
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 21 Bnr: 1125  
Rett til oppføring av Carport i grensen til d.e.

Ovennevnte erklæring sier at gnr. 1125 (Stokkedalen 106) kan oppføre en carport i grensen mellom de to eiendommene. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.
 
1988/948-1/106 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 12.01.1988 
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 21 Bnr: 1490  

Ovennevnte erklæring sier at gnr. 1490 (Stokkedalen 108B) har veirett over eiendommen som selges. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

1997/915-1/106 
Best. om vann/kloakkledning
Tinglyst 13.01.1997 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier blant annet at diverse eiendommer har felles vann og kloakkledninger. Samtlige eiere gir hverandre gjensidig rett til å føre vann og kloakkledninger over sine eiendommer samt foreta ettersyn og reparasjoner på ledningene når dette er nødvendig. Eierne har felles vedlikeholdsplikt i den del av fellesledningen de selv har nytte av. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommer ligger i et uregulert område.

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
30980000 - Fyllingsdalen. Gnr 21 Bnr 113-116, Straume
30440000 - Fyllingsdalen. Gnr 21, Straume
5390000 - Fyllingsdalen. Bønes, Planområde 7
4220000 - Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønesområde Felt 3 - 190710156

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Gnr. 21, bnr. 1034
Garasjeuthus anneks til bolig
Bygning godkjent for riving/brenning

Gnr. 21, bnr. 1034
Adresse: Stokkedalen 122
Tilbygg Tomannsbolig vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 05.04.2022
Saksnr.: 202209468

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 950 000
Omkostninger 141 642
TOTALT 5 091 640

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF